Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

 

Verdens beste nordmann i innebandy, Ketil Kronberg, herjer for tiden i den svenske superligaen med sin klubb IBK Dalen. Mandag strålte han med tre mål og én assist foran 50.000 tv-seere, og nå troner han alene på toppen i poengligaen.

Den tidligere Holumskogen- og Gjelleråsen-spilleren Ketil Kronberg er en av Groruddalens største idrettstjerner i øyeblikket. I fjor var han blant verdens 22 beste spillere, mens han i år ble ranket på en niende plass.

Superligaen har akkurat startet å rulle i Sverige, og Kronberg leder nå poengligaen med 11 poeng på tre matcher. Mandag scoret han tre mål og spilte utrolig i en tv-sendt kamp som ble sett av 50.000 seere. Det fikk innebandymiljøet til nok engang å hylle groruddølen.

- Ketil er en av de heiteste spillerne på jord nå. At han gjør det så godt i Sverige er utrolig positivt for andre norske spillere.

- Når en nordmann gjør det så bra,  starter de svenske klubbene å lete etter en ny Kronberg her hjemme. Det åpner muligheter, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Hvor god er han?

- Jeg så han hadde blitt ranka som nummer ni i verden, men han er nok mye høyere opp nå. Det er Ketil alle snakker om i Sverige, og han vil nok fortsette å klatre på den lista, sier han.

- Kan han bli verdens beste?

- Ja, det har han alle forutsetninger for å bli. Man skal ikke legge for mye press på Ketil, men han tar stadig lange steg fremover. At han blir nummer én etter hvert skal du ikke se bort i fra, sier Petersen.Bryr seg ikke om ranken


Ketil selv bryr seg fint lite om hvilken plass han ligger på i ranken over verdens beste spillere. For ham er det viktigst hvordan laget gjør det.

- Det er klart det er moro når det går så bra for både meg og laget, men den lista som du snakker om tar jeg ikke så alvorlig. Den betyr ikke så mye for meg, sier han.

- Men du klatrer jo stadig på lista?

- Det er positivt at jeg klatrer. Det betyr at jeg utvikler meg. Jeg trener 5-6 ganger i uka, og det er jo selvfølgelig moro at folk setter pris på den innsatsen jeg gjør, sier han.

- Hvordan er det å ha 11 poeng på tre kamper, og storspille foran 50.000 tv-seere?

- Jeg tenkte ikke over at det var tv-kamp. Jeg er bare fornøyd med at vi gjorde det bra, og at jeg scoret mål. 11 poeng på tre kamper er bra, men det er for tidlig å lese noe utifra de tabellene.

- Kommer du til å holde deg på topp?

- Hehe, det er vanskelig å si. Det kan fort snu, men jeg kommer til å fortsette å plukke poeng hvis jeg holder meg skadefri.

- Det kommer alltids sjanser for å score mål, og mål har jeg scoret i ti år, sier han.

Selv om Ketil har startet sesongen på en fantastisk måte, mener han fremdeles det er mye å gå på.

- Formen er bra. Jeg har trent godt i hele sommer, og jeg har startet med flyt.

- Jeg er fornøyd med at jeg har vært effektiv, men jeg vet det er mer å hente på spillet mitt, sier han.

Betyr mye

Ketil betyr mye for innebandysporten, både i Norge og Sverige.

- Han betyr ekstremt mye for norsk innebandy, og han blir garantert en nøkkelspiller for det norske landslaget i det kommende verdensmesterskapet.

- Motstanderne ser annerledes på Norge med Ketil på laget, sier Johnny Petersen.

- Ketil er glødenes heit i verdens beste innebandyliga akkurat nå.

- Han er en kjempegutt som alltid gjør sitt ytterste, og han er et idol her i Sverige.

- De fleste nordmenn vet ikke hvor stor innebandyen er i Sverige. I vårt lokalmiljø er han elsket av alle, og mange av våre ungdommer har ham som sitt store idol. Vi har et snitt på 1600 tilskuere i hver kamp, og hver enkelt av dem elsker Ketil.

- Han er vår kanonspiller, sier IBK Dalens Urban Karlsson.

Og IBK Dalen betyr mye for Ketil også.

- Jeg har to klubber i mitt hjerte. Det er GIF og Dalen, og jeg kommer aldri til å spille for noen andre klubber. Det var mange av de svenske toppklubbene som forsøkte seg på meg i sommer, men jeg er klar på at det bare er et lag i Sverige, akkurat som det bare er et lag for meg i Norge, sier han.

- Når vender du hjem til GIF?

- Det blir uansett ikke denne sesongen. Jeg tar en sesong av gangen, så får vi se om det blir Sverige eller Norge til neste år, sier han.

I mellomtiden lar vi Ketil fortsette å herje i verdens beste innebandyliga.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!