Kapret gullet for tredje gang

Kapret gullet  for tredje gang

 

Dressurjenta Ellen Birgitte Farbrot fra Vestli fortsetter å imponere. Nå er hun norgesmester for tredje år på rad.

Tekst:

Publisert:

Under årets NM i dressurridning på Nes Ridesenter, var det Ellen Birgitte Farbrot og hennes hest CC Royal som stakk av med seieren.

Dette er hennes tredje NM-gull. Ellen Birgitte Farbrot er en av landets dyktigste ryttere, og viste denne helgen hva hun er god for.

Dressurridning er regnet som en av verdens vanskeligste tekniske idretter, og handler om samspill mellom hest og rytter. Foruten at det skal se pent og harmonisk ut, skal det også se lett og uanstrengt ut.

Farbrot får det hele til å se lekende lett ut, og CC Royal utfører øvelsene med den største presisjon. Kombinasjonen ga da også NM gull, og Farbrot selv er veldig fornøyd.

- Dette er det største hittil. Konkurransen i år var hard, og vi hadde en dårlig dag onsdag. Lørdag ga vi alt, og tenkte at det enten fikk briste eller bære, ler hun.

Stolt trener

Finalen lørdag var en kür-klasse, altså en et program der man velger rekkefølgen på gitte øvelser, til selvvalgt musikk. Farbrot valgte å bryte det eller så tradisjonelle mønsteret og brukte musikk hun selv liker fra blant annet Beyonce og Justin Timberlake.

- Det er første gangen folk har grått når jeg har ridd. Det var veldig spesielt.

Ellen Birgitte skryter av treneren Gunn Skovholt, som har trent henne i ni år.

- Jeg må ha verdens beste trener. Hun tok selv bronse i samme klasse som meg. Da er du vel en god trener, når eleven slår deg, ler Farbrot.

Forrige gang Farbrot red på Nes, startet hun CC Royal i 1.30 sprang.

- Vi burde kanskje hatt noen hinder ute på banen under æresrunden, ler hun.

Årets dressur-NM støtter brystkreftsaken. Prosjektet «Rosa Sløyfe» gir rytterne mulighet til å vise sin støtte.

- 95 prosent av våre ryttere er jenter, og derfor ble det naturlig for oss å velge brystkreft, sier grenleder i norsk dressur, Elizabeth Farbrot.

Groruddalsgutten Jonas Elvebakk og hans Hitchcock tok en strak seier i både torsdagens kvalifiseringsrunde, og i fredagens finale, og Elvebakk stiller seg svært positiv til prosjektet.

-  Dette er et utrolig bra tiltak. Jeg har selv hatt kreft i min omgangskrets, og det er gøy å kunne ta del i noe så viktig, sier han.

I begge klassene red rytterne med rosa sløyfe og rosa bånd rundt hatten, og svært mange av publikummerne hadde tatt oppfordringen om å stille i rosa. Seieren kom derfor i andre rekke mener Elvebakk.

- Det var selvfølgelig gøy å vinne, men det ble på en helt annen måte. Jeg red ikke bare for prestasjonens del, men også til inntelt for en god sak, smiler han.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.