Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

 

Vestlis håndballdamer dro på avslutningstur til Fredrikstad for å feste og ha det moro. Likevel kom de hjem med gullet. Nå tror treneren at kommende sesong kan ende med opprykk til 1. divisjon.

Skrevet av:

- Utrolig moro å komme hjem med gullet. Det var definitivt en herlig måte å avslutte årets sesong på. Alle jentene hadde en kjempehelg sammen, sier Ingvild Skorgevik.

Sammen med resten av Vestlis damelag dro hun til Fredrikstad Cup i helgen.

Planen var å ha en sosial tur med fest og moro for å avslutte sesongen. Likevel kom alstå Vestli hjem med gullet.

- Egentlig er det en veldig bra prestasjon av oss. Vi kan være litt stolte nå, sier Ingvild Skorgevik som mener hele turneringen gled lett for Vestlis del.

- Vi var ute og festet på lørdag, men hadde ingen problemer med å vinne halv ni morgenen etter for det, ler Skorgevik.

Variert innledning

Inneldningsvis gikk det litt opp og ned for groruddølene. Det startet cupen med å tape 9-12 for UIll/Kisa før Langhus ble banket med 21-6.

Oppgjøret mot Østsiden endte 7-7 og siste puljespillskamp ble vunnet 13-7 mot Torp.

Vestli gikk dermed videre til A-sluttspillet hvor Vestby ventet i kvartfinalen, men ble sendt ut etter et 9-15 tap.

I semifinalen ble det et gjensyn med Torp, men også denne gangen hadde Vestli kontroll og vant 13-8.

Herjet

I finalen ventet Skogstrand som kom på fjerdeplass (tre plasser foran Vestli) i årets 2. divisjon. Groruddølene tenkte imidlertid lite på gamle tabellplasseringer da fløyta gikk.

De løp ut i hundre og kjørte over Skogstrand.

- Vi var utrolig gira, gikk ut og spilte flott håndball. Både forsvaret og angrepet satt som det skulle, og til slutt knuste vi dem. Ekstra moro å slå Skogstrand ettersom de tok hele turneringen så seriøst, mens vi bare skulle ha det moro, sier Ingvild Skorgevik.

Finalen endte til slutt med 16-10 seier til Vestli, og Caroline Ross Joelsen ble kåret til finalens beste spiller.

- Caroline var veldig god sammen med Ida Holter som hele tiden skapte noe med fintene sine. Alle jentene fortjener skryt for finalen. Der viste vi hva vi er gode for, sier Skorgevik.

Overflødig trener?

Vestli-trener Tommy Skjelstad var ikke med på triumfen i Fredrikstad.

Han var i Köln og så på Champions League-finalen sammen med de gamle Vestli-gutta.

- I fjor var jeg med for å «hjelpe» jentene i finalen. Da tapte vi. Det er tydelig at de klarer seg best uten meg, ler han når Akers Avis Groruddalen spør om en kommentar.

Ingvild Skorgevik sier seg enig:

- Akkurat i Fredrikstad er vi kanskje best uten trener, ler hun.

Likevel gir Tommy Skjelstad tommelen opp for prestasjonen.

- Fredrikstad Cup er en sosial og morsom greie for jentene som de styrer selv. Men det er selvfølgelig knallbra å komme hjem med gull. Det er bare å gratulere, sier Skjelstad.

 

Går for toppen

Vestli-treneren har jobbet med neste års spillertropp siden avslutningen på årets 2. divisjon, og tror det blir mye moro for Vestli-damene neste sesong.

- Det ser veldig bra ut. Slik jeg ser det står det mellom oss og Rælingen i toppen neste år. Vi skal ha som mål å bli blant de tre beste, sier Tommy Skjelstad.

- Da kan det fort bli opprykk også?

- Det er ingen krise om vi ikke rykker opp, men det gjør selvsagt ikke noe om vi klarer det heller. Det kan fort bli en realitet, sier Skjelstad.

Storsigneringer?

Etter endt sesong varslet Tommy Skjelstad at han ville sikre seg flere habile spillere til Vestli i løpet av sommeren. Håndballtreneren vil ikke avsløre hvilke spillere han har fisket til seg før signaturene er på plass, men utdyper likevel litt for avisen.

- Foreløpig er snakk om seks spillere med eliteserie-erfaring som vi har blitt enige med. I tillegg jobber jeg med to ekstra. I utgangspunktet har jeg fått på plass den stallen jeg ønsket meg, og jeg gleder meg til neste sesong. Det kan bli knallbra, sier Skjelstad.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!