Klare for Vestli

Klare for Vestli

 

Haugerud-duoen Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten forlater ny­opp­rykkede Haugerud til fordel for 2. divisjonsspill med Vestlis håndballdamer. Det kommer også et spennende søsterpar fra Flint og Njård, så nå drømmer treneren om opprykk.

- Jeg er godt fornøyd med disse signeringene. De gir meg muligheter fra sidelinjen som jeg ikke hadde i fjorårets sesong. Nå har jeg en benk som nesten er på nivå med førstesekseren min. Med det kan jeg også variere hvilke spillere jeg skal bruke i forhold til hva slags motstand vi møter. Dette kommer til å bli kjempebra. Jeg tipper at vi vil være blant de tre beste i serien, og muligheten for opprykk til

1. divisjon er definitivt til stede, sier Vestli-trener Tommy Skjelstad.

Helt siden sesongslutt har han jobbet iherdig med å få på plass noen nye gode signeringer.

Mandag kveld lettet han endelig på sløret for pressen, og avslørte at Haugeruds Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten var klare. I tillegg har han signert søstrene Tiril og Tuva Marstein fra Flint og Njård.

- Vi er en av overgangsvinnerne i divisjonen. Det er kun Rælingen som har vært i nærheten. Det er klasse over disse spillerne, sier han.

Lang jakt

Når det gjelder Haugerud-duoen har Tommy Skjelstad hatt følere ute i lang tid. Allerede i desember innrømmet han ovenfor Akers Avis Groruddalen at han fulgte jentene i deres kamp for opprykk til 3. divisjon sammen med Haugerud.

- Haugerud er heldige som har spillere med så mye kvalitet, sa han da.

Vestli-treneren er ikke mindre positiv nå.

- Rena og Sabrina kjenner jeg godt fra min tid i Haugerud. De har gode kvaliteter og erfaring fra spill i både Elitserien og 1. divisjon. Sabrina er en meget god avslutter, og hun er bra i forsvaret. Hun er klin gærn på banen, men snill som et lam ellers.

- Rena er enkel og grei. Hun er flink til å drive ballen oppover banen og hamre den i mål. Hun har alltid vært en målscorer av rang. I tillegg har hun et flott blikk på banen. Utenfor er hun meget sosial. Dette er typer som vil komplettere oss både på og utenfor banen, sier Skjelstad.

Han drar også fram superlativene når det gjelder søstrene Marstein.

- Tiril er en kanongod strekspiller som både er høy og rask. Hun har et bra mottak og fine vendinger, og kommer til å bli en viktig brikke i laget vårt. Tuva spiller venstrekant og back og har et bra skudd i tillegg til god spenst, sier Tommy Skjelstad.

Gleder seg

Begge groruddølene ser fram til å trekke på seg den grønne trøya.

- Dette blir veldig spennende. Jeg har trent en del med Vestli siden oppstarten i sommer og det virker som en veldig flink og fin gjeng. Jeg håper jeg kan komme inn i laget og være med å bidra, sier Rena Al-Saadi som går glipp av høstsesongen på grunn av studier i New York.

Sabrina Sandbråten er imidlertid med for fullt hele sesongen.

- Jeg har tro på en flott sesong. Det er mye kvalitet i laget, og blir vi bedre kjent og får satt ting på plass ser det veldig lovende ut, sier hun.

Også Marstein-søstrene ser fram til å spille i Vestli.

- Vi kjenner Tommy fra før og vet hva han står for. Det virker som at ting er i orden i Vestli. De har et ålreit trenerteam som har en langsiktig ambisjon om å rykke opp. Vi tror vi får et godt lag og mye moro på banen. Det er det viktigste, sier de.

Grep muligheten

Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten forteller at det var med tungt hjerte de forlot moderklubben Haugerud, men at de måtte ta sjansen da muligheten til spill på høyere nivå bød seg igjen.

- Haugerud har alltid vært klubben min, og jeg har lyst til å gå tilbake dit igjen en gang i fremtiden. Likevel ser jeg nå fram til vanskeligere utfordringer. Jeg savnet profesjonaliteten i høyere ligaer, og er glad for at jeg nå får muligheten til å trene mye igjen. Jeg var nødt til å gripe denne muligheten, sier Sabrina Strandbråten.

- Selv om jeg gleder meg til et nytt håndballkapittel er det trist å forlate Haugerud.

- Likevel må jeg si jeg gleder meg til å spille på et litt mer seriøst nivå og få trent skikkelig igjen. Jeg trenger det.

- Dessuten er jeg glad for at jeg kan gjøre det her hjemme i Groruddalen. Det passer meg fint, sier Rena Al-Saadi.

 

Haugerud tror likevel at de vil klare seg i 3. divisjon

I Haugerud gleder de seg til ny håndballsesong og spill i 3. divisjon etter fjorårets opprykk. Vi tok en prat med Bente Lervik som er styreleder i håndballgruppa.

- Foreløpig har ikke jeg hørt noe om at Rena Al-Saadi og Sabrina Strandbråten har meldt overgang. Jeg kan ikke bekrefte det, sier hun.

- Hva vil det si for Haugerud å miste to så sentrale spillere?

- Det er klart at de er dyktige spillere som har vært viktige for Haugerud. Ikke minst i fjorårets sesong. Skulle de imidlertid forsvinne tror jeg likevel at vi vil få på plass et slagkraftig lag til høsten. Vi får stadig henvendelser fra spillere som vil til oss.

- Det kommer garantert inn noen nye spillere, og plassen i 3. divisjon skal vi klare holde, sier hun.

Det har også skjedd forandringer på sidelinjen i Haugerud denne sommeren. Fjorårets trener Morten Hanssen har valgt å trekke seg tilbake på grunn av familieforøkelse, mens Morten Berg fra Bjørndal er ansatt som ny trener.

- Han har drevet med håndball i mange år, og er en meget erfaren trener.

- Vi har tro på at hans egenskaper sammen med treningsvillige jenter skal bli en god kombinasjon, sier Bente Lervik.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.