Klare for 2. divisjon

Klare for 2. divisjon

 

Det var ville jubelscener da Groruds fotballherrer knuste Romsås og sikret seg billett til toppfotballen

Skrevet av:

- Hva kan man si? Jeg sitter her med en fenomenal god følelse. Dette er bare herlig, og jeg gleder meg til å dele kvelden med gutta og støtteapparatet, sier Rolf Teigen.

For to sesonger siden ble han hentet til Grorud fotball. Strategien var klar. Teigen fikk ansvar for å skape et fotballflaggskip som kunne rykke opp til toppfotballen og sette Groruddalen på kartet igjen. Akkurat som han hadde gjort det med Groruddalen Ballklubb for noen år siden. Lørdag var første delen av jobben gjort da 4-0 seieren over Romsås sikret Groruddalen et lag i neste års 2. divisjon.

- Sammen har vi lykkes. Jeg må bare takke alle i klubben som har vært enormt dedikerte. Vi har hatt en kjempeutvikling de to siste sesongen. Ikke bare fotballmessig, men også klubbmessig. Jeg er stolt over måten folket her på Grorud har jobbet for å bli gode nok til å klare det vi gjorde i kveld.

- De har vist tro og engasjement, og opprykket er fullt fortjent. Gratulerer til alle mann, sier en smilende Rolf Teigen.

I gledesrus

Det var flere blide fjes å møte etter kampen.

- Vi har vært bevisste på satsningen, og nå har vi lykkes med det første steget. Det føles rett og slett bra, og viser at vi har gjort noe riktig her, sier klubbens leder Richard Pedersen.

Han ble rørt til tårer over opprykket.

- Det er en veldig spesiell følelse når du lykkes med en målsetting som vi har brukt mange tusen timer på å klare. Dessuten er jeg ikke redd for å vise følelser. Den tøffe kan plutselig bli den myke, ler han.

Knut Bakke Pedersen har vært med i idrettslaget i 46 år. I ti år har han vært formann for fotballgruppa.

- Utrolig moro å lykkes. Dette er faktisk noe av det beste jeg har opplevd, og det er en ordentlig vitamininnsprøytning til å jobbe på videre. Nå har vi trenerkapasitet i Grorud som holder Tippeliga-nivå. Da må vi bruke sjansen vår ordentlig og kline til, mens vi kan, sier Pedersen.

Jan Erik Johansen har vært med rundt Groruds A-lag i 25 år. Også han strålte.

- Dette er det definitivt morsomste jeg har vært med på rundt Grorud. Jeg opplevde opprykk fra 4. divisjon til 3. divisjon, men dette var i en helt annen klasse.

- Jeg har merket forandring i laget etter at Rolf kom inn. Vi har tatt steget opp på et nytt nivå, og det er morsomt å være del av en så flott gjeng. Jeg kommer til å se tilbake på denne minnerike sesongen med glede, sier Johansen.

Egotripp

Foran lørdagens kamp var fasiten klar. Grorud ville sikre seg opprykket med seier i lokaloppgjøret mot Romsås. Allerede fra start tok de gulkledde tak. De spilte over Romsås, som sjeldent kom seg over midtbanen. Likevel var det ikke full sprut i Grorud, og den første omgangen var preget av mange feilvalg og for mye egotripp. Likevel gikk de til pause med ledelse etter at ex-Romsås´ Rocky Lekaj satte inn en scoring fra kanten.

I pausen var det mange nervøse sjeler på Grorud kunstgress. Rolf Teigen var likevel ikke én av dem.

- Jeg finnes ikke nervøs for dette. Nå skal vi gå ut og avgjøre, sa han i en kort kommentar på vei ut fra garderoben.

Da hadde han akkurat gitt spillerne sine en ordentlig tordentale.

- Vi fikk klar beskjed om å gå ut som et lag og ikke gjøre alt alene. Hvis ikke var ikke benken langt unna, avslørte kaptein Jørand Skogseide etter kampen.

Responderte

I andre omgang var det et helt annet Grorud man fikk se. Kombinasjonene og samspillet satt flere hakk bedre. Det gjorde også avslutningene. Selv om Romsås ga alt de hadde, gikk kreftene tomme og målene rant på.

Rocky Lekaj la på til 2-0 før Jonas Tekle gjorde 3-0. Unggutten Shariff Cham fikk æren av å punktere matchen på 4-0.

- Vi var det klart beste laget gjennom hele kampen, men jeg var ikke fornøyd til pause. Jeg måtte bruke en tydelig røst, men jeg var godt fornøyd med responsen. Gutta gikk ut og blomstret. Knallbra levert, sier Rolf Teigen.

- Det ble som forventet. Jeg merket meg at noen av gutta var litt stressa før kampen. Folk skulle gjøre alt på egenhånd, men vi tok etter hvert tak på det. Selv om vi kunne og burde scoret flere mål må vi si oss fornøyde. Det ble jo relativt festlig, ler Jørand Skogseide.

Romsås tok tapet med fatning.

- Vi var aldri i nærheten. Grorud var suverent best og vant fortjent. Det er bare å gratulerer de med opprykket. Jeg synes vi hang med i nesten én omgang, men alt annet en tap ville vært et ran, sier trener Filip Bes.

Store planer

Da dommer Fredrik Brekke blåste av kampen eksploderte Grorud kunstgress ut i opprykksjubel. Champagnen ble sprettet, og blandet seg med gledestårer, seiersdans og varme klemmer. Etter den ville feiringen fikk Akers Avis Groruddalen også en prat med Rolf Teigen. Han er på ingen måte for mett av opprykket.

- Mitt mål er å utvikle Grorud til å bli en strålende ambassadør for Groruddalen og folket her. Vi skal legge lista høyt og skape en fotballkultur her som kan konkurrere oppover i systemet.

- Jeg håper hele Groruddalen har lyst til å være med på oppturen vår, sier Rolf Teigen.

Han mener også at Grorud har det som skal til for å være et fotballflaggskip.

- Her har vi tradisjon så langt tilbake som til 1918. Vi har miljøet og vi får fasilitetene. I tilllegg har vi talentfulle fotballspillere med lokal forankring som er dedikerte og seriøse i å legge ned den jobben som trengs, sier Teigen.

Han er ikke i tvil om at Grorud vil ta steget videre til neste år.

- Vi vet hva det dreier seg om, og hva som må jobbes med. Vi er ydmyke for opprykket, og kommer til å jobbe hver eneste dag for å møte 2. divisjon godt rustet.

- Likevel har jeg ingen tvil om at vi kommer til å etablere oss godt der. Det er realistisk, sier Teigen.

- Gedigent potensial

Richard Pedersen var helt enig.

- Vi rykker ikke opp for å ligge på nedre halvdel av tabellen. Med en god vinter har vi absolutt potensialet til å bli et habilt 2. divisjonslag. Vi håper å være en rakett i 2. divisjon, og dette er bare starten på oppturen til Grorud. Potensialet er gedigent, og vi vil nå være flaggskipet for fotballen i Groruddalen, sier han.

Kaptein Jørand Skogseide sa følgende.

- Jeg er helt sikker på at vi vil klare oss. Det blir litt opp til spillerne hvor høyt de selv vil komme. Ferdighetsmessig er det ingen tvil om at vi kan henge med i toppen, men det kommer mer an på holdninger.

- Unggutta må innse hva som må til av innsats og jobb for å lykkes. Hvis ikke henger du ikke med i 2. divisjon, sier Skogseide.

Les mer om opprykket i onsdagsutgaven av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!