Klare for høstjakta

Klare for høstjakta

 

I morgen starter Grorud jakten på nok poeng til å befeste seg i 2. divisjon, og dalens beste fotballsparkere ser fram til en morsom avslutning på sesongen.

Skrevet av:

- Det er nå det gjelder. Feriemodusen er skrudd av, og vi er klare for innsats igjen, sier Grorud-trener Rolf Teigen.

I morgen (lørdag) braker fotballens 2. divisjon i gang igjen, og Grorud skal på bortetur til Gjøvik. Akers Avis Groruddalen møtte Teigen og hans disipler på treningsfeltet for å lodde stemningen før det braker løs igjen.

- Jeg både gleder meg og er spent foran høstsesongen. Vi viste tidvis mye bra på våren, og jeg håper vi skal klare å levere mer av det gode utover høsten nå, sier Teigen.

Jager stabilitet

Grorud, som rykket opp til 2. divisjon i fjor, leverte en blandet vårsesong. Tidvis var de brilliante, mens de i andre deler virket urutinerte. Rolf Teigen er ikke i tvil om hvor nøkkelen til suksess ligger.

- Vi skal bli enda mer stabile. Både enkeltsspillere og som gruppe. Klarer vi å stabilisere prestasjonene våre på det nivået vi viste mot slutten av vårssesongen har vi en god sjanse til å kapre nok poeng for å overleve.

- Hvis vi varierer like mye som i starten av sesongen, blir det derimot en kamp hele veien inn for å overleve. Stabilitet blir en nøkkel for oss, og jeg gleder meg til utfordringen, sier Teigen.

Også spillerne har tro på en spennendende siste del av sesongen.

- Vi er optimister og har tro på en bra avslutning på sesongen. For oss blir det viktig å aldri tro at vi er bedre enn vi er, men være fokuserte hele veien. Avdelingen vår er for jevn til at vi kan miste for mange poeng på slurv underveis, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Få endringer

Grorud ligger på niendeplass med 13 poeng foran lørdagens kamp. Flere av lagene i avdelingen har styrket stallen kraftig men Grorud satser videre på mannskapet de allerede har.

- Vi vet at lag som ligger rundt oss på tabellen allerede har gjort flere grep for å snu sin situasjon. Gjøvik har blant annet hentet inn en spiss fra polsk toppserie. Den eneste endringen hos oss er at Kenneth Lund Simonsen er tilbake fra spill i 3. divisjon med Romsås for én måned før han skal videre på lån.

- Vi kjører uansett på det vi har planlagt hele veien. Målet er å bli gradvis bedre med denne unge gjengen vi har her nå. Vi må leve på et godt verdigrunnlag, faglig påvirkning og et sterk kollektiv. Vi har verken rammene eller ressursene til å jobbe som de andre klubbene, sier Rolf Teigen.

Han avviser også at Grorud har lett etter nye spillere i sommer.

- Nei, vi har ikke gått aktivt ut mot nye spillere. De unge Grorud-gutta begynner og ta de riktige stegene. Da er det viktigste for meg å jobbe godt videre med dem, sier han.

Tradisjonelt er Grorud også et lag som kommer sterkere på høsten. Det gjelder også under Rolf Teigens ledelse.

- Jeg regner med vi vil bli bedre utover. Alle lag jeg trener blir gradivs bedre, sier Teigen.

Perfekt kamp

Å starte borte mot Gjøvik er en tøff oppgave for mange lag. Rolf Teigen ser det imidlertid som den perfekte kampen.

- Det er to lag som starter med det samme utgangspunktet. Begge er nyopprykkede og har en målsetting om å etablere seg. Gjøvik leverte resultatmessig bedre enn oss i den første delen, og de har masse bra kvaliteter. De jobber iherdig med en direkte stil og bra trykk i spillet sitt. Vi må vise oss fra den siden vi viste oss på slutten av vårsesongen hvis vi skal ta med oss noe.

- Klarer vi å få spillet til å sitte like godt igjen har vi en fair mulighet til poeng. Denne kampen vil gi et viktig signal i forhold til hvordan vi vil se ut utover høsten, sier Teigen.

Flere ute

Teigen må klare seg uten fire sentrale spillere: Jørand Skogseide, Sezan Ismailovski, Rocky Lekaj og Zacaria Maazouzi. Alle fire var mye involvert på vårsesongen.

- Både Jørand og Sezan blir borte i flere av de første kampene etter ferien, mens Rocky og Zacaria kan være tilbake etter den første kampen, sier Rolf Teigen.

Han synes også gutta så friske ut etter noen uker med sommerferie.

- De ser ut til å ha nytt godt av litt ferie og ladet batteriene. Samtidig har de trent ok. Dessuten virker det som de gleder seg til å ta fatt på serien igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!