Jubler for pers og NM-gull

Jubler for pers og NM-gull

 

Ikke alle 38 år gamle mødre er som Heidi Hille Arnesen fra Stovner. Forrige helg løftet hun 125 kilo og tok gull under NM i benkpress. Nå gjør hun seg klar for medaljejakt i EM og World Games (OL i styrkeløft).

Sist helg ble en jubelhelg for Heidi Hille Arnesen fra Stovner. Gladjenta tok NM-gull i åpen klasse 75 kilo med 125 kilo. Dette var ny personlig rekord for henne.

- Jeg er veldig fornøyd. Spesielt med at jeg persa. Det var på tide, jeg har ventet i to år på det nå.

- Jeg fikk et skikkelig kick. Det er herlig å se at man kan bli bedre selv om man blir eldre. Det finnes ingen bedre følelse, sier hun.

Gullet var Heidis fjerde i benkpress. Hvor mange hun har totalt i styrkeløft var det likevel ikke så lett å få svar på.

- Det har jeg ikke telling på. Det har blitt en god del NM-medaljer nå. Dette høres muligens klysete ut, men jeg teller ikke medaljene, men minnene og opplevelsene. Man kan jo ikke leve i fortiden, sier hun.

Det er altså ikke de nasjonale stevnene som har størst betydning for Heidi lenger.

- Det er de internasjonale stevnene som er utfordringen nå. Uansett er det alltid en kamp mot seg selv, og egne grenser, sier hun.

Og det er ikke lenge før hun skal ut og teste seg internasjonalt.

I mai drar hun til Finland for å delta i EM i styrkeløft. Her har hun to sølv og to bronsemedaljer fra før av.

- Jeg har håp om gull, men jeg er på forhånd ranket som nummer to. Det er ei dame fra Ukraina med som er enormt sterk. Jeg får prøve å psyke henne ut på oppvarmingen. Eller egentlig fungerte det dårlig sist jeg prøvde. Da bare lo hun av meg, ler Hille Arnesen.

Til «OL»

Heidi er inne i en meget spesiell sesong i år, ettersom hun er den første fra vår region som er tatt ut til World Games som går i juli i Taiwan. World Games blir arrangert hvert fjerde år, og er som et OL å regne i styrkeløftsporten.

- Jeg er kjempestolt over å ha blitt kalt inn til dette. Man får en spesiell invitasjon fra det internasjonale forbundet, og det er kun de beste av de beste som får være med. Det er en stor ære, sier hun.

- Hvordan tror du det vil gå?

- Jeg vet ikke. Jeg skal gå i super heavy weight-klassen. Det vil si at jeg skal gå med de virkelig store damene. Der er det et høyt nivå. Uansett skal formtoppen min være på plass da. Jeg håper jeg får vist meg fram og perset. Sånn sett blir EM og NM i styrkeløft kun stevner på vei mot formtoppen, sier hun.

- Tipper du en plassering?

- Jeg skal i hvert fall ikke på siste plass. Kanskje en femteplass kan være et fint mål?

- Du har ingen tro på å overraske?

- Vel, alt kan jo skje. I fjor var jeg ranka som nummer seks i VM, men tok bronsen. Alt er mulig, og alle skal ha formen den dagen. Noen ganger bommer man på formen, men det skjer ikke med meg... I hvert fall sjeldent, humrer hun.

Overvant motgangen

De siste årene har ikke bare vært en dans på roser for Heidi. Hun har kjempet seg gjennom både skader, og sykdom i familen. Derfor stråler hun nå ekstra over at hun er tilbake med nye personlige rekorder etter den tunge tiden.

- Jeg har kjempet meg gjennom to vanskelige år, og da er det ekstra motiverende å komme tilbake til nye perser. Nå er jeg bare gira, og jeg føler jeg har masse mer å gi.

- Jeg er en ung 38 åring, forteller Hilde.

- Hva driver deg?

- Styrkeløft er så utrolig gøy. Jeg er veldig heldig sånn sett. Jeg er alltid motivert for å dra på treninger. Jeg synes det er så gøy, og det er det som driver meg.

- Så lenge det er på den måten har jeg mange år igjen i idretten, sier hun.

Da Akers Avis Groruddalen møtte Heidi var hun på farten til hytta ved Hønefoss. Også påsken er aktiv for Hille Arnesen.

- Med bikkjer, unger, slalåm og snowboard blir det action i påsken også. Vi får også tatt oss tid til en liten påskepils i sola.

- Du får ønske alle hjemme en god påske, og be dem komme seg litt ut, avslutter hun.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!