Legger ikke ned elitesatsingen

Legger ikke ned elitesatsingen

 

Tross et underskudd på 3,5 millioner kroner og ubetalte lønninger til noen av spillerne fortsetter Furuset Elite ishockey satsingen i GET-ligaen.

Skrevet av:

Det å drive elitesatsing koster flesk, og det har Furuset elite fått erfare. Etter at kroner og øre er telt opp og regnskap satt opp sitter de igjen med et underskudd på hele 3,5 millioner kroner.

Mange med hjertet for i klubben frykter at de skal gå på en liknende smell som i 2002, da laget ble flyttet ned til 2. divisjon for å berge økonomien. Styreleder i Furuset Elite, Villy Bendiksen, er imidlertid klar i sin tale.

- Det er ikke aktuelt å legge ned elitesatsingen på GET-liga laget vårt. Samtidig må vi være nøkterne angående ambisjoner. Det sier seg selv at det ikke vil være budsjett til å satse på en kongepokal, men vi skal holde oss i GET-ligaen og vel så det, sier han.

- Det stemmer at underskuddet er på 3,5 millioner kroner?

- Det er korrekt. Vi hadde utgifter på 4,7 millioner, mens inntektene strekte seg så langt som 1,2 millioner kroner, sier han.

- Hva er årsaken til at inntektene ble såpass lave?

- Hovedårsaken var at markedsinntektene sviktet i forhold til budsjett, men vi hadde også høyere kostnader enn ventet. Da vi startet opp i mai i fjor hadde vi et budsjettert underskudd på 1,1 millioner kroner. Vi trodde vi ville få det til å gå rundt, men når markedsinntektene uteble gikk ikke dette, sier han.

- Stemmer det at spillere ikke har fått betalt lønninger?

- Det stemmer at noen spillere ikke har fått utbetalt deler av godtgjørelsen sin. Det er ikke kjempestore beløp vi snakker om her, men vi jobber for å finne en løsning med dette nå. Vi sliter med likviditeten, men vi ønsker å gjøre opp for oss. Det tar litt tid, men vi satser på en avgjørelse på dette allerede neste uke, sier Bendiksen.

Frir til næringslivet

I følge Bendiksen jobber nå ildsjeler i klubben hardt for å få Furuset Elite på beina igjen. Sponsorer blir fridd til, samtidig som frivillig arbeid økes rundt adminstrasjon, salg og markedsføring.

- Vi håper på hjelp fra bedriftene i Groruddalen. Vi vil være mer aggressive mot markedet og sørge for at vi kan levere en pakke som også de vil gå i pluss med.

- Det er viktig for Groruddalen å ha i alle fall ett elitelag, og jeg garanterer at de får mye igjen hvis de sponser oss.

- Hva gjør dere konkret for å rette opp i underskuddet?

- Vi er nødt til å få et plussresultat som dekker opp for utestående beløp. Derfor har vi lagd to grupper. En markedsgruppe som jobber mot markedet for å skaffe inntekter. Jeg må innrømme at det ikke har gått så kjapt med det som vi håpet, men det jobbes godt av kompetente folk. I tillegg så har vi lagd en egen arrangementsgruppe som vil forsøke å trekke publikum til kampene. Det er dessverre slik at Furuset var den klubben med minst antall tilskuere i fjorårets sesong. I tillegg har vi kuttet i administrasjonen med 750.000 kroner. I prinsippet er vi nå fri for lønnet administrasjon. Jeg vil også fri til alle i Groruddalen enten det er bedrifter eller enkeltpersoner. Hvis du på noen måte føler du kan bidra til at vi kan holde i gang hockey her i dalen er det bare å ta kontakt, sier han.

«Vårt Furuset»

Forrige uke ble spillerne i klubben informert om situasjonen, og Bendiksen kan fortelle om et møte han egentlig gruet seg til, men som endte positivt.

- Et slikt møte er i jo i seg selv negativt, men det ble uendelig mye lettere når jeg møtte en spillergruppe som var positvt innstilt til at dette skulle vi ordne sammen.

Det ble selvfølgelig litt kritikk over at dette ikke var flagget tidligere, og det må vi bare ta til oss. Vi prøver å spille med åpne kort her. Jeg må si jeg ble glad miljøet og holdningen i spillergruppa var så positivt. De fortalte til og med at dette var deres klubb, og at de ville være med å rydde opp. Det blir tøft, men jeg har troa på at vi sammen kan klare det, sier han.

Akers Avis Groruddalen har vært i kontakt med noen av Furuset sine spillere, og kan bekrefte at de er villige til å gjøre en innsats for klubben sin.

For å sitere en av de mer markante spillerne i troppen.

- Vi kunne fått to, tre, ja kanskje fire ganger bedre betalt i andre klubber bare over en telefonsamtale. Det er ikke derfor vi spiller for Furuset. Vi spiller fordi det er vår klubb, og at vi har et fantastisk miljø som vi setter pris på, og vi skal få klubben ut av denne situasjonen.

Den holdningen og slike spillere kan Furuset prise seg lykkelig over. Man skal ikke mange hundre meter bort til Lørenskog hvor de er i mål med budsjettet sitt, og stadig er på utkikk etter forsterkninger.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!