Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

Knalltøff åpningskamp på det nye kunstgresset

 

Romsås inviterte Ellingsrud til seriedebut på det nye kunstgresset. Foran 350 tilskuere serverte de festfotball, men måtte likevel ta til takke med bare ett poeng.

Skrevet av:

 

Lokaloppgjøret mellom Romsås og Ellingsrud ble en meget underholdende affære. Rundt 350 tilskuere dukket opp til hjemmelagets første kamp på det nye kunstgresset, og de ble servert angreps- og festfotball.

Likevel så det lenge ut som bortelaget skulle ødelegge debutfesten.

For mens Romsås kjørte på med angrep etter angrep, satset bortelaget på kontringer og kompromissløst forsvarsspill anført av kaptein og tidligere Romsåsspiller John Agustin som hadde en kjempematch.

Ellingsrud, som selv mener de er Groruddalens svar på Barcelona, hadde byttet ut Barca-fotballen med Inter-stilen til oppgjøret. Dette gjorde de imidlertid meget effektivt.

Med 55 minutter spilt ledet de gulkledde 2-0, etter å ha scoret på to av fire muligheter.

Da gjorde Romsås-trenerne Nikola og Filip Bes en taktisk manøver. De la om fra 4-3-3 til 3-5-2 og fikk mye mer rom på midtbanen. Dette tæret kraftig på Ellingsruds krefter.

Romsås reduserte til 1-2 på straffe ved Abdulai Jamanka, og fikk blod på tann. Flere enorme muligheter fulgte, men ballen ville ikke inn.

Fire minutter før slutt kunne hjemmepublikummet slippe jubelen løs. Innbytter Abdou Jallow kom seg fri på høyrekanten og skrudde ballen perfekt i hjørnet over Ellingsrudkeeper Marius Sandnes.

Da luktet Romsås tre poeng og gikk for seieren, men på tross av flere muligheter, endte det med poengdeling i det som må ha vært ett av de morsomste lokaloppgjørene så langt i sesongen.

 

- Fantastisk moral

Romsås-trener Nikola Bes fant det vanskelig å svare på om han var skuffet over ikke å ha vunnet kampen som de dominerte, eller om han var fornøyd med å ha berget ett poeng.

- Av og til er fotballen urettferdig, og i dag ble vi vitne til dette. Vi skapte enormt med sjanser, men fikk lite igjen. Vi var ineffektive foran mål og manglet den nødvendige flaksen. Derfor ender vi opp med ett poeng fremfor tre, sier han.

Bes er imidlertid lettet over at det ble poeng.

- Det hadde vært ett ran om de hadde vunnet, så sånn sett er det en lettelse med poeng.

- Jeg er stolt over gutta som viser en enorm moral. De gir aldri opp, og vi hadde massevis av muligheter til å stikke av med seieren, sier han.

- Dette er ikke den første kampen dere sliter med effektiviteten i år?

- Nei, det er litt leit det der. I løpet av sommeren vil vi prøve å få på plass en ny spiss som kan hjelpe til å avlaste Deniz Yelkenci. Akkurat nå henger for mye ansvar på ham, sier Nikola Bes.

 

- Slapp opp for krefter

I Ellingsrud-leiren var det også delte meninger etter kampslutt.

- Sett ut i fra kampen var det ok med ett poeng her. Likevel er det surt å ikke vinne når du leder 2-0. Målene vi slipper inn er også drittmål, oppsummer trener Marion Matibag.

Planen til Ellingsrud var klar før start.

- Vi visste vi kom til å møte ett spillende lag. Planen var å ligge bakpå og kontre. Vi visste Romsås ville bli frustrerte hvis de ikke fikk uttelling, sier Matibag.

- Hvorfor holdt dere ikke ut?

- Det er bare å innrømme at det var kondisjonen som ikke holdt, dessverre, sier han.

 

- Sjarmerte publikum

At så mange som 350 tilskuere møtte opp for å se Romsås sin første kamp på den nye banen varmer Nikola Bes sitt hjerte.

- Fantastisk moro, både for oss og gutta. Vi blir tente med ett så entusiastisk publikum. Det blir ekstra gøy å spille. Jeg er glad vi leverte fin fotball til alle som møtte opp. Jeg tror vi sjarmerte publikum, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

Romsås-trener Nikola Bes gir også noen varme ord til bortelaget, selv om han føler de burde vunnet kampen.

- Ellingsrud var disiplinerte. Det er bare å gratulere dem med en vel gjennomført kamp, sier Nikola Bes.

 

Fotball, 4. divisjon, avd. 1:

Romsås - Ellingsrud 2-2 (0-0)

Bjøråsen kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Bernt Vold.

Mål for Romsås: Abdulai Jamanka, Abdou Jallow.

Mål for Ellingsrud: Huy Tran, Morten Trydal.

Romsås´lag (4-3-3): Rune Danielsen, Joakim Ceesay, Thomas Stai, Yilmaz Kececi, Ramez Farooq (Geir Perez), Wakar Yousaf, Shabbaz Ahmed, Abdulai Jamanka, Omer Niaz (Abdou Jallow), Deniz Yelkenci og Rohed Farooq.

Ellingsruds lag (4-4-2): Marius Sandnes, Samuel Ukbay, John Agustin, Helmin Taso, Aso Fathahy, Isaak Abraham, Mats Borgen (Fredrik Oddsten), Thomas Vangbo, Nahim Fes, Morten Trydal, Huy Tran.

Banens beste: Rohed Faaroq (Romsås) og John Agustin (EIL).

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!