Klare for 2. divisjon!

Klare for 2. divisjon!

RYKKET OPP: Vestlis håndballherrer er klare for spill i 2. divisjon til høsten. Foto: Kay Grue Thorsen

Vestlis håndballherrer slapp unna kvalifisering og er klare for 2. divisjon neste sesong. Det er en utfordring de tar på strak arm.

Skrevet av:

– Herlig med opprykk. Vi synes det er veldig fortjent, og vi mener vi har bevist at vi er mer enn gode nok for det nivået. Vi må bli litt bedre på alt, men vi er godt forberedt på å takle nivået i 2. divisjon, sier trenerne Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

I helgen ble det spilt kvalifiseringsturnering til 1. divisjon med seks lag som kjempet om tre plasser. Hvis ett av disse lagene kom fra region øst, ville Vestli-herrene, som vant årets 3. divisjon, avd. 2, slippe unna kvalifiseringsspill til 2. divisjon. Den bragden fikset Haslum, og Vestli slapp å løpe så mye som en meter for å sikre opprykket.

– Helt ærlig var det deilig å slippe unna kvalifiseringsspill. Det er alltid en sjanse for at man har en dårlig dag og at man kan ryke.

– Samtidig har det gått lang tid siden sist vi spilte en kamp. Nå kan vi slappe av fram til sommertreningen starter for fullt, sier trenerduoen.

Vil være med i toppen

Vestli er ikke spesielt skremt av å skulle spille håndball på et høyere nivå.

– I og med at forbundet legger om fra seks til fire andredivisjonspuljer, forventer mange en tøffere hverdag i divisjonen. Det tror jeg imidlertid ikke vi fra region øst vil merke så mye. Det er så mye bedre nivå i vår region enn de andre regionene. Du får kanskje ett eller to topplag ekstra, men den laveste kvaliteten i divisjonen er desto dårligere.

– Jeg så selv noen av kampene i kvalifiseringen til 1. divisjon i helgen, og nivået på de beste lagene var på ingen måte skremmende.

– Faktisk tror jeg vi kunne ha bitt godt fra oss i den kvalifiseringen selv, sier Tommy Skjelstad.

– Hva er ambisjonene for det første året i 2. divisjon?

– Med mindre forbundet dytter alle topplagene i samme avdeling, mener jeg vi skal ha en ambisjon om en topp 6-plassering. Det føler jeg er innenfor, sier Tommy Skjelstad.

– Målet er å etablere seg i divisjonen og bygge videre på det til sesongen etter, supplerer Tom Erik Hansen.

Følger suksessoppskriften

Vestli har kommet seg opp i 2. divisjon med å satse på godt humør og en blandet spillergruppe av rutinerte luringer og fremadstormende talenter. Det skal de fortsette med i 2. divisjon også.

– Ja, det blir ingen endring i måten vi forsøker å bygge både klubb og lag på. Miljøet er vårt sterkeste kort, og alle gutta fra årets stall er med videre, bortsett fra Vidar Braathen, Kyrre Solberg og Tommy Skjelstad, som trapper ned til andrelaget vårt som rykket opp til 3. divisjon. I tillegg jobber vi med noen spennende spillere som vi håper å få inn. Både noen rutinerte og noen talentfulle. Vi kjører på som vanlig, sier Tom Erik Hansen.

– Jeg trapper kun ned dersom gutta på førstelaget gjør jobben sin. Hvis ikke, er jeg dum nok i hodet til å løpe ut på banen i 2. divisjon også, advarer 43 år gamle Tommy Skjelstad. Han håper imidlertid at han slipper det, for neste sesong vil han egentlig prioritere veteran-NM med den gamle Haugerud-gjengen.

Fått flere forespørsler

– Dere har fått fram mange unge og gode spillere denne sesongen. Har det vært noen interesse rundt dem fra andre klubber?

– Ja, det har kommet forespørsler på flere, men samtlige har takket nei og bundet seg opp til Vestli. Det er ingen vits i å bytte klubb bare for å bytte.

– Kommer det et tilbud fra 1. divisjon eller eliten, skal vi være de første til å hjelpe talentene av gårde, sier Tommy Skjelstad og Tom Erik Hansen.

Blir lagt merke til

Begge trenerene mener miljøet og de riktige mennesketypene er det som har ført laget opp en divisjon. Det har de også i tankene når det gjelder nye spillere.

– Det viktigste er å få inn folk som passer i gruppa. I Vestli er det ikke plass til primadonnaer. Helt greit å være breial, men du setter ikke deg selv foran laget og klubben.

– Her skal vi være forbilder enten man er gammel landslagsstjerne eller juniorspiller. Alle i klubben er like mye verdt, og tiden der «stjernene» på A-laget får juniorene til å bære utstyrsbagen er over. Denne filosofien bygger miljø, og det er det miljøet som er vårt sterkeste kort.

– Det har blitt lagt merke til i hele håndball-Norge. Folk lurer på hva som foregår på Vestli om dagen, slår trenerne fast.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!