Kjenner «Botta»

Kjenner «Botta»

 

Hyllesten til en av Norges desidert største ishockeyspillere gjennom tidene, Bjørn «Botta» Skaare, foregår i cup-form. I helga var Furuset Forum tettpakket med hockeyspillere, og hos dem lever «Bottas» minne videre.

Skrevet av:

Turneringen som hedrer Furusets største sønn gjennom tidene ble gjennomført denne helga. Åtte lag fra 95-årgangen barket sammen i Furuset Forum for å slåss om å gå helt til topps i Botta Cup. Furusets gutter skulle forsvare Bottas ære, men de kom litt til kort, og endte til slutt på en sjetteplass, uten at de gråt for mye over det.

- Vi manglet egentlig bare to mål på å gå videre, så vi synes det er ganske bra. Dessuten er det moro å være her, og følge med på hockey. Det er mange gode spillere her, fortalte de da Akers Avis Groruddalen traff dem i Forum.

- Hvilke lag er det som er best her?

- Manglerud Star er nok det beste laget, men både Stjernen og Vålerenga er også gode, sier de.

- Kan dere fortelle meg hvem «Botta» var?

- «Botta» er en legende. Her i Furuset lærer du om ham allerede når du er liten. Han var Norges desidert største spiller, og vi vil aldri glemme ham. Her på Forum henger det også mye bilder og plakater du kan lese. «Botta» var den største av dem alle, og han trente sinnsykt mye. Visste du at han brøyt seg inn i Forum på natta for å trene, sier de.

Med andre ord; legenden om «Botta» lever trygt videre hos de unge talentene, og hvem vet? Kanskje den nye «Botta» gjemmer seg i en av dem.

- Vi synes det er en ære å spille i samme klubb som han spilte. Det er en spesiell følelse. Vi har jo alle lyst til å bli like gode, men det kreves mye jobbing, sier en av gutta.

- Nei, så god som «Botta» er ikke mulig å bli, får han til svar av flere.

Tro på Mathisrud

Årets GET-liga starter på torsdag, og Furusets yngre hockeygutter har et par tanker om årets sesong.

- Vi vil alle savne Teemu Kuusisto, men vi tror at Marius Mathisrud kan overraske. Han har pekt seg ut, sier de.

- Så Kuusisto var favoritten deres?

- Ja, men vi har da mange flere spillere som vi liker. Mikael Vuorio, Daniel Sørvik og Elia Hoelstad er noen, sier de.

- Hvordan tror dere a-laget vil gjøre det?

- Det blir kanskje kvalikk. Vi sliter litt med å score, men vi tror at vi kommer utover i sesongen, sier de.

Årets cup ble vunnet av Manglerud Star, og pokalen ble delt ut av Akers Avis Groruddalens journalist, Rachel Iren Mathisen, som er niesen til «Botta».

Ville vært 50 i år

I år ville Bjørn «Botta» Skaare fylt 50 år. Furuset ønsker derfor å minne ham spesielt. Supporterleder, Bård Wierli, forteller om planene.

- «Botta» er tidenes idrettstjerne i Groruddalen, og vi synes det er viktig å minnes ham. Hjørnet som vi har holdt av til ham i Forum vil bli pusset opp, samtidig som vi akkurat har fått inn et flott portrettmaleri av ham. Vi jobber også med å få gitt ut en dvd om «Botta», sier han.

Minnet som aldri dør

For Furuset vil Bjørn «Botta» Skaares navn aldri bli glemt. Her er noen viktige punkter i hockeystjernens liv.

1958: Bjørn Skaare blir født 29. oktober, og vokser opp på Kalbakken.

1964: Årets julegave er skruskøyter, og hockeyinteressen ble født.

1970: «Botta» blir kåret til Europas beste lilleputtspiller etter en stor turnering i Landshut, Tyskland.

1972: Furusets småguttelag vinner serien med en målscore på 62-0.

1973: «Botta» debuterer på A-laget.

1974: «Botta» blir kretsmester med guttelaget og norgesmester for juniorlaget.

1976: Flytter til Karlstad og debuterer for Färjestad. Samme år får han sin debut på det norske A-landslaget under B-VM i Sveits.

1977/78: Seriemesterskap i sin første sesong i den canadiske juniorligaen for Ottawa 67's. 12 mål og 30 assist på 38 kamper. Samme år blir det også spill for farmerlaget Kansas City Red Wings.

1978: Debuterer i NHL for Detroit Red Wings 29. oktober. Etter å ha blitt taklet stygt ba han om å få reise tilbake til farmerligaen og spill for Kansas City Red Wings.

1979/80: Returnerer til Norge og utgjør den store forskjellen da Furuset tar sitt første NM-gull siden 1954.

1980/81: Furuset tar seriegull og NM-sølv. «Botta» hedres med Gullpucken som norges beste spiller.

1981/82: Proff i østerrikske Klagenfurt. Kåret til Østerrikes beste spiller.

1982/83: Tilbake i Furuset, og er en sterk faktor til klubbens «The Double», med seier i både serien og NM.

1988: «Botta» spiller sin siste kamp i norsk topphockey for Bergen/Djerv. Etter dette flyttet han til Norrköping, Sverige.

1989: Bjørn «Botta» Skaare omkommer i en trafikkulykke på vei hjem til Furuset fra Norrköping, Sverige, 30 år gammel.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!