Karanba fikk juligave

Karanba fikk juligave

 

For tredje året på rad gir Ellingsrud-mannen Tommy Nilsen 38 brasilianske gutter en opplevelse de aldri vil glemme. Nilsens engasjement imponerer Aker Solutions, derfor gir de 50.000 kroner til Nilsens prosjekt – «Projeto Karanba de Futbol».

Tekst:

Publisert:

- Dette er livsviktige midler. Prosjektet har aldri hatt økonomisk pusterom, sier Tommy Nilsen.

Den tidligere Lyn-spilleren flyttet til Brasil da karrieren var over i 2004. Her bosatte han seg med brasilianske Nayara i Rio de Janeiro, og ble samtidig venner med gutter fra de verste slumstrøkene i området, de beryktede favelaene.

Nilsen hadde ikke hjerte til å ikke bry seg om ungdommene, og dette ble starten på «Projeto Karanba de Futbol» som siden 2007 har sendt ungdommer fra favelaen til sitt livs opplevelse på fotballturneringer i Norge og Danmark.

Kjempebra prosjekt

Nilsens arbeid imponerer Aker Solutions.

- Dette er et kjempebra prosjekt, sier kommunikasjonsmedarbeider Kristin Wallem Timenes i Aker Solutions' kontor i Kristiansand.

Aker Solutions fikk kunnskap om Nilsens prosjekt gjennom en av sine medarbeidere i Brasil.

- Det er veldig gøy å bidra. Våre ansatte får ikke gaver lenger, i stedet gir vi penger til gode formål, forklarer hun.

Snøballkrig

Som i fjor har Nilsen med seg 38 unge brasilianske gutter på en fem uker lang tur til Europa. Langt borte fra den sosiale urettferdigheten, korrupsjonen, fattigdommen og narkotrafikken, som er en del av hverdagen deres i Rio. 23 av guttene er med for første gang.

I tillegg til å delta på Plussbank Cup i Kristiansand, Dana Cup i Danmark og Norway Cup, har guttene vært i Euro Disney og tilbrakt ti dager på Gol.

I løpet av oppholdet på Gol, dro de også en tur innom Hemsedal. Der fikk guttene lekt seg i snøen.

- Vi tok stolheisen opp på fjellet og hadde verdens største snøballkrig, smiler Nilsen.

Én målsetting

Nilsen forteller at han har én målsetting med Karanba - å forandre liv.

- Jeg føler meg privilegert som har funnet meningen med livet. Livet handler om mye mer enn bare meg selv. Dette er mitt livsverk, sier han.

Denne uka deltar Karanbas to lag i Norway Cup. Juniorlaget har stukket av med seieren i både turneringen i Kristiansand og Danmark.

- Guttene har et høyt nivå. De kan nå veldig langt i turneringen, sier han.

Likevel handler ikke turen til Norge bare om resultatet i fotballkampene, for som Nilsen skriver på Karanbas hjemmeside...

- Hadde livsglede avgjort fotballkamper så hadde vi vært vanskelige å beseire. For oss handler  alt om følelser, opplevelser og fellesskap. Nettopp derfor vinner vi, uansett resultat.

Svært gode på gresset

Karanba har startet Norway Cup på en oppløftende måte. G19-laget topper sin gruppe med seks poeng og 6-0 i målforskjell på to kamper.

Den siste kampen spilles mens avisen er i trykken. G16-laget vil ikke være dårligere, og også de leder pulja med seks poeng. Deres siste kamp gikk også mens avisen var i trykken.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.