Kapret gullet for tredje gang

Kapret gullet  for tredje gang

 

Dressurjenta Ellen Birgitte Farbrot fra Vestli fortsetter å imponere. Nå er hun norgesmester for tredje år på rad.

Skrevet av:

Under årets NM i dressurridning på Nes Ridesenter, var det Ellen Birgitte Farbrot og hennes hest CC Royal som stakk av med seieren.

Dette er hennes tredje NM-gull. Ellen Birgitte Farbrot er en av landets dyktigste ryttere, og viste denne helgen hva hun er god for.

Dressurridning er regnet som en av verdens vanskeligste tekniske idretter, og handler om samspill mellom hest og rytter. Foruten at det skal se pent og harmonisk ut, skal det også se lett og uanstrengt ut.

Farbrot får det hele til å se lekende lett ut, og CC Royal utfører øvelsene med den største presisjon. Kombinasjonen ga da også NM gull, og Farbrot selv er veldig fornøyd.

- Dette er det største hittil. Konkurransen i år var hard, og vi hadde en dårlig dag onsdag. Lørdag ga vi alt, og tenkte at det enten fikk briste eller bære, ler hun.

Stolt trener

Finalen lørdag var en kür-klasse, altså en et program der man velger rekkefølgen på gitte øvelser, til selvvalgt musikk. Farbrot valgte å bryte det eller så tradisjonelle mønsteret og brukte musikk hun selv liker fra blant annet Beyonce og Justin Timberlake.

- Det er første gangen folk har grått når jeg har ridd. Det var veldig spesielt.

Ellen Birgitte skryter av treneren Gunn Skovholt, som har trent henne i ni år.

- Jeg må ha verdens beste trener. Hun tok selv bronse i samme klasse som meg. Da er du vel en god trener, når eleven slår deg, ler Farbrot.

Forrige gang Farbrot red på Nes, startet hun CC Royal i 1.30 sprang.

- Vi burde kanskje hatt noen hinder ute på banen under æresrunden, ler hun.

Årets dressur-NM støtter brystkreftsaken. Prosjektet «Rosa Sløyfe» gir rytterne mulighet til å vise sin støtte.

- 95 prosent av våre ryttere er jenter, og derfor ble det naturlig for oss å velge brystkreft, sier grenleder i norsk dressur, Elizabeth Farbrot.

Groruddalsgutten Jonas Elvebakk og hans Hitchcock tok en strak seier i både torsdagens kvalifiseringsrunde, og i fredagens finale, og Elvebakk stiller seg svært positiv til prosjektet.

-  Dette er et utrolig bra tiltak. Jeg har selv hatt kreft i min omgangskrets, og det er gøy å kunne ta del i noe så viktig, sier han.

I begge klassene red rytterne med rosa sløyfe og rosa bånd rundt hatten, og svært mange av publikummerne hadde tatt oppfordringen om å stille i rosa. Seieren kom derfor i andre rekke mener Elvebakk.

- Det var selvfølgelig gøy å vinne, men det ble på en helt annen måte. Jeg red ikke bare for prestasjonens del, men også til inntelt for en god sak, smiler han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!