Landslagsledelsen måtte gå på dagen

Grei-duoen er ferdige som landslagssjef og landslagsstrener for de norske innebandy-herrene. Duoen stiller seg meget kritisk til oppsigelsen og advokat er trukket inn i saken.

Skrevet av:

Onsdag sist uke ble Grei-duoen Mattias Ringwall og Kyrre Merg muntlig informert at de var avsatt som landslagssjef og landslagsstrener for det norske herrelandslaget i innebandy av seksjonsstyret i Norges Bandyforbund.

Ringwall og Merg søker etter svar på hvorfor de er avsatt.

Seksjonsleder i NBF, Jon Erik Eriksen, har følgende å si til Akers Avis Groruddalen:

- Som det fremgår fra tidligere skriv er det holdninger det går på i tillegg til kontraktsbrudd som jeg ikke kan gå videre inn på, sier han.

- Hva slags holdninger er det dere er kritiske til?

- De har ikke de holdningene som en landslagssjef og -trener skal ha. De klarer ikke å motivere nok til at spillerne vil være med på landslaget, og det mener vi er ganske så ille, sier han.

Ringwall og Merg stiller seg uforstående til holdningsspørs-

målet.

- Vi kan ikke se at vi skal ha opptrådt på en slik måte at det gir oppsigelsesgrunn.

- Vi har blitt kritisert og holdt direkte ansvarlig for spillere som unnlot å møte til samling i august uten å melde forfall, samt at vi fikk samme ansvar for spillere som hadde for tynne grunnlag for å få innvilget et kvalifisert forfall.

- Vi finner det totalt urimelig og direkte urettferdig å bli holdt ansvarlig for spillere som uten forvarsel ikke stiller til samling, samt de som velger å bryte et vedtatt internt reglement.

- Etter det vi forstår så baseres kritikken på rykter, sier de.

- Kommer mye av kritikken mot Ringwall/Merg fra rykter, slik som de hevder?

- Jeg kommenterer ikke innholdet i saken. Det jeg kan si er at vi er uenige, og det er ingen stor overraskelse. Det grunnlaget vi har for å gjøre dette er likevel såpass sterkt. Vi har hatt kontakt med flere eliteserieklubber som støtter oss.

- Ut fra det som har kommet fram, anså vi situasjonen som så prekær at vi måtte ta grep for norsk innebandys skyld. Det er et drastisk skritt å kaste landslagsledelsen så kort tid foran VM, men det var nødvendig, sier Eriksen.

Merg kontaktet advokat

Kyrre Merg mener bestemt at det ikke ligger noe grunnlag for å fjerne ham som landslagsstrener, og har kontaktet sin advokat.

- Etter å ha lest uttalelser fra seksjonsstyrets ledelse i pressen fant jeg ut at nok var nok.

- Når de kaster oss ut på dagen tre måneder før et VM-sluttspill bør de ha så gode argumenter at det ville være en smal sak å dokumentere det. Det klarte de ikke engang i den skriftlige oppsigelsen min. Purringen er ikke besvart.

- Derfor har jeg kontaktet advokat. Jeg skjønner at jeg ikke får trenervervet tilbake, men jeg vil ikke ha det på meg at jeg har brutt noen kontrakt, sier Merg, og fortsetter:

 - Jeg må si det er fascinerende å lese på nettet at jeg er fjernet fra stillingen med umiddelbar virkning, uten at jeg har mottatt noe skriftlig, som kontrakten min krever.

- Dagen etter kommer to pressemeldinger fra forbundet til all presse i landet vedrørende utskifting av landslagsledelsen, og 45 minutter senere får jeg oppsigelsen min.

Etter den behandlingen leser jeg uttalelser fra NBFs seksjonsstyre som hentyder at det er jeg som er lite disiplinert og useriøs.

- Vi ba ettertrykkelig om at alle argumenter for å skifte landslagsledelsen ble offentliggjort på innebandy.no, om ikke annet enn for å stoppe rykteflommen vi visste ville komme dersom informasjonen var mangelfull.

- I stedet gjorde de det stikk motsatte, og nå vasser man i rykter.

Mergs advokat, Øyvind Sterri, har følgende å si om saken:

- Jeg mener at det er skremmende uprofesjonelt. Det vitner om total inkompetanse i NBFs styre. Avskjeden som Merg har mottatt følger ikke de formelle kravene i lovverket. Det vitner om at prosessen har vært dårlig håndtert.

- Vi kommer til å gå videre med dette, og bestride grunnlaget for kontraktsbrudd, sier han.

Nok er nok

Kyrre Merg har nå fått nok av innebandysporten.

- Det er kjipt å måtte avlyse samlinger eller hente inn andre spillere enn vi ønsker fordi vi ikke har penger igjen, og deretter få høre at man fører en linje som er lite disiplinert, og som gjør at folk ikke vil spille på landslaget.

- Det henger ikke på greip. Det er også trist å få denne avslutningen på min tid som innebandy-ildsjel.

- Jeg skal fullføre sesongen som trener for junior-gutta til Grei, og etter det orker jeg ikke ofre alt for en idrett som få personer styrer baklengs, mens så mange dyktige ressurssterke mennesker bare sitter og ser på - uten å gjøre noe.

- Jeg er ferdig med norsk innebandy. Nå kjøper de sikkert kake på forbundskontoret, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!