Klar for landslaget

Klar for landslaget

 

GBKs første fullblods A-landslagsspiller er nå klar. Venstreback Rune Brekke skal glimre i VM for samelandslaget.

Karasjok og Kautokeino ligger langt fra Steinbruvann, men fra viddene i nord kom det i høst en bestemt og tacklingssterk nordlending med fin ballfølelse i føttene til Groruddalen. Klubben ble GBK, og der har han gjort det bra nok til å ha blitt tatt ut i den tidligere Tromsø-helten Morten Pedersens tropp, som skal forsvare samelandslagets ære i VM for lag utenfor FIFA som spilles i Sverige mellom 7-13 juli.

- Jeg er storfornyød. Dette er virkelig moro. Jeg har til og med fått ordna meg fri fra jobb så jeg får blitt med, ler Rune Brekke.

Da Brekke var en liten tass vokste han opp i Karasjok, og begge brødrene hans har representert samelandslaget i tidligere år. 29-åringen selv mener det var på tide med en landslagsdebut nå.

- Jeg hadde et mål om å komme på landslaget og spille VM før jeg ble 30. Jeg blir ikke 30 før i desember, så da klarte jeg det med god margin. Det skal jeg sette på skrytelista mi, forteller GBKs eldstemann.

- Hvordan tror du det blir å spille VM?

- Det bler jo en ny opplevelse som jeg sikkert vil lære mye av. Jeg vet egentlig lite om selve turneringen, ikke engang hvor mange lag som skal være med, men jeg gleder meg for det.

- Har du fått noen hint om hvorfor akkurat du er plukket ut?

- De har vel funnet meg god nok. Hehe, de kan jo ikke bruke tippeligaspillere eller 1. divisjonsspillere da de er midt i sesongen. Men jeg har ferie og er klar for innsats, ler Brekke.- Blir det en ny verdensmester som kommer til å traske rundt i Groruddalens gater?


- Hehe, det er godt mulig det. Som sagt vet jeg veldig lite om alle de andre lagene, men vi skal da gjøre et ærlig forsøk, sier Brekke.

Ta med seg erfaring?

Det er ikke alle lag i Groruddalen som kan skilte seg med å ha en VM-spiller på laget. Brekke selv håper han kan ta med seg erfaring fra turneringen og la den hjelpe GBK i kampen om poeng.

- Ja, det hadde vært fint. Vi får håpe jeg får med meg noe som kan hjelpe.

Det har vært mye bra spill av oss i år, men også mye uflaks. Man skal kanskje ikke skylde på uflaks når det skjer gang på gang, men hvis alle tar i et tak i sommer skal vi klare å sanke nok poeng på høsten.

- Det er moro å være med i GBK. Vi mangler bare det siste lille for å ta poeng, men det kommer, sier han bestemt.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!