Kapret gullet for tredje gang

Kapret gullet  for tredje gang

 

Dressurjenta Ellen Birgitte Farbrot fra Vestli fortsetter å imponere. Nå er hun norgesmester for tredje år på rad.

Skrevet av:

Under årets NM i dressurridning på Nes Ridesenter, var det Ellen Birgitte Farbrot og hennes hest CC Royal som stakk av med seieren.

Dette er hennes tredje NM-gull. Ellen Birgitte Farbrot er en av landets dyktigste ryttere, og viste denne helgen hva hun er god for.

Dressurridning er regnet som en av verdens vanskeligste tekniske idretter, og handler om samspill mellom hest og rytter. Foruten at det skal se pent og harmonisk ut, skal det også se lett og uanstrengt ut.

Farbrot får det hele til å se lekende lett ut, og CC Royal utfører øvelsene med den største presisjon. Kombinasjonen ga da også NM gull, og Farbrot selv er veldig fornøyd.

- Dette er det største hittil. Konkurransen i år var hard, og vi hadde en dårlig dag onsdag. Lørdag ga vi alt, og tenkte at det enten fikk briste eller bære, ler hun.

Stolt trener

Finalen lørdag var en kür-klasse, altså en et program der man velger rekkefølgen på gitte øvelser, til selvvalgt musikk. Farbrot valgte å bryte det eller så tradisjonelle mønsteret og brukte musikk hun selv liker fra blant annet Beyonce og Justin Timberlake.


- Det er første gangen folk har grått når jeg har ridd. Det var veldig spesielt.

Ellen Birgitte skryter av treneren Gunn Skovholt, som har trent henne i ni år.

- Jeg må ha verdens beste trener. Hun tok selv bronse i samme klasse som meg. Da er du vel en god trener, når eleven slår deg, ler Farbrot.

Forrige gang Farbrot red på Nes, startet hun CC Royal i 1.30 sprang.

- Vi burde kanskje hatt noen hinder ute på banen under æresrunden, ler hun.

Årets dressur-NM støtter brystkreftsaken. Prosjektet «Rosa Sløyfe» gir rytterne mulighet til å vise sin støtte.

- 95 prosent av våre ryttere er jenter, og derfor ble det naturlig for oss å velge brystkreft, sier grenleder i norsk dressur, Elizabeth Farbrot.

Groruddalsgutten Jonas Elvebakk og hans Hitchcock tok en strak seier i både torsdagens kvalifiseringsrunde, og i fredagens finale, og Elvebakk stiller seg svært positiv til prosjektet.

-  Dette er et utrolig bra tiltak. Jeg har selv hatt kreft i min omgangskrets, og det er gøy å kunne ta del i noe så viktig, sier han.

I begge klassene red rytterne med rosa sløyfe og rosa bånd rundt hatten, og svært mange av publikummerne hadde tatt oppfordringen om å stille i rosa. Seieren kom derfor i andre rekke mener Elvebakk.


- Det var selvfølgelig gøy å vinne, men det ble på en helt annen måte. Jeg red ikke bare for prestasjonens del, men også til inntelt for en god sak, smiler han.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!