ANNONSE

Karanba fikk juligave

Karanba fikk juligave

 

For tredje året på rad gir Ellingsrud-mannen Tommy Nilsen 38 brasilianske gutter en opplevelse de aldri vil glemme. Nilsens engasjement imponerer Aker Solutions, derfor gir de 50.000 kroner til Nilsens prosjekt – «Projeto Karanba de Futbol».

Tekst:

Publisert:

- Dette er livsviktige midler. Prosjektet har aldri hatt økonomisk pusterom, sier Tommy Nilsen.

Den tidligere Lyn-spilleren flyttet til Brasil da karrieren var over i 2004. Her bosatte han seg med brasilianske Nayara i Rio de Janeiro, og ble samtidig venner med gutter fra de verste slumstrøkene i området, de beryktede favelaene.

Nilsen hadde ikke hjerte til å ikke bry seg om ungdommene, og dette ble starten på «Projeto Karanba de Futbol» som siden 2007 har sendt ungdommer fra favelaen til sitt livs opplevelse på fotballturneringer i Norge og Danmark.

Kjempebra prosjekt

Nilsens arbeid imponerer Aker Solutions.

- Dette er et kjempebra prosjekt, sier kommunikasjonsmedarbeider Kristin Wallem Timenes i Aker Solutions' kontor i Kristiansand.

Aker Solutions fikk kunnskap om Nilsens prosjekt gjennom en av sine medarbeidere i Brasil.

- Det er veldig gøy å bidra. Våre ansatte får ikke gaver lenger, i stedet gir vi penger til gode formål, forklarer hun.

Snøballkrig

Som i fjor har Nilsen med seg 38 unge brasilianske gutter på en fem uker lang tur til Europa. Langt borte fra den sosiale urettferdigheten, korrupsjonen, fattigdommen og narkotrafikken, som er en del av hverdagen deres i Rio. 23 av guttene er med for første gang.

I tillegg til å delta på Plussbank Cup i Kristiansand, Dana Cup i Danmark og Norway Cup, har guttene vært i Euro Disney og tilbrakt ti dager på Gol.

I løpet av oppholdet på Gol, dro de også en tur innom Hemsedal. Der fikk guttene lekt seg i snøen.

- Vi tok stolheisen opp på fjellet og hadde verdens største snøballkrig, smiler Nilsen.

Én målsetting

Nilsen forteller at han har én målsetting med Karanba - å forandre liv.

- Jeg føler meg privilegert som har funnet meningen med livet. Livet handler om mye mer enn bare meg selv. Dette er mitt livsverk, sier han.

Denne uka deltar Karanbas to lag i Norway Cup. Juniorlaget har stukket av med seieren i både turneringen i Kristiansand og Danmark.

- Guttene har et høyt nivå. De kan nå veldig langt i turneringen, sier han.

Likevel handler ikke turen til Norge bare om resultatet i fotballkampene, for som Nilsen skriver på Karanbas hjemmeside...

- Hadde livsglede avgjort fotballkamper så hadde vi vært vanskelige å beseire. For oss handler  alt om følelser, opplevelser og fellesskap. Nettopp derfor vinner vi, uansett resultat.

Svært gode på gresset

Karanba har startet Norway Cup på en oppløftende måte. G19-laget topper sin gruppe med seks poeng og 6-0 i målforskjell på to kamper.

Den siste kampen spilles mens avisen er i trykken. G16-laget vil ikke være dårligere, og også de leder pulja med seks poeng. Deres siste kamp gikk også mens avisen var i trykken.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE