ANNONSE

Landslagsledelsen måtte gå på dagen

Grei-duoen er ferdige som landslagssjef og landslagsstrener for de norske innebandy-herrene. Duoen stiller seg meget kritisk til oppsigelsen og advokat er trukket inn i saken.

Onsdag sist uke ble Grei-duoen Mattias Ringwall og Kyrre Merg muntlig informert at de var avsatt som landslagssjef og landslagsstrener for det norske herrelandslaget i innebandy av seksjonsstyret i Norges Bandyforbund.

Ringwall og Merg søker etter svar på hvorfor de er avsatt.

Seksjonsleder i NBF, Jon Erik Eriksen, har følgende å si til Akers Avis Groruddalen:

- Som det fremgår fra tidligere skriv er det holdninger det går på i tillegg til kontraktsbrudd som jeg ikke kan gå videre inn på, sier han.

- Hva slags holdninger er det dere er kritiske til?

- De har ikke de holdningene som en landslagssjef og -trener skal ha. De klarer ikke å motivere nok til at spillerne vil være med på landslaget, og det mener vi er ganske så ille, sier han.

Ringwall og Merg stiller seg uforstående til holdningsspørs-

målet.

- Vi kan ikke se at vi skal ha opptrådt på en slik måte at det gir oppsigelsesgrunn.

- Vi har blitt kritisert og holdt direkte ansvarlig for spillere som unnlot å møte til samling i august uten å melde forfall, samt at vi fikk samme ansvar for spillere som hadde for tynne grunnlag for å få innvilget et kvalifisert forfall.

- Vi finner det totalt urimelig og direkte urettferdig å bli holdt ansvarlig for spillere som uten forvarsel ikke stiller til samling, samt de som velger å bryte et vedtatt internt reglement.

- Etter det vi forstår så baseres kritikken på rykter, sier de.

- Kommer mye av kritikken mot Ringwall/Merg fra rykter, slik som de hevder?

- Jeg kommenterer ikke innholdet i saken. Det jeg kan si er at vi er uenige, og det er ingen stor overraskelse. Det grunnlaget vi har for å gjøre dette er likevel såpass sterkt. Vi har hatt kontakt med flere eliteserieklubber som støtter oss.

- Ut fra det som har kommet fram, anså vi situasjonen som så prekær at vi måtte ta grep for norsk innebandys skyld. Det er et drastisk skritt å kaste landslagsledelsen så kort tid foran VM, men det var nødvendig, sier Eriksen.

Merg kontaktet advokat

Kyrre Merg mener bestemt at det ikke ligger noe grunnlag for å fjerne ham som landslagsstrener, og har kontaktet sin advokat.

- Etter å ha lest uttalelser fra seksjonsstyrets ledelse i pressen fant jeg ut at nok var nok.

- Når de kaster oss ut på dagen tre måneder før et VM-sluttspill bør de ha så gode argumenter at det ville være en smal sak å dokumentere det. Det klarte de ikke engang i den skriftlige oppsigelsen min. Purringen er ikke besvart.

- Derfor har jeg kontaktet advokat. Jeg skjønner at jeg ikke får trenervervet tilbake, men jeg vil ikke ha det på meg at jeg har brutt noen kontrakt, sier Merg, og fortsetter:

 - Jeg må si det er fascinerende å lese på nettet at jeg er fjernet fra stillingen med umiddelbar virkning, uten at jeg har mottatt noe skriftlig, som kontrakten min krever.

- Dagen etter kommer to pressemeldinger fra forbundet til all presse i landet vedrørende utskifting av landslagsledelsen, og 45 minutter senere får jeg oppsigelsen min.

Etter den behandlingen leser jeg uttalelser fra NBFs seksjonsstyre som hentyder at det er jeg som er lite disiplinert og useriøs.

- Vi ba ettertrykkelig om at alle argumenter for å skifte landslagsledelsen ble offentliggjort på innebandy.no, om ikke annet enn for å stoppe rykteflommen vi visste ville komme dersom informasjonen var mangelfull.

- I stedet gjorde de det stikk motsatte, og nå vasser man i rykter.

Mergs advokat, Øyvind Sterri, har følgende å si om saken:

- Jeg mener at det er skremmende uprofesjonelt. Det vitner om total inkompetanse i NBFs styre. Avskjeden som Merg har mottatt følger ikke de formelle kravene i lovverket. Det vitner om at prosessen har vært dårlig håndtert.

- Vi kommer til å gå videre med dette, og bestride grunnlaget for kontraktsbrudd, sier han.

Nok er nok

Kyrre Merg har nå fått nok av innebandysporten.

- Det er kjipt å måtte avlyse samlinger eller hente inn andre spillere enn vi ønsker fordi vi ikke har penger igjen, og deretter få høre at man fører en linje som er lite disiplinert, og som gjør at folk ikke vil spille på landslaget.

- Det henger ikke på greip. Det er også trist å få denne avslutningen på min tid som innebandy-ildsjel.

- Jeg skal fullføre sesongen som trener for junior-gutta til Grei, og etter det orker jeg ikke ofre alt for en idrett som få personer styrer baklengs, mens så mange dyktige ressurssterke mennesker bare sitter og ser på - uten å gjøre noe.

- Jeg er ferdig med norsk innebandy. Nå kjøper de sikkert kake på forbundskontoret, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE