Kapret gullet for tredje gang

Kapret gullet  for tredje gang

 

Dressurjenta Ellen Birgitte Farbrot fra Vestli fortsetter å imponere. Nå er hun norgesmester for tredje år på rad.

Skrevet av:

Under årets NM i dressurridning på Nes Ridesenter, var det Ellen Birgitte Farbrot og hennes hest CC Royal som stakk av med seieren.

Dette er hennes tredje NM-gull. Ellen Birgitte Farbrot er en av landets dyktigste ryttere, og viste denne helgen hva hun er god for.

Dressurridning er regnet som en av verdens vanskeligste tekniske idretter, og handler om samspill mellom hest og rytter. Foruten at det skal se pent og harmonisk ut, skal det også se lett og uanstrengt ut.

Farbrot får det hele til å se lekende lett ut, og CC Royal utfører øvelsene med den største presisjon. Kombinasjonen ga da også NM gull, og Farbrot selv er veldig fornøyd.

- Dette er det største hittil. Konkurransen i år var hard, og vi hadde en dårlig dag onsdag. Lørdag ga vi alt, og tenkte at det enten fikk briste eller bære, ler hun.

Stolt trener

Finalen lørdag var en kür-klasse, altså en et program der man velger rekkefølgen på gitte øvelser, til selvvalgt musikk. Farbrot valgte å bryte det eller så tradisjonelle mønsteret og brukte musikk hun selv liker fra blant annet Beyonce og Justin Timberlake.

- Det er første gangen folk har grått når jeg har ridd. Det var veldig spesielt.

Ellen Birgitte skryter av treneren Gunn Skovholt, som har trent henne i ni år.

- Jeg må ha verdens beste trener. Hun tok selv bronse i samme klasse som meg. Da er du vel en god trener, når eleven slår deg, ler Farbrot.

Forrige gang Farbrot red på Nes, startet hun CC Royal i 1.30 sprang.

- Vi burde kanskje hatt noen hinder ute på banen under æresrunden, ler hun.

Årets dressur-NM støtter brystkreftsaken. Prosjektet «Rosa Sløyfe» gir rytterne mulighet til å vise sin støtte.

- 95 prosent av våre ryttere er jenter, og derfor ble det naturlig for oss å velge brystkreft, sier grenleder i norsk dressur, Elizabeth Farbrot.

Groruddalsgutten Jonas Elvebakk og hans Hitchcock tok en strak seier i både torsdagens kvalifiseringsrunde, og i fredagens finale, og Elvebakk stiller seg svært positiv til prosjektet.

-  Dette er et utrolig bra tiltak. Jeg har selv hatt kreft i min omgangskrets, og det er gøy å kunne ta del i noe så viktig, sier han.

I begge klassene red rytterne med rosa sløyfe og rosa bånd rundt hatten, og svært mange av publikummerne hadde tatt oppfordringen om å stille i rosa. Seieren kom derfor i andre rekke mener Elvebakk.

- Det var selvfølgelig gøy å vinne, men det ble på en helt annen måte. Jeg red ikke bare for prestasjonens del, men også til inntelt for en god sak, smiler han.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!