ANNONSE

Kan de nå helt fram?

Kan de nå helt fram?

 

Høybråten og Stovners J95 er i favorittsjiktet når Norway Cup sparkes i gang til helgen.

- Beholder vi dette laget tar vi bøtta til neste år, uttalte trener Jan Harald Olsen til Akers Avis Groruddalen etter fjorårets exit mot Sogndal i kvartfinalen.

Da spilte HSIL én årsklasse høyere. Nå spiller de i sin egen, og avisens sportsredaksjon tror HSIL-jentene vil være med å kjempe om edelt metall til uka. Det gjør også treneren og spillerne som er-kjenner at de må ses på som en av favorittene i klasse R (J15/16 år).

- Jeg var muligens litt gira da jeg uttalte meg i fjor. Uttalelsen ser litt bombastisk ut, men vi føler at vi har en fair sjanse til å ta «bøtta». Vi er blant fem-seks lag som mange forventer vil komme langt. Det forutsetter likevel at vi får flyten, at spillerne er i form - samt noen tilfeldigheter i vår favør, sier Jan Harald Olsen.

- Vi har ordentlig lyst til å vise oss fram, spille bra fotball og komme langt. Vårt første mål er A-sluttspill. Deretter tar vi én kamp av gangen. Det er kanskje overmodig å kalle oss favoritter, men vi tror vi har en mulighet til å komme langt. Vi har vært med i toppen før, og det kan gå den veien i år også. Vi har troen, sier kaptein Siri Hernes Flatmark.

Bedre forberedt

HSIL-jentene har utmerket seg i tidligere Norway Cup-år. For tre år siden spilte de finale og tok sølvmedalje, mens de for to år siden røyk de ut i semifinalen på myntkast mot et dansk lag. I fjor kom altså HSIL J95 til kvartfinalen. Det gjorde de med en tynn tropp. I år rapporterer trener Olsen om en langt bedre situasjon.

- I fjor hadde vi så få spillere at kvartfinalen ble spilt med kun én halvskadet spiller som innbytter. I år har jeg fulltallig tropp minus én spiller, og jeg har heller ikke fått beskjed om noen skader. Så spørs det litt på hvordan form jentene er i, men erfaringsmessig har vi vært i godt slag rundt starten av august.

- Jeg har en god følelse rundt dette, sier Olsen.

Samlet gjeng

HSIL J95 fremstår som et godt samlet kollektiv. Både på og utenfor banen. Trener Jan Harald Olsen mener det har stor betydning for lagets suksess.

- Jentene har spilt fotball sammen siden de var syv-åtte år. De kjenner hverandre godt, kjemper for hverandre og har en sterk lagmoral. Det er en fordel vi stadig drar nytte av.

- I tillegg er laget godt besatt med gode spillere i alle ledd. Det bor mye ferdigheter i disse jentene, lover Olsen.

Kristin kan avgjøre

Selv om HSIL J95 nyter godt av lagspillet er det ingen hemmelighet at de har ekstremferdigheter på topp. I Kristin Mikalsen har de både enorm hurtighet og skuddstyrke med begge bein. Hun har hamret inn mål i alle år, og har ingen planer om å stoppe nå.

- Nei, jeg skal score så mange jeg bare klarer, og jeg håper det blir noen mål i år også, sier hun.

Hennes kampplan er like enkel som genial.

- Jeg vet jeg kan løpe fra de fleste forsvarsspillerne. Når jeg får ballen i beina tenker jeg bare at ballen skal i mål, og forsøker å løpe forbi, sier hun.

Mikalsen har ikke satt seg et mål om antall scoringer før Norway Cup.

- Tidligere var jeg mer nøye på antall mål og snitt. Nå betyr ikke det så mye så lenge laget scorer mål og vi vinner kampene. Det er det som er viktigst, sier hun.

Treneren har stor tro på spissen.

- Det er klart at hun har en veldig spisskompetanse. Vi har scoret mange mål på forsvar som står høyt. Kristin skiller seg ut, og vi utnytter farten hennes for alt det det er verdt. I tillegg er det et stort pluss at hun bruker begge beina, sier Olsen.

Han advarer likevel om at det ikke er det eneste angrepsvåpenet HSIL har tenkt å ta med seg.

- Nei, langt i fra. Vi har flere kvaliteter på banen, og mange kreative spillere også, sier han.

Kartlagt motstanderne

- Hva tror dere om motstanderene i år?

- Vi vet litt om noen av dem. Vi har googlet litt for å sjekke tabeller og slikt. I gruppa vår skal vi møte Smørås fra Bergen, FUVO fra Vormsund og Storm fra Telemark. Av de tre lagene er det Storm som ser ut til å være det sterkeste. Likevel blir jeg overraska hvis vi ikke går videre fra den gruppa, sier Jan Harald Olsen.

- I tillegg vet vi at Lyn og Stabæk alltid gjør det bra. Vi får håpe at vi jentene fra Groruddalen kan sette en stopper fra dem, sier Siri Hernes Flatmark.

Siste sjanse

Om det skal bli Norway Cup-gull til HSIL J95 må det skje i år. Dette er nemlig den siste sesongen med laget som har holdt sammen siden starten.

- Ja, dette blir nok siste turnering med denne gjengen. Vi kan dukke opp seinere, men da med en annen sammensetning. Det er en del spillere som vurderer å legge skoene på hylla, og noen vurderer å gå videre til større utfordringer. En del har også bestemt seg for å satse på håndball på fulltid, sier Jan Harald Olsen.

Mange jenter

Uansett hvordan det går i årets turnering er treneren stolt over det laget har fått til opp igjennom årene. Han er også stolt over hvilken effekt laget har hatt på jentefotballen i HSIL.

- Nå har vi tre jentelag i HSIL. Alle skal være med i Norway Cup og alle har mulighet til å komme langt. Vi fra 95-laget liker å tro at vi har gått litt foran og vært til inspirasjon for de yngre.

- Gjennom 95-laget har vi vist at jenter kan spille fotball og ha det artig, og det er gøy å se at det jobbes bra med jentefotballen i klubben, sier Olsen.

Kaptein Siri Hernes Flatmark sier følgende;

- Vi har det gøy med fotballen. Både på trening og i kamp. Mye av æren for det skal trenerne våre ha. Det har blitt stor interesse for jentefotball i Høybråten, og jeg tror vår fotballglede har smittet over på de yngre klassene. Det er kjempebra, sier hun.

- Følg oss

HSIL J95 spiller sin første Norway Cup-kamp på Rustadfeltet, bane 5 klokka 13.15 på søndag. Kapteinen har også en aldri så liten oppfordring til Groruddalens fotballinteresserte.

- Kom og følg oss gjennom Norway Cup. Vi synes det er gøy å spille foran et stort publikum, og vil gjerne ha hele Groruddalen i ryggen under kampene, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE