La seg i hardtrening - tok kassa på Økern

La seg i hardtrening - tok kassa på Økern

 

En times hardtrening rett før ukas dartkonkurranse sikret Tore Langaard karrierens første seier på Økernsenteret.

Tekst:

Publisert:

Etter å ha vært med i tre år, tok Tore Langaard karrierens første sommerdart-seier og økte persen fra 26 til 28 på Økernsenteret i går, under det som var hans første runde denne sesongen. 28 poeng er  dessuten det høyeste noen har oppnådd denne sommeren. Hva var hemmeligheten?

 - Jeg har småjuksa litt. Jeg og Reka har trent tidligere i dag, innrømmer han.

Langaard ankom nemlig sammen med klubbkameraten «Reka» Tollerud. Før de troppet opp på Økernsenteret, trente og varmet de opp en hel time med deres felles skjulte våpen: en dartskive hengende i arbeidsbilen.

 - Da slo Reka meg hele tiden. Det var godt å få full klaff nå.

Tollerud kom hakk i hæl med 27 poeng, men så ikke ut til å være bitter over å bli slått av klubbkameraten.

 - Jeg har sympati for ham siden han kjørte meg hit i dag, sier Reka.

 Noen deling av premien kommer ikke på tale.

 - Men Reka kommer sikkert til å få noen slurker, sier Tore Langaard.

Med henholdsvis 27 og 28 poeng regner  imidlertid begge å være sikret en plass i den store finalen i slutten av sesongen, og vil da få sjansen til å ta et endelig oppgjør. Og revansjen kan også sikres allerede neste torsdag, når groruddalsmesterskapet i dart kommer til et nytt kjøpesenter i dalen.

 

Den evige toer

«Reka» Tollerud fra Smedstua er et av de faste innslagene på sommerdarten. Selv om hevder seg hver gang, har han ikke vunnet så mye som en flaske vann ennå. Han har to andreplasser og èn tredjeplass så langt i år.

-  Det blir ingen bruskasse på meg. Nå stikker jeg til syden i tre uker, og dermed får jeg ikke vært med noe mer. Likevel har jeg klart årets mål: å kvalifisere meg til finalen, sier han.

 Ragnar Sandvold vant bruskassa på Kalbakken for noen uker tilbake. Etter seieren har det kun gått nedover for ham.

 - Jeg er fremdeles støl etter å ha båret kassa fra Kalbakken til Ammerud. Det har jeg planer om å skylde på i resten av sommer, ler han.

Markus Harley Eriksen (13) var tilfeldigvis innom Økern senter torsdag formiddag.

 - Jeg bor egentlig i Grua, men er med fatter'n på jobb hos Suzuki. Det er så kjedelig å bare sitte hjemme i ferien, sier Markus, som spilte dart for andre gang i sitt liv.

Martin og Henning jobber på CBA på Økern senter, men de måtte nesten ta en tur innom for å prøve seg.

- Vår erfaring med dart er at det skjer på vorspiel, og veldig sjeldent eller, flirer de.

 

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.