Jon Knudsen, Norges beste keeper

Jon Knudsen, Norges beste keeper

 

Hele Norges Jon Knudsen fikk sin etterlengtede landslagsdebut foran 52.000 høytsyngende skotter på lørdag. Nå er han Norges førstevalg, og Høybråten-beboeren innrømmer at opplevelsen gir mersmak og motivasjon for videre satsning.

Lørdag formiddag gikk en drøm i oppfyllelse for Jon Knudsen. For aller første gang gikk han ut på en fotballbane som Norges førstevalg på keeperplassen.

Selv om Jon neppe kan kalles noe ungt talent med sine 33 år på baken, innrømmer han at lysten til å vokte Norges mål alltid har vært til stede.

- Lysten har alltid vært der, men jeg har også skjønt at veien fram har vært lang i det meste av min karriere. Jeg har ikke tenkt så mye på det i hverdagen, men prøvd å konsentrere meg om å gjøre det bra i Stabæk. Å få en plass på landslaget har på mange måter blitt sett på som en bonus.

- Gjør man det godt nok over tid er det vanskelig å komme utenom, tross alderen. Det er den jobben jeg har gjort i Stabæk som har lagt grunnlaget for denne sjansen, og jeg vil gjerne fortsette den jobben, sier han.

 - Hvordan føles det å være landets nummer én?

- Det føles godt. Nå har jeg forsåvidt bare spilt en kamp, men jeg fokuserer på den positive opplevelsen og forsøker å ta den med meg inn mot neste kamp, sier han.

- Hva tenkte du da du gikk inn på Hampden Park foran 52.000 ville skotter?

- Jeg må innrømme at alle kroppshårene reiste seg. Det var rett og slett en fantastisk opplevelse. Det var også fascinerende å se et slikt publikum. De sto og skreik nasjonalsangen alle mann. Den opplevelsen motiverte meg egentlig bare mer, sier han.

- Hva synes du om ditt eget spill i kampen?

- Jeg synes debuten var ganske snill på banen. Jeg hadde et godt forsvar foran meg som hindret det meste av det som kom mot mål. Den eneste gangen det glapp var da Chris Iwelumo fikk stå på helt åpent mål, men da han bommet var det tydelig at det ikke skulle bli noen mål i mot oss den dagen, sier han.

- Hva tenkte du da du så han bomme?

- Jeg har fått sett den et par ganger bare, og det gikk veldig fort. Det er klart det er utrolig å se at den sklir utenfor og ikke inn. Jeg håper bare jeg valgte riktig med å gå ut og forstyrre, sier han.

- Men Jon, nå er plassen din for godt?

- Hehe, hadde jeg vært 10 år yngre kunne man sagt det. Nå har vi en viktig kamp mot Nederland på onsdag, og den har jeg tenkt å spille. Klart dette har gitt mersmak, og det motiverer meg til å være grundig i arbeidet mitt gjennom vinteren, sier han.

Fortjener tillit

At Jon fortjener fornyet tillit i Norges mål er de fleste fotballeksperter enige i.

Vi tok en prat med ex-Bjerkealliansen og Hasle/Lørens Morten Langli, som nå er fotballkommentator for TV2. Han hadde følgende skussmål om Jon:

- Jon er Norges beste keeper for tida, og det er riktig at han vokter landslagsburet.

- Jons evne til å holde seg skadefri er enesteående. Han har spilt samtlige seriekamper for Stabæk de siste fem årene. Holder du deg skadefri, så holder du også et jevnt nivå, sier Langli.

- Hvordan vil du beskrive ham som keeper?

- Stødig, meget god på strek, god med beina, bra på igangsetting og ok i feltet. Han har vært kjempegod for Stabæk i år, og har kun hatt én svak kamp mot Tromsø. En virkelig solid keeper, sier han.

- Jon blir førstevalget mot Nederland?

- Ja, det er ingen tvil om at han må stå mot Nederland. Han leverte en bunnsolid kamp mot Skottland, og fortjener ny tillitt, sier han.

The treble?

Sesongen 2008 kommer nok til å skille seg ut som Knudsens mest minnerike i karrieren.

Med sitt Stabæk har han sjarmert fotball-Norge gjennom hele sesongen, og fasiten er et meget sannsynlig seriemesterskap og en cupfinaleplass mot Vålerenga.

 I tillegg kom altså landslagsdebuten nå i helga.

- Hva setter du høyest av de tre prestasjonene?

- Hehe, det spørsmålet kommer vel litt tidlig? Det er ikke så vanskelig å svare landslaget da de to andre fremdeles ikke er spikra.

- Jeg vil ikke ta sjansen på å svare på det nå, men spør meg etter sesongen så får vi se, sier han.

HSIL neste?

- Som Høybråten-beboer og en alder på 33 år. Er det utenkelig å se deg i HSIL-drakt på Høybråten Stadion om noen år?

- Hehe, jeg har vært og sett dem på noen treninger og de virker ivrige. Det er ingen umulighet at man etter hvert kan prøve seg på det nivået. Vi får se om det blir om to eller fem år. Nå skal det jo komme nytt kunstgress på Høybråten også, da er det mye lettere å si ja. Det gresset de har nå er jo helsefarlig, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.