Klare for Vestli

Klare for Vestli

 

Haugerud-duoen Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten forlater ny­opp­rykkede Haugerud til fordel for 2. divisjonsspill med Vestlis håndballdamer. Det kommer også et spennende søsterpar fra Flint og Njård, så nå drømmer treneren om opprykk.

Skrevet av:

- Jeg er godt fornøyd med disse signeringene. De gir meg muligheter fra sidelinjen som jeg ikke hadde i fjorårets sesong. Nå har jeg en benk som nesten er på nivå med førstesekseren min. Med det kan jeg også variere hvilke spillere jeg skal bruke i forhold til hva slags motstand vi møter. Dette kommer til å bli kjempebra. Jeg tipper at vi vil være blant de tre beste i serien, og muligheten for opprykk til

1. divisjon er definitivt til stede, sier Vestli-trener Tommy Skjelstad.

Helt siden sesongslutt har han jobbet iherdig med å få på plass noen nye gode signeringer.

Mandag kveld lettet han endelig på sløret for pressen, og avslørte at Haugeruds Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten var klare. I tillegg har han signert søstrene Tiril og Tuva Marstein fra Flint og Njård.

- Vi er en av overgangsvinnerne i divisjonen. Det er kun Rælingen som har vært i nærheten. Det er klasse over disse spillerne, sier han.

Lang jakt

Når det gjelder Haugerud-duoen har Tommy Skjelstad hatt følere ute i lang tid. Allerede i desember innrømmet han ovenfor Akers Avis Groruddalen at han fulgte jentene i deres kamp for opprykk til 3. divisjon sammen med Haugerud.

- Haugerud er heldige som har spillere med så mye kvalitet, sa han da.

Vestli-treneren er ikke mindre positiv nå.

- Rena og Sabrina kjenner jeg godt fra min tid i Haugerud. De har gode kvaliteter og erfaring fra spill i både Elitserien og 1. divisjon. Sabrina er en meget god avslutter, og hun er bra i forsvaret. Hun er klin gærn på banen, men snill som et lam ellers.

- Rena er enkel og grei. Hun er flink til å drive ballen oppover banen og hamre den i mål. Hun har alltid vært en målscorer av rang. I tillegg har hun et flott blikk på banen. Utenfor er hun meget sosial. Dette er typer som vil komplettere oss både på og utenfor banen, sier Skjelstad.

Han drar også fram superlativene når det gjelder søstrene Marstein.

- Tiril er en kanongod strekspiller som både er høy og rask. Hun har et bra mottak og fine vendinger, og kommer til å bli en viktig brikke i laget vårt. Tuva spiller venstrekant og back og har et bra skudd i tillegg til god spenst, sier Tommy Skjelstad.

Gleder seg

Begge groruddølene ser fram til å trekke på seg den grønne trøya.

- Dette blir veldig spennende. Jeg har trent en del med Vestli siden oppstarten i sommer og det virker som en veldig flink og fin gjeng. Jeg håper jeg kan komme inn i laget og være med å bidra, sier Rena Al-Saadi som går glipp av høstsesongen på grunn av studier i New York.

Sabrina Sandbråten er imidlertid med for fullt hele sesongen.

- Jeg har tro på en flott sesong. Det er mye kvalitet i laget, og blir vi bedre kjent og får satt ting på plass ser det veldig lovende ut, sier hun.

Også Marstein-søstrene ser fram til å spille i Vestli.

- Vi kjenner Tommy fra før og vet hva han står for. Det virker som at ting er i orden i Vestli. De har et ålreit trenerteam som har en langsiktig ambisjon om å rykke opp. Vi tror vi får et godt lag og mye moro på banen. Det er det viktigste, sier de.

Grep muligheten

Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten forteller at det var med tungt hjerte de forlot moderklubben Haugerud, men at de måtte ta sjansen da muligheten til spill på høyere nivå bød seg igjen.

- Haugerud har alltid vært klubben min, og jeg har lyst til å gå tilbake dit igjen en gang i fremtiden. Likevel ser jeg nå fram til vanskeligere utfordringer. Jeg savnet profesjonaliteten i høyere ligaer, og er glad for at jeg nå får muligheten til å trene mye igjen. Jeg var nødt til å gripe denne muligheten, sier Sabrina Strandbråten.

- Selv om jeg gleder meg til et nytt håndballkapittel er det trist å forlate Haugerud.

- Likevel må jeg si jeg gleder meg til å spille på et litt mer seriøst nivå og få trent skikkelig igjen. Jeg trenger det.

- Dessuten er jeg glad for at jeg kan gjøre det her hjemme i Groruddalen. Det passer meg fint, sier Rena Al-Saadi.

 

Haugerud tror likevel at de vil klare seg i 3. divisjon

I Haugerud gleder de seg til ny håndballsesong og spill i 3. divisjon etter fjorårets opprykk. Vi tok en prat med Bente Lervik som er styreleder i håndballgruppa.

- Foreløpig har ikke jeg hørt noe om at Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten har meldt overgang. Jeg kan ikke bekrefte det, sier hun.

- Hva vil det si for Haugerud å miste to så sentrale spillere?

- Det er klart at de er dyktige spillere som har vært viktige for Haugerud. Ikke minst i fjorårets sesong. Skulle de imidlertid forsvinne tror jeg likevel at vi vil få på plass et slagkraftig lag til høsten. Vi får stadig henvendelser fra spillere som vil til oss.

- Det kommer garantert inn noen nye spillere, og plassen i 3. divisjon skal vi klare holde, sier hun.

Det har også skjedd forandringer på sidelinjen i Haugerud denne sommeren. Fjorårets trener Morten Hanssen har valgt å trekke seg tilbake på grunn av familieforøkelse, mens Morten Berg fra Bjørndal er ansatt som ny trener.

- Han har drevet med håndball i mange år, og er en meget erfaren trener.

- Vi har tro på at hans egenskaper sammen med treningsvillige jenter skal bli en god kombinasjon, sier Bente Lervik.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!