Lagånden skal føre til seier

Lagånden skal føre til seier

 

Halse/Løren jenter 14 mener samarbeid er viktigst. I år vil de bruke det for å vinne.

Tekst:

Publisert:

- Vi er flinke til å samarbeide. Det er vel vår styrke, påpeker fortballaget.

De forklarer sine styrker og svakheter etter halvannen times trening på Lørenbanen.

- Det var første trening etter ferien, så det var både litt slitsomt, men mest morsomt. Nå skal vi uansett trene hardt for å komme til A-sluttspill i Norway Cup, er svarene som blir gitt.

Skal vinne

- I år skal vi vinne! Det håper vi, for da skal laglederen farge håret.

Bare det i seg selv er verdt seier for jentene. De snakker i munnen på hverandre, og latteren er løs.

- Han har trua på oss, da, men det er vel for å pushe oss det lille ekstra, for det er jo noe vi vil se, sier Tasica Paulini lattermild.

Jentelaget trener vanligvis tre ganger i uka. Dette mener de er helt passe.

- Vi elsker fotballen, forteller de med brede smil om munnen.

Kjennetegn

- Vi har det gøy på banen. Det er viktig å ha smilet med seg, mener jentene.

De føler det er noe av kjennetegnene deres.

- Og så er vi gode tapere. Vi vil jo vinne da, men taper vi så er jo ikke det en undergang. Da må vi bare gjøre det bedre neste gang. Dette er alle jentene enige i.

Spillerne mener at de gir fullt både på treninger og kamper, og dette vil de bevise under cupen. De synes at de harbåde lagspiriten og vinnerinnstillingen som trengs for å komme langt, men bråkjekke ønsker de ikke å være.

Humpete gressbaner

Taktikken blir lagt underveis i Norway Cup. Da skal de følge godt med på diverse spillere, og takle dem etter hva de ser. 

Treningsmetoden  de bruker opp mot Norway Cup er å trene på humpete gressbane. Dette er hva de får på Norway Cup og ikke kunstgress de vanligvis spiller på.

- Humpete baner får vi styrke i beina av, sier Hanna Pettersen.

Sammenslått

Det er andre året laget stiller på Norway Cup etter at de samlet tre lag i ett. Nå er de 22 jenter som stiller bedre sammen enn i fjor.

Ifølge hovedtrener Hans Arne Pettersen kjente ikke jentene hverandre så godt i fjorårets cup. Det ble da et minus. I år derimot kjenner de hverandre godt både på og utenfor banen.

- De viser til enda bedre ferdigheter. Noen har også et mål om å spille profesjonell fotball. De viser det ved å komme på alle treninger, og ha det lille ekstra, forteller Pettersen.

Lilø, som laget nå kalles etter sammenslåingen av jenter fra Linderud, Løren og Hasle, har spilt i  1. divisjon for å yte maks. Da spilte de mot eldre, og var innstilt på tap. Målet var å bli bedre etter tøffe matcher.

- Jentene har en veldig god innstilling til fotballen, og det er mye innsats. Jeg tror vi kan komme langt, men vinner vi skal jeg spise capsen til laglederen, sier en latterfull trener.

Nå har vi det svart på hvitt...

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.