Karanba fikk juligave

Karanba fikk juligave

 

For tredje året på rad gir Ellingsrud-mannen Tommy Nilsen 38 brasilianske gutter en opplevelse de aldri vil glemme. Nilsens engasjement imponerer Aker Solutions, derfor gir de 50.000 kroner til Nilsens prosjekt – «Projeto Karanba de Futbol».

Skrevet av:

- Dette er livsviktige midler. Prosjektet har aldri hatt økonomisk pusterom, sier Tommy Nilsen.

Den tidligere Lyn-spilleren flyttet til Brasil da karrieren var over i 2004. Her bosatte han seg med brasilianske Nayara i Rio de Janeiro, og ble samtidig venner med gutter fra de verste slumstrøkene i området, de beryktede favelaene.

Nilsen hadde ikke hjerte til å ikke bry seg om ungdommene, og dette ble starten på «Projeto Karanba de Futbol» som siden 2007 har sendt ungdommer fra favelaen til sitt livs opplevelse på fotballturneringer i Norge og Danmark.

Kjempebra prosjekt

Nilsens arbeid imponerer Aker Solutions.

- Dette er et kjempebra prosjekt, sier kommunikasjonsmedarbeider Kristin Wallem Timenes i Aker Solutions' kontor i Kristiansand.

Aker Solutions fikk kunnskap om Nilsens prosjekt gjennom en av sine medarbeidere i Brasil.

- Det er veldig gøy å bidra. Våre ansatte får ikke gaver lenger, i stedet gir vi penger til gode formål, forklarer hun.

Snøballkrig

Som i fjor har Nilsen med seg 38 unge brasilianske gutter på en fem uker lang tur til Europa. Langt borte fra den sosiale urettferdigheten, korrupsjonen, fattigdommen og narkotrafikken, som er en del av hverdagen deres i Rio. 23 av guttene er med for første gang.

I tillegg til å delta på Plussbank Cup i Kristiansand, Dana Cup i Danmark og Norway Cup, har guttene vært i Euro Disney og tilbrakt ti dager på Gol.

I løpet av oppholdet på Gol, dro de også en tur innom Hemsedal. Der fikk guttene lekt seg i snøen.

- Vi tok stolheisen opp på fjellet og hadde verdens største snøballkrig, smiler Nilsen.

Én målsetting

Nilsen forteller at han har én målsetting med Karanba - å forandre liv.

- Jeg føler meg privilegert som har funnet meningen med livet. Livet handler om mye mer enn bare meg selv. Dette er mitt livsverk, sier han.

Denne uka deltar Karanbas to lag i Norway Cup. Juniorlaget har stukket av med seieren i både turneringen i Kristiansand og Danmark.

- Guttene har et høyt nivå. De kan nå veldig langt i turneringen, sier han.

Likevel handler ikke turen til Norge bare om resultatet i fotballkampene, for som Nilsen skriver på Karanbas hjemmeside...

- Hadde livsglede avgjort fotballkamper så hadde vi vært vanskelige å beseire. For oss handler  alt om følelser, opplevelser og fellesskap. Nettopp derfor vinner vi, uansett resultat.

Svært gode på gresset

Karanba har startet Norway Cup på en oppløftende måte. G19-laget topper sin gruppe med seks poeng og 6-0 i målforskjell på to kamper.

Den siste kampen spilles mens avisen er i trykken. G16-laget vil ikke være dårligere, og også de leder pulja med seks poeng. Deres siste kamp gikk også mens avisen var i trykken.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!