Kadettene tok gull

Kadettene tok gull

 

MUDO Furuset/Tveita gjorde stor suksess i Lommacup. Tre gull, seks sølv og to bronsemedaljer ble det til slutt.

Lommacup i den svenske storbyen Malmø betyr sesongavslutning for taekwondo-utøverne i MUDO Furuset/Tveita. I år var avslutningen spesielt vellykket.

Seks sølv(Resotharan Kanagaratnam, John Asp, Annicken Bjerkvold, Nadia Gustavsen, Salsabil Saaliti og Suzann Daljord), to seniordebuttanter som tok bronse(Eirik Finssen og Eirik Bratli), og ett gull i lagkonkurranse(Eirik Bratli for laget SveNor) ble toppet da de yngste klinte til og tok med seg hele tre gullpokaler hjem til Groruddalen.

- Utrolig morsomt å få med seg en så stor pokal hjem, smiler Frida Thorsø(11), mens de to andre gullmedaljevinnerne Safora Waisy(12) og Yohanna Segaye(12) nikker bekreftende på hodet.

Safora kan fortelle at jentene har vært med på enkelte stevner tidligere, men at denne gullpokalen overgår alt det de har opplevd tidligere. I tillegg er hun sikker på at fremtiden kan bringe mer suksess.

- Selv om man driver med sport for å ha det gøy, så satser vi på å bli best mulig. Vi er glad i taekwondo, og blir ikke lei av å trene, sier hun.

Trening er nemlig en viktig del av hverdagen til de talentfulle utøverne.

Fire-fem økter i uka, samtidig som at andre idretter også tar tid, gjør at treningsprogrammet til jentene er fullpakket med aktivitet. Men selv om dette tar på både fysisk og mentalt, synes det bare å være positivt for gull-vinnerne.

- Det blir jo litt hektisk å trene så mye ved siden av skolen, men vi har jo lyst til å bli så gode som mulig, så da er det jo bare til vårt eget beste at vi trener mye, sier Thorsø, før Safora Waisy legger til:

- Så lenge vi viser god disiplin og har fokus på det vi gjør når vi er på trening, har vi masse tid til å tulle på fritiden!

Det var langt fra noen tilfeldighet at Safora startet med taekwondo da hun var fem år.

- Jeg hadde lyst til å begynne med en sport ikke alle andre drev med, i tillegg til at jeg hadde tro på at jeg kunne bli en god taekwondo-utøver. Det viste seg at det var enda morsommere å drive med enn jeg trodde, så da var valget enkelt, forteller hun.

Kadettene har trent ordentlig kamp i tre år, men har ennå flere år igjen før de skal få ut alt potensialet sitt. Trener Gunnar Bratli gleder seg til å følge utviklingen:

- Det var utrolig gøy å se at kadettene gjorde det så bra i Sverige og det er ingen tvil om at de har stort potensial.

- Hvor gode er de?

- Det spørsmålet er veldig vanskelig å svare på på et slikt stadie, men de har jo vist at de er gode. Jentene er imidlertid unge, og det er mye som skal klaffe om de skal bli så gode som vi håper de vil bli. I tillegg krever det mye. Man må trene ordentlig og målbevisst, og nå som jentene nærmer seg ungdommen vil det garantert dukke opp andre ting som frister. Dessuten har noen av de andre sporter de driver med ved siden av, og dersom man ønsker å satse på en sport, må man jo ta et endelig valg på et tidspunkt.

- Hva må de gjøre for å bli best mulig?

- Først og fremst må de fortsette med de gode treningsvanene sine. Som i alle andre sporter er det helt nødvendig at du har et treningstalent i taekwondo. Dessuten vil den mentale styrken deres settes på flere prøver fremover, og da er det viktig at de ikke faller av lasset, sier Bratli før han legger til:

- Treningsmessig er det veldig viktig at det variereres. Treningene må ikke bli for like, og man bytter på å trene generell basistrening som styrke og kondisjon, og ren teknisk trening. Jo yngre de er, jo mer variasjon skal til.

- Hvorfor nyter akkurat MUDO Furuset/Tveita så mye suksess for tiden?

- Vi har et velig bra miljø her oppe. Utøvere og trenere har det fint sammen, og de som holder på med dette er alle målbevisste personer MUDO Furuset/Tveita har for eksempel flere utøvere på forskjellige toppidrettsgymnas). Det viktigste som skal til for å bli god i en idrett, er glede. Og glede får du når du trener, og når du omgås sosialt med andre utøvere. Selv om dette er en individuell idrett, er samhørighet like viktig som i alle fotball eller håndball-lag, avslutter Bratli.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.