Kongen og toppscorer’n

Kongen og toppscorer’n

 

Gjennom fotballsesongen 2009 har Akers Avis Groruddalen ført oversikt over alle stjernene og målene som har kommet hos våre lokale lag i 3. divisjon og 1. divisjon for kvinner. Tradisjonen tro kårer vi ved sesongens slutt stjernekonge og toppscorer fra Groruddalen. Fasiten for sesongen 2009 viser at Groruds Hakija Hrnic kapret plassen som stjernekonge, mens Oslo Citys Angelo Santos ble dalens toppscorer med sine 20 fulltreffere.

Skrevet av:

Fotballsesongen 2009 er nå over, og det er på høy tid å komme med årets utmerkelser. Gjennom hele sesongen har Akers Avis Groruddalen, i samarbeid med speidere, observatører, trenere og journalister, hatt seks stjerner å fordele i hver eneste kamp.

Tittelen som stjernekonge går i år til Groruds Hakija Hrnic. Før sesongen advarte trener Rune Gjertsen om at han ville få en god sesong, og Hrnic endte til slutt opp på 27 stjerner. Det er like mange som Vestlis Robin Isaksen, men juryen valgte å gi tittelen som årets stjernekonge til Hrnic, ettersom han har fått stjernene på et topplag hvor det var mange kandidater til stjernene, mens Isaksen - som for all del også har vært god - har fått dem på et Vestli-lag som har slitt voldsomt denne sesongen.

 

Fornøyd

Hakija Hrnic ble overrasket da han fikk beskjed om at han var årets stjernekonge.

- Jeg visste at jeg hadde en del stjerner i år, men jeg ante ikke at jeg var kommet helt til topps. Det er overraskende, og veldig trivelig og morsomt. Det er hyggelig at folk setter pris på spillet mitt, sier han.

- Hvordan syntes du selv det har gått i år?

- Jeg syntes at laget presterte veldig bra den første halvdelen av sesongen. Vi leverte mye fin fotball, og da er det lett å spille bra selv. Ut fra hvordan høsten utviklet seg er jeg fornøyd med tredjeplassen.

- Jeg er også fornøyd med min egen innsats, selv om jeg vet jeg kunne gjort det bedre i enkelte kamper.

- Uansett er det ikke halvgalt når jeg ender opp med tittelen som årets stjernekonge, sier den spillende stopperen.

 

Har spilt halvskadet

At Hrnic har fått så mange stjerner er imponerende når man tenker på at han egentlig har spilt halvskadet hele sesongen.

- Jeg var faktisk i tvil om jeg kunne spille hele sesongen. Jeg fikk en meniskskade i første runde av NM, men jeg opererte ikke før den siste seriekampen mot Røa. Egentlig har jeg spilt halvskadet, sier Hrnic.

 

Får skryt

Fotballeder i Grorud Idrettslag, Knut Bakke Pedersen, er rask ute med superlativene da Hakija Hrnics navn blir nevnt.

- Hakija har vært vårt sikreste kort i år. Han er litt som en potet. En spiller du kan bruke på mange forskjellige plasser. Han er rolig, teknisk og sikker med ballen. Dessuten er  han er alltid klok og positivt innstilt.

- Vi har brukt ham mest som midtstopper, men han er også god på sentral midtbane. Han er en fin type, og det er morsomt at han fikk flest stjerner i dalen, sier Bakke Pedersen.

 

Hakija har blitt lagt merke til av flere enn sportsredaksjonen. Vi kjenner til at klubber så langt opp som i adeccoligaen har snust på gutten som egentlig satser på Futsal.

Følelser

Årets toppscorer i Groruddalen ble Oslo Citys Angelo Santos med sine 20 fulltreffere. Årets stjernekonge, Hakija Hrnic, hadde følgende å si om årets toppscorer.

- Angelo er en utrolig dyktig fyr. Han er en god fotballspiller som hører hjemme i større ligaer enn 3. divisjon. Oslo City er heldige som har ham, sier Hrnic.

Da både avis og klubb forsøkte å komme i kontakt med Santos for å få overrakt prisen ble det problematiskt. Det viste seg nemlig at Angelo var dratt på ferie til Dubai og ikke kunne møte til fotgrafering, men vi lover å overrekke ham pokalen så snart han vender tilbake. Uansett likte han nyheten han fikk på telefonen.

- Det er selvfølgelig morsomt å få prisen som årets toppscorer, og det setter jeg pris på. Dessuten var det som Atta Aneke forventet. Han kom bort til meg første seriekamp og gjorde det klart at han hadde sagt til Akers Avis Groruddalen at jeg ville bøtte inn mål. Jeg hadde ikke noen valg da, fleiper Santos.

- Hva syntes du selv om sesongen?

- Det starta ikke så veldig bra, men det kom seg utover. På høsten gikk det strålende, og det var herlig å sette et punktum med opprykk, forteller han.

Oslo Citys Atta Aneke er også stolt over at en av fotballprisene i år gikk til Oslo City.

- Det er stort for oss. Det er første gang vi får en av prisene, og for klubben er dette viktig. Når du ser at andremann på lista også spiller for oss må vi si oss fornøyde. Mål avgjør fotballkamper, og det er deilig å ha folk som putter på sjansene sine, sier Aneke.

I utgangspunktet skulle Angelo Santos kun ha vært i City fram til sommeren.

- Det var planen, men han fortalte at han hadde fått følelser for klubben og ville bli værende. Oslo City er en klubb hvor du lett føler deg hjemme, og vi ville selvfølgelig ha med oss Angelo videre, forteller Aneke.

- Ja, meningen var jo å være her til sommeren, men jeg fikk følelser for klubben, og de overbeviste meg til å bli værende. Etter litt tid følte jeg at det er her jeg hører hjemme, forteller Santos selv.

- Hvorfor liker du deg så godt?

- Det er en kjempegjeng. Ikke bare er det taltentfulle fotballspillere som spiller publikumsvennlig fotball, men det er en herlig samling med gode gutter. Denne sesongen var første gang jeg spilte i Groruddalen, og jeg må si jeg har likt meg her oppe, forteller han.

 

- Så du blir til neste sesong?

- Jeg får sette meg ned sammen klubben og høre hva som kan skje, og hvordan vi legger opp løpet fremover. Så tar vi det derifra, men som sagt jeg er her, sier han.

- Er en vinner

At Angelo Santos ville gjøre det bra for City regnet de fleste med. Han har jo tross alt spilt landskamper og VM-kvalik for den Dominikanske republik. Og Oslo City hyller sin toppscorer.

- Angelo har betydd utrolig mye. Både han og Joe Nusa har scoret enormt, men Angelo bidro også som kaptein i siste del av sesongen.

- Mentaliteten hans er topp. Han er en vinner, samtidig som han er en god spiss og binder opp flere forsvarere, sier Aneke.

- Før sin tid i City var Santos kjent som en kranglete spiller.

- Ja, han var kjent som en stabeist. I City har han vokst både som person og spiller. Han er en del av laget, og oppfører seg nå på linje med resten. Han er alltid positiv, sier Aneke.

 

Les fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen for å se de fullstendige listene.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!