Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

 

Verdens beste nordmann i innebandy, Ketil Kronberg, herjer for tiden i den svenske superligaen med sin klubb IBK Dalen. Mandag strålte han med tre mål og én assist foran 50.000 tv-seere, og nå troner han alene på toppen i poengligaen.

Skrevet av:

Den tidligere Holumskogen- og Gjelleråsen-spilleren Ketil Kronberg er en av Groruddalens største idrettstjerner i øyeblikket. I fjor var han blant verdens 22 beste spillere, mens han i år ble ranket på en niende plass.

Superligaen har akkurat startet å rulle i Sverige, og Kronberg leder nå poengligaen med 11 poeng på tre matcher. Mandag scoret han tre mål og spilte utrolig i en tv-sendt kamp som ble sett av 50.000 seere. Det fikk innebandymiljøet til nok engang å hylle groruddølen.

- Ketil er en av de heiteste spillerne på jord nå. At han gjør det så godt i Sverige er utrolig positivt for andre norske spillere.

- Når en nordmann gjør det så bra,  starter de svenske klubbene å lete etter en ny Kronberg her hjemme. Det åpner muligheter, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Hvor god er han?

- Jeg så han hadde blitt ranka som nummer ni i verden, men han er nok mye høyere opp nå. Det er Ketil alle snakker om i Sverige, og han vil nok fortsette å klatre på den lista, sier han.

- Kan han bli verdens beste?

- Ja, det har han alle forutsetninger for å bli. Man skal ikke legge for mye press på Ketil, men han tar stadig lange steg fremover. At han blir nummer én etter hvert skal du ikke se bort i fra, sier Petersen.

Bryr seg ikke om ranken

Ketil selv bryr seg fint lite om hvilken plass han ligger på i ranken over verdens beste spillere. For ham er det viktigst hvordan laget gjør det.

- Det er klart det er moro når det går så bra for både meg og laget, men den lista som du snakker om tar jeg ikke så alvorlig. Den betyr ikke så mye for meg, sier han.

- Men du klatrer jo stadig på lista?

- Det er positivt at jeg klatrer. Det betyr at jeg utvikler meg. Jeg trener 5-6 ganger i uka, og det er jo selvfølgelig moro at folk setter pris på den innsatsen jeg gjør, sier han.

- Hvordan er det å ha 11 poeng på tre kamper, og storspille foran 50.000 tv-seere?

- Jeg tenkte ikke over at det var tv-kamp. Jeg er bare fornøyd med at vi gjorde det bra, og at jeg scoret mål. 11 poeng på tre kamper er bra, men det er for tidlig å lese noe utifra de tabellene.

- Kommer du til å holde deg på topp?

- Hehe, det er vanskelig å si. Det kan fort snu, men jeg kommer til å fortsette å plukke poeng hvis jeg holder meg skadefri.

- Det kommer alltids sjanser for å score mål, og mål har jeg scoret i ti år, sier han.

Selv om Ketil har startet sesongen på en fantastisk måte, mener han fremdeles det er mye å gå på.

- Formen er bra. Jeg har trent godt i hele sommer, og jeg har startet med flyt.

- Jeg er fornøyd med at jeg har vært effektiv, men jeg vet det er mer å hente på spillet mitt, sier han.

Betyr mye

Ketil betyr mye for innebandysporten, både i Norge og Sverige.

- Han betyr ekstremt mye for norsk innebandy, og han blir garantert en nøkkelspiller for det norske landslaget i det kommende verdensmesterskapet.

- Motstanderne ser annerledes på Norge med Ketil på laget, sier Johnny Petersen.

- Ketil er glødenes heit i verdens beste innebandyliga akkurat nå.

- Han er en kjempegutt som alltid gjør sitt ytterste, og han er et idol her i Sverige.

- De fleste nordmenn vet ikke hvor stor innebandyen er i Sverige. I vårt lokalmiljø er han elsket av alle, og mange av våre ungdommer har ham som sitt store idol. Vi har et snitt på 1600 tilskuere i hver kamp, og hver enkelt av dem elsker Ketil.

- Han er vår kanonspiller, sier IBK Dalens Urban Karlsson.

Og IBK Dalen betyr mye for Ketil også.

- Jeg har to klubber i mitt hjerte. Det er GIF og Dalen, og jeg kommer aldri til å spille for noen andre klubber. Det var mange av de svenske toppklubbene som forsøkte seg på meg i sommer, men jeg er klar på at det bare er et lag i Sverige, akkurat som det bare er et lag for meg i Norge, sier han.

- Når vender du hjem til GIF?

- Det blir uansett ikke denne sesongen. Jeg tar en sesong av gangen, så får vi se om det blir Sverige eller Norge til neste år, sier han.

I mellomtiden lar vi Ketil fortsette å herje i verdens beste innebandyliga.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!