Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

 

Romsås inviterte Ellingsrud til seriedebut på det nye kunstgresset. Foran 350 tilskuere serverte de festfotball, men måtte likevel ta til takke med bare ett poeng.

 

Lokaloppgjøret mellom Romsås og Ellingsrud ble en meget underholdende affære. Rundt 350 tilskuere dukket opp til hjemmelagets første kamp på det nye kunstgresset, og de ble servert angreps- og festfotball.

Likevel så det lenge ut som bortelaget skulle ødelegge debutfesten.

For mens Romsås kjørte på med angrep etter angrep, satset bortelaget på kontringer og kompromissløst forsvarsspill anført av kaptein og tidligere Romsåsspiller John Agustin som hadde en kjempematch.

Ellingsrud, som selv mener de er Groruddalens svar på Barcelona, hadde byttet ut Barca-fotballen med Inter-stilen til oppgjøret. Dette gjorde de imidlertid meget effektivt.

Med 55 minutter spilt ledet de gulkledde 2-0, etter å ha scoret på to av fire muligheter.

Da gjorde Romsås-trenerne Nikola og Filip Bes en taktisk manøver. De la om fra 4-3-3 til 3-5-2 og fikk mye mer rom på midtbanen. Dette tæret kraftig på Ellingsruds krefter.

Romsås reduserte til 1-2 på straffe ved Abdulai Jamanka, og fikk blod på tann. Flere enorme muligheter fulgte, men ballen ville ikke inn.

Fire minutter før slutt kunne hjemmepublikummet slippe jubelen løs. Innbytter Abdou Jallow kom seg fri på høyrekanten og skrudde ballen perfekt i hjørnet over Ellingsrudkeeper Marius Sandnes.

Da luktet Romsås tre poeng og gikk for seieren, men på tross av flere muligheter, endte det med poengdeling i det som må ha vært ett av de morsomste lokaloppgjørene så langt i sesongen.

 

- Fantastisk moral

Romsås-trener Nikola Bes fant det vanskelig å svare på om han var skuffet over ikke å ha vunnet kampen som de dominerte, eller om han var fornøyd med å ha berget ett poeng.

- Av og til er fotballen urettferdig, og i dag ble vi vitne til dette. Vi skapte enormt med sjanser, men fikk lite igjen. Vi var ineffektive foran mål og manglet den nødvendige flaksen. Derfor ender vi opp med ett poeng fremfor tre, sier han.

Bes er imidlertid lettet over at det ble poeng.

- Det hadde vært ett ran om de hadde vunnet, så sånn sett er det en lettelse med poeng.

- Jeg er stolt over gutta som viser en enorm moral. De gir aldri opp, og vi hadde massevis av muligheter til å stikke av med seieren, sier han.

- Dette er ikke den første kampen dere sliter med effektiviteten i år?

- Nei, det er litt leit det der. I løpet av sommeren vil vi prøve å få på plass en ny spiss som kan hjelpe til å avlaste Deniz Yelkenci. Akkurat nå henger for mye ansvar på ham, sier Nikola Bes.

 

- Slapp opp for krefter

I Ellingsrud-leiren var det også delte meninger etter kampslutt.

- Sett ut i fra kampen var det ok med ett poeng her. Likevel er det surt å ikke vinne når du leder 2-0. Målene vi slipper inn er også drittmål, oppsummer trener Marion Matibag.

Planen til Ellingsrud var klar før start.

- Vi visste vi kom til å møte ett spillende lag. Planen var å ligge bakpå og kontre. Vi visste Romsås ville bli frustrerte hvis de ikke fikk uttelling, sier Matibag.

- Hvorfor holdt dere ikke ut?

- Det er bare å innrømme at det var kondisjonen som ikke holdt, dessverre, sier han.

 

- Sjarmerte publikum

At så mange som 350 tilskuere møtte opp for å se Romsås sin første kamp på den nye banen varmer Nikola Bes sitt hjerte.

- Fantastisk moro, både for oss og gutta. Vi blir tente med ett så entusiastisk publikum. Det blir ekstra gøy å spille. Jeg er glad vi leverte fin fotball til alle som møtte opp. Jeg tror vi sjarmerte publikum, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

Romsås-trener Nikola Bes gir også noen varme ord til bortelaget, selv om han føler de burde vunnet kampen.

- Ellingsrud var disiplinerte. Det er bare å gratulere dem med en vel gjennomført kamp, sier Nikola Bes.

 

Fotball, 4. divisjon, avd. 1:

Romsås - Ellingsrud 2-2 (0-0)

Bjøråsen kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Bernt Vold.

Mål for Romsås: Abdulai Jamanka, Abdou Jallow.

Mål for Ellingsrud: Huy Tran, Morten Trydal.

Romsås´lag (4-3-3): Rune Danielsen, Joakim Ceesay, Thomas Stai, Yilmaz Kececi, Ramez Farooq (Geir Perez), Wakar Yousaf, Shabbaz Ahmed, Abdulai Jamanka, Omer Niaz (Abdou Jallow), Deniz Yelkenci og Rohed Farooq.

Ellingsruds lag (4-4-2): Marius Sandnes, Samuel Ukbay, John Agustin, Helmin Taso, Aso Fathahy, Isaak Abraham, Mats Borgen (Fredrik Oddsten), Thomas Vangbo, Nahim Fes, Morten Trydal, Huy Tran.

Banens beste: Rohed Faaroq (Romsås) og John Agustin (EIL).

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.