Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

 

Romsås inviterte Ellingsrud til seriedebut på det nye kunstgresset. Foran 350 tilskuere serverte de festfotball, men måtte likevel ta til takke med bare ett poeng.

 

Lokaloppgjøret mellom Romsås og Ellingsrud ble en meget underholdende affære. Rundt 350 tilskuere dukket opp til hjemmelagets første kamp på det nye kunstgresset, og de ble servert angreps- og festfotball.

Likevel så det lenge ut som bortelaget skulle ødelegge debutfesten.

For mens Romsås kjørte på med angrep etter angrep, satset bortelaget på kontringer og kompromissløst forsvarsspill anført av kaptein og tidligere Romsåsspiller John Agustin som hadde en kjempematch.

Ellingsrud, som selv mener de er Groruddalens svar på Barcelona, hadde byttet ut Barca-fotballen med Inter-stilen til oppgjøret. Dette gjorde de imidlertid meget effektivt.

Med 55 minutter spilt ledet de gulkledde 2-0, etter å ha scoret på to av fire muligheter.

Da gjorde Romsås-trenerne Nikola og Filip Bes en taktisk manøver. De la om fra 4-3-3 til 3-5-2 og fikk mye mer rom på midtbanen. Dette tæret kraftig på Ellingsruds krefter.

Romsås reduserte til 1-2 på straffe ved Abdulai Jamanka, og fikk blod på tann. Flere enorme muligheter fulgte, men ballen ville ikke inn.

Fire minutter før slutt kunne hjemmepublikummet slippe jubelen løs. Innbytter Abdou Jallow kom seg fri på høyrekanten og skrudde ballen perfekt i hjørnet over Ellingsrudkeeper Marius Sandnes.

Da luktet Romsås tre poeng og gikk for seieren, men på tross av flere muligheter, endte det med poengdeling i det som må ha vært ett av de morsomste lokaloppgjørene så langt i sesongen.

 

- Fantastisk moral

Romsås-trener Nikola Bes fant det vanskelig å svare på om han var skuffet over ikke å ha vunnet kampen som de dominerte, eller om han var fornøyd med å ha berget ett poeng.

- Av og til er fotballen urettferdig, og i dag ble vi vitne til dette. Vi skapte enormt med sjanser, men fikk lite igjen. Vi var ineffektive foran mål og manglet den nødvendige flaksen. Derfor ender vi opp med ett poeng fremfor tre, sier han.

Bes er imidlertid lettet over at det ble poeng.

- Det hadde vært ett ran om de hadde vunnet, så sånn sett er det en lettelse med poeng.

- Jeg er stolt over gutta som viser en enorm moral. De gir aldri opp, og vi hadde massevis av muligheter til å stikke av med seieren, sier han.

- Dette er ikke den første kampen dere sliter med effektiviteten i år?

- Nei, det er litt leit det der. I løpet av sommeren vil vi prøve å få på plass en ny spiss som kan hjelpe til å avlaste Deniz Yelkenci. Akkurat nå henger for mye ansvar på ham, sier Nikola Bes.

 

- Slapp opp for krefter

I Ellingsrud-leiren var det også delte meninger etter kampslutt.

- Sett ut i fra kampen var det ok med ett poeng her. Likevel er det surt å ikke vinne når du leder 2-0. Målene vi slipper inn er også drittmål, oppsummer trener Marion Matibag.

Planen til Ellingsrud var klar før start.

- Vi visste vi kom til å møte ett spillende lag. Planen var å ligge bakpå og kontre. Vi visste Romsås ville bli frustrerte hvis de ikke fikk uttelling, sier Matibag.

- Hvorfor holdt dere ikke ut?

- Det er bare å innrømme at det var kondisjonen som ikke holdt, dessverre, sier han.

 

- Sjarmerte publikum

At så mange som 350 tilskuere møtte opp for å se Romsås sin første kamp på den nye banen varmer Nikola Bes sitt hjerte.

- Fantastisk moro, både for oss og gutta. Vi blir tente med ett så entusiastisk publikum. Det blir ekstra gøy å spille. Jeg er glad vi leverte fin fotball til alle som møtte opp. Jeg tror vi sjarmerte publikum, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

Romsås-trener Nikola Bes gir også noen varme ord til bortelaget, selv om han føler de burde vunnet kampen.

- Ellingsrud var disiplinerte. Det er bare å gratulere dem med en vel gjennomført kamp, sier Nikola Bes.

 

Fotball, 4. divisjon, avd. 1:

Romsås - Ellingsrud 2-2 (0-0)

Bjøråsen kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Bernt Vold.

Mål for Romsås: Abdulai Jamanka, Abdou Jallow.

Mål for Ellingsrud: Huy Tran, Morten Trydal.

Romsås´lag (4-3-3): Rune Danielsen, Joakim Ceesay, Thomas Stai, Yilmaz Kececi, Ramez Farooq (Geir Perez), Wakar Yousaf, Shabbaz Ahmed, Abdulai Jamanka, Omer Niaz (Abdou Jallow), Deniz Yelkenci og Rohed Farooq.

Ellingsruds lag (4-4-2): Marius Sandnes, Samuel Ukbay, John Agustin, Helmin Taso, Aso Fathahy, Isaak Abraham, Mats Borgen (Fredrik Oddsten), Thomas Vangbo, Nahim Fes, Morten Trydal, Huy Tran.

Banens beste: Rohed Faaroq (Romsås) og John Agustin (EIL).

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!