Klar for landslaget

Klar for landslaget

 

GBKs første fullblods A-landslagsspiller er nå klar. Venstreback Rune Brekke skal glimre i VM for samelandslaget.

Karasjok og Kautokeino ligger langt fra Steinbruvann, men fra viddene i nord kom det i høst en bestemt og tacklingssterk nordlending med fin ballfølelse i føttene til Groruddalen. Klubben ble GBK, og der har han gjort det bra nok til å ha blitt tatt ut i den tidligere Tromsø-helten Morten Pedersens tropp, som skal forsvare samelandslagets ære i VM for lag utenfor FIFA som spilles i Sverige mellom 7-13 juli.

- Jeg er storfornyød. Dette er virkelig moro. Jeg har til og med fått ordna meg fri fra jobb så jeg får blitt med, ler Rune Brekke.

Da Brekke var en liten tass vokste han opp i Karasjok, og begge brødrene hans har representert samelandslaget i tidligere år. 29-åringen selv mener det var på tide med en landslagsdebut nå.

- Jeg hadde et mål om å komme på landslaget og spille VM før jeg ble 30. Jeg blir ikke 30 før i desember, så da klarte jeg det med god margin. Det skal jeg sette på skrytelista mi, forteller GBKs eldstemann.

- Hvordan tror du det blir å spille VM?

- Det bler jo en ny opplevelse som jeg sikkert vil lære mye av. Jeg vet egentlig lite om selve turneringen, ikke engang hvor mange lag som skal være med, men jeg gleder meg for det.

- Har du fått noen hint om hvorfor akkurat du er plukket ut?

- De har vel funnet meg god nok. Hehe, de kan jo ikke bruke tippeligaspillere eller 1. divisjonsspillere da de er midt i sesongen. Men jeg har ferie og er klar for innsats, ler Brekke.

- Blir det en ny verdensmester som kommer til å traske rundt i Groruddalens gater?

- Hehe, det er godt mulig det. Som sagt vet jeg veldig lite om alle de andre lagene, men vi skal da gjøre et ærlig forsøk, sier Brekke.

Ta med seg erfaring?

Det er ikke alle lag i Groruddalen som kan skilte seg med å ha en VM-spiller på laget. Brekke selv håper han kan ta med seg erfaring fra turneringen og la den hjelpe GBK i kampen om poeng.

- Ja, det hadde vært fint. Vi får håpe jeg får med meg noe som kan hjelpe.

Det har vært mye bra spill av oss i år, men også mye uflaks. Man skal kanskje ikke skylde på uflaks når det skjer gang på gang, men hvis alle tar i et tak i sommer skal vi klare å sanke nok poeng på høsten.

- Det er moro å være med i GBK. Vi mangler bare det siste lille for å ta poeng, men det kommer, sier han bestemt.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.