Linderud-Grei følger suksessformelen

Linderud-Grei følger suksessformelen

 

Linderud-Grei Toppfotball ligger i hardtrening før lagets historiske debut i Toppserien til våren. Trener Glenn Kleven er realist før sesongen, men langt fra skremt over å matche seg mot landets beste klubber.

Skrevet av:

Vi skriver februar, og de fleste fotballinteresserte mennesker er allerede på god vei inn til vårens seriestart i fotball. Ikke minst gjelder dette for Linderud-Grei Toppfotball som rykket opp til Toppserien i høst.

Trener Glenn Kleven ble genierklært etter bragden, og bruker den samme formelen for å glede Groruddalen med gode fotballresultater også kommende sesong.

- Det er masse tøff, men kontrollert trening som vanlig. Vi trener knallhardt, men fornuftig, for å få resultater over tid. Det er LGT-måten å gjøre ting på. Vi fikk bekreftelse i fjor på at dette fungerer, og nå jobber vi for å få bekreftelse på det samme i 2010, slår Kleven fast.

LGT-jentene har også rukket å spille to treningskamper i vinter. Første tapte de 0-1 mot Røa, før det ble et 1-4 tap mot Kolbotn og tidligere LGT-spiller Anja Sønstevold.

Tapene bekymrer imidlertid ingen i LGT.

-  Å tape treningskampene er helt greit. Jeg ser bak resultatene og er opptatt av prestasjonene. De var jeg fornøyd med.

- Vi må se ting i perspektiv. For et drøyt år siden hadde laget akkurat overlevd 1. divisjon. Nå henger vi med mot to av Norges beste lag gjennom 60 minutter.

- Vi finner sakte, men sikkert nivået, slår han fast.

 

Klevens garanti

Kleven har fått et godt inntrykk gjennom vinterens treninger.

- Vi er som sagt gode på det vi er gode på, og det er å jobbe hardt over tid. Vi satser på lagidrett og sportslig utvikling fremfor å lønne noen spillere. Derfor har vi muligens ikke spillere fra den øverste hylla i Norge, men det er også lov å være smart. Fotball er lagidrett,  vi forsøker å skape et godt lag hvor spillerne utfyller hverandre, sier han.

Kleven er ikke nervøs for å lede LGT ut i Toppserien.

- Det er absolutt ingen umulighet å overleve i Toppserien med det mannskapet vi har. Klart vi må overgå oss selv i noen kamper, men det er langt fra skremmende.

Kleven har også en garanti til alle spillere som er i, eller kommer til Linderud-Grei.

- Vi kan ikke friste med penger. Det er ikke LGT-måten. Derimot kan vi friste med et knallgodt sportslig produkt hvor de som blir med har en garanti om at de blir bedre fotballspillere.

 

Nye fjes

Selv om det ikke strøes rundt med tusenlapper på Greibanen har det likevel kommet nye fjes til Linderud-Grei i vinter.

Blant annet har Anders Mortensholm og Kjetil Ruud kommet inn som trenere. Ruud er keepertrener, mens Mortensholm er ansatt som spillerutvikler.

- Dette er veldig flinke folk som vil bidra til å gjøre teamet rundt jentene sterkere. Samtidig vil det også hjelpe oss som lag, sier Glenn Kleven.

 

Også på banen vil det være nye fjes når sesongen braker løs.

Mari Solstad gjorde overgangen fra Kolbotn permanent. Samtidig har det kommet inn to nye jenter fra Skjeberg. Midtstopper Ina Gaustad er hentet inn sammen med Nina Thorne som er landslagsspiller for J17.

- Dette er kjempespennende spillere som har utrolig potensiale. Jeg tror Nina kan bli en overraskelse i Toppserien når hun får matchet seg. Hun har en utrolig toppfart og vet hvor målet står. Jeg tror hun har scoret nærmere 400 mål de siste fire sesongene. Dette er unge jenter på øvre hylle i mine øyne, sier Kleven.

I tillegg er keeperen Marte Skjønnegård fra Larvik på vei inn i klubben, mens et par jenter til er på vent.

- Marte blir en reel utfordrer til keeperplassen, mens vi må se ann litt på de andre på grunn av avstand og skadesituasjoner, avslører Kleven.

 

- Har dere mistet noen spillere?

- Vi har vært uheldige med skader, og mistet et par viktige brikker. I tillegg har vi en spiller på jordomseiling. Bortsett fra det er vi alle fra i fjor, men Nicoline Viker og Marte Lorentzen har valgt å trappe litt ned. Det har jeg full forståelse for, og det står respekt av den avgjørelsen, sier Kleven.

Heidi Mogstad er for tiden i USA, men forventes hjem igjen til mai eller juni.

 

Balansestyring

Glenn Kleven kan fortelle at LGT nå skal ut i flere treningskamper før de på samling til Raufoss. Etter det blir det litt fri.

- Det hjelper ikke bare å trene, men man må balansere intensiteten og treningshverdagen. Etter samlingen skal vi ta oss litt fri. Det må man for å absorbere det du har trent på og lært, slår han fast.

Så får vi se hvor langt LGT har kommet når det hele braker løs med bortekamp mot Røa den 5. april.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!