Konger i gult

Konger i gult

 

Ingen over og ingen ved siden. Anders Hatlén og Jonas Tekle er Groruddalens beste spillere i årets fotballsesong.

En lang fotballsesong har kommet til slutten og tradisjonen tro skal Akers Avis Groruddalen sette litt ekstra ære på de av dalens fotballspillere som har utmerket seg mest.

Gjennom hele sesongen har sportsredaksjonen fulgt våre lag i Toppserien, 2. divisjon og 3. divisjon gjennom hver kamp.

Vi har ført statistikk over scorede mål, og vi har i samarbeid med trenere, lagledere, observatører og andre delt ut stjerner i hver kamp. Tre stjerner til banens beste, to til den nest beste og én til den tredje beste. I enkelte kamper har våre lag spilt så dårlig at vi også har valgt å ikke gi noen stjerner i det hele tatt. Nå har tiden kommet til å kåre årets stjernekonge og årets toppscorer i Groruddalen 2011. Begge finner vi på opprykkslaget til Grorud.

- Dette er utrolig moro. Jeg hadde som mål å bli toppscorer i Groruddalen, og det er veldig gøy at jeg lyktes med det målet. Det at jeg ble toppscorer i en sesong vi rykket opp betyr også mye for meg. Jeg begynner bare å smile når jeg ser tilbake på denne sesongen, sier Jonas Tekle.

Grorud-spissen ble dalens beste målscorer denne sesongen. Etter fintelling endte han opp på 30 scoringer i 3. divisjon, avd. 3. Hele 12 mål foran Rocky Lekaj som er nestemann på lista.

- Fantastisk deilig å bikke 30-tallet. Det ser så mye bedre ut. Det hadde rett og slett vært litt kjipt å ende opp på 29, ler Tekle.

Høyt snitt

Prestasjonen blir ikke mindre om man tar i betraktning den spilletiden Tekle har hatt denne sesongen. Faktisk har han kun vært involvert i 20 av årets 26 kamper, hvor han startet i 17 og kom inn som innbytter i tre av dem.

Selv føler han at han utviklet seg mye gjennom sesongen.

- Jeg må være ærlig og si at jeg ikke er noen naturlig målscorer. Forskjellen fra tidligere er at jeg har blitt mer voksen.

- Jeg har tatt store steg med Rolf Teigen som trener, og utviklet meg. Ikke bare sportslig, men også på det mentale.

- Nå bruker jeg styrkene mine i større grad en tidligere. Jeg ligger og lurer på offsidelinja og får brukt hurtigheten og styrken. Jeg føler også at jeg har blitt flinkere til å bevege meg i de riktige rommene, sier Tekle.

Han anser seg likevel ikke som ferdig utviklet.

- Nei, det er massevis jeg kan bli bedre på. Jeg jobber knallhardt for å utvikle meg videre. Blant annet har jeg mye å gå på i hodespillet.

Varsler flere scoringer

Jonas Tekle har tidligere spilt 2. divisjon både med Eidsvold og Manglerud Star. Til neste år ser han for seg flere scoringer i gul drakt.

- Jeg har lyst til å være med Grorud videre. Vi har en herlig gruppe som stadig tar steg. Jeg gleder meg til å score mål i den gule drakta i 2. divisjon, sier han.

- Hvor mange mål?

- Nå scoret jeg 30 i 3. divisjon. Jeg har like stor tro på at jeg kan komme opp mot 25 i 2. divisjon. Selv om det er tøffere og spillet går raskere er jeg ikke skremt av nivået, sier han.

To på rad

Årets stjernekonge er Anders Hatlén som troner øverst med 32 stjerner og tar hjem tittelen for andre året på rappen.

- Det er stas å bli stjernekonge, og jeg synes det er hyggelig at folk har lagt merke til og setter pris på den jobben jeg har gjort på fotballbanen, sier Hatlén.

Han har fremstått som en leder for Grorud-spillerne gjennom hele sesongen, og blitt hyllet av alle for gode holdninger og sterkt engasjement på banen.

- For meg spiller det ingen rolle om vi møter Flisbyen eller Rosenborg. Jeg har et enormt konkurranseinstinkt, og man skal alltid gi 100 prosent. Hver duell skal vinnes. Jeg liker å gjøre ting ordentlig, sier Hatlén.

