Lillomarka, Norges nest beste O-lag

Lillomarka, Norges nest beste O-lag

 

Kun Haldens verdensstjerner snek seg foran Lillomarka O-lag i medaljestatistikken etter norgesmesterskapets siste dag. Orienteringslaget fra Groruddalen endte med utrolige seks gullmedaljer etter at alle årets NM-distanser var ferdig avviklet.

Skrevet av:

Mesterskapets siste øvelser ble avholdt i Ålen nord for Røros. Fasiten etter de tre dagene ble to gull, to sølv og en bronse. Britt Ingunn Nydal økte gullbeholdningen med nok en seier på langdistansen i eldste juniorklasse. Siri Vilberg fulgte overraskende opp med en gledelig bronsemedalje, og beviste at hun har utviklet seg mye i løpet av sesongen. Jentegjengen i Lillomarka har hatt stor fremgang, og også Martine Åstebøl overrasket både seg selv og lagledelsen med å bli nummer fire på den krevende mellomdistansen, der det ble sølv på Britt Ingunn.
 

NM-prinsen

For Gaute Hallan Steiwer har årets NM blitt den revansjen han ønsket seg etter vrakingen fra VM-laget i juni. Ikke mindre enn tre gullmedaljer av seks mulige har Gaute rasket med seg, og uten store hold-problemer på langdistansen, som han ledet med to minutter midtveis, ville det fjerde også vært i boks.

Gullet kom på mellomdistansen, men med minste mulige margin. For Rasmus Korvald Skaare, kameraten fra Lillomarka, ville også være med på festen, og presset Gaute inn til seier med to sekunders margin. Dermed ble det en fantastisk dobbeltseier for gutta i H19-20 klassen.

Med tre gull på seks mulige forsøk gliser Gaute Hallan Steiwer.

- Det er jo bare dødskult. Jeg har hatt en fantastisk uttelling i år, og gjort det bedre enn noen sinne, sier han.

- Du er stolt av navnet NM-prinsen?

- Haha ja, det er stort.

- Det er det lagkameratene må kalle deg fra nå av?

- Nei de må ikke det, men det hadde ikke skadet om de hadde gjort det heller, ler han.

Rasmus Korvald Skaare skulle gjerne sett at det var han som tok gullet på mellomdistansen.

- Jeg er veldig fornøyd med å ta sølvet. Jeg traff formen, og det var nok det beste løpet jeg har gjort i år. Likevel er det litt surt. Gaute er mye mer rutinert enn meg, og at han slo meg med bare to sekunder er bittert. Jeg sitter fremdeles å tenker hvor jeg kunne hentet inn de, ler han.

Nå gleder han seg til vinteren.

- Det blir full satsing på skiorientering i vinter. Det er det som er i fokus nå, og jeg har ikke satt meg noen nye mål i orientering til våren ennå, sier han.

 

Gaute gleder seg også over sølvet til Korvald Skaare.

- Det er alltid gøy at flere fra klubben også gjør det bra, sier han.

Lillomarkas VM-løper Jonas Juveli hadde dog litt stang ut under mesterskapet, og ble henvist til fjerdeplass med fire sekunders margin på langdistansen. Jonas reiser nå videre til Estland for å delta i militært VM i orientering.

Jan Andreas Edstrøm viste med sine 7. og 9. plasser at han har etablert seg i toppen av juniorklassen, og på mellomdistansen fikk han også med seg David Gottfridsson inn til en flott 11. plass.

 

Dramatiske stafetter

På den avsluttende seniorstafetten ble det opp og nedturer for Lillomarkas unge lag.

Britt Ingunn Nydal åpnet ballet for jentene med nok et solid løp der hun vekslet over til Siri Vilberg som fjerde lag.

Siri løp igjen et godt løp og Kine Hallan Steiwer fikk en krevende oppgave på den siste etappen.

Med GPS-sender på ryggen kunne alle følge Kines supre opphenting i starten av løpet via storskjerm på arenaen. Da var hun helt oppe på en femte plass. Men så kom feilene mot slutten av etappen og jentene fikk en bra 11. plass til slutt.

 

I herrestafetten fikk ikke Jan Andreas Edstrøm til det gode løpet på første etappe. Blant de 102 lagene vekslet han midt i feltet.

Men Jonas Juveli startet klatringen og løp laget opp 30 plasser.

Når Gaute Hallan Steiwer fortsatte klatringen var laget helt oppe på en 15. plass.

Da skjedde ulykken. Gaute smalt kneet inn i en stein og ble tvunget til å bryte stafetten.

Leit for gutta som er regjerende juniormestere i stafett, og nok hadde håpet på en fremtredende plassering også blant seniorene.

 

Fantastisk NM-fasit

Etter at syv ulike norgesmesterskap, fra nattorientering via sprint til stafetter, er avviklet, kan Lillomarka tittulere seg som nest beste klubb i Norge. Bare verdens-enerne Halden er et lite hakk bedre.

- Denne sesongen har vært «stang inn» for oss. Vi har fått til det vi ikke klarte i forrige sesong, og vi har sprengt grenser hele veien, sier sportslig leder Vidar Benjaminsen.

- Vi har tatt vårt første NM-gull i juniorklassene noen gang, vår første NM-tittel i stafetter og utrolige ni medaljer totalt. Det har vært en gedigen opptur, gliser han.

NM-prinsen Hallan Steiwer mener klubben nå har fått betalt for hardt arbeid over tid.

- Dette er utrolig bra. Nå har vi fått til det vi har jobba for lenge, og bevist at det vi jobber med er riktig. Vi hadde litt stang ut i fjor, men i år har vi fått skikkelig uttelling. Dette lover godt for fremtidig seniornivå, og jeg må innrømme jeg gleder meg, sier han.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!