Kadettene tok gull

Kadettene tok gull

 

MUDO Furuset/Tveita gjorde stor suksess i Lommacup. Tre gull, seks sølv og to bronsemedaljer ble det til slutt.

Lommacup i den svenske storbyen Malmø betyr sesongavslutning for taekwondo-utøverne i MUDO Furuset/Tveita. I år var avslutningen spesielt vellykket.

Seks sølv(Resotharan Kanagaratnam, John Asp, Annicken Bjerkvold, Nadia Gustavsen, Salsabil Saaliti og Suzann Daljord), to seniordebuttanter som tok bronse(Eirik Finssen og Eirik Bratli), og ett gull i lagkonkurranse(Eirik Bratli for laget SveNor) ble toppet da de yngste klinte til og tok med seg hele tre gullpokaler hjem til Groruddalen.

- Utrolig morsomt å få med seg en så stor pokal hjem, smiler Frida Thorsø(11), mens de to andre gullmedaljevinnerne Safora Waisy(12) og Yohanna Segaye(12) nikker bekreftende på hodet.

Safora kan fortelle at jentene har vært med på enkelte stevner tidligere, men at denne gullpokalen overgår alt det de har opplevd tidligere. I tillegg er hun sikker på at fremtiden kan bringe mer suksess.

- Selv om man driver med sport for å ha det gøy, så satser vi på å bli best mulig. Vi er glad i taekwondo, og blir ikke lei av å trene, sier hun.

Trening er nemlig en viktig del av hverdagen til de talentfulle utøverne.

Fire-fem økter i uka, samtidig som at andre idretter også tar tid, gjør at treningsprogrammet til jentene er fullpakket med aktivitet. Men selv om dette tar på både fysisk og mentalt, synes det bare å være positivt for gull-vinnerne.

- Det blir jo litt hektisk å trene så mye ved siden av skolen, men vi har jo lyst til å bli så gode som mulig, så da er det jo bare til vårt eget beste at vi trener mye, sier Thorsø, før Safora Waisy legger til:

- Så lenge vi viser god disiplin og har fokus på det vi gjør når vi er på trening, har vi masse tid til å tulle på fritiden!

Det var langt fra noen tilfeldighet at Safora startet med taekwondo da hun var fem år.

- Jeg hadde lyst til å begynne med en sport ikke alle andre drev med, i tillegg til at jeg hadde tro på at jeg kunne bli en god taekwondo-utøver. Det viste seg at det var enda morsommere å drive med enn jeg trodde, så da var valget enkelt, forteller hun.

Kadettene har trent ordentlig kamp i tre år, men har ennå flere år igjen før de skal få ut alt potensialet sitt. Trener Gunnar Bratli gleder seg til å følge utviklingen:

- Det var utrolig gøy å se at kadettene gjorde det så bra i Sverige og det er ingen tvil om at de har stort potensial.

- Hvor gode er de?

- Det spørsmålet er veldig vanskelig å svare på på et slikt stadie, men de har jo vist at de er gode. Jentene er imidlertid unge, og det er mye som skal klaffe om de skal bli så gode som vi håper de vil bli. I tillegg krever det mye. Man må trene ordentlig og målbevisst, og nå som jentene nærmer seg ungdommen vil det garantert dukke opp andre ting som frister. Dessuten har noen av de andre sporter de driver med ved siden av, og dersom man ønsker å satse på en sport, må man jo ta et endelig valg på et tidspunkt.

- Hva må de gjøre for å bli best mulig?

- Først og fremst må de fortsette med de gode treningsvanene sine. Som i alle andre sporter er det helt nødvendig at du har et treningstalent i taekwondo. Dessuten vil den mentale styrken deres settes på flere prøver fremover, og da er det viktig at de ikke faller av lasset, sier Bratli før han legger til:

- Treningsmessig er det veldig viktig at det variereres. Treningene må ikke bli for like, og man bytter på å trene generell basistrening som styrke og kondisjon, og ren teknisk trening. Jo yngre de er, jo mer variasjon skal til.

- Hvorfor nyter akkurat MUDO Furuset/Tveita så mye suksess for tiden?

- Vi har et velig bra miljø her oppe. Utøvere og trenere har det fint sammen, og de som holder på med dette er alle målbevisste personer MUDO Furuset/Tveita har for eksempel flere utøvere på forskjellige toppidrettsgymnas). Det viktigste som skal til for å bli god i en idrett, er glede. Og glede får du når du trener, og når du omgås sosialt med andre utøvere. Selv om dette er en individuell idrett, er samhørighet like viktig som i alle fotball eller håndball-lag, avslutter Bratli.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!