Klare for 2. divisjon!

Klare for 2. divisjon!

RYKKET OPP: Vestlis håndballherrer er klare for spill i 2. divisjon til høsten. FOTO: Kay Grue Thorsen

Vestlis håndballherrer slapp unna kvalifisering og er klare for 2. divisjon neste sesong. Det er en utfordring de tar på strak arm.

– Herlig med opprykk. Vi synes det er veldig fortjent, og vi mener vi har bevist at vi er mer enn gode nok for det nivået. Vi må bli litt bedre på alt, men vi er godt forberedt på å takle nivået i 2. divisjon, sier trenerne Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

I helgen ble det spilt kvalifiseringsturnering til 1. divisjon med seks lag som kjempet om tre plasser. Hvis ett av disse lagene kom fra region øst, ville Vestli-herrene, som vant årets 3. divisjon, avd. 2, slippe unna kvalifiseringsspill til 2. divisjon. Den bragden fikset Haslum, og Vestli slapp å løpe så mye som en meter for å sikre opprykket.

– Helt ærlig var det deilig å slippe unna kvalifiseringsspill. Det er alltid en sjanse for at man har en dårlig dag og at man kan ryke.

– Samtidig har det gått lang tid siden sist vi spilte en kamp. Nå kan vi slappe av fram til sommertreningen starter for fullt, sier trenerduoen.

Vil være med i toppen

Vestli er ikke spesielt skremt av å skulle spille håndball på et høyere nivå.

– I og med at forbundet legger om fra seks til fire andredivisjonspuljer, forventer mange en tøffere hverdag i divisjonen. Det tror jeg imidlertid ikke vi fra region øst vil merke så mye. Det er så mye bedre nivå i vår region enn de andre regionene. Du får kanskje ett eller to topplag ekstra, men den laveste kvaliteten i divisjonen er desto dårligere.

– Jeg så selv noen av kampene i kvalifiseringen til 1. divisjon i helgen, og nivået på de beste lagene var på ingen måte skremmende.

– Faktisk tror jeg vi kunne ha bitt godt fra oss i den kvalifiseringen selv, sier Tommy Skjelstad.

– Hva er ambisjonene for det første året i 2. divisjon?

– Med mindre forbundet dytter alle topplagene i samme avdeling, mener jeg vi skal ha en ambisjon om en topp 6-plassering. Det føler jeg er innenfor, sier Tommy Skjelstad.

– Målet er å etablere seg i divisjonen og bygge videre på det til sesongen etter, supplerer Tom Erik Hansen.

Følger suksessoppskriften

Vestli har kommet seg opp i 2. divisjon med å satse på godt humør og en blandet spillergruppe av rutinerte luringer og fremadstormende talenter. Det skal de fortsette med i 2. divisjon også.

– Ja, det blir ingen endring i måten vi forsøker å bygge både klubb og lag på. Miljøet er vårt sterkeste kort, og alle gutta fra årets stall er med videre, bortsett fra Vidar Braathen, Kyrre Solberg og Tommy Skjelstad, som trapper ned til andrelaget vårt som rykket opp til 3. divisjon. I tillegg jobber vi med noen spennende spillere som vi håper å få inn. Både noen rutinerte og noen talentfulle. Vi kjører på som vanlig, sier Tom Erik Hansen.

– Jeg trapper kun ned dersom gutta på førstelaget gjør jobben sin. Hvis ikke, er jeg dum nok i hodet til å løpe ut på banen i 2. divisjon også, advarer 43 år gamle Tommy Skjelstad. Han håper imidlertid at han slipper det, for neste sesong vil han egentlig prioritere veteran-NM med den gamle Haugerud-gjengen.

Fått flere forespørsler

– Dere har fått fram mange unge og gode spillere denne sesongen. Har det vært noen interesse rundt dem fra andre klubber?

– Ja, det har kommet forespørsler på flere, men samtlige har takket nei og bundet seg opp til Vestli. Det er ingen vits i å bytte klubb bare for å bytte.

– Kommer det et tilbud fra 1. divisjon eller eliten, skal vi være de første til å hjelpe talentene av gårde, sier Tommy Skjelstad og Tom Erik Hansen.

Blir lagt merke til

Begge trenerene mener miljøet og de riktige mennesketypene er det som har ført laget opp en divisjon. Det har de også i tankene når det gjelder nye spillere.

– Det viktigste er å få inn folk som passer i gruppa. I Vestli er det ikke plass til primadonnaer. Helt greit å være breial, men du setter ikke deg selv foran laget og klubben.

– Her skal vi være forbilder enten man er gammel landslagsstjerne eller juniorspiller. Alle i klubben er like mye verdt, og tiden der «stjernene» på A-laget får juniorene til å bære utstyrsbagen er over. Denne filosofien bygger miljø, og det er det miljøet som er vårt sterkeste kort.

– Det har blitt lagt merke til i hele håndball-Norge. Folk lurer på hva som foregår på Vestli om dagen, slår trenerne fast.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.