Kunstløp på Furuset

Kunstløp på Furuset

 

Skøytene slipes og isen gjøres snart klar i Furuset Forum. Torsdag 3. september inviteres det til Groruddalens første kunstløpskole.

Skrevet av:

Nå satses det for fullt på kunstløp i Groruddalen for første gang. Furuset Forum åpner isen for den voksende idretten.

- Dette er tøft og spennende. Jeg håper på kjemperespons, og regner med at mange har ventet på et sånt tilbud i nærmiljøet, sier initiativtaker Lars Peder Myhre.

En spesiell idrett

Lars Peder Myhre er kanskje mest kjent for mange groruddøler som frisør. På Grorud senter har han holdt stand i 35 år, men for tiden er det noe helt annet enn sakser, hårskum og kam som opptar ham. Datteren har drevet med kunstløp siden hun var tre år, og dermed ble det naturlig for pappa Myhre å følge aktiviteten i Oslo Skøyteklubb.

- Kunstløp er en spesiell, morsom og flott idrett. Den er veldig krevende, og jeg tror dette er noe mange i Groruddalen kan ha lyst til å begynne med. Flere er med allerede. Nå kan de trene i lokalmiljøet sitt, sier han.

Fra før trener klubben i Grünerhallen og på Frogner.

- Alle de gode ishockey-spillerne har fått undervisning i kunstløp. Det gjør at man lærer å gå ordentlig på skøyter.

Iskapasitet

Daglig leder i Furuset Forum, Magne Stakvik, synes det er flott og slippe til kunstløp på Forum-isen.

- Det er gøy å kunne være med og gi barn og unge et nytt tilbud i Groruddalen, sier han.

Det er første gang i Forums 11 år lange historie at kunstløp slipper til på isen.

- Så lenge vi har ledig iskapasitet så ønsker vi å bidra til dette nye tilbudet, sier Stakvik.

Kjempeshow

Det blir ikke bare kunstløpskole på Furuset. 12. desember skal et kjempestort isshow, «Musicals On Ice» settes opp i hallen.

- Det hadde vi i fjor også, og da fylte 500 mennesker salen. Her skal vi få plass til 1500, og det blir ikke noe problem.

- Alle i klubben skal få sitt eget nummer i showet, og vi topper det med de aller beste løperne vi har, sier Myhre.

Kunstløperne June Marie Benjaminsen og Jenny Marie Myhre gleder seg til isshowet.

- Jeg var med i fjor og det var kjempegøy, smiler Jenny Mari.

- En av de beste tingene med kunstløp er at jeg får være med på isshow, mener Juni Marie.

Oslo Skøyteklubb er verdens eldste skøyteklubb, og har eksistert siden 1864. Store navn som Sonja Henie og Aksel Paulsen har vært med i klubben.

*Du kan melde deg på skøyteskolen i Furuset Forum, eller ved å gå inn på www.oslosk.no.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!