ANNONSE

Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

 

Vestlis håndballdamer dro på avslutningstur til Fredrikstad for å feste og ha det moro. Likevel kom de hjem med gullet. Nå tror treneren at kommende sesong kan ende med opprykk til 1. divisjon.

- Utrolig moro å komme hjem med gullet. Det var definitivt en herlig måte å avslutte årets sesong på. Alle jentene hadde en kjempehelg sammen, sier Ingvild Skorgevik.

Sammen med resten av Vestlis damelag dro hun til Fredrikstad Cup i helgen.

Planen var å ha en sosial tur med fest og moro for å avslutte sesongen. Likevel kom alstå Vestli hjem med gullet.

- Egentlig er det en veldig bra prestasjon av oss. Vi kan være litt stolte nå, sier Ingvild Skorgevik som mener hele turneringen gled lett for Vestlis del.

- Vi var ute og festet på lørdag, men hadde ingen problemer med å vinne halv ni morgenen etter for det, ler Skorgevik.

Variert innledning

Inneldningsvis gikk det litt opp og ned for groruddølene. Det startet cupen med å tape 9-12 for UIll/Kisa før Langhus ble banket med 21-6.

Oppgjøret mot Østsiden endte 7-7 og siste puljespillskamp ble vunnet 13-7 mot Torp.

Vestli gikk dermed videre til A-sluttspillet hvor Vestby ventet i kvartfinalen, men ble sendt ut etter et 9-15 tap.

I semifinalen ble det et gjensyn med Torp, men også denne gangen hadde Vestli kontroll og vant 13-8.

Herjet

I finalen ventet Skogstrand som kom på fjerdeplass (tre plasser foran Vestli) i årets 2. divisjon. Groruddølene tenkte imidlertid lite på gamle tabellplasseringer da fløyta gikk.

De løp ut i hundre og kjørte over Skogstrand.

- Vi var utrolig gira, gikk ut og spilte flott håndball. Både forsvaret og angrepet satt som det skulle, og til slutt knuste vi dem. Ekstra moro å slå Skogstrand ettersom de tok hele turneringen så seriøst, mens vi bare skulle ha det moro, sier Ingvild Skorgevik.

Finalen endte til slutt med 16-10 seier til Vestli, og Caroline Ross Joelsen ble kåret til finalens beste spiller.

- Caroline var veldig god sammen med Ida Holter som hele tiden skapte noe med fintene sine. Alle jentene fortjener skryt for finalen. Der viste vi hva vi er gode for, sier Skorgevik.

Overflødig trener?

Vestli-trener Tommy Skjelstad var ikke med på triumfen i Fredrikstad.

Han var i Köln og så på Champions League-finalen sammen med de gamle Vestli-gutta.

- I fjor var jeg med for å «hjelpe» jentene i finalen. Da tapte vi. Det er tydelig at de klarer seg best uten meg, ler han når Akers Avis Groruddalen spør om en kommentar.

Ingvild Skorgevik sier seg enig:

- Akkurat i Fredrikstad er vi kanskje best uten trener, ler hun.

Likevel gir Tommy Skjelstad tommelen opp for prestasjonen.

- Fredrikstad Cup er en sosial og morsom greie for jentene som de styrer selv. Men det er selvfølgelig knallbra å komme hjem med gull. Det er bare å gratulere, sier Skjelstad.

 

Går for toppen

Vestli-treneren har jobbet med neste års spillertropp siden avslutningen på årets 2. divisjon, og tror det blir mye moro for Vestli-damene neste sesong.

- Det ser veldig bra ut. Slik jeg ser det står det mellom oss og Rælingen i toppen neste år. Vi skal ha som mål å bli blant de tre beste, sier Tommy Skjelstad.

- Da kan det fort bli opprykk også?

- Det er ingen krise om vi ikke rykker opp, men det gjør selvsagt ikke noe om vi klarer det heller. Det kan fort bli en realitet, sier Skjelstad.

Storsigneringer?

Etter endt sesong varslet Tommy Skjelstad at han ville sikre seg flere habile spillere til Vestli i løpet av sommeren. Håndballtreneren vil ikke avsløre hvilke spillere han har fisket til seg før signaturene er på plass, men utdyper likevel litt for avisen.

- Foreløpig er snakk om seks spillere med eliteserie-erfaring som vi har blitt enige med. I tillegg jobber jeg med to ekstra. I utgangspunktet har jeg fått på plass den stallen jeg ønsket meg, og jeg gleder meg til neste sesong. Det kan bli knallbra, sier Skjelstad.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE