Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

 

Verdens beste nordmann i innebandy, Ketil Kronberg, herjer for tiden i den svenske superligaen med sin klubb IBK Dalen. Mandag strålte han med tre mål og én assist foran 50.000 tv-seere, og nå troner han alene på toppen i poengligaen.

Den tidligere Holumskogen- og Gjelleråsen-spilleren Ketil Kronberg er en av Groruddalens største idrettstjerner i øyeblikket. I fjor var han blant verdens 22 beste spillere, mens han i år ble ranket på en niende plass.

Superligaen har akkurat startet å rulle i Sverige, og Kronberg leder nå poengligaen med 11 poeng på tre matcher. Mandag scoret han tre mål og spilte utrolig i en tv-sendt kamp som ble sett av 50.000 seere. Det fikk innebandymiljøet til nok engang å hylle groruddølen.

- Ketil er en av de heiteste spillerne på jord nå. At han gjør det så godt i Sverige er utrolig positivt for andre norske spillere.

- Når en nordmann gjør det så bra,  starter de svenske klubbene å lete etter en ny Kronberg her hjemme. Det åpner muligheter, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Hvor god er han?

- Jeg så han hadde blitt ranka som nummer ni i verden, men han er nok mye høyere opp nå. Det er Ketil alle snakker om i Sverige, og han vil nok fortsette å klatre på den lista, sier han.

- Kan han bli verdens beste?

- Ja, det har han alle forutsetninger for å bli. Man skal ikke legge for mye press på Ketil, men han tar stadig lange steg fremover. At han blir nummer én etter hvert skal du ikke se bort i fra, sier Petersen.

Bryr seg ikke om ranken

Ketil selv bryr seg fint lite om hvilken plass han ligger på i ranken over verdens beste spillere. For ham er det viktigst hvordan laget gjør det.

- Det er klart det er moro når det går så bra for både meg og laget, men den lista som du snakker om tar jeg ikke så alvorlig. Den betyr ikke så mye for meg, sier han.

- Men du klatrer jo stadig på lista?

- Det er positivt at jeg klatrer. Det betyr at jeg utvikler meg. Jeg trener 5-6 ganger i uka, og det er jo selvfølgelig moro at folk setter pris på den innsatsen jeg gjør, sier han.

- Hvordan er det å ha 11 poeng på tre kamper, og storspille foran 50.000 tv-seere?

- Jeg tenkte ikke over at det var tv-kamp. Jeg er bare fornøyd med at vi gjorde det bra, og at jeg scoret mål. 11 poeng på tre kamper er bra, men det er for tidlig å lese noe utifra de tabellene.

- Kommer du til å holde deg på topp?

- Hehe, det er vanskelig å si. Det kan fort snu, men jeg kommer til å fortsette å plukke poeng hvis jeg holder meg skadefri.

- Det kommer alltids sjanser for å score mål, og mål har jeg scoret i ti år, sier han.

Selv om Ketil har startet sesongen på en fantastisk måte, mener han fremdeles det er mye å gå på.

- Formen er bra. Jeg har trent godt i hele sommer, og jeg har startet med flyt.

- Jeg er fornøyd med at jeg har vært effektiv, men jeg vet det er mer å hente på spillet mitt, sier han.

Betyr mye

Ketil betyr mye for innebandysporten, både i Norge og Sverige.

- Han betyr ekstremt mye for norsk innebandy, og han blir garantert en nøkkelspiller for det norske landslaget i det kommende verdensmesterskapet.

- Motstanderne ser annerledes på Norge med Ketil på laget, sier Johnny Petersen.

- Ketil er glødenes heit i verdens beste innebandyliga akkurat nå.

- Han er en kjempegutt som alltid gjør sitt ytterste, og han er et idol her i Sverige.

- De fleste nordmenn vet ikke hvor stor innebandyen er i Sverige. I vårt lokalmiljø er han elsket av alle, og mange av våre ungdommer har ham som sitt store idol. Vi har et snitt på 1600 tilskuere i hver kamp, og hver enkelt av dem elsker Ketil.

- Han er vår kanonspiller, sier IBK Dalens Urban Karlsson.

Og IBK Dalen betyr mye for Ketil også.

- Jeg har to klubber i mitt hjerte. Det er GIF og Dalen, og jeg kommer aldri til å spille for noen andre klubber. Det var mange av de svenske toppklubbene som forsøkte seg på meg i sommer, men jeg er klar på at det bare er et lag i Sverige, akkurat som det bare er et lag for meg i Norge, sier han.

- Når vender du hjem til GIF?

- Det blir uansett ikke denne sesongen. Jeg tar en sesong av gangen, så får vi se om det blir Sverige eller Norge til neste år, sier han.

I mellomtiden lar vi Ketil fortsette å herje i verdens beste innebandyliga.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.