Keeper-Jons overmenn

Keeper-Jons overmenn

 

Sist uke voktet han Norges mål mot Nederland, mens han på søndag i praksis sikret seg seriemesterskap med Stabæk. Dagen før derimot, møtte Jon Knudsen sine overmenn på straffekonk da Høybråten og Stovners 2001-lag hadde fotballavslutning.

Skrevet av:

Da Høybråten og Stovners tre lag i 2001-klassen (Stars, Piratene og Gormitene) skulle arrangere avslutning på sesongen, valgte de  gjøre det med stor bravur, med selveste landslagskeeper Jon Knudsen til stede.

I tillegg hadde laglederne og Knudsen skaffet fantastiske premier til utlodning. Alt fra gavekurver, bøker og bagger, til signerte fotballartikler fra det norske landslaget, Vålerenga, Stabæk, Brann, Rosenborg og Lillestrøm.

- Vanligvis er det veldig vanskelig å få storklubbene med på en slik sponsing, men vi sendte en forespørsel med grundig argumentering om hva cupen vår gikk ut på. Da ville alle bidra med en eneste gang, sier Jarle Hansen som er trener for Høybråten Stars.

- Og hva går cupen ut på?

- Den går ut på at alle 2001-spillerne skal samle seg som en gruppe. Vi er tre lag, men vi har fokus på at alle spillerne skal trives sammen, og oppleve en sann glede med fotballen. Totalt er det 43 barn som startet med fotball da de var 5 år, og vi legger vekt på at fotball skal være en morsom idrett for alle. Derfor er dette et viktig arrangement som knytter alle barn og foreldre tett sammen.

- Dessuten er det alltid moro med en skikkelig avslutning, og siden vi er så heldige å ha en landslagskeeper som trener for et av lagene, så blir det litt stas, sier han.

Knudsen selv synes det er gøy å spille med de unge talentene.

- Klart dette er moro. Det er en herlig gruppe med mye engasjement både på banen og rundt seg. De er alle venner på fotballbanen, og det er moro å se dem være en samlet gjeng, også utenfor, sier han.

Satte på plass skapet

Som en avslutning på cupen skulle alle HSIL-spillerne bryne seg på landslagskeeperen på straffekonk.

Knudsen varslet på forhånd at han ikke ville gi noe ved dørene.

- Jeg lovte vel egentlig å ikke slenge meg, men jeg kan ikke helt dy meg heller, sa han.

Som sagt så gjort. Jon gjorde en fin innsats i målet, men likevel var det tre talenter som satte landslagskeeperen ut av spill, og ballen i mål.

Robin Husom Jørgensen, Daniel Granås og minstemann Dennis Granås kan alle minnes lørdag 18. oktober 2008 som den dagen de scoret på landslagskeeperen.

- Det var selvfølgelig moro å score på Jon, men det var litt vanskelig også. Han er jo tross alt landslagskeeper, sier Robin som spiller på Høybråten 99-ers.

- Jeg valgte å klinke den i hjørnet, og jeg er kjempestolt over at den gikk inn, sier Daniel Granås.

Også far til Granås-brødrene virket fornøyd.

- Å score på landslagskeeperen så tidlig er ikke dårlig, ler han.

Neste søndag skal alle spillere, trenere og foreldre fra Høybråten Stars opp til Nadderud for å se Stabæk ta imot gullmedaljer og Vålerenga til Tippeligakamp. Kampen var egentlig utsolgt, men Knudsen fikk likevel ordnet biletter til hele gjengen.

- Dette gjør vi for å bygge videre det tette vennskapsbåndet mellom barn og foreldre. Vi må også takke Jon Knudsen som er et fantastisk idol for alle barna våre, sier Hansen.

Vil du følge med videre på Høybråtens 2001 lag kan du også stikke innom lagets egne hjemmesider på www.hsilstars.com.

Talentene om Jon

De fleste av Høybråten-talentene som var med på avslutningen koste seg, og digget Jon Knudsen. Her er noen uttalelser.

- Jon er forbildet mitt. Han er Norges beste keeper, og det er gøy å spille med ham her i dag.

Noah M. Olgijaj

- Jon er kjempegod og Norges nummer én. Det er kjempemoro å få være med ham og spille fotball.

Kristian Jacobsen

- Jeg bomma på straffe, men det er ikke så rart siden Jon er på landslaget. Det var uansett moro å få være med. Jeg spilte mye.

Vegard S. Madsen

- Det har vært morsomt i dag, og jeg scoret et mål i en kamp, selv om det ikke var på Jon. Uansett skal jeg bli bedre enn John Carew.

Marco Kristoffersen

- Jeg er keeperen på Jons lag, og jeg skal bli like god som ham når jeg blir stor. Jon er en kul trener.

Haakon M. Wright

- Jon er en veldig ålreit trener. Jeg håper jeg blir like god i fotball som ham.

Andreas Erstad.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!