Han er også raskt ute med å dele æren med sine lagkamerater

- Sesongen var egentlig en stor berg-og dalbane. Den startet greit før vi fikk oss noen trøkker. Da forsto folk at vi måtte jobbe som et lag, og ting begynte plutselig å sitte ordentlig.

- Vi har utviklet oss sammen denne sesongen, og det er jeg stolt av. Spesielt i det som var 3. divisjons tøffeste avdeling. Det var både stort og viktig for Groruddals-fotballen å klare opprykket, sier han.

Usikker

31-åringen går imidlertid ikke etter den tredje strake stjernekongetittelen.

- Nei, absolutt ikke. Jeg har allerede informert Rolf Teigen om at jeg kommer til å trappe ned som fotballspiller. Jeg skal være med litt rundt laget, men jeg er nødt til å prioritere mer hjemmebane og jobb fra neste sesong.

- Helt sikker på det?

- Helt sikker kan du aldri være. Man vet jo aldri hvordan man reagerer når gresset blir grønt igjen og man skal sette i gang. Men det er vanskelig å kombinere seriøs fotball og hjemmebane. Vi får se. Jeg skal i hvert fall være med så mye jeg føler jeg kan og får lov til, sier Hatlén.

- Men ikke nok til å bli stjernekonge?

- Nei, da er det i så fall noe galt. Nå får noen andre av gutta ta ansvar, ler Anders Hatlén.

- En inspirasjon

Rolf Teigen er imidlertid ikke så sikker på om Hatlén får det noe roligere.

- Hehe, vi får vel se på det, sier han lurt.

Uansett hadde han kun flotte ord på lur om sin stjernekonge.

- Vi har en ung gjeng i Grorud, og Anders har vært en fenomenalt viktig spiller for oss. Både som veileder for de unge i forhold til krav i hverdagen, men også som hjerte på vår midtbane gjennom fotballsmarthet og fysisk tilstedeværelse. Han er en inspirasjon for hele klubben, og en viktig ambassadør for det verdifeltet vi vil legge rundt oss.

- Mennesket Anders imponerer meg likevel mest. Han gir så mye av seg selv for at omgivelsene skal bli bedre. Det bor så mange flotte menneskelige egenskaper i den mannen. Kort fortalt er han det man kaller en strålende fyr, sier Teigen.

- En perfekt sesong

Også klubbens toppscorer får ros fra sjefen.

- Jonas har i mine øyne hatt en perfekt sesong. Han ble hentet inn for å være sjefen på topp, og for å utvikles på det området. Han startet med å vise mye av kvalitetene sine.

- Han er en dyktig avslutter og beveger seg godt og variert. I midten av sesongen ble han utfordret på enkelte områder. Det var vanskelig for ham, men han løste utfordringene jeg ga ham og tok stegene jeg ønsket han skulle ta.

- Mot slutten var han direkte imponerende og enormt viktig for oss. Jonas har utviklet seg både på banen og mentalt. Forutsetningene hans for å ta nye steg er nå vesentlig forbedret.

- Jeg gleder meg til fortsettelsen, og tror Jonas har mulighet til å ta steget forbi 2. divisjon, sier Teigen.

I likhet med Anders Hatlén liker også Teigen personen Jonas Tekle.

- En ordentlig gutt med et hjerte av gull. Han smiler, ler og skaper god stemning i gruppa. Jonas gir mye av seg selv, er åpen og ærlig. Rett og slett en type du blir glad av å ha med deg, sier Rolf Teigen.

Hyller hverandre

De to kongene i Groruddalsfotballen hadde også mye fint å si om hverandre.

- Jonas fortjener kjemperos for denne sesongen. Han startet veldig bra, men møtte litt motgang utover sesongen.

- Den motgangen jobbet han seg igjennom og kom ut som en bedre og sterkere spiller. Han har vokst både som spiller og person. Jeg har selv lagt merke til det på treningene hvor han nå er best hver gang og scorer hele tiden.

- Fortsetter han i samme sporet vil han ta enda mer ansvar til neste år, og gå mot en ny kjempesesong, sier Anders Hatlén.

- Anders er, som hele Groruddals-fotballen vet, en fantastisk type. Både som spiller, men også som person.

- Han står alltid fram som et eksempel til etterfølgelse, og det har vært fantastisk moro å spille med en så inspirerende person på laget.

- Det er fullt fortjent at han ble årets stjernekonge, og jeg gleder meg på hans vegne, sier Jonas Tekle.

 

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.