Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

 

Vestlis håndballdamer dro på avslutningstur til Fredrikstad for å feste og ha det moro. Likevel kom de hjem med gullet. Nå tror treneren at kommende sesong kan ende med opprykk til 1. divisjon.

- Utrolig moro å komme hjem med gullet. Det var definitivt en herlig måte å avslutte årets sesong på. Alle jentene hadde en kjempehelg sammen, sier Ingvild Skorgevik.

Sammen med resten av Vestlis damelag dro hun til Fredrikstad Cup i helgen.

Planen var å ha en sosial tur med fest og moro for å avslutte sesongen. Likevel kom alstå Vestli hjem med gullet.

- Egentlig er det en veldig bra prestasjon av oss. Vi kan være litt stolte nå, sier Ingvild Skorgevik som mener hele turneringen gled lett for Vestlis del.

- Vi var ute og festet på lørdag, men hadde ingen problemer med å vinne halv ni morgenen etter for det, ler Skorgevik.

Variert innledning

Inneldningsvis gikk det litt opp og ned for groruddølene. Det startet cupen med å tape 9-12 for UIll/Kisa før Langhus ble banket med 21-6.

Oppgjøret mot Østsiden endte 7-7 og siste puljespillskamp ble vunnet 13-7 mot Torp.

Vestli gikk dermed videre til A-sluttspillet hvor Vestby ventet i kvartfinalen, men ble sendt ut etter et 9-15 tap.

I semifinalen ble det et gjensyn med Torp, men også denne gangen hadde Vestli kontroll og vant 13-8.

Herjet

I finalen ventet Skogstrand som kom på fjerdeplass (tre plasser foran Vestli) i årets 2. divisjon. Groruddølene tenkte imidlertid lite på gamle tabellplasseringer da fløyta gikk.

De løp ut i hundre og kjørte over Skogstrand.

- Vi var utrolig gira, gikk ut og spilte flott håndball. Både forsvaret og angrepet satt som det skulle, og til slutt knuste vi dem. Ekstra moro å slå Skogstrand ettersom de tok hele turneringen så seriøst, mens vi bare skulle ha det moro, sier Ingvild Skorgevik.

Finalen endte til slutt med 16-10 seier til Vestli, og Caroline Ross Joelsen ble kåret til finalens beste spiller.

- Caroline var veldig god sammen med Ida Holter som hele tiden skapte noe med fintene sine. Alle jentene fortjener skryt for finalen. Der viste vi hva vi er gode for, sier Skorgevik.

Overflødig trener?

Vestli-trener Tommy Skjelstad var ikke med på triumfen i Fredrikstad.

Han var i Köln og så på Champions League-finalen sammen med de gamle Vestli-gutta.

- I fjor var jeg med for å «hjelpe» jentene i finalen. Da tapte vi. Det er tydelig at de klarer seg best uten meg, ler han når Akers Avis Groruddalen spør om en kommentar.

Ingvild Skorgevik sier seg enig:

- Akkurat i Fredrikstad er vi kanskje best uten trener, ler hun.

Likevel gir Tommy Skjelstad tommelen opp for prestasjonen.

- Fredrikstad Cup er en sosial og morsom greie for jentene som de styrer selv. Men det er selvfølgelig knallbra å komme hjem med gull. Det er bare å gratulere, sier Skjelstad.

 

Går for toppen

Vestli-treneren har jobbet med neste års spillertropp siden avslutningen på årets 2. divisjon, og tror det blir mye moro for Vestli-damene neste sesong.

- Det ser veldig bra ut. Slik jeg ser det står det mellom oss og Rælingen i toppen neste år. Vi skal ha som mål å bli blant de tre beste, sier Tommy Skjelstad.

- Da kan det fort bli opprykk også?

- Det er ingen krise om vi ikke rykker opp, men det gjør selvsagt ikke noe om vi klarer det heller. Det kan fort bli en realitet, sier Skjelstad.

Storsigneringer?

Etter endt sesong varslet Tommy Skjelstad at han ville sikre seg flere habile spillere til Vestli i løpet av sommeren. Håndballtreneren vil ikke avsløre hvilke spillere han har fisket til seg før signaturene er på plass, men utdyper likevel litt for avisen.

- Foreløpig er snakk om seks spillere med eliteserie-erfaring som vi har blitt enige med. I tillegg jobber jeg med to ekstra. I utgangspunktet har jeg fått på plass den stallen jeg ønsket meg, og jeg gleder meg til neste sesong. Det kan bli knallbra, sier Skjelstad.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.