LGT stoppet av Sunndal

LGT stoppet av Sunndal

 

Linderud/Grei satte Sunndal på plass med 4-0 i Norway Cups gruppespill. Derfor ventet de fleste seg en ny seier da lagene møttes i finalen.

Skrevet av:

I finalen hadde LGT spillet, men de sviktet likevel i spillets avgjørende faser, og måtte ta til takke med sølvmedaljene. Uansett kan de gå med hevet hode etter en fantastisk turnering.

Man snakker ofte om at fotballen kan være uforutsigbar og urettferdig. Sjelden har man sett et klarere eksempel på dette enn da Linderud/Grei spilte Norway Cup-finale mot Sunndal. LGT var det laget på finalebanen som prøvde å spille fotball. Mens Sunndal stort sett pumpet baller oppover banen, forsøkte LGT å etablere et fast spill.

Da var det bittert at Sunndal tok ledelsen på en klønete corner etter ti minutter. Men LGT viste mental styrke og lagmoral da de tre minutter etter utliknet på et skudd fra Marianne Jakobsen.

Der fra og til det gjensto fem minutter av kampen var LGT det førende laget. Gang på gang kom de til farlige sjanser, men manglet det siste nådestøtet i boksen. Mye av skylda, eventuelt æren, skal Sunndals bakre firer ha. Det er lov å være smart i fotball, og Sunndals bakre firer var nettopp dette med å trøkke til i kroppsdueller, og kjempe LGT ut av stilen.

Etter en andreomgang som var preget av LGT-trykk skjedde det som ikke skulle skje.

Fem minutter før slutt ble det lempet inn en ny corner på bakerste stolpe. Etter litt klabb og babb fikk Sunndal stanget ballen som spratt opp i krysset.

LGT forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men forsøket endte forgjeves. Dommeren blåste av kampen til stor jubel for Sunndal-delegasjonen, og til irritasjon og en urettferdighetsfølelse for mange av de tilreisende groruddøler.

Stolt Kleven

LGT-trener Glenn Kleven var naturlig nok skuffet etter finaletapet, men fant plass til å rose jentene sine. På spørsmål om hvordan han oppsummerte finalekampen, svarte han følgende:

- Jeg velger å oppsummere turneringen fremfor finalekampen. Vi har hatt en kjempeturnering, og jeg er stolt over jentene. Tidvis har vi vist fram flott fotball, og vi har absolutt levert varene. Det er bare flotte jenter med i laget, og vi skal være stolte over Norway Cup-uka vår, sier han.

- Litt om kampen?

- Vi var nok det mest spillende laget på banen, men Sunndal var smarte i spillet sitt. Det er lov det også. Vi slipper inn to dødballer, og det er litt typisk jentefotball å slite i boksen. Vi fikk vist fram litt av det gode spillet vårt, men dessverre i for korte perioder, sier han.

Han mener likevel vi vil få se mer til disse jentene.

- Absolutt, det er så mye talent i disse spillerne. Vi legger oss ikke ned etter å ha tapt finalen. Vi har tro på det vi driver med, og skal jobbe dedikert videre, lover han.

Kampens gigant

LGTs desidert mest skuffede spiller etter kampen var overårige Heidi Mogstad. Den sentrale midtbanespilleren taklet og jobbet som en vaktbikkje gjennom hele kampen.

Mogstad var faktisk så god i finalen at mange sammenliknet henne med AC Milans sentrale midtbaneterrier Gennaro Gattuso. Fullt fortjent mottok hun prisen som finalens beste spiller. Selv om prisen var hyggelig, klarte hun ikke å skjule skuffelsen fra tapet da hun pratet med Akers Avis Groruddalen etter kampen.

- Ja, jeg er skuffa. Kampen i dag var preget av mange tunge bein. Vi prøvde å sette opp én mot én på kantene, men Sunndals backer gjorde en god defensiv jobb. Vi har mye av banespillet, men fotball handler om å være best i begge boksene, og i dag var det Sunndal, sier hun.

- Hvis du skal oppsummere uka?

- Det har vært utrolig moro å spille Norway Cup. Hadde vi møtt Sunndal på kunstgress, hadde vi slått dem akkurat som vi gjorde i gruppespillet.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!