Leverte årsbeste i Bergen

Leverte årsbeste i Bergen

 

Hasle/Løren gjorde to strålende kamper og tok fire poeng fra Bergen som før helgens dobbeltoppgjør var ubeseiret. Likevel følte Hasle/Løren-trener Tommy Lund seg snytt for to poeng.

Skrevet av:

I lørdagens oppgjør leverte Lunds gutter årsbeste. Hasle/Løren ledet 2-0, men Bergen kom tilbake til 2-2. Fire minutter før slutt ble Oscar Lundqvist matchvinner for groruddølene med sin 3-2-scoring.  

-  Vi manglet flere spillere, men gutta viste enorm karakter og styrke. Dette er årsbeste, og kanskje den beste kampen vi har gjort så lenge jeg har trent laget, skryter Lund.  

Han hyller egne spillere for å ikke bli defensive og redde for å miste ledelsen sin.  

Før helgen hadde Bergen vunnet samtlige av sine tolv kamper denne sesongen.  

-  Det var deilig å bevise at vi kunne hamle opp med ett av ligaens beste lag på bortebane.  

I søndagens oppgjør ledet Hasle/Løren 4-2 til det gjensto drøyt tre minutter.  

-  Vi styrer absolutt alt og Bergen har lite å komme med, men maken til dømming i løpet av kampens siste minutter har jeg aldri vært borti på en norsk hockeybane før. Vi ble borttdømt, slår Lund fast.

 

Mange episoder 

Det begynte med at løperen Fredrik Thinn ble utvist for et keeperangrep. Like etter fikk Elia Hoelstad en ny utvisning Hasle/Løren ikke forsto mye av. I undertall kom Bergen tilbake til 4-4. Den siste scoringen var omdiskutert fordi flere mente at to Bergen-spillere sto i målgården da skuddet ble avfyrt og at målet burde vært underkjent. I ekstraomgangen sikret Bergen seieren med en tidlig scoring.  

Etter flere kontroversielle avgjørelser i toppoppgjøret hadde dommer Ole-Christian Bordvik følgende å si til Akers Avis Grodudalen.  

-  Jeg ønsker ikke å kommentere kampen, og jeg foreslår at du kontakter dommersjef Lars Olav Gaden i Norges Ishockeyforbund.  

Gaden var ikke til stede under kampen og kan ikke kommentere hendelser fra den.  

Hasle/Løren har bestemt seg for å legge inn en protest på bergens-dommeren.  

-  Det er vanskelig å nå fram med en protest med mindre de har konkrete beviser, sier dommersjefen, som forteller at det sjelden er mye støy rundt Ole-Christian Bordvik.  

 

Ikke et problem 

Denne sesongen skal Bergen spille 25 hjemmekamper og 14 bortekamper. Det synes Tommy Lund er merkverdig - spesielt med tanke på at dommerne sett kommer fra Bergen.  

-  Med mindre forbundet bruker penger på å fly inn en dommer utenfra tror jeg det blir veldig vanskelig å komme til Bergen og hente poeng.  

Gaden forteller at dommeroppsettet er et budsjettspørsmål.  

-  Det kommer an på hva klubbene vil betale. Vi prøver å skåne klubbene for de verste kostnadene - de har allerede store utgifter knyttet til reising.  

Han sier at Bergen er et problem fordi det er få dommere i distriktet.  

-  Vi flyr dommere i Bergen i ny og né, men det har ikke blitt klaget på «hjemmedømming» her før, sier Gaden.  

 

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Bergen - Hasle/Løren 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Bergen ishall

Tilskuere: 312

Dommer: Ole-Christian Bordvik

Mål for H/L: Ole Nikoma, Marius Andersen og Oscar Lundqvist

Utvisninger:

BIH 5x2 min.,

H/L 4x2 min.,

Skudd: 41-39

 

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Bergen - Hasle/Løren 5-4 (1-2, 1-2, 2-0, 1-0)

Bergen ishall

Tilskuere: 278

Dommer: Ole-Christian Bordvik

Mål for H/L: Joakim Tiller, Christoffer Waagenæs, Marius Andersen og Elia Hoelstad.

Utvisninger:

BIH 5x2 min.,

H/L 7x2 min., + 1x10 min.,

Skudd: 31-37

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!