Klare for høstjakta

Klare for høstjakta

 

I morgen starter Grorud jakten på nok poeng til å befeste seg i 2. divisjon, og dalens beste fotballsparkere ser fram til en morsom avslutning på sesongen.

Skrevet av:

- Det er nå det gjelder. Feriemodusen er skrudd av, og vi er klare for innsats igjen, sier Grorud-trener Rolf Teigen.

I morgen (lørdag) braker fotballens 2. divisjon i gang igjen, og Grorud skal på bortetur til Gjøvik. Akers Avis Groruddalen møtte Teigen og hans disipler på treningsfeltet for å lodde stemningen før det braker løs igjen.

- Jeg både gleder meg og er spent foran høstsesongen. Vi viste tidvis mye bra på våren, og jeg håper vi skal klare å levere mer av det gode utover høsten nå, sier Teigen.

Jager stabilitet

Grorud, som rykket opp til 2. divisjon i fjor, leverte en blandet vårsesong. Tidvis var de brilliante, mens de i andre deler virket urutinerte. Rolf Teigen er ikke i tvil om hvor nøkkelen til suksess ligger.

- Vi skal bli enda mer stabile. Både enkeltsspillere og som gruppe. Klarer vi å stabilisere prestasjonene våre på det nivået vi viste mot slutten av vårssesongen har vi en god sjanse til å kapre nok poeng for å overleve.

- Hvis vi varierer like mye som i starten av sesongen, blir det derimot en kamp hele veien inn for å overleve. Stabilitet blir en nøkkel for oss, og jeg gleder meg til utfordringen, sier Teigen.

Også spillerne har tro på en spennendende siste del av sesongen.

- Vi er optimister og har tro på en bra avslutning på sesongen. For oss blir det viktig å aldri tro at vi er bedre enn vi er, men være fokuserte hele veien. Avdelingen vår er for jevn til at vi kan miste for mange poeng på slurv underveis, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Få endringer

Grorud ligger på niendeplass med 13 poeng foran lørdagens kamp. Flere av lagene i avdelingen har styrket stallen kraftig men Grorud satser videre på mannskapet de allerede har.

- Vi vet at lag som ligger rundt oss på tabellen allerede har gjort flere grep for å snu sin situasjon. Gjøvik har blant annet hentet inn en spiss fra polsk toppserie. Den eneste endringen hos oss er at Kenneth Lund Simonsen er tilbake fra spill i 3. divisjon med Romsås for én måned før han skal videre på lån.

- Vi kjører uansett på det vi har planlagt hele veien. Målet er å bli gradvis bedre med denne unge gjengen vi har her nå. Vi må leve på et godt verdigrunnlag, faglig påvirkning og et sterk kollektiv. Vi har verken rammene eller ressursene til å jobbe som de andre klubbene, sier Rolf Teigen.

Han avviser også at Grorud har lett etter nye spillere i sommer.

- Nei, vi har ikke gått aktivt ut mot nye spillere. De unge Grorud-gutta begynner og ta de riktige stegene. Da er det viktigste for meg å jobbe godt videre med dem, sier han.

Tradisjonelt er Grorud også et lag som kommer sterkere på høsten. Det gjelder også under Rolf Teigens ledelse.

- Jeg regner med vi vil bli bedre utover. Alle lag jeg trener blir gradivs bedre, sier Teigen.


Perfekt kamp

Å starte borte mot Gjøvik er en tøff oppgave for mange lag. Rolf Teigen ser det imidlertid som den perfekte kampen.

- Det er to lag som starter med det samme utgangspunktet. Begge er nyopprykkede og har en målsetting om å etablere seg. Gjøvik leverte resultatmessig bedre enn oss i den første delen, og de har masse bra kvaliteter. De jobber iherdig med en direkte stil og bra trykk i spillet sitt. Vi må vise oss fra den siden vi viste oss på slutten av vårsesongen hvis vi skal ta med oss noe.

- Klarer vi å få spillet til å sitte like godt igjen har vi en fair mulighet til poeng. Denne kampen vil gi et viktig signal i forhold til hvordan vi vil se ut utover høsten, sier Teigen.

Flere ute

Teigen må klare seg uten fire sentrale spillere: Jørand Skogseide, Sezan Ismailovski, Rocky Lekaj og Zacaria Maazouzi. Alle fire var mye involvert på vårsesongen.

- Både Jørand og Sezan blir borte i flere av de første kampene etter ferien, mens Rocky og Zacaria kan være tilbake etter den første kampen, sier Rolf Teigen.

Han synes også gutta så friske ut etter noen uker med sommerferie.

- De ser ut til å ha nytt godt av litt ferie og ladet batteriene. Samtidig har de trent ok. Dessuten virker det som de gleder seg til å ta fatt på serien igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!