ANNONSE

Klare for høstjakta

Klare for høstjakta

 

I morgen starter Grorud jakten på nok poeng til å befeste seg i 2. divisjon, og dalens beste fotballsparkere ser fram til en morsom avslutning på sesongen.

- Det er nå det gjelder. Feriemodusen er skrudd av, og vi er klare for innsats igjen, sier Grorud-trener Rolf Teigen.

I morgen (lørdag) braker fotballens 2. divisjon i gang igjen, og Grorud skal på bortetur til Gjøvik. Akers Avis Groruddalen møtte Teigen og hans disipler på treningsfeltet for å lodde stemningen før det braker løs igjen.

- Jeg både gleder meg og er spent foran høstsesongen. Vi viste tidvis mye bra på våren, og jeg håper vi skal klare å levere mer av det gode utover høsten nå, sier Teigen.

Jager stabilitet

Grorud, som rykket opp til 2. divisjon i fjor, leverte en blandet vårsesong. Tidvis var de brilliante, mens de i andre deler virket urutinerte. Rolf Teigen er ikke i tvil om hvor nøkkelen til suksess ligger.

- Vi skal bli enda mer stabile. Både enkeltsspillere og som gruppe. Klarer vi å stabilisere prestasjonene våre på det nivået vi viste mot slutten av vårssesongen har vi en god sjanse til å kapre nok poeng for å overleve.

- Hvis vi varierer like mye som i starten av sesongen, blir det derimot en kamp hele veien inn for å overleve. Stabilitet blir en nøkkel for oss, og jeg gleder meg til utfordringen, sier Teigen.

Også spillerne har tro på en spennendende siste del av sesongen.

- Vi er optimister og har tro på en bra avslutning på sesongen. For oss blir det viktig å aldri tro at vi er bedre enn vi er, men være fokuserte hele veien. Avdelingen vår er for jevn til at vi kan miste for mange poeng på slurv underveis, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Få endringer

Grorud ligger på niendeplass med 13 poeng foran lørdagens kamp. Flere av lagene i avdelingen har styrket stallen kraftig men Grorud satser videre på mannskapet de allerede har.

- Vi vet at lag som ligger rundt oss på tabellen allerede har gjort flere grep for å snu sin situasjon. Gjøvik har blant annet hentet inn en spiss fra polsk toppserie. Den eneste endringen hos oss er at Kenneth Lund Simonsen er tilbake fra spill i 3. divisjon med Romsås for én måned før han skal videre på lån.

- Vi kjører uansett på det vi har planlagt hele veien. Målet er å bli gradvis bedre med denne unge gjengen vi har her nå. Vi må leve på et godt verdigrunnlag, faglig påvirkning og et sterk kollektiv. Vi har verken rammene eller ressursene til å jobbe som de andre klubbene, sier Rolf Teigen.

Han avviser også at Grorud har lett etter nye spillere i sommer.

- Nei, vi har ikke gått aktivt ut mot nye spillere. De unge Grorud-gutta begynner og ta de riktige stegene. Da er det viktigste for meg å jobbe godt videre med dem, sier han.

Tradisjonelt er Grorud også et lag som kommer sterkere på høsten. Det gjelder også under Rolf Teigens ledelse.

- Jeg regner med vi vil bli bedre utover. Alle lag jeg trener blir gradivs bedre, sier Teigen.

Perfekt kamp

Å starte borte mot Gjøvik er en tøff oppgave for mange lag. Rolf Teigen ser det imidlertid som den perfekte kampen.

- Det er to lag som starter med det samme utgangspunktet. Begge er nyopprykkede og har en målsetting om å etablere seg. Gjøvik leverte resultatmessig bedre enn oss i den første delen, og de har masse bra kvaliteter. De jobber iherdig med en direkte stil og bra trykk i spillet sitt. Vi må vise oss fra den siden vi viste oss på slutten av vårsesongen hvis vi skal ta med oss noe.

- Klarer vi å få spillet til å sitte like godt igjen har vi en fair mulighet til poeng. Denne kampen vil gi et viktig signal i forhold til hvordan vi vil se ut utover høsten, sier Teigen.

Flere ute

Teigen må klare seg uten fire sentrale spillere: Jørand Skogseide, Sezan Ismailovski, Rocky Lekaj og Zacaria Maazouzi. Alle fire var mye involvert på vårsesongen.

- Både Jørand og Sezan blir borte i flere av de første kampene etter ferien, mens Rocky og Zacaria kan være tilbake etter den første kampen, sier Rolf Teigen.

Han synes også gutta så friske ut etter noen uker med sommerferie.

- De ser ut til å ha nytt godt av litt ferie og ladet batteriene. Samtidig har de trent ok. Dessuten virker det som de gleder seg til å ta fatt på serien igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE