ANNONSE

Klare for krig

Klare for krig

 

I morgen spiller Oppsal/Vestlis håndballherrer sesongens viktigste kamp. Slår de Herulf Moss i Oppsal arena lever fremdeles opprykksdrømmen. Skulle de tape må de belage seg på nok en sesong i 1. divisjon. Uansett utfall får ikke gjestene det lett i oppgjøret. På Oppsal venter nemlig et hevntørst og krigslystent mannskap.

- Vi har tre strake tap mot Herulf Moss, men nå skal det snu. Vi skal revansjere oss og vise at vi kan være på topp når det gjelder. Vi gleder oss til oppgjøret og krigen, slår Michael George fast.

Selv om det har vært påske lover han at det ikke har blitt for mye godteri og sofasliting.

- Litt har det vært, men Herulf-kampen har vært i bakhodet hele tiden. Vi er fokuserte på å slå dem og gi noe tilbake til fansen, sier han.

 

- Hvordan skal dere ta Herulf?

- Det får du komme og se i hallen. Jeg lover at det er en bra plan, og det blir nok litt å skrive om i etterkant. Jeg tror opprykksdrømmen kan leve litt til, frister han.

Selv om George er offensiv er han fullt klar over at det er en tøff oppgave som venter til helga.

- Det blir garantert en seig og jevn kamp. Jeg tror ingen av lagene klarer å stikke noe voldsomt fra. Det er garantert et skjerpet Herulf-lag som kommer hit, spår han.

 

Han er imidlertid sikker på at Oppsal/Vestli ikke vil gjøre den samme feilen som de har gjort i enkelte av toppkampene denne sesongen.

- Vi har hatt generalprøver som vi ikke utnyttet bra nok tidligere. Nå skal vi fullføre en hel kamp, lover han.

 

- Full pupp

Også trener Lars Abelsen har fyrt seg opp før morgendagens skjebnekamp.

- Stemningen i laget er skikkelig bra og «punch». Vi er klare på alle mulige måter for denne bataljen. Vi har trent godt inn mot den og hatt en bra stigning. I tillegg ser det bra ut på skadefronten.

- Det viktigste er likevel den lysten vi har til å slå Herulf Moss nå. Vi skal gi full pupp og alt vi har, lover han.

- Hva er seiersplanen?

- Vi er to lag som kjenner hverandre godt. Vi må bare kjøre på med alt vi har. Ettersom vi begge vet hva vi står for, og kjenner hverandres styrker og svakheter, blir det ikke de store hemmelighetene rundt taktikkene.

- På den andre siden tar jeg med meg enkelte grep inn i kampen som jeg vil vurdere underveis. Vi har våre tanker om hva som er lurt og ikke lurt, og vi har brukt en del tid på videoanalyse av dem, avslører Abelsen.

 

- Har lært

Sist gang lagene møttes tapte Oppsal/Vestli 27-19 i Mossehallen. Trener Lars Abelsen hevder grorud­dølene har lært av det.

 

- Vi sto dessverre ikke distansen ut. Vi ledet oppgjøret, men ga fra oss initiativet. Det skal ikke skje til lørdag. Nå skal vi prestere på et høyt nivå i 2 x 30 minutter, lover han.

- Er dere sterke nok mentalt til å gjennomføre det i en slik avgjørende kamp?

- Det blir en tøff batalje og mye å spille for. En finalekamp med noe som begge vil ha i potten. Det er klart vi må kjempe hardt, men alt ser bra ut før kampen. Det gjelder bare å gjøre de siste finjusteringene inn til kampen, sier han.

Uansett utfall mener Abelsen at Oppsal/Vestli har hatt en fin utvikling denne sesongen.

- Ja, utviklingen har vært positiv. Nivået på laget er høyere, og vi har kommet ett skritt lenger, sier han.

 

- Oppsal/Vestli er bedre nå

Hovedtrener i Herulf Moss er André Jauert. Han har respekt for morgendagens motstander.

- Oppsal/Vestli er et bedre lag nå enn da vi møtte dem i høst. Blant annet fordi de har fått inn venstrehendte Steven Larsson i laget. Han må vi få kontroll på, avslører Jauert.

Det er imidlertid ikke det eneste våpenet han frykter.

- Vi er nødt til å hindre kontringene til Oppsal/Vestli og kantspillerne deres. Samtidig er det viktig at vi får kontret litt på dem også, sier han.

 

- Hvordan har Herulfs oppladning til kampen vært?

- Den har vært god. Vi har trent godt og ting ser bra og klart ut, sier han.

Jauert er fornøyd med at Herulf har noe å spille for den siste kampen.

- Vi må bare glede oss over dette. I fjor var vi nummer fire uten noe å spille for i siste kamp. Nå har vi noe å spille for, og det er meget positivt for gutta, sier han.

- Hvem får kvalikplassen?

- Vi håper det blir oss...

 

Kjenn din besøkelsestid

Oppgjøret starter klokka 16.00 i morgen, lørdag, og det ventes stappfull hall i Oppsal arena. Herulf har varslet flere busslaster med supportere, og Oppsal/Vestli håper nå at groruddølene kjenner sin besøkelsestid.

 

- Vi kan ikke ha overtall av Herulf-supportere på hjemmebane. Jeg håper for guds skyld det kommer flere hjemmefans, sier Michael George.

- Å få mye publikum og fin ramme rundt kampen er positivt på hjemmebane.

- Det vil inspirere våre gutter til å gi det lille ekstra for kvalikplassen. Jeg håper virkelig at folk kommer for å støtte oss i denne kampen.

- Herulf mener de skal vinne publikumskampen, men vi ønsker at de skal få merke hva det betyr å spille i Oppsal arena.

 

- Vi håper alle møter opp til kampen i morgen. Det betyr alt for oss, sier Lars Abelsen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE