Klare for krig

Klare for krig

 

I morgen spiller Oppsal/Vestlis håndballherrer sesongens viktigste kamp. Slår de Herulf Moss i Oppsal arena lever fremdeles opprykksdrømmen. Skulle de tape må de belage seg på nok en sesong i 1. divisjon. Uansett utfall får ikke gjestene det lett i oppgjøret. På Oppsal venter nemlig et hevntørst og krigslystent mannskap.

- Vi har tre strake tap mot Herulf Moss, men nå skal det snu. Vi skal revansjere oss og vise at vi kan være på topp når det gjelder. Vi gleder oss til oppgjøret og krigen, slår Michael George fast.

Selv om det har vært påske lover han at det ikke har blitt for mye godteri og sofasliting.

- Litt har det vært, men Herulf-kampen har vært i bakhodet hele tiden. Vi er fokuserte på å slå dem og gi noe tilbake til fansen, sier han.

 

- Hvordan skal dere ta Herulf?

- Det får du komme og se i hallen. Jeg lover at det er en bra plan, og det blir nok litt å skrive om i etterkant. Jeg tror opprykksdrømmen kan leve litt til, frister han.

Selv om George er offensiv er han fullt klar over at det er en tøff oppgave som venter til helga.

- Det blir garantert en seig og jevn kamp. Jeg tror ingen av lagene klarer å stikke noe voldsomt fra. Det er garantert et skjerpet Herulf-lag som kommer hit, spår han.

 

Han er imidlertid sikker på at Oppsal/Vestli ikke vil gjøre den samme feilen som de har gjort i enkelte av toppkampene denne sesongen.

- Vi har hatt generalprøver som vi ikke utnyttet bra nok tidligere. Nå skal vi fullføre en hel kamp, lover han.

 

- Full pupp

Også trener Lars Abelsen har fyrt seg opp før morgendagens skjebnekamp.

- Stemningen i laget er skikkelig bra og «punch». Vi er klare på alle mulige måter for denne bataljen. Vi har trent godt inn mot den og hatt en bra stigning. I tillegg ser det bra ut på skadefronten.

- Det viktigste er likevel den lysten vi har til å slå Herulf Moss nå. Vi skal gi full pupp og alt vi har, lover han.

- Hva er seiersplanen?

- Vi er to lag som kjenner hverandre godt. Vi må bare kjøre på med alt vi har. Ettersom vi begge vet hva vi står for, og kjenner hverandres styrker og svakheter, blir det ikke de store hemmelighetene rundt taktikkene.

- På den andre siden tar jeg med meg enkelte grep inn i kampen som jeg vil vurdere underveis. Vi har våre tanker om hva som er lurt og ikke lurt, og vi har brukt en del tid på videoanalyse av dem, avslører Abelsen.

 

- Har lært

Sist gang lagene møttes tapte Oppsal/Vestli 27-19 i Mossehallen. Trener Lars Abelsen hevder grorud­dølene har lært av det.

 

- Vi sto dessverre ikke distansen ut. Vi ledet oppgjøret, men ga fra oss initiativet. Det skal ikke skje til lørdag. Nå skal vi prestere på et høyt nivå i 2 x 30 minutter, lover han.

- Er dere sterke nok mentalt til å gjennomføre det i en slik avgjørende kamp?

- Det blir en tøff batalje og mye å spille for. En finalekamp med noe som begge vil ha i potten. Det er klart vi må kjempe hardt, men alt ser bra ut før kampen. Det gjelder bare å gjøre de siste finjusteringene inn til kampen, sier han.

Uansett utfall mener Abelsen at Oppsal/Vestli har hatt en fin utvikling denne sesongen.

- Ja, utviklingen har vært positiv. Nivået på laget er høyere, og vi har kommet ett skritt lenger, sier han.

 

- Oppsal/Vestli er bedre nå

Hovedtrener i Herulf Moss er André Jauert. Han har respekt for morgendagens motstander.

- Oppsal/Vestli er et bedre lag nå enn da vi møtte dem i høst. Blant annet fordi de har fått inn venstrehendte Steven Larsson i laget. Han må vi få kontroll på, avslører Jauert.

Det er imidlertid ikke det eneste våpenet han frykter.

- Vi er nødt til å hindre kontringene til Oppsal/Vestli og kantspillerne deres. Samtidig er det viktig at vi får kontret litt på dem også, sier han.

 

- Hvordan har Herulfs oppladning til kampen vært?

- Den har vært god. Vi har trent godt og ting ser bra og klart ut, sier han.

Jauert er fornøyd med at Herulf har noe å spille for den siste kampen.

- Vi må bare glede oss over dette. I fjor var vi nummer fire uten noe å spille for i siste kamp. Nå har vi noe å spille for, og det er meget positivt for gutta, sier han.

- Hvem får kvalikplassen?

- Vi håper det blir oss...

 

Kjenn din besøkelsestid

Oppgjøret starter klokka 16.00 i morgen, lørdag, og det ventes stappfull hall i Oppsal arena. Herulf har varslet flere busslaster med supportere, og Oppsal/Vestli håper nå at groruddølene kjenner sin besøkelsestid.

 

- Vi kan ikke ha overtall av Herulf-supportere på hjemmebane. Jeg håper for guds skyld det kommer flere hjemmefans, sier Michael George.

- Å få mye publikum og fin ramme rundt kampen er positivt på hjemmebane.

- Det vil inspirere våre gutter til å gi det lille ekstra for kvalikplassen. Jeg håper virkelig at folk kommer for å støtte oss i denne kampen.

- Herulf mener de skal vinne publikumskampen, men vi ønsker at de skal få merke hva det betyr å spille i Oppsal arena.

 

- Vi håper alle møter opp til kampen i morgen. Det betyr alt for oss, sier Lars Abelsen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!