Kongen og toppscorer'n

Kongen og toppscorer'n

 

Gjennom en lang fotballsesong har Akers Avis Groruddalen ført oversikt over alle stjernene og målene som har kommet i kampene til våre lokale lag i 2. divisjon, 3. divisjon og Toppserien.

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Fasiten for sesongen 2010 viser at Groruds Anders Hatlén kapret tittelen som årets stjernekonge, mens Hasle/Lørens Adrian Thun ble dalens ubestridte toppscorer med sine 30 nettkjenninger.

 

Etter en lang fotballsesong vet vi at mange av dere der ute ivrer etter å se hvem som utmerket seg sterkest gjennom året. Gjennom hele sesongen har Akers Avis Groruddalen i samarbeid med speidere, observatører, journalister og trenere hatt seks stjerner å fordele i hver eneste kamp.

En spiller kan få tre, en få to, og en få én stjerne.

Fasiten viser at det er Groruds Anders Hatlén som er den definitive stjernekongen fra årets sesong. Hele 37 stjerner har det blitt i 2010. I særklasse best i Groruddalen.

- Det er selvfølgelig moro å bli stjernekonge i Groruddalen, og jeg synes det er hyggelig at andre setter pris på det jeg gjør på banen, sier stjernekongen til Akers Avis Groruddalen.

Han har ikke mistet nattesøvnen med tanke på stjernene.

- Jeg må ærlig innrømme at fokuset ikke har vært på stjernene. For min del har fokuset vært på Grorud som lag, og hvordan vi sammen har prestert. Det er alltid viktigst, sier Hatlén.

 

Hylles av Teigen

Grorud-trener Rolf Teigen hyller midtbanespilleren sin.

- Anders som fotballspiller er hjertet i Grorud-laget. Hans innstilling og oppofrelse i laget er til etterfølgelse for alle. Anders har betydelige ferdigheter. Både i forsvarsspill og bevegelse uten ball. Han er en spiller og type som vil være uvurdelig for alle lag, sier Teigen.

Rolf Teigen hadde også Hatlén i troppen da GBK herjet i 2. divisjon, og visste godt hva han fikk da han hentet Hatlén til Grorud.

-  Ja, jeg visste at vi fikk en person som er blant de fremste i forhold til kulturbygging. Anders stiller krav både til seg selv og folkene rundt seg, han kombinerer det med et stort hjerte for dem han spiller sammen med. Han bryr seg om folk, og har dessuten en sosial snert som gjør at han sprer glede og godt humør i miljøet.

- Anders Hatlén har vært meget viktig i endringsprosessen til Grorud, og jeg tror han vil bli enda bedre som fotballspiller til neste år. Da får vi et helt nytt miljø, som er på linje med ham, sier Teigen.

 

Mer moro til neste år?

Skal vi tro Anders Hatlén kan vi vente oss flere stjerner fra ham, også til neste år.

- Selv føler jeg at jeg har mye mer å gå på, og vi får satse på like mange stjerner til neste år. Nå skal vi satse for fullt i Grorud, og jeg håper både laget og jeg får en ny topp neste sesong. Vi har jobbet riktig og godt denne sesongen, og jeg tror vi går en spennende sesong i møte, sier han.

 

Råskinnet Adrian Thun

Hvem skom skulle bli årets toppscorer har lenge vært klart. Hasle/Lørens Adrian Thun startet sesongen med 10 nettkjenninger på de fire første kampene og har ikke sett seg bakover siden. I serien endte han på 30 nettkjenninger, mens det med cup og kvalikspill ble 36 scoringer totalt.

- Denne sesongen kunne ikke gått bedre for min del. Vi hadde en bra oppkjøring til sesongen, og etter så mange mål i starten var det ikke noe galt med selvtillitten min. Den har jeg fløyet på resten av sesongen, avslører Thun.

Nærmeste utfordrer til tittelen som Groruddalens storscorer ble Erling Nilsen fra Grorud. Han endte på 12 scoringer.

Adrian Thun synes det er rart at ingen andre har utfordret mer.

- Ja, egentlig er det merkelig. Selv om det var en tøff avdeling så var det flere kamper hvor det lå godt til rette for å score mange mål. Missforstå meg rett, jeg er fornøyd med 30 scoringer, men det kunne fort blitt flere også, sier han.

Adrian Thun er kjent for sterk fysikk og stor fart. Selv mener han at han har tatt flere steg denne sesongen.

- I Hasle/Løren er jeg gjennombruddspissen som blir spilt på. Jeg får mange muligheter, og i år har også jeg tatt straffene. Selv om det er farten og fysikken som er mine fremste våpen føler jeg selv at jeg har utviklet avslutningene mine i år. Det er en god del å gå på, men jeg er på vei. Hadde jeg scoret på alt i år hadde jeg fått over 40 scoringer, sier han.

Thun legger til at han er meget takknemlig for all hjelpen han har fått fra sine medspillere, og gir også laget mye av æren for sine scoringer.

 

Ettertraktet

Etter en så god sesong er det ikke unaturlig at andre og større klubber enn Hasle/Løren viser interesse. Så har også skjedd.

- Ja, jeg har fått noen tilbud. Jeg fikk et ganske godt økonomisk tilbud fra en 2. divisjonsklubb, men jeg har også fått tilbud fra Adeccoligaen om prøvespill, avslører Thun.

- Men du blir i Hasle/Løren?

- Jeg får se. Det er klart det hadde vært moro å prøve seg i Adeccoligaen, men jeg har jo på mange måter sagt at jeg skal bli i Hasle/Løren siden vi rykket opp. Det er også det mest sannsynlige utfallet, sier Thun.

- Og du kommer til å fortsette å «bøtte» inn?

- Ja, mål skal jeg alltids score. Også på tredje beste nivå. Jeg tror det kommer til å bli tøffere med mer trøkk og et annet tempo, men vi har bevist at vi kan, sier han.

 

Mange fans

Adrian Thuns scoringer har skaffet ham mange fans fra Groruddalen. Han har også fått sin egen fanside på Facebook, men hans største fan er sannynligvis Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund.

- Adrian er en person man ikke kan mislike. Han er blid og ydmyk. I tillegg er han lærevillig. Rett og slett en god gutt, sier Lund.

Om Adrian som fotballspiller har Lund følgende å si:

- Adrian har alt det en spiss skal ha. Han har pågangsmot, hurtighet og styrke. Det er det du trenger for å score mål, slår Lund fast.

Han tror heller ikke Thun vil få noen problemer med å score mål i 2.divisjon.

- Så lenge han er skadefri og har personer rundt seg som tror på ham kommer han alltid til å score mange mål, sier Lund.

- Hvis dere klarer å beholde ham?

- Ja, det er klart det er mange klubber som er ute etter ham nå. Vi er jo ikke dumme, og vi skjønner det hvis han går et sted, for han vil få 15-20.0000 kroner i måneden for å spille fotball.

- Likevel tror jeg Adrian hadde hatt godt av ett år i

2. divisjon med Hasle/Løren. Så kan han heller gå til Tippeligaen etter det igjen.

- Det er  liten tvil om at vi gjerne ser ham i Hasle/Løren-drakt til neste år igjen, sier Lund.

I Hasle/Løren har nemlig Thun klippekort.

- Jeg sa det samme til Adrian som jeg sa til Espen Olsen da jeg hadde ham i Lørenskog.

- Du kan drite i om du driter deg ut. Du får spille uansett. Det funker for begge, sier Lund.

 

Les hele oppsummeringen av fotballsesongen 2010 i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.