Lillomarka, Norges nest beste O-lag

Lillomarka, Norges nest beste O-lag

 

Kun Haldens verdensstjerner snek seg foran Lillomarka O-lag i medaljestatistikken etter norgesmesterskapets siste dag. Orienteringslaget fra Groruddalen endte med utrolige seks gullmedaljer etter at alle årets NM-distanser var ferdig avviklet.

Skrevet av:

Mesterskapets siste øvelser ble avholdt i Ålen nord for Røros. Fasiten etter de tre dagene ble to gull, to sølv og en bronse. Britt Ingunn Nydal økte gullbeholdningen med nok en seier på langdistansen i eldste juniorklasse. Siri Vilberg fulgte overraskende opp med en gledelig bronsemedalje, og beviste at hun har utviklet seg mye i løpet av sesongen. Jentegjengen i Lillomarka har hatt stor fremgang, og også Martine Åstebøl overrasket både seg selv og lagledelsen med å bli nummer fire på den krevende mellomdistansen, der det ble sølv på Britt Ingunn.

 

NM-prinsen

For Gaute Hallan Steiwer har årets NM blitt den revansjen han ønsket seg etter vrakingen fra VM-laget i juni. Ikke mindre enn tre gullmedaljer av seks mulige har Gaute rasket med seg, og uten store hold-problemer på langdistansen, som han ledet med to minutter midtveis, ville det fjerde også vært i boks.

Gullet kom på mellomdistansen, men med minste mulige margin. For Rasmus Korvald Skaare, kameraten fra Lillomarka, ville også være med på festen, og presset Gaute inn til seier med to sekunders margin. Dermed ble det en fantastisk dobbeltseier for gutta i H19-20 klassen.

Med tre gull på seks mulige forsøk gliser Gaute Hallan Steiwer.

- Det er jo bare dødskult. Jeg har hatt en fantastisk uttelling i år, og gjort det bedre enn noen sinne, sier han.

- Du er stolt av navnet NM-prinsen?

- Haha ja, det er stort.

- Det er det lagkameratene må kalle deg fra nå av?

- Nei de må ikke det, men det hadde ikke skadet om de hadde gjort det heller, ler han.

Rasmus Korvald Skaare skulle gjerne sett at det var han som tok gullet på mellomdistansen.

- Jeg er veldig fornøyd med å ta sølvet. Jeg traff formen, og det var nok det beste løpet jeg har gjort i år. Likevel er det litt surt. Gaute er mye mer rutinert enn meg, og at han slo meg med bare to sekunder er bittert. Jeg sitter fremdeles å tenker hvor jeg kunne hentet inn de, ler han.

Nå gleder han seg til vinteren.

- Det blir full satsing på skiorientering i vinter. Det er det som er i fokus nå, og jeg har ikke satt meg noen nye mål i orientering til våren ennå, sier han.

 

Gaute gleder seg også over sølvet til Korvald Skaare.

- Det er alltid gøy at flere fra klubben også gjør det bra, sier han.

Lillomarkas VM-løper Jonas Juveli hadde dog litt stang ut under mesterskapet, og ble henvist til fjerdeplass med fire sekunders margin på langdistansen. Jonas reiser nå videre til Estland for å delta i militært VM i orientering.

Jan Andreas Edstrøm viste med sine 7. og 9. plasser at han har etablert seg i toppen av juniorklassen, og på mellomdistansen fikk han også med seg David Gottfridsson inn til en flott 11. plass.

 

Dramatiske stafetter

På den avsluttende seniorstafetten ble det opp og nedturer for Lillomarkas unge lag.

Britt Ingunn Nydal åpnet ballet for jentene med nok et solid løp der hun vekslet over til Siri Vilberg som fjerde lag.

Siri løp igjen et godt løp og Kine Hallan Steiwer fikk en krevende oppgave på den siste etappen.

Med GPS-sender på ryggen kunne alle følge Kines supre opphenting i starten av løpet via storskjerm på arenaen. Da var hun helt oppe på en femte plass. Men så kom feilene mot slutten av etappen og jentene fikk en bra 11. plass til slutt.

 

I herrestafetten fikk ikke Jan Andreas Edstrøm til det gode løpet på første etappe. Blant de 102 lagene vekslet han midt i feltet.

Men Jonas Juveli startet klatringen og løp laget opp 30 plasser.

Når Gaute Hallan Steiwer fortsatte klatringen var laget helt oppe på en 15. plass.

Da skjedde ulykken. Gaute smalt kneet inn i en stein og ble tvunget til å bryte stafetten.

Leit for gutta som er regjerende juniormestere i stafett, og nok hadde håpet på en fremtredende plassering også blant seniorene.

 

Fantastisk NM-fasit

Etter at syv ulike norgesmesterskap, fra nattorientering via sprint til stafetter, er avviklet, kan Lillomarka tittulere seg som nest beste klubb i Norge. Bare verdens-enerne Halden er et lite hakk bedre.

- Denne sesongen har vært «stang inn» for oss. Vi har fått til det vi ikke klarte i forrige sesong, og vi har sprengt grenser hele veien, sier sportslig leder Vidar Benjaminsen.

- Vi har tatt vårt første NM-gull i juniorklassene noen gang, vår første NM-tittel i stafetter og utrolige ni medaljer totalt. Det har vært en gedigen opptur, gliser han.

NM-prinsen Hallan Steiwer mener klubben nå har fått betalt for hardt arbeid over tid.

- Dette er utrolig bra. Nå har vi fått til det vi har jobba for lenge, og bevist at det vi jobber med er riktig. Vi hadde litt stang ut i fjor, men i år har vi fått skikkelig uttelling. Dette lover godt for fremtidig seniornivå, og jeg må innrømme jeg gleder meg, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!