ANNONSE

Kongen og toppscorer’n

Kongen og toppscorer’n

 

Gjennom en lang fotballsesong har Akers Avis Groruddalen ført oversikt over alle stjernene og målene som har kommet. Tradisjonen tro kårer vi ved sesongens slutt stjernekonge og toppscorer. Fasiten for sesongen 2008 viser at Groruds Rune Gjertsen kapret tittelen som stjernekonge, Hasle/Lørens Adrian Thun ble dalens toppscorer med sine 22 nettkjenninger.

En lang fotballsesong har nå kommet til ende, og sporten vet at mange fotballelskere der ute ivrer etter å få vite hvilke spillere som utmerket seg mest i fra årets sesong.

Gjennom hele sesongen har Akers Avis Groruddalen i samarbeid med speidere, obersvatører og journalister hatt seks stjerner å fordele i hver eneste kamp.

En spiller kan få tre, en på to, og en på én stjerne. Når man kun har seks stjerner og fordele blir det derfor vanskelig å få fremhevet alle som burde blitt fremhevet. Derfor er det lettere for en spiller som spiller mye og leverer jevnt og trutt på et middelmådig lag å få flere stjerner, enn det foreksempel er for en god spiller som spiller på et lag hvor flere gode spillere også fremhever seg.

Derfor vil stjernekåringen i praksis gå til den klubbspilleren som har betydd mest for sin respektive klubb gjennom en sesong.

Årets kåringer gir oss en gammel ringrev og en nyetablert spiller på kongeplassene. Vi starter med den gamle reven:

Groruds Rune Gjertsen klarte kunststykket å få 35 stjerner for sin innsats på banen i år. Det er nesten én stjerne pr. fylte år for 38-åringen. Å få så mange stjerner i den alderen er intet mindre er imponerende. Snakker vi tredjedivisjons svar på Roar Strand?

- Det er jo helt horribelt at jeg har fått så mange stjerner. Jeg trener mindre for hvert år, og det sier mer om andre enn det gjør om meg. Det er i det minste veldig overraskende, sier han.

- Så du føler ikke selv at du har spilt bra i år?

- Man skal jo egentlig ikke bli bedre ettersom årene går. Jeg føler ikke selv at jeg har spilt strålende, men jeg har levert jevnt over hele sesongen. Sjeldent veldig dårlig, og sjeldent strålende, sier politimannen.

- Noe riktig må du ha gjort ettersom alle rapporterer inn om gode kamper?

- Det sier mest om nivået i tredjedivisjon og motstanderne. Nivået har blitt dårligere, sier han.

- Går du for stjernetittelen til neste sesong også? Du er jo tross alt i overkant rutinert nå?

- I utgangspunktet stiller jeg plassen min på banen til disposisjon hvis andre kan gjøre en like god jobb der, men det er det fortsatt ingen som kan. Jeg går overhodet ikke for å sikre meg tittelen til neste år også. Det er gøy å vinne, men jeg er ikke så opptatt av det, sier han.

Selv om Gjertsen selv er skeptisk til sine egne ferdigheter får han uhemmet skryt av Groruds altmuligmann Knut Bakke Pedersen.

- Du skjønner at Rune har spilt fotball på et høyt nivå før. Han er klok i alle valg, og har kanskje hatt ti pasningsfeil gjennom hele sesongen. Han er en trygg spiller som gjør de andre gode, og han er enormt flink til å prate og styre laget ute på banen.

- Hva med de tekniske ferdighetene?

- Han er verken den raskeste, sterkeste eller mest tekniske spilleren i dalen, men fotballklokheten gjør ham stor. Han er en intelligent fotballspiller, sier Bakke Pedersen.

- Han har vært Groruds beste spiller, og er den ubestridte stjernekongen denne sesongen?

- Ja, jeg synes det er veldig fortjent. Rune hadde vel sett for seg mer tid på sidelinja, men på grunn av få folk har han spilt og levert i samtlige kamper, avslutter Bakke Pedersen.

Tok dalen med storm

Årets toppscorer imponerte allerede i første seriekamp med tre mål da Hasle/Løren knuste Heming

6-0 i sin debutkamp i 3. divisjon.

Deretter har det kun gått en vei. I tillegg til å selv ha scoret 22 mål denne sesongen, har han også spilt bra i de kampene han ikke kom på scoringslista. Noe hans stjernestatistikk på 32 stjerner viser.

Mannen vi snakker om er selvfølgelig Hasle/Lørens Adrian Thun.

I motsetning til Gjertsen er han meget glad over å ha sikret seg tittelen som årets toppscorer.

- Det er selvfølgelig gøy, men jeg må innrømme at jeg ikke hadde regnet med dette før sesongen, sier han.

- Kan man kalle dette noe annet enn en kanonsesong?

- Nei, det har gått utrolig bra. Både for meg selv og for laget. Vi hadde en litt dårlig start, og uten den kunne vi være med å kjempet om seier i avdelingen, sier han.

- Var det overraskende at du og Hasle/Løren skulle gjøre det så godt i 3. divisjon?

- Vi hadde fått en del gode spillere, så jeg tenkte alltid at vi ville klare oss godt. Uansett har vi fått til en stor prestasjon, sier han.

- Men 22 scoringer? Hva er hemmeligheten?

- Jeg har holdt meg skadefri hele sesongen, og det er meget viktig. Jeg startet i en god steam, og har klart å følge den hele veien. I tillegg har jeg vel kvaliteter fysisk, ettersom jeg er rask og sterk, pluss at jeg har bra avslutninger.

- Jeg må også nevne de gode lagspillererne mine som har foret meg med pasninger, sier han.

Hasle/Lørens trener Kai Arild Lund har følgende å si om sin kjæledegge.

- Adrian har forbedret seg på mange punkter, men han scorer fremdeles for få i forhold til alle sjansene han produserer. Hadde han scoret på 25 prosent av dem, ville han vært oppe i 40 mål. Likevel skaper han ofte sjanser alene, og han er ikke avhengig av andre for å komme til. Han er arbeidsvillig og god, men fremdeles litt for kald foran målet. Det er et problem vi skal få ordnet opp i til neste år, sier han.

- Hvor god kan han bli?

- Han kan bli så god han selv vil. Det spørs om han satser, og om han eventuellt får bedre medspillere rundt seg, sier Lund.

Og Adrian selv har stor lyst til å bli god.

- Det hadde vært gøy å en dag spille i Tippeligaen eller Adeccoligaen, men vi får starte i det små, og se hvor langt det kan nå, sier han.

Blir han?

Med en så god sesong bak seg er det ikke unaturlig at Thun vekker oppsikt hos andre klubber. Akers Avis Groruddalen vet om flere klubber som sikler etter spissen.

- Blir du i Hasle/Løren?

- Det har jeg ikke bestemt meg for, men jeg har ikke noe i mot å være i Hasle/Løren ett år til. Da tror jeg vi har muligheten til å rykke opp. I tillegg har vi det veldig bra sosialt i Hasle/Løren. Det har nok bidratt mye til at det har gått så bra i år, sier han.

- Har du fått noen konkrete tilbud?

- Nei, ikke noe konkret, men jeg har blitt kontaktet av tre klubber, og jeg har allerede vært på en Skeid-trening, sier han.

Så spørs det da, om vi vil få oppleve Adrian Thuns scoringer til neste år. Uansett vil han alltid ha med seg pokalen som beviser at det var han som ble årets toppscorer i Groruddalen sesongen 2008.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE