Kongen og toppscorer'n

Kongen og toppscorer'n

 

Gjennom en lang fotballsesong har Akers Avis Groruddalen ført oversikt over alle stjernene og målene som har kommet i kampene til våre lokale lag i 2. divisjon, 3. divisjon og Toppserien.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Fasiten for sesongen 2010 viser at Groruds Anders Hatlén kapret tittelen som årets stjernekonge, mens Hasle/Lørens Adrian Thun ble dalens ubestridte toppscorer med sine 30 nettkjenninger.

 

Etter en lang fotballsesong vet vi at mange av dere der ute ivrer etter å se hvem som utmerket seg sterkest gjennom året. Gjennom hele sesongen har Akers Avis Groruddalen i samarbeid med speidere, observatører, journalister og trenere hatt seks stjerner å fordele i hver eneste kamp.

En spiller kan få tre, en få to, og en få én stjerne.

Fasiten viser at det er Groruds Anders Hatlén som er den definitive stjernekongen fra årets sesong. Hele 37 stjerner har det blitt i 2010. I særklasse best i Groruddalen.

- Det er selvfølgelig moro å bli stjernekonge i Groruddalen, og jeg synes det er hyggelig at andre setter pris på det jeg gjør på banen, sier stjernekongen til Akers Avis Groruddalen.

Han har ikke mistet nattesøvnen med tanke på stjernene.

- Jeg må ærlig innrømme at fokuset ikke har vært på stjernene. For min del har fokuset vært på Grorud som lag, og hvordan vi sammen har prestert. Det er alltid viktigst, sier Hatlén.

 

Hylles av Teigen

Grorud-trener Rolf Teigen hyller midtbanespilleren sin.

- Anders som fotballspiller er hjertet i Grorud-laget. Hans innstilling og oppofrelse i laget er til etterfølgelse for alle. Anders har betydelige ferdigheter. Både i forsvarsspill og bevegelse uten ball. Han er en spiller og type som vil være uvurdelig for alle lag, sier Teigen.

Rolf Teigen hadde også Hatlén i troppen da GBK herjet i 2. divisjon, og visste godt hva han fikk da han hentet Hatlén til Grorud.

-  Ja, jeg visste at vi fikk en person som er blant de fremste i forhold til kulturbygging. Anders stiller krav både til seg selv og folkene rundt seg, han kombinerer det med et stort hjerte for dem han spiller sammen med. Han bryr seg om folk, og har dessuten en sosial snert som gjør at han sprer glede og godt humør i miljøet.

- Anders Hatlén har vært meget viktig i endringsprosessen til Grorud, og jeg tror han vil bli enda bedre som fotballspiller til neste år. Da får vi et helt nytt miljø, som er på linje med ham, sier Teigen.

 

Mer moro til neste år?

Skal vi tro Anders Hatlén kan vi vente oss flere stjerner fra ham, også til neste år.

- Selv føler jeg at jeg har mye mer å gå på, og vi får satse på like mange stjerner til neste år. Nå skal vi satse for fullt i Grorud, og jeg håper både laget og jeg får en ny topp neste sesong. Vi har jobbet riktig og godt denne sesongen, og jeg tror vi går en spennende sesong i møte, sier han.

 

Råskinnet Adrian Thun

Hvem skom skulle bli årets toppscorer har lenge vært klart. Hasle/Lørens Adrian Thun startet sesongen med 10 nettkjenninger på de fire første kampene og har ikke sett seg bakover siden. I serien endte han på 30 nettkjenninger, mens det med cup og kvalikspill ble 36 scoringer totalt.

- Denne sesongen kunne ikke gått bedre for min del. Vi hadde en bra oppkjøring til sesongen, og etter så mange mål i starten var det ikke noe galt med selvtillitten min. Den har jeg fløyet på resten av sesongen, avslører Thun.

Nærmeste utfordrer til tittelen som Groruddalens storscorer ble Erling Nilsen fra Grorud. Han endte på 12 scoringer.

Adrian Thun synes det er rart at ingen andre har utfordret mer.

- Ja, egentlig er det merkelig. Selv om det var en tøff avdeling så var det flere kamper hvor det lå godt til rette for å score mange mål. Missforstå meg rett, jeg er fornøyd med 30 scoringer, men det kunne fort blitt flere også, sier han.

Adrian Thun er kjent for sterk fysikk og stor fart. Selv mener han at han har tatt flere steg denne sesongen.

- I Hasle/Løren er jeg gjennombruddspissen som blir spilt på. Jeg får mange muligheter, og i år har også jeg tatt straffene. Selv om det er farten og fysikken som er mine fremste våpen føler jeg selv at jeg har utviklet avslutningene mine i år. Det er en god del å gå på, men jeg er på vei. Hadde jeg scoret på alt i år hadde jeg fått over 40 scoringer, sier han.

Thun legger til at han er meget takknemlig for all hjelpen han har fått fra sine medspillere, og gir også laget mye av æren for sine scoringer.

 

Ettertraktet

Etter en så god sesong er det ikke unaturlig at andre og større klubber enn Hasle/Løren viser interesse. Så har også skjedd.

- Ja, jeg har fått noen tilbud. Jeg fikk et ganske godt økonomisk tilbud fra en 2. divisjonsklubb, men jeg har også fått tilbud fra Adeccoligaen om prøvespill, avslører Thun.

- Men du blir i Hasle/Løren?

- Jeg får se. Det er klart det hadde vært moro å prøve seg i Adeccoligaen, men jeg har jo på mange måter sagt at jeg skal bli i Hasle/Løren siden vi rykket opp. Det er også det mest sannsynlige utfallet, sier Thun.

- Og du kommer til å fortsette å «bøtte» inn?

- Ja, mål skal jeg alltids score. Også på tredje beste nivå. Jeg tror det kommer til å bli tøffere med mer trøkk og et annet tempo, men vi har bevist at vi kan, sier han.

 

Mange fans

Adrian Thuns scoringer har skaffet ham mange fans fra Groruddalen. Han har også fått sin egen fanside på Facebook, men hans største fan er sannynligvis Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund.

- Adrian er en person man ikke kan mislike. Han er blid og ydmyk. I tillegg er han lærevillig. Rett og slett en god gutt, sier Lund.

Om Adrian som fotballspiller har Lund følgende å si:

- Adrian har alt det en spiss skal ha. Han har pågangsmot, hurtighet og styrke. Det er det du trenger for å score mål, slår Lund fast.

Han tror heller ikke Thun vil få noen problemer med å score mål i 2.divisjon.

- Så lenge han er skadefri og har personer rundt seg som tror på ham kommer han alltid til å score mange mål, sier Lund.

- Hvis dere klarer å beholde ham?

- Ja, det er klart det er mange klubber som er ute etter ham nå. Vi er jo ikke dumme, og vi skjønner det hvis han går et sted, for han vil få 15-20.0000 kroner i måneden for å spille fotball.

- Likevel tror jeg Adrian hadde hatt godt av ett år i

2. divisjon med Hasle/Løren. Så kan han heller gå til Tippeligaen etter det igjen.

- Det er  liten tvil om at vi gjerne ser ham i Hasle/Løren-drakt til neste år igjen, sier Lund.

I Hasle/Løren har nemlig Thun klippekort.

- Jeg sa det samme til Adrian som jeg sa til Espen Olsen da jeg hadde ham i Lørenskog.

- Du kan drite i om du driter deg ut. Du får spille uansett. Det funker for begge, sier Lund.

 

Les hele oppsummeringen av fotballsesongen 2010 i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!