Kadettene tok gull

Kadettene tok gull

 

MUDO Furuset/Tveita gjorde stor suksess i Lommacup. Tre gull, seks sølv og to bronsemedaljer ble det til slutt.

Skrevet av:

Lommacup i den svenske storbyen Malmø betyr sesongavslutning for taekwondo-utøverne i MUDO Furuset/Tveita. I år var avslutningen spesielt vellykket.

Seks sølv(Resotharan Kanagaratnam, John Asp, Annicken Bjerkvold, Nadia Gustavsen, Salsabil Saaliti og Suzann Daljord), to seniordebuttanter som tok bronse(Eirik Finssen og Eirik Bratli), og ett gull i lagkonkurranse(Eirik Bratli for laget SveNor) ble toppet da de yngste klinte til og tok med seg hele tre gullpokaler hjem til Groruddalen.

- Utrolig morsomt å få med seg en så stor pokal hjem, smiler Frida Thorsø(11), mens de to andre gullmedaljevinnerne Safora Waisy(12) og Yohanna Segaye(12) nikker bekreftende på hodet.

Safora kan fortelle at jentene har vært med på enkelte stevner tidligere, men at denne gullpokalen overgår alt det de har opplevd tidligere. I tillegg er hun sikker på at fremtiden kan bringe mer suksess.

- Selv om man driver med sport for å ha det gøy, så satser vi på å bli best mulig. Vi er glad i taekwondo, og blir ikke lei av å trene, sier hun.

Trening er nemlig en viktig del av hverdagen til de talentfulle utøverne.

Fire-fem økter i uka, samtidig som at andre idretter også tar tid, gjør at treningsprogrammet til jentene er fullpakket med aktivitet. Men selv om dette tar på både fysisk og mentalt, synes det bare å være positivt for gull-vinnerne.

- Det blir jo litt hektisk å trene så mye ved siden av skolen, men vi har jo lyst til å bli så gode som mulig, så da er det jo bare til vårt eget beste at vi trener mye, sier Thorsø, før Safora Waisy legger til:

- Så lenge vi viser god disiplin og har fokus på det vi gjør når vi er på trening, har vi masse tid til å tulle på fritiden!

Det var langt fra noen tilfeldighet at Safora startet med taekwondo da hun var fem år.

- Jeg hadde lyst til å begynne med en sport ikke alle andre drev med, i tillegg til at jeg hadde tro på at jeg kunne bli en god taekwondo-utøver. Det viste seg at det var enda morsommere å drive med enn jeg trodde, så da var valget enkelt, forteller hun.

Kadettene har trent ordentlig kamp i tre år, men har ennå flere år igjen før de skal få ut alt potensialet sitt. Trener Gunnar Bratli gleder seg til å følge utviklingen:

- Det var utrolig gøy å se at kadettene gjorde det så bra i Sverige og det er ingen tvil om at de har stort potensial.

- Hvor gode er de?

- Det spørsmålet er veldig vanskelig å svare på på et slikt stadie, men de har jo vist at de er gode. Jentene er imidlertid unge, og det er mye som skal klaffe om de skal bli så gode som vi håper de vil bli. I tillegg krever det mye. Man må trene ordentlig og målbevisst, og nå som jentene nærmer seg ungdommen vil det garantert dukke opp andre ting som frister. Dessuten har noen av de andre sporter de driver med ved siden av, og dersom man ønsker å satse på en sport, må man jo ta et endelig valg på et tidspunkt.

- Hva må de gjøre for å bli best mulig?

- Først og fremst må de fortsette med de gode treningsvanene sine. Som i alle andre sporter er det helt nødvendig at du har et treningstalent i taekwondo. Dessuten vil den mentale styrken deres settes på flere prøver fremover, og da er det viktig at de ikke faller av lasset, sier Bratli før han legger til:

- Treningsmessig er det veldig viktig at det variereres. Treningene må ikke bli for like, og man bytter på å trene generell basistrening som styrke og kondisjon, og ren teknisk trening. Jo yngre de er, jo mer variasjon skal til.

- Hvorfor nyter akkurat MUDO Furuset/Tveita så mye suksess for tiden?

- Vi har et velig bra miljø her oppe. Utøvere og trenere har det fint sammen, og de som holder på med dette er alle målbevisste personer MUDO Furuset/Tveita har for eksempel flere utøvere på forskjellige toppidrettsgymnas). Det viktigste som skal til for å bli god i en idrett, er glede. Og glede får du når du trener, og når du omgås sosialt med andre utøvere. Selv om dette er en individuell idrett, er samhørighet like viktig som i alle fotball eller håndball-lag, avslutter Bratli.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!