Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

STOR GJENG: Laique (bak fra venstre), Mikael, Øystein Eriksen Søreide, Leyla, Khalique og Janne med to av barnepartiene.

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.03.2017 kl 09:59

Bydelsdirektør i Bydel Grorud, Øystein Eriksen Søreide, var intet unntak da han forrige uke fikk være med på flere av klubbens treninger.

- Det er første gang jeg ser på taekwondo, og det er imponerende å se hvor stor denne klubben er. Det er jo en relativt smal sport.

- Derfor er det veldig moro å se hva ildsjeler får til. At familien Oguz har klart å bygge opp et så stort miljø her er imponerende, sier bydelsdirektøren.

For med omlag 250 medlemmer i klubben og tre barnepartier skal du ha god kontroll for å få oversikt over alle barna. Men nettopp det er det ingen tvil om at hovedtrener Mikael Oguz har.

- Å se hva slags kaos det er i starten, med 50-60 unger løpende rundt, og så se hvordan Mikael får respekt og kustus på disse barna, er virkelig fascinerende.

Jeg synes det er veldig fint at barna lærer regler og har respekt for hverandre, sier Søreide.

Aktive barn

At barna blant annet lærer respekt, er noe bydelsdirektøren tror barna kan få nytte av også utenfor matta.

- Mange er jo skeptisk til kampsport, men her får barna beskjed om at det de lærer seg innenfor sporten blir i sporten.

- Samtidig tror jeg at den respekten de lærer her også kan brukes på skolen, sier bydelsdirektøren.

En av tingene bydelsdirektøren er ekstra fornøyd med, er at barna i tillegg til å få gode verdier de kan ta med seg videre, også holder seg i form.

- Vi er jo veldig opptatt av at barn og unge skal være aktive, og her holder de seg i form. Og i flaskene her er det kun vann, ikke noe saft, sier bydelsdirektøren.

- Områdeløftet på Ammerud har jo også vist seg å være en suksess, derfor gleder det å se at så mange av barna fra blokkene der er med, sier Søreide.

Gode trenere

Også leder i Grorud TKD, Leyla Oguz, er storfornøyd med hvor stor suksess klubben har hatt, men hun gir det meste av æren til lillebror Mikael.

- Vi er den beste taekwondoklubben i landet, og mye av det skyldes Mikael, som er utrolig verdifull for oss, sier Leyla.

For ikke bare er Mikael sportslig leder og trener for Grorud TKD, han er også assisterende trener på TKD-landslaget. Så da er det kanskje ikke så rart at klubben fra Grorud stakk av med hele ti gull i norgescupen nylig.

- Mikael er en elitetrener og utrolig dyktig. Derfor er det også så mange andre som er blitt dyktige. Flesteparten av de som trener her er fra Bydel Grorud, men det er også folk fra andre steder som kommer hit for å trene.

- Det som er ekstra unikt med Grorud Taekwondoklubb er at samtlige av trenerne i klubben har vært med fra de selv var yngre. Det tror jeg ingen andre klubber kan si, avslutter Leyla.

Siste nytt i Sport

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

 
Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!