Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

 

Romsås inviterte Ellingsrud til seriedebut på det nye kunstgresset. Foran 350 tilskuere serverte de festfotball, men måtte likevel ta til takke med bare ett poeng.

Skrevet av:

 

Lokaloppgjøret mellom Romsås og Ellingsrud ble en meget underholdende affære. Rundt 350 tilskuere dukket opp til hjemmelagets første kamp på det nye kunstgresset, og de ble servert angreps- og festfotball.

Likevel så det lenge ut som bortelaget skulle ødelegge debutfesten.

For mens Romsås kjørte på med angrep etter angrep, satset bortelaget på kontringer og kompromissløst forsvarsspill anført av kaptein og tidligere Romsåsspiller John Agustin som hadde en kjempematch.

Ellingsrud, som selv mener de er Groruddalens svar på Barcelona, hadde byttet ut Barca-fotballen med Inter-stilen til oppgjøret. Dette gjorde de imidlertid meget effektivt.

Med 55 minutter spilt ledet de gulkledde 2-0, etter å ha scoret på to av fire muligheter.

Da gjorde Romsås-trenerne Nikola og Filip Bes en taktisk manøver. De la om fra 4-3-3 til 3-5-2 og fikk mye mer rom på midtbanen. Dette tæret kraftig på Ellingsruds krefter.

Romsås reduserte til 1-2 på straffe ved Abdulai Jamanka, og fikk blod på tann. Flere enorme muligheter fulgte, men ballen ville ikke inn.

Fire minutter før slutt kunne hjemmepublikummet slippe jubelen løs. Innbytter Abdou Jallow kom seg fri på høyrekanten og skrudde ballen perfekt i hjørnet over Ellingsrudkeeper Marius Sandnes.

Da luktet Romsås tre poeng og gikk for seieren, men på tross av flere muligheter, endte det med poengdeling i det som må ha vært ett av de morsomste lokaloppgjørene så langt i sesongen.

 

- Fantastisk moral

Romsås-trener Nikola Bes fant det vanskelig å svare på om han var skuffet over ikke å ha vunnet kampen som de dominerte, eller om han var fornøyd med å ha berget ett poeng.

- Av og til er fotballen urettferdig, og i dag ble vi vitne til dette. Vi skapte enormt med sjanser, men fikk lite igjen. Vi var ineffektive foran mål og manglet den nødvendige flaksen. Derfor ender vi opp med ett poeng fremfor tre, sier han.

Bes er imidlertid lettet over at det ble poeng.

- Det hadde vært ett ran om de hadde vunnet, så sånn sett er det en lettelse med poeng.

- Jeg er stolt over gutta som viser en enorm moral. De gir aldri opp, og vi hadde massevis av muligheter til å stikke av med seieren, sier han.

- Dette er ikke den første kampen dere sliter med effektiviteten i år?

- Nei, det er litt leit det der. I løpet av sommeren vil vi prøve å få på plass en ny spiss som kan hjelpe til å avlaste Deniz Yelkenci. Akkurat nå henger for mye ansvar på ham, sier Nikola Bes.

 

- Slapp opp for krefter

I Ellingsrud-leiren var det også delte meninger etter kampslutt.

- Sett ut i fra kampen var det ok med ett poeng her. Likevel er det surt å ikke vinne når du leder 2-0. Målene vi slipper inn er også drittmål, oppsummer trener Marion Matibag.

Planen til Ellingsrud var klar før start.

- Vi visste vi kom til å møte ett spillende lag. Planen var å ligge bakpå og kontre. Vi visste Romsås ville bli frustrerte hvis de ikke fikk uttelling, sier Matibag.

- Hvorfor holdt dere ikke ut?

- Det er bare å innrømme at det var kondisjonen som ikke holdt, dessverre, sier han.

 

- Sjarmerte publikum

At så mange som 350 tilskuere møtte opp for å se Romsås sin første kamp på den nye banen varmer Nikola Bes sitt hjerte.

- Fantastisk moro, både for oss og gutta. Vi blir tente med ett så entusiastisk publikum. Det blir ekstra gøy å spille. Jeg er glad vi leverte fin fotball til alle som møtte opp. Jeg tror vi sjarmerte publikum, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

Romsås-trener Nikola Bes gir også noen varme ord til bortelaget, selv om han føler de burde vunnet kampen.

- Ellingsrud var disiplinerte. Det er bare å gratulere dem med en vel gjennomført kamp, sier Nikola Bes.

 

Fotball, 4. divisjon, avd. 1:

Romsås - Ellingsrud 2-2 (0-0)

Bjøråsen kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Bernt Vold.

Mål for Romsås: Abdulai Jamanka, Abdou Jallow.

Mål for Ellingsrud: Huy Tran, Morten Trydal.

Romsås´lag (4-3-3): Rune Danielsen, Joakim Ceesay, Thomas Stai, Yilmaz Kececi, Ramez Farooq (Geir Perez), Wakar Yousaf, Shabbaz Ahmed, Abdulai Jamanka, Omer Niaz (Abdou Jallow), Deniz Yelkenci og Rohed Farooq.

Ellingsruds lag (4-4-2): Marius Sandnes, Samuel Ukbay, John Agustin, Helmin Taso, Aso Fathahy, Isaak Abraham, Mats Borgen (Fredrik Oddsten), Thomas Vangbo, Nahim Fes, Morten Trydal, Huy Tran.

Banens beste: Rohed Faaroq (Romsås) og John Agustin (EIL).

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!