ANNONSE

LGT stoppet av Sunndal

LGT stoppet av Sunndal

 

Linderud/Grei satte Sunndal på plass med 4-0 i Norway Cups gruppespill. Derfor ventet de fleste seg en ny seier da lagene møttes i finalen.

I finalen hadde LGT spillet, men de sviktet likevel i spillets avgjørende faser, og måtte ta til takke med sølvmedaljene. Uansett kan de gå med hevet hode etter en fantastisk turnering.

Man snakker ofte om at fotballen kan være uforutsigbar og urettferdig. Sjelden har man sett et klarere eksempel på dette enn da Linderud/Grei spilte Norway Cup-finale mot Sunndal. LGT var det laget på finalebanen som prøvde å spille fotball. Mens Sunndal stort sett pumpet baller oppover banen, forsøkte LGT å etablere et fast spill.

Da var det bittert at Sunndal tok ledelsen på en klønete corner etter ti minutter. Men LGT viste mental styrke og lagmoral da de tre minutter etter utliknet på et skudd fra Marianne Jakobsen.

Der fra og til det gjensto fem minutter av kampen var LGT det førende laget. Gang på gang kom de til farlige sjanser, men manglet det siste nådestøtet i boksen. Mye av skylda, eventuelt æren, skal Sunndals bakre firer ha. Det er lov å være smart i fotball, og Sunndals bakre firer var nettopp dette med å trøkke til i kroppsdueller, og kjempe LGT ut av stilen.

Etter en andreomgang som var preget av LGT-trykk skjedde det som ikke skulle skje.

Fem minutter før slutt ble det lempet inn en ny corner på bakerste stolpe. Etter litt klabb og babb fikk Sunndal stanget ballen som spratt opp i krysset.

LGT forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men forsøket endte forgjeves. Dommeren blåste av kampen til stor jubel for Sunndal-delegasjonen, og til irritasjon og en urettferdighetsfølelse for mange av de tilreisende groruddøler.

Stolt Kleven

LGT-trener Glenn Kleven var naturlig nok skuffet etter finaletapet, men fant plass til å rose jentene sine. På spørsmål om hvordan han oppsummerte finalekampen, svarte han følgende:

- Jeg velger å oppsummere turneringen fremfor finalekampen. Vi har hatt en kjempeturnering, og jeg er stolt over jentene. Tidvis har vi vist fram flott fotball, og vi har absolutt levert varene. Det er bare flotte jenter med i laget, og vi skal være stolte over Norway Cup-uka vår, sier han.

- Litt om kampen?

- Vi var nok det mest spillende laget på banen, men Sunndal var smarte i spillet sitt. Det er lov det også. Vi slipper inn to dødballer, og det er litt typisk jentefotball å slite i boksen. Vi fikk vist fram litt av det gode spillet vårt, men dessverre i for korte perioder, sier han.

Han mener likevel vi vil få se mer til disse jentene.

- Absolutt, det er så mye talent i disse spillerne. Vi legger oss ikke ned etter å ha tapt finalen. Vi har tro på det vi driver med, og skal jobbe dedikert videre, lover han.

Kampens gigant

LGTs desidert mest skuffede spiller etter kampen var overårige Heidi Mogstad. Den sentrale midtbanespilleren taklet og jobbet som en vaktbikkje gjennom hele kampen.

Mogstad var faktisk så god i finalen at mange sammenliknet henne med AC Milans sentrale midtbaneterrier Gennaro Gattuso. Fullt fortjent mottok hun prisen som finalens beste spiller. Selv om prisen var hyggelig, klarte hun ikke å skjule skuffelsen fra tapet da hun pratet med Akers Avis Groruddalen etter kampen.

- Ja, jeg er skuffa. Kampen i dag var preget av mange tunge bein. Vi prøvde å sette opp én mot én på kantene, men Sunndals backer gjorde en god defensiv jobb. Vi har mye av banespillet, men fotball handler om å være best i begge boksene, og i dag var det Sunndal, sier hun.

- Hvis du skal oppsummere uka?

- Det har vært utrolig moro å spille Norway Cup. Hadde vi møtt Sunndal på kunstgress, hadde vi slått dem akkurat som vi gjorde i gruppespillet.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE