Karanba fikk juligave

Karanba fikk juligave

 

For tredje året på rad gir Ellingsrud-mannen Tommy Nilsen 38 brasilianske gutter en opplevelse de aldri vil glemme. Nilsens engasjement imponerer Aker Solutions, derfor gir de 50.000 kroner til Nilsens prosjekt – «Projeto Karanba de Futbol».

Skrevet av:

- Dette er livsviktige midler. Prosjektet har aldri hatt økonomisk pusterom, sier Tommy Nilsen.

Den tidligere Lyn-spilleren flyttet til Brasil da karrieren var over i 2004. Her bosatte han seg med brasilianske Nayara i Rio de Janeiro, og ble samtidig venner med gutter fra de verste slumstrøkene i området, de beryktede favelaene.

Nilsen hadde ikke hjerte til å ikke bry seg om ungdommene, og dette ble starten på «Projeto Karanba de Futbol» som siden 2007 har sendt ungdommer fra favelaen til sitt livs opplevelse på fotballturneringer i Norge og Danmark.

Kjempebra prosjekt

Nilsens arbeid imponerer Aker Solutions.

- Dette er et kjempebra prosjekt, sier kommunikasjonsmedarbeider Kristin Wallem Timenes i Aker Solutions' kontor i Kristiansand.

Aker Solutions fikk kunnskap om Nilsens prosjekt gjennom en av sine medarbeidere i Brasil.

- Det er veldig gøy å bidra. Våre ansatte får ikke gaver lenger, i stedet gir vi penger til gode formål, forklarer hun.

Snøballkrig

Som i fjor har Nilsen med seg 38 unge brasilianske gutter på en fem uker lang tur til Europa. Langt borte fra den sosiale urettferdigheten, korrupsjonen, fattigdommen og narkotrafikken, som er en del av hverdagen deres i Rio. 23 av guttene er med for første gang.

I tillegg til å delta på Plussbank Cup i Kristiansand, Dana Cup i Danmark og Norway Cup, har guttene vært i Euro Disney og tilbrakt ti dager på Gol.

I løpet av oppholdet på Gol, dro de også en tur innom Hemsedal. Der fikk guttene lekt seg i snøen.

- Vi tok stolheisen opp på fjellet og hadde verdens største snøballkrig, smiler Nilsen.

Én målsetting

Nilsen forteller at han har én målsetting med Karanba - å forandre liv.

- Jeg føler meg privilegert som har funnet meningen med livet. Livet handler om mye mer enn bare meg selv. Dette er mitt livsverk, sier han.

Denne uka deltar Karanbas to lag i Norway Cup. Juniorlaget har stukket av med seieren i både turneringen i Kristiansand og Danmark.

- Guttene har et høyt nivå. De kan nå veldig langt i turneringen, sier han.

Likevel handler ikke turen til Norge bare om resultatet i fotballkampene, for som Nilsen skriver på Karanbas hjemmeside...

- Hadde livsglede avgjort fotballkamper så hadde vi vært vanskelige å beseire. For oss handler  alt om følelser, opplevelser og fellesskap. Nettopp derfor vinner vi, uansett resultat.

Svært gode på gresset

Karanba har startet Norway Cup på en oppløftende måte. G19-laget topper sin gruppe med seks poeng og 6-0 i målforskjell på to kamper.

Den siste kampen spilles mens avisen er i trykken. G16-laget vil ikke være dårligere, og også de leder pulja med seks poeng. Deres siste kamp gikk også mens avisen var i trykken.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!