Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

Lekte seg til gull i Fredrikstad Cup

 

Vestlis håndballdamer dro på avslutningstur til Fredrikstad for å feste og ha det moro. Likevel kom de hjem med gullet. Nå tror treneren at kommende sesong kan ende med opprykk til 1. divisjon.

- Utrolig moro å komme hjem med gullet. Det var definitivt en herlig måte å avslutte årets sesong på. Alle jentene hadde en kjempehelg sammen, sier Ingvild Skorgevik.

Sammen med resten av Vestlis damelag dro hun til Fredrikstad Cup i helgen.

Planen var å ha en sosial tur med fest og moro for å avslutte sesongen. Likevel kom alstå Vestli hjem med gullet.

- Egentlig er det en veldig bra prestasjon av oss. Vi kan være litt stolte nå, sier Ingvild Skorgevik som mener hele turneringen gled lett for Vestlis del.

- Vi var ute og festet på lørdag, men hadde ingen problemer med å vinne halv ni morgenen etter for det, ler Skorgevik.

Variert innledning

Inneldningsvis gikk det litt opp og ned for groruddølene. Det startet cupen med å tape 9-12 for UIll/Kisa før Langhus ble banket med 21-6.

Oppgjøret mot Østsiden endte 7-7 og siste puljespillskamp ble vunnet 13-7 mot Torp.

Vestli gikk dermed videre til A-sluttspillet hvor Vestby ventet i kvartfinalen, men ble sendt ut etter et 9-15 tap.

I semifinalen ble det et gjensyn med Torp, men også denne gangen hadde Vestli kontroll og vant 13-8.

Herjet

I finalen ventet Skogstrand som kom på fjerdeplass (tre plasser foran Vestli) i årets 2. divisjon. Groruddølene tenkte imidlertid lite på gamle tabellplasseringer da fløyta gikk.

De løp ut i hundre og kjørte over Skogstrand.

- Vi var utrolig gira, gikk ut og spilte flott håndball. Både forsvaret og angrepet satt som det skulle, og til slutt knuste vi dem. Ekstra moro å slå Skogstrand ettersom de tok hele turneringen så seriøst, mens vi bare skulle ha det moro, sier Ingvild Skorgevik.

Finalen endte til slutt med 16-10 seier til Vestli, og Caroline Ross Joelsen ble kåret til finalens beste spiller.

- Caroline var veldig god sammen med Ida Holter som hele tiden skapte noe med fintene sine. Alle jentene fortjener skryt for finalen. Der viste vi hva vi er gode for, sier Skorgevik.

Overflødig trener?

Vestli-trener Tommy Skjelstad var ikke med på triumfen i Fredrikstad.

Han var i Köln og så på Champions League-finalen sammen med de gamle Vestli-gutta.

- I fjor var jeg med for å «hjelpe» jentene i finalen. Da tapte vi. Det er tydelig at de klarer seg best uten meg, ler han når Akers Avis Groruddalen spør om en kommentar.

Ingvild Skorgevik sier seg enig:

- Akkurat i Fredrikstad er vi kanskje best uten trener, ler hun.

Likevel gir Tommy Skjelstad tommelen opp for prestasjonen.

- Fredrikstad Cup er en sosial og morsom greie for jentene som de styrer selv. Men det er selvfølgelig knallbra å komme hjem med gull. Det er bare å gratulere, sier Skjelstad.

 

Går for toppen

Vestli-treneren har jobbet med neste års spillertropp siden avslutningen på årets 2. divisjon, og tror det blir mye moro for Vestli-damene neste sesong.

- Det ser veldig bra ut. Slik jeg ser det står det mellom oss og Rælingen i toppen neste år. Vi skal ha som mål å bli blant de tre beste, sier Tommy Skjelstad.

- Da kan det fort bli opprykk også?

- Det er ingen krise om vi ikke rykker opp, men det gjør selvsagt ikke noe om vi klarer det heller. Det kan fort bli en realitet, sier Skjelstad.

Storsigneringer?

Etter endt sesong varslet Tommy Skjelstad at han ville sikre seg flere habile spillere til Vestli i løpet av sommeren. Håndballtreneren vil ikke avsløre hvilke spillere han har fisket til seg før signaturene er på plass, men utdyper likevel litt for avisen.

- Foreløpig er snakk om seks spillere med eliteserie-erfaring som vi har blitt enige med. I tillegg jobber jeg med to ekstra. I utgangspunktet har jeg fått på plass den stallen jeg ønsket meg, og jeg gleder meg til neste sesong. Det kan bli knallbra, sier Skjelstad.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!