Lillomarka, Norges nest beste O-lag

Lillomarka, Norges nest beste O-lag

 

Kun Haldens verdensstjerner snek seg foran Lillomarka O-lag i medaljestatistikken etter norgesmesterskapets siste dag. Orienteringslaget fra Groruddalen endte med utrolige seks gullmedaljer etter at alle årets NM-distanser var ferdig avviklet.

Mesterskapets siste øvelser ble avholdt i Ålen nord for Røros. Fasiten etter de tre dagene ble to gull, to sølv og en bronse. Britt Ingunn Nydal økte gullbeholdningen med nok en seier på langdistansen i eldste juniorklasse. Siri Vilberg fulgte overraskende opp med en gledelig bronsemedalje, og beviste at hun har utviklet seg mye i løpet av sesongen. Jentegjengen i Lillomarka har hatt stor fremgang, og også Martine Åstebøl overrasket både seg selv og lagledelsen med å bli nummer fire på den krevende mellomdistansen, der det ble sølv på Britt Ingunn.

 

NM-prinsen

For Gaute Hallan Steiwer har årets NM blitt den revansjen han ønsket seg etter vrakingen fra VM-laget i juni. Ikke mindre enn tre gullmedaljer av seks mulige har Gaute rasket med seg, og uten store hold-problemer på langdistansen, som han ledet med to minutter midtveis, ville det fjerde også vært i boks.

Gullet kom på mellomdistansen, men med minste mulige margin. For Rasmus Korvald Skaare, kameraten fra Lillomarka, ville også være med på festen, og presset Gaute inn til seier med to sekunders margin. Dermed ble det en fantastisk dobbeltseier for gutta i H19-20 klassen.

Med tre gull på seks mulige forsøk gliser Gaute Hallan Steiwer.

- Det er jo bare dødskult. Jeg har hatt en fantastisk uttelling i år, og gjort det bedre enn noen sinne, sier han.

- Du er stolt av navnet NM-prinsen?

- Haha ja, det er stort.

- Det er det lagkameratene må kalle deg fra nå av?

- Nei de må ikke det, men det hadde ikke skadet om de hadde gjort det heller, ler han.

Rasmus Korvald Skaare skulle gjerne sett at det var han som tok gullet på mellomdistansen.

- Jeg er veldig fornøyd med å ta sølvet. Jeg traff formen, og det var nok det beste løpet jeg har gjort i år. Likevel er det litt surt. Gaute er mye mer rutinert enn meg, og at han slo meg med bare to sekunder er bittert. Jeg sitter fremdeles å tenker hvor jeg kunne hentet inn de, ler han.

Nå gleder han seg til vinteren.

- Det blir full satsing på skiorientering i vinter. Det er det som er i fokus nå, og jeg har ikke satt meg noen nye mål i orientering til våren ennå, sier han.

 

Gaute gleder seg også over sølvet til Korvald Skaare.

- Det er alltid gøy at flere fra klubben også gjør det bra, sier han.

Lillomarkas VM-løper Jonas Juveli hadde dog litt stang ut under mesterskapet, og ble henvist til fjerdeplass med fire sekunders margin på langdistansen. Jonas reiser nå videre til Estland for å delta i militært VM i orientering.

Jan Andreas Edstrøm viste med sine 7. og 9. plasser at han har etablert seg i toppen av juniorklassen, og på mellomdistansen fikk han også med seg David Gottfridsson inn til en flott 11. plass.

 

Dramatiske stafetter

På den avsluttende seniorstafetten ble det opp og nedturer for Lillomarkas unge lag.

Britt Ingunn Nydal åpnet ballet for jentene med nok et solid løp der hun vekslet over til Siri Vilberg som fjerde lag.

Siri løp igjen et godt løp og Kine Hallan Steiwer fikk en krevende oppgave på den siste etappen.

Med GPS-sender på ryggen kunne alle følge Kines supre opphenting i starten av løpet via storskjerm på arenaen. Da var hun helt oppe på en femte plass. Men så kom feilene mot slutten av etappen og jentene fikk en bra 11. plass til slutt.

 

I herrestafetten fikk ikke Jan Andreas Edstrøm til det gode løpet på første etappe. Blant de 102 lagene vekslet han midt i feltet.

Men Jonas Juveli startet klatringen og løp laget opp 30 plasser.

Når Gaute Hallan Steiwer fortsatte klatringen var laget helt oppe på en 15. plass.

Da skjedde ulykken. Gaute smalt kneet inn i en stein og ble tvunget til å bryte stafetten.

Leit for gutta som er regjerende juniormestere i stafett, og nok hadde håpet på en fremtredende plassering også blant seniorene.

 

Fantastisk NM-fasit

Etter at syv ulike norgesmesterskap, fra nattorientering via sprint til stafetter, er avviklet, kan Lillomarka tittulere seg som nest beste klubb i Norge. Bare verdens-enerne Halden er et lite hakk bedre.

- Denne sesongen har vært «stang inn» for oss. Vi har fått til det vi ikke klarte i forrige sesong, og vi har sprengt grenser hele veien, sier sportslig leder Vidar Benjaminsen.

- Vi har tatt vårt første NM-gull i juniorklassene noen gang, vår første NM-tittel i stafetter og utrolige ni medaljer totalt. Det har vært en gedigen opptur, gliser han.

NM-prinsen Hallan Steiwer mener klubben nå har fått betalt for hardt arbeid over tid.

- Dette er utrolig bra. Nå har vi fått til det vi har jobba for lenge, og bevist at det vi jobber med er riktig. Vi hadde litt stang ut i fjor, men i år har vi fått skikkelig uttelling. Dette lover godt for fremtidig seniornivå, og jeg må innrømme jeg gleder meg, sier han.

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.