Klar for landslaget

Klar for landslaget

 

GBKs første fullblods A-landslagsspiller er nå klar. Venstreback Rune Brekke skal glimre i VM for samelandslaget.

Skrevet av:

Karasjok og Kautokeino ligger langt fra Steinbruvann, men fra viddene i nord kom det i høst en bestemt og tacklingssterk nordlending med fin ballfølelse i føttene til Groruddalen. Klubben ble GBK, og der har han gjort det bra nok til å ha blitt tatt ut i den tidligere Tromsø-helten Morten Pedersens tropp, som skal forsvare samelandslagets ære i VM for lag utenfor FIFA som spilles i Sverige mellom 7-13 juli.

- Jeg er storfornyød. Dette er virkelig moro. Jeg har til og med fått ordna meg fri fra jobb så jeg får blitt med, ler Rune Brekke.

Da Brekke var en liten tass vokste han opp i Karasjok, og begge brødrene hans har representert samelandslaget i tidligere år. 29-åringen selv mener det var på tide med en landslagsdebut nå.

- Jeg hadde et mål om å komme på landslaget og spille VM før jeg ble 30. Jeg blir ikke 30 før i desember, så da klarte jeg det med god margin. Det skal jeg sette på skrytelista mi, forteller GBKs eldstemann.

- Hvordan tror du det blir å spille VM?

- Det bler jo en ny opplevelse som jeg sikkert vil lære mye av. Jeg vet egentlig lite om selve turneringen, ikke engang hvor mange lag som skal være med, men jeg gleder meg for det.

- Har du fått noen hint om hvorfor akkurat du er plukket ut?

- De har vel funnet meg god nok. Hehe, de kan jo ikke bruke tippeligaspillere eller 1. divisjonsspillere da de er midt i sesongen. Men jeg har ferie og er klar for innsats, ler Brekke.

- Blir det en ny verdensmester som kommer til å traske rundt i Groruddalens gater?

- Hehe, det er godt mulig det. Som sagt vet jeg veldig lite om alle de andre lagene, men vi skal da gjøre et ærlig forsøk, sier Brekke.

Ta med seg erfaring?

Det er ikke alle lag i Groruddalen som kan skilte seg med å ha en VM-spiller på laget. Brekke selv håper han kan ta med seg erfaring fra turneringen og la den hjelpe GBK i kampen om poeng.

- Ja, det hadde vært fint. Vi får håpe jeg får med meg noe som kan hjelpe.

Det har vært mye bra spill av oss i år, men også mye uflaks. Man skal kanskje ikke skylde på uflaks når det skjer gang på gang, men hvis alle tar i et tak i sommer skal vi klare å sanke nok poeng på høsten.

- Det er moro å være med i GBK. Vi mangler bare det siste lille for å ta poeng, men det kommer, sier han bestemt.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!