Kjetil gleder seg til å hvile

Kjetil gleder seg til å hvile

 

Junior-VM i Moskva var skøytetalentet Kjetil Stiansens siste løp for sesongen. Nå gleder han seg til å slappe av litt.

 

Det er lenge siden 1. oktober og sesongstart i skøytesporten. Da vi traff skøytetalentet Kjetil Stiansen fra Haugerud hadde han akkurat kommet hjem fra sesongens siste skøyteløp i junior-VM i Moskva. Stiansen la skøytene på sofabordet og innrømmet at det nå skulle bli godt med litt pause.

 

- Nå er jeg helt ferdig for denne sesongen. Nå blir det en del tid på sofaen, og jeg skal ta det litt mer med ro enn vanlig. Det skal bli godt, sier han.

Han tok seg også tid til å snakke litt om junior-VM, og de opplevelsene han fikk der.

- Moskva var en meget spesiell by. Det var sikkerhetskontroller med metalldetektorer og politi med maskingeværer ved alle innganger.

- Det føltes liksom litt feil, og det var alltid en gal russer som skrek til deg. Bortsett fra det var det kult å få oppleve Russland, ler Stiansen.

 

Både fugl og fisk

Kjetil Stiansen gikk fire distanser i junior-VM. Han opplevde både fugl og fisk.

- Dette mesterskapet gikk både opp og ned. Jeg begynte bra på 500-meteren. Da løp jeg inn til 36.59. På 3000-meteren gikk det likevel rett til h.... Jeg hadde et sykt dårlig løp. Jeg gikk fortere utendørs i fjor, og det sier alt, ler han.

- Hva skjedde?

- Oppladningen var ikke optimal. Jeg gikk og tråkka i hallen åtte timer før løpet. I tillegg har jeg ikke trent så mye på lange distanser før dette mesterskapet, sier han.

 

Sammenlagtvinner

For det er på de kortere distansene at Stiansen virkelig er god. På 1500-meter er han sammenlagt mester i juniorverdenscupen i år, men heller ikke favorittdistansen satt som ei kule under junior-VM.

 

- Jeg fikk et uhell i vekslingen, og måtte reise meg. Da mistet jeg masse fart i den ene svingen. Det var utrolig kjipt at det skjedde i et så stort mesterskap, men slik gikk det, sier han.

Den siste dagen av mesterskapet gikk han 1000-meter og avsluttet med stil og 1.11,7.

- Da persa jeg med et halvt sekund og ble nummer 6. Det var deilig å avslutte mesterskapet på en god prestasjon, sier han.

 

- Hvordan vil du oppsummere junior-VM?

- Det som gikk bra var veldig bra, mens det som var dårlig gikk veldig dårlig. Det har vært en lang sesong, og det kan slå ut begge veier i et mesterskap, sier han.

 

Klar til innsats

Selv om det nå blir litt mer ro for Stiansen, skal han kline til fra start i neste sesong igjen.

 

- Jeg driver og småtrener litt for meg selv. Til neste sesong skal jeg trene hardt. Jeg har et mål om å dominere i junior-VM og junior-verdenscupen til neste år. I tillegg har jeg veldig lyst til å få prøve meg i verdenscupen for senior, slår han fast.

Favorittdistansene blir som i år.

- Det blir 500, 1000 og spesielt 1500-meter som blir mine sterkeste kort til neste år også. Det har fungert bra i år, og gir meg en pekepinn på at jeg jobber riktig, sier han.

 

- En god sesong

Trener i Stiansens klubb, Aktiv Skøyteklubb, er Bjørn Kroken. Han oppsummerer Kjetils sesong slik:

- Fellesnevneren er vel at det har vært en meget god sesong. Kjetil hadde nok junior-VM som det største målet denne sesongen, men der ble det ikke full klaff.

- Det henger nok sammen med at han rett før mesterskapet fikk en liten sykdomsperiode, sier Kroken.

Han ser også tilbake på det som skjedde før junior-VM.

- Mellomdistansene hans vært stabile og gode i år. Han har svart til forventningene, selv om de

lengste distansene ikke har vært helt optimale.

- Kjetil ble juniormester i sprint-NM, og nummer to i junior allround-NM. Han vant også juniorverdenscupen på 1500 meters som et stort høydepunkt. Det er ikke akkurat dårlig, sier Kroken.

 

- Hvor er det størst fremskritt?

- Kjetil hadde som mål å forbedre 1500-meterne sine. Det har han virkelig klart. Nå er han stabil på 1.50-tallet. I tillegg har han gjort en formidabel fremgang på 500-meter. Da han startet sesongen lå han på 37,7. Den tiden har han forbedret med 1,1 sekunder, sier Kroken.

- Lovende?

- Ja, det ser veldig lovende ut. Han er innstilt på å legge ned tid og ta det siste steget. Neste sesong blir hans siste som junior, og jeg tror Kjetil vil bli et navn vi legger merke til. Groruddalen fikk jo gull i Vancouver-OL. Kanskje vi får et skøyegull fra OL i fremtiden, sier Kroken med et lurt smil.

- Hvilke mål er naturlige for ham til neste sesong?

- Det får han velge selv, men allerede i år lå han i skorpa til å få være med i verdenscupen for seniorer. Han er i toppen i juniorklassen på mellomdistansen, og det er ingen vits i å senke ambisjonene. Jeg skjønner om han har lyst til å delta der, slår Kroken fast.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.