LGT stoppet av Sunndal

LGT stoppet av Sunndal

 

Linderud/Grei satte Sunndal på plass med 4-0 i Norway Cups gruppespill. Derfor ventet de fleste seg en ny seier da lagene møttes i finalen.

I finalen hadde LGT spillet, men de sviktet likevel i spillets avgjørende faser, og måtte ta til takke med sølvmedaljene. Uansett kan de gå med hevet hode etter en fantastisk turnering.

Man snakker ofte om at fotballen kan være uforutsigbar og urettferdig. Sjelden har man sett et klarere eksempel på dette enn da Linderud/Grei spilte Norway Cup-finale mot Sunndal. LGT var det laget på finalebanen som prøvde å spille fotball. Mens Sunndal stort sett pumpet baller oppover banen, forsøkte LGT å etablere et fast spill.

Da var det bittert at Sunndal tok ledelsen på en klønete corner etter ti minutter. Men LGT viste mental styrke og lagmoral da de tre minutter etter utliknet på et skudd fra Marianne Jakobsen.

Der fra og til det gjensto fem minutter av kampen var LGT det førende laget. Gang på gang kom de til farlige sjanser, men manglet det siste nådestøtet i boksen. Mye av skylda, eventuelt æren, skal Sunndals bakre firer ha. Det er lov å være smart i fotball, og Sunndals bakre firer var nettopp dette med å trøkke til i kroppsdueller, og kjempe LGT ut av stilen.

Etter en andreomgang som var preget av LGT-trykk skjedde det som ikke skulle skje.

Fem minutter før slutt ble det lempet inn en ny corner på bakerste stolpe. Etter litt klabb og babb fikk Sunndal stanget ballen som spratt opp i krysset.

LGT forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men forsøket endte forgjeves. Dommeren blåste av kampen til stor jubel for Sunndal-delegasjonen, og til irritasjon og en urettferdighetsfølelse for mange av de tilreisende groruddøler.Stolt Kleven


LGT-trener Glenn Kleven var naturlig nok skuffet etter finaletapet, men fant plass til å rose jentene sine. På spørsmål om hvordan han oppsummerte finalekampen, svarte han følgende:

- Jeg velger å oppsummere turneringen fremfor finalekampen. Vi har hatt en kjempeturnering, og jeg er stolt over jentene. Tidvis har vi vist fram flott fotball, og vi har absolutt levert varene. Det er bare flotte jenter med i laget, og vi skal være stolte over Norway Cup-uka vår, sier han.

- Litt om kampen?

- Vi var nok det mest spillende laget på banen, men Sunndal var smarte i spillet sitt. Det er lov det også. Vi slipper inn to dødballer, og det er litt typisk jentefotball å slite i boksen. Vi fikk vist fram litt av det gode spillet vårt, men dessverre i for korte perioder, sier han.

Han mener likevel vi vil få se mer til disse jentene.

- Absolutt, det er så mye talent i disse spillerne. Vi legger oss ikke ned etter å ha tapt finalen. Vi har tro på det vi driver med, og skal jobbe dedikert videre, lover han.

Kampens gigant

LGTs desidert mest skuffede spiller etter kampen var overårige Heidi Mogstad. Den sentrale midtbanespilleren taklet og jobbet som en vaktbikkje gjennom hele kampen.

Mogstad var faktisk så god i finalen at mange sammenliknet henne med AC Milans sentrale midtbaneterrier Gennaro Gattuso. Fullt fortjent mottok hun prisen som finalens beste spiller. Selv om prisen var hyggelig, klarte hun ikke å skjule skuffelsen fra tapet da hun pratet med Akers Avis Groruddalen etter kampen.

- Ja, jeg er skuffa. Kampen i dag var preget av mange tunge bein. Vi prøvde å sette opp én mot én på kantene, men Sunndals backer gjorde en god defensiv jobb. Vi har mye av banespillet, men fotball handler om å være best i begge boksene, og i dag var det Sunndal, sier hun.

- Hvis du skal oppsummere uka?

- Det har vært utrolig moro å spille Norway Cup. Hadde vi møtt Sunndal på kunstgress, hadde vi slått dem akkurat som vi gjorde i gruppespillet.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!