Kjempet som løver mot Norges beste

Kjempet som løver mot Norges beste

 

Linderud/Grei kjempet som løver mot Stabæk gjennom to omganger, og vant den ene. Dalens damer fortjener all mulig kreditt for innsatsen. Likevel var det ikke noe å si på at det var bortelaget som gikk videre.

Skrevet av:

Mange hadde nok regnet med total dominanse og overkjøring fra bortelaget i cupoppgjøret mellom Groruddalens beste damer, Linderud/Grei Toppfotball, og landets beste damer, Stabæk.

I førtste omgang var det også et meget klart Stabæk-overtak. Gang på gang fant de rom gjennom LGT-forsvaret med hurtige spillere som Melissa Wiik og Kristy Moore, mens  Lise Klaveness konstant trakk i trådene, og dommerens avgjørelser.

Likevel gjorde LGT-keeper Jeanette Stavsholt og hennes forsvar, med Gry Nordeide Grønli i front, en suveren jobb bakover. Stabæk kom til en drøss med sjanser, men maktet bare å score på to av dem.

Motstatt vei var det mindre futt, men én sjanse skilte seg ut. LGT var utrolig nærme scoring ved Nicoline Viker, men dessverre rant sjansen ut i sanden.

- Vi visste at vi møtte et sterkt lag, og vi bruke den første omgangen til å justere oss i forhold til Stabæks tempo.

- Stabæk, med sine internasjonale og norske landslagsstjerner, styrte mye av spillet, men vi ble på ingen måter rundspilt. De hadde mye trykk, og spilte seg for det meste til halvsjanser. Likevel var det fullt fortjent at de gikk til pause med 2-0-ledelse, og det var mye vår fortjeneste at de ikke ledet mer, oppsummerer trener Glenn Kleven om første omgang.

0-2 til pause var nok noe i underkant av hva de tilreisende supporterne hadde håpet på, men Stabæk kan også skylde seg selv for å være upresise.

Det som kom etter pause var imidlertid ingen i bortesvingen foreberedt på.

La igjen respekten

For etter hvilen  var det et nytt LGT-lag som entret Grei-banen. Selv om Stabæk førte ballen mest, hang våre jenter meget godt med. Det virket som respekten for bortelaget  var lagt igjen i garderoben, og troen på å få til et resultat absolutt var til stede.

Circa 15 minutter ut i andreomgangen kom innbytter og vaskeekte groruddøl, Marianne Jakobsen, inn til sin obligatoriske debut for LGT.

Fem minutter senere ble 17-åringen spilt igjennom, og banket ballen inn bak Ingrid Hjelmeseths langhjørne i Stabæk-målet.

Etter dette ble det mye jevnere spillemessig. LGT hadde for alvor fått troen på å skape en sensasjon, og fikk et par gode muligheter til utlikning.

Nå skal det også sies at Stabæk var farlig nærme flere scoringer. Skudd smalt mot LGTs mål fra alle kanter, men flere scoringer ble det ikke. Det ble det heller ikke for LGTs del, og cupeventyret var da over.

- Vi fikk justert oss etter pause, samtidig som vi fant ut at dette ikke var så skremmende. Det er riktig å si at vi la igjen respekten i garderoben. Vi klarte å flytte opp spillet, og stresse dem litt med kollektivt press.

- Selv om vi håpet på ett mål til er vi strålende fornøyd med å ha gått av banen med et 1-2-tap. Vi vant faktisk en omgang mot Norges beste lag. Vi forsøkte å spille fotball, og vi bidro til en severdig kamp. Dette skal vi være stolte av, sier Kleven.

Noe på gang?

Og han har rett. Uansett hvordan man vrir å vender på det, fortjener jentene ros for kampen. De viste at de absolutt ikke skal tas lett på, og at våre jenter topper 1. divisjon, viser seg å ikke være et blaff. Det ser virkelig ut som Linderud/Grei har noe på gang denne sesongen. La oss håpe de fortsetter i samme sporet videre.

- Vi har hatt et enormt løft. Nå høster vi frukten av jobbinga i vinter. Samtidig må vi ikke ta av. Man går ikke fra 1-9 med en gang, man må jobbe hele veien. Uansett har vi kommet godt i gang, og er inne på det rikige sporet, sier Kleven.

Han avslutter med en tillitsærklering til jentene.

- Jeg er utrolig stolt av dem. Noe annet ville vært dumt. Det de la ned av tæl, innsats og vilje holdt meget høy standard. Dette gjelder alle spillerne. Det er ikke alle lag i Toppserien som er i nærheten av det kollektivet vi har. Der scorer vi høyt, og nå har jentene stor selvtillit. Det skal vi ta med oss videre inn i seriespillet, sier han.

Søsterduellen

Størst del av æren for at LGT klarte å demme opp for Stabæk i store deler av kampen skal Gry Noreide Grønli ha. Gang på gang stoppet hun Stabæks ellers så giftige angripere. Til vanlig spiller søsteren hennes, Line på Stabæk-laget. På Greibanen utspilte det seg en tøff kamp mellom søstrene. Etter kampen var stemningen en helt annen.

- For meg var dette som en helt vanlig kamp, spøker Stabæks Grønli.

- Så klart er det rivalisering oss i mellom, ler søstrene. Siri er klar på at hun ikke kommer til å forlate Stabæk til fordel for LGT dersom de skulle rykke opp.

- Det hadde vært moro, men jeg blir i Stabæk, sier Siri som mener at resultatet løy litt.

- Folk ser på resultatet, men vi hadde egentlig full kontroll.

LGTs Gry nikker bekreftende.

- Det ble jo nesten litt spennende på slutten?

- Men de hadde mange sjanser, sier Gry.

Siri mener at Stabæk aldri undervurderte hjemmelaget.

- Vi var bare dårlig foran mål i dag. Det blir unøvdendig spennende, mener Siri.

I tillegg spilte Line Eithun Hauge mot sine gamle lagkamerater i LGT. Faren hennes, Jan, jobber i trenerteamet til LGT.

Stjernespekket

En av det norske landslagets største stjerner, Melissa Wiik, spilte 90 minutter på Greibanen. Hun, som til vanlig er rendyrket spiss, spilte for i en  anledningen venstrekant. Noe hun ikke var spesielt tilpass med. Etter kampen var alt glemt og hun strålte sammen med sin kjæreste, Odd Grenland-spissen Peter Kovacs. Før hun hastet av gårde fikk Akers Avis Groruddalen en kjapp kommentar.

- Jeg lot meg imponere av LGT, men vi var altfor upresise i dag, sier hun.

Fotball, 2. runde NM, kvinner:

Linderud/Grei - Stabæk 1-2 (0-2)

Greibanen

Tilskuere: ca. 250

Dommer:Ann Wenche Kleven

Gule kort: Hanna Urke Møllerstad.

Mål for LGT: Marianne Jakobsen.

LGTs lag (4-2-3-1): Jeanette Stavsholdt, Marlene Young (Anette Lunde fra 45.), Gry Nordeide Grønli, Charlotte Trondsen, Marthe Keiseraas, Hanna Urke Møllerstad, Stine Høglie (Line Nordeide Grønli fra 45.), Mari Kalmo, Ane Jakobsen Bjerke, Nicoline Viker (Marianne Jakobsen fra 61.), Christine Libach.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!