Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

Ketil er verdens heiteste innebandyspiller

 

Verdens beste nordmann i innebandy, Ketil Kronberg, herjer for tiden i den svenske superligaen med sin klubb IBK Dalen. Mandag strålte han med tre mål og én assist foran 50.000 tv-seere, og nå troner han alene på toppen i poengligaen.

Skrevet av:

Den tidligere Holumskogen- og Gjelleråsen-spilleren Ketil Kronberg er en av Groruddalens største idrettstjerner i øyeblikket. I fjor var han blant verdens 22 beste spillere, mens han i år ble ranket på en niende plass.

Superligaen har akkurat startet å rulle i Sverige, og Kronberg leder nå poengligaen med 11 poeng på tre matcher. Mandag scoret han tre mål og spilte utrolig i en tv-sendt kamp som ble sett av 50.000 seere. Det fikk innebandymiljøet til nok engang å hylle groruddølen.

- Ketil er en av de heiteste spillerne på jord nå. At han gjør det så godt i Sverige er utrolig positivt for andre norske spillere.

- Når en nordmann gjør det så bra,  starter de svenske klubbene å lete etter en ny Kronberg her hjemme. Det åpner muligheter, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Hvor god er han?

- Jeg så han hadde blitt ranka som nummer ni i verden, men han er nok mye høyere opp nå. Det er Ketil alle snakker om i Sverige, og han vil nok fortsette å klatre på den lista, sier han.

- Kan han bli verdens beste?

- Ja, det har han alle forutsetninger for å bli. Man skal ikke legge for mye press på Ketil, men han tar stadig lange steg fremover. At han blir nummer én etter hvert skal du ikke se bort i fra, sier Petersen.

Bryr seg ikke om ranken

Ketil selv bryr seg fint lite om hvilken plass han ligger på i ranken over verdens beste spillere. For ham er det viktigst hvordan laget gjør det.

- Det er klart det er moro når det går så bra for både meg og laget, men den lista som du snakker om tar jeg ikke så alvorlig. Den betyr ikke så mye for meg, sier han.

- Men du klatrer jo stadig på lista?

- Det er positivt at jeg klatrer. Det betyr at jeg utvikler meg. Jeg trener 5-6 ganger i uka, og det er jo selvfølgelig moro at folk setter pris på den innsatsen jeg gjør, sier han.

- Hvordan er det å ha 11 poeng på tre kamper, og storspille foran 50.000 tv-seere?

- Jeg tenkte ikke over at det var tv-kamp. Jeg er bare fornøyd med at vi gjorde det bra, og at jeg scoret mål. 11 poeng på tre kamper er bra, men det er for tidlig å lese noe utifra de tabellene.

- Kommer du til å holde deg på topp?

- Hehe, det er vanskelig å si. Det kan fort snu, men jeg kommer til å fortsette å plukke poeng hvis jeg holder meg skadefri.

- Det kommer alltids sjanser for å score mål, og mål har jeg scoret i ti år, sier han.

Selv om Ketil har startet sesongen på en fantastisk måte, mener han fremdeles det er mye å gå på.

- Formen er bra. Jeg har trent godt i hele sommer, og jeg har startet med flyt.

- Jeg er fornøyd med at jeg har vært effektiv, men jeg vet det er mer å hente på spillet mitt, sier han.

Betyr mye

Ketil betyr mye for innebandysporten, både i Norge og Sverige.

- Han betyr ekstremt mye for norsk innebandy, og han blir garantert en nøkkelspiller for det norske landslaget i det kommende verdensmesterskapet.

- Motstanderne ser annerledes på Norge med Ketil på laget, sier Johnny Petersen.

- Ketil er glødenes heit i verdens beste innebandyliga akkurat nå.

- Han er en kjempegutt som alltid gjør sitt ytterste, og han er et idol her i Sverige.

- De fleste nordmenn vet ikke hvor stor innebandyen er i Sverige. I vårt lokalmiljø er han elsket av alle, og mange av våre ungdommer har ham som sitt store idol. Vi har et snitt på 1600 tilskuere i hver kamp, og hver enkelt av dem elsker Ketil.

- Han er vår kanonspiller, sier IBK Dalens Urban Karlsson.

Og IBK Dalen betyr mye for Ketil også.

- Jeg har to klubber i mitt hjerte. Det er GIF og Dalen, og jeg kommer aldri til å spille for noen andre klubber. Det var mange av de svenske toppklubbene som forsøkte seg på meg i sommer, men jeg er klar på at det bare er et lag i Sverige, akkurat som det bare er et lag for meg i Norge, sier han.

- Når vender du hjem til GIF?

- Det blir uansett ikke denne sesongen. Jeg tar en sesong av gangen, så får vi se om det blir Sverige eller Norge til neste år, sier han.

I mellomtiden lar vi Ketil fortsette å herje i verdens beste innebandyliga.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!