Kjører på

Kjører på

 

Furuset Ishockey har endelig fått lagt ferdig kortstokken for den kommende sesongen. Nå gleder de seg til å gjøre historie av problemene, og heller krige om poeng på isen. Det bør også du få med deg.

Skrevet av:

Etter masse negative mediaoppslag, usikkerhet og heftig turbulens innad i klubben, kom det onsdag melding om at Furuset satser for fullt videre denne sesongen.

Kabalen har gått opp, og spillerne fikk svar på hvor både de og klubben står i forhold til satsning foran denne sesongen. Nå gleder alle med hjertet i Furuset seg til å fokusere på poeng på isen fremfor økonomiske bekymringer og negativitet.

- Vi har vært klare på dette hele veien, helt fra tidlig i juli. Vi skal satse videre, og nå har vi fått ting på plass. Vi har barbert budsjettene, og i tillegg ser vi at en del sponsormidler nærmer seg. Det gjør oss trygge på at vi kan drifte gjennom denne sesongen, sier Stein Myhren fra Furuset Elite.

Det bitre for Furusets del er at to av utlendingene har blitt for dyre i drift. Neste sesong må de klare seg uten Teemu Kuusisto og Jouni Kulonen.

- Vi har ikke råd til å ha dem med videre, dessverre, sier Myhren.

- Hvordan er det å miste slike spillere?

- Det er ikke snakk om å miste. Vi hadde ikke noe annet valg. Her må det tas hensyn til økonomien. Vi føler selvfølgelig at vi er litt svekket, men det er det faktisk ingenting å gjøre med.

- Når det er sagt har jeg tro på at de gutta som er igjen kommer til å krige alt de kan, sier han.

- Hvordan tar finnene avgangen?

- Kolonen tok det veldig pent, mens Kuusisto tar det ganske tungt. Vi prøver så godt vi kan med å hjelpe ham med å finne en annen klubb. Det er opp til ham om han takker ja eller nei til det, sier Myhren.

- Men de er også de eneste spillerne som blir fristilt?

- Resten av stallen er intakt og fortsetter som vanlig. Vi har ikke noe signaler om noe annet, forteller Myhren.

Tung tid

Ingen med hodet oppi det vepsebolet som Furuset Ishockey har vært i sommer, tenker tilbake på denne perioden med varme tanker.

- Det sliter når du skal takle inntektsstrømmer, avtaler og masse negativ presse på en gang. Men det er kanskje ikke mer enn forventet, undrer Myhren seg.

Også sportslig leder, Niklas Grønstrand, innrømmer at det har vært hardt.

- Det har vært en tung tid med mye følelser. Kjærligheten til klubben har blitt satt på prøve. Heldigvis har vi fått ordnet opp, og nå er alt klart for å satse på en ny sesong, sier han.

Spillerne er fornøyde

Også i spillergruppa er de fornøyde med at det har kommet en ordning som sikrer Furuset fortsatt satsning.

- Vi har fått beskjed om at satsningen på GET-liga laget fortsetter. Det er utrolig deilig, og det er det vi har håpet på i hele sommer. Det er derfor vi alle har blitt værende her, sier Elia Hoelstad.

- Dere mister Kuusisto og Kolonen. Har dere et slagkraftig nok lag da?

- Forhåpentligvis ja. Vi har uansett kjempelyst til å gjøre en knakende god sesong i år også. Selvfølgelig er det synd at vi mister de gutta. De er jo en del av gjengen, men det er dessverre ikke noe vi får gjort noe med.

Også Myhren har tro på en morsom sesong på isen.

- Vi er veldig optimister. Vi skal fighte for plassen vår, og jeg tror det laget skal være godt nok, sier han.

Hudd vil slåss

Da Akers Avis Groruddalen besøkte treningen til laget tok trener Niklas Hudd oss imot med åpne armer. Han fortalte hvordan laget ville spille i år, og demonstrerte og oppildnet gutta til å kline til i alle situasjoner.

- Vi har ikke det laget som vi så for oss, men jeg kan garantere deg at vi kommer til å slåss på isen, og gutta har vist at vi kan gjøre det ganske så bra. En målsetting vi har hatt er å kjøre inn unge spillere. Nå har vi ikke andre valg. Det skal bli moro for oss denne sesongen, sier han.

- Hvordan ser du på tapet av dine landsmenn?

- Vi ønsket selvsagt å ha dem med videre, men det går bare ikke. Det er alltid vanskelig, men vi er nødt til å tenke positivt.

- Hva blir målet for sesongen?

- Målet er bare å klinke til fra første stund. Vi skal beholde plassen og komme til sluttspillet. Det er stort. Jeg har tro på de guttene jeg har med meg nå, sier han.

Og om Furuset Ishockey er nødt til å bruke unge spillere trenger ikke nødvendigvis det å være en ulempe. Ukjente kort har overrasket i alle idretter før. Bare se på den finske keeperen Mikael Vuorio som Furuset hentet og tok GET-ligaen med storm i fjor. For sikkerhets skyld nevner vi at han fortsatt står i mål for «Ulva» denne sesongen.

Vær stolt, groruddøl

Om eventyret til Furuset Ishockey skal få en positiv slutt, er på mange måter også opp til deg som leser dette.

Klubben er avhengig av engasjement, støtte og patriotisme. Folk må bli med på det som skjer, hvis ikke vil ting etter hvert dø ut.

Støtten fra industrien i Groruddalen er dessverre ikke det den burde være, og klubben er avhengig av at Groruddalen selv kommer på kamper og støtter laget.

Sportslig leder, Niklas Grønstrand, oppsummerer situasjonen på en grei måte.

- Vi må igjen bli stolte av å være fra Groruddalen, og samle oss om det vi har her oppe. At vi har idrettslag som lever er alfa omega for ungdommene våre. Furuset trenger folket, og vi vil gi dem herlige øyeblikk på isen tilbake, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!