Legger ikke ned elitesatsingen

Legger ikke ned elitesatsingen

 

Tross et underskudd på 3,5 millioner kroner og ubetalte lønninger til noen av spillerne fortsetter Furuset Elite ishockey satsingen i GET-ligaen.

Skrevet av:

Det å drive elitesatsing koster flesk, og det har Furuset elite fått erfare. Etter at kroner og øre er telt opp og regnskap satt opp sitter de igjen med et underskudd på hele 3,5 millioner kroner.

Mange med hjertet for i klubben frykter at de skal gå på en liknende smell som i 2002, da laget ble flyttet ned til 2. divisjon for å berge økonomien. Styreleder i Furuset Elite, Villy Bendiksen, er imidlertid klar i sin tale.

- Det er ikke aktuelt å legge ned elitesatsingen på GET-liga laget vårt. Samtidig må vi være nøkterne angående ambisjoner. Det sier seg selv at det ikke vil være budsjett til å satse på en kongepokal, men vi skal holde oss i GET-ligaen og vel så det, sier han.

- Det stemmer at underskuddet er på 3,5 millioner kroner?

- Det er korrekt. Vi hadde utgifter på 4,7 millioner, mens inntektene strekte seg så langt som 1,2 millioner kroner, sier han.

- Hva er årsaken til at inntektene ble såpass lave?

- Hovedårsaken var at markedsinntektene sviktet i forhold til budsjett, men vi hadde også høyere kostnader enn ventet. Da vi startet opp i mai i fjor hadde vi et budsjettert underskudd på 1,1 millioner kroner. Vi trodde vi ville få det til å gå rundt, men når markedsinntektene uteble gikk ikke dette, sier han.

- Stemmer det at spillere ikke har fått betalt lønninger?

- Det stemmer at noen spillere ikke har fått utbetalt deler av godtgjørelsen sin. Det er ikke kjempestore beløp vi snakker om her, men vi jobber for å finne en løsning med dette nå. Vi sliter med likviditeten, men vi ønsker å gjøre opp for oss. Det tar litt tid, men vi satser på en avgjørelse på dette allerede neste uke, sier Bendiksen.

Frir til næringslivet

I følge Bendiksen jobber nå ildsjeler i klubben hardt for å få Furuset Elite på beina igjen. Sponsorer blir fridd til, samtidig som frivillig arbeid økes rundt adminstrasjon, salg og markedsføring.

- Vi håper på hjelp fra bedriftene i Groruddalen. Vi vil være mer aggressive mot markedet og sørge for at vi kan levere en pakke som også de vil gå i pluss med.

- Det er viktig for Groruddalen å ha i alle fall ett elitelag, og jeg garanterer at de får mye igjen hvis de sponser oss.

- Hva gjør dere konkret for å rette opp i underskuddet?

- Vi er nødt til å få et plussresultat som dekker opp for utestående beløp. Derfor har vi lagd to grupper. En markedsgruppe som jobber mot markedet for å skaffe inntekter. Jeg må innrømme at det ikke har gått så kjapt med det som vi håpet, men det jobbes godt av kompetente folk. I tillegg så har vi lagd en egen arrangementsgruppe som vil forsøke å trekke publikum til kampene. Det er dessverre slik at Furuset var den klubben med minst antall tilskuere i fjorårets sesong. I tillegg har vi kuttet i administrasjonen med 750.000 kroner. I prinsippet er vi nå fri for lønnet administrasjon. Jeg vil også fri til alle i Groruddalen enten det er bedrifter eller enkeltpersoner. Hvis du på noen måte føler du kan bidra til at vi kan holde i gang hockey her i dalen er det bare å ta kontakt, sier han.

«Vårt Furuset»

Forrige uke ble spillerne i klubben informert om situasjonen, og Bendiksen kan fortelle om et møte han egentlig gruet seg til, men som endte positivt.

- Et slikt møte er i jo i seg selv negativt, men det ble uendelig mye lettere når jeg møtte en spillergruppe som var positvt innstilt til at dette skulle vi ordne sammen.

Det ble selvfølgelig litt kritikk over at dette ikke var flagget tidligere, og det må vi bare ta til oss. Vi prøver å spille med åpne kort her. Jeg må si jeg ble glad miljøet og holdningen i spillergruppa var så positivt. De fortalte til og med at dette var deres klubb, og at de ville være med å rydde opp. Det blir tøft, men jeg har troa på at vi sammen kan klare det, sier han.

Akers Avis Groruddalen har vært i kontakt med noen av Furuset sine spillere, og kan bekrefte at de er villige til å gjøre en innsats for klubben sin.

For å sitere en av de mer markante spillerne i troppen.

- Vi kunne fått to, tre, ja kanskje fire ganger bedre betalt i andre klubber bare over en telefonsamtale. Det er ikke derfor vi spiller for Furuset. Vi spiller fordi det er vår klubb, og at vi har et fantastisk miljø som vi setter pris på, og vi skal få klubben ut av denne situasjonen.

Den holdningen og slike spillere kan Furuset prise seg lykkelig over. Man skal ikke mange hundre meter bort til Lørenskog hvor de er i mål med budsjettet sitt, og stadig er på utkikk etter forsterkninger.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!