Kan de nå helt fram?

Kan de nå helt fram?

 

Høybråten og Stovners J95 er i favorittsjiktet når Norway Cup sparkes i gang til helgen.

- Beholder vi dette laget tar vi bøtta til neste år, uttalte trener Jan Harald Olsen til Akers Avis Groruddalen etter fjorårets exit mot Sogndal i kvartfinalen.

Da spilte HSIL én årsklasse høyere. Nå spiller de i sin egen, og avisens sportsredaksjon tror HSIL-jentene vil være med å kjempe om edelt metall til uka. Det gjør også treneren og spillerne som er-kjenner at de må ses på som en av favorittene i klasse R (J15/16 år).

- Jeg var muligens litt gira da jeg uttalte meg i fjor. Uttalelsen ser litt bombastisk ut, men vi føler at vi har en fair sjanse til å ta «bøtta». Vi er blant fem-seks lag som mange forventer vil komme langt. Det forutsetter likevel at vi får flyten, at spillerne er i form - samt noen tilfeldigheter i vår favør, sier Jan Harald Olsen.

- Vi har ordentlig lyst til å vise oss fram, spille bra fotball og komme langt. Vårt første mål er A-sluttspill. Deretter tar vi én kamp av gangen. Det er kanskje overmodig å kalle oss favoritter, men vi tror vi har en mulighet til å komme langt. Vi har vært med i toppen før, og det kan gå den veien i år også. Vi har troen, sier kaptein Siri Hernes Flatmark.

Bedre forberedt

HSIL-jentene har utmerket seg i tidligere Norway Cup-år. For tre år siden spilte de finale og tok sølvmedalje, mens de for to år siden røyk de ut i semifinalen på myntkast mot et dansk lag. I fjor kom altså HSIL J95 til kvartfinalen. Det gjorde de med en tynn tropp. I år rapporterer trener Olsen om en langt bedre situasjon.

- I fjor hadde vi så få spillere at kvartfinalen ble spilt med kun én halvskadet spiller som innbytter. I år har jeg fulltallig tropp minus én spiller, og jeg har heller ikke fått beskjed om noen skader. Så spørs det litt på hvordan form jentene er i, men erfaringsmessig har vi vært i godt slag rundt starten av august.

- Jeg har en god følelse rundt dette, sier Olsen.

Samlet gjeng

HSIL J95 fremstår som et godt samlet kollektiv. Både på og utenfor banen. Trener Jan Harald Olsen mener det har stor betydning for lagets suksess.

- Jentene har spilt fotball sammen siden de var syv-åtte år. De kjenner hverandre godt, kjemper for hverandre og har en sterk lagmoral. Det er en fordel vi stadig drar nytte av.

- I tillegg er laget godt besatt med gode spillere i alle ledd. Det bor mye ferdigheter i disse jentene, lover Olsen.

Kristin kan avgjøre

Selv om HSIL J95 nyter godt av lagspillet er det ingen hemmelighet at de har ekstremferdigheter på topp. I Kristin Mikalsen har de både enorm hurtighet og skuddstyrke med begge bein. Hun har hamret inn mål i alle år, og har ingen planer om å stoppe nå.

- Nei, jeg skal score så mange jeg bare klarer, og jeg håper det blir noen mål i år også, sier hun.

Hennes kampplan er like enkel som genial.

- Jeg vet jeg kan løpe fra de fleste forsvarsspillerne. Når jeg får ballen i beina tenker jeg bare at ballen skal i mål, og forsøker å løpe forbi, sier hun.

Mikalsen har ikke satt seg et mål om antall scoringer før Norway Cup.

- Tidligere var jeg mer nøye på antall mål og snitt. Nå betyr ikke det så mye så lenge laget scorer mål og vi vinner kampene. Det er det som er viktigst, sier hun.

Treneren har stor tro på spissen.

- Det er klart at hun har en veldig spisskompetanse. Vi har scoret mange mål på forsvar som står høyt. Kristin skiller seg ut, og vi utnytter farten hennes for alt det det er verdt. I tillegg er det et stort pluss at hun bruker begge beina, sier Olsen.

Han advarer likevel om at det ikke er det eneste angrepsvåpenet HSIL har tenkt å ta med seg.

- Nei, langt i fra. Vi har flere kvaliteter på banen, og mange kreative spillere også, sier han.

Kartlagt motstanderne

- Hva tror dere om motstanderene i år?

- Vi vet litt om noen av dem. Vi har googlet litt for å sjekke tabeller og slikt. I gruppa vår skal vi møte Smørås fra Bergen, FUVO fra Vormsund og Storm fra Telemark. Av de tre lagene er det Storm som ser ut til å være det sterkeste. Likevel blir jeg overraska hvis vi ikke går videre fra den gruppa, sier Jan Harald Olsen.

- I tillegg vet vi at Lyn og Stabæk alltid gjør det bra. Vi får håpe at vi jentene fra Groruddalen kan sette en stopper fra dem, sier Siri Hernes Flatmark.

Siste sjanse

Om det skal bli Norway Cup-gull til HSIL J95 må det skje i år. Dette er nemlig den siste sesongen med laget som har holdt sammen siden starten.

- Ja, dette blir nok siste turnering med denne gjengen. Vi kan dukke opp seinere, men da med en annen sammensetning. Det er en del spillere som vurderer å legge skoene på hylla, og noen vurderer å gå videre til større utfordringer. En del har også bestemt seg for å satse på håndball på fulltid, sier Jan Harald Olsen.Mange jenter


Uansett hvordan det går i årets turnering er treneren stolt over det laget har fått til opp igjennom årene. Han er også stolt over hvilken effekt laget har hatt på jentefotballen i HSIL.

- Nå har vi tre jentelag i HSIL. Alle skal være med i Norway Cup og alle har mulighet til å komme langt. Vi fra 95-laget liker å tro at vi har gått litt foran og vært til inspirasjon for de yngre.

- Gjennom 95-laget har vi vist at jenter kan spille fotball og ha det artig, og det er gøy å se at det jobbes bra med jentefotballen i klubben, sier Olsen.

Kaptein Siri Hernes Flatmark sier følgende;

- Vi har det gøy med fotballen. Både på trening og i kamp. Mye av æren for det skal trenerne våre ha. Det har blitt stor interesse for jentefotball i Høybråten, og jeg tror vår fotballglede har smittet over på de yngre klassene. Det er kjempebra, sier hun.

- Følg oss

HSIL J95 spiller sin første Norway Cup-kamp på Rustadfeltet, bane 5 klokka 13.15 på søndag. Kapteinen har også en aldri så liten oppfordring til Groruddalens fotballinteresserte.

- Kom og følg oss gjennom Norway Cup. Vi synes det er gøy å spille foran et stort publikum, og vil gjerne ha hele Groruddalen i ryggen under kampene, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!