Linderud-Grei følger suksessformelen

Linderud-Grei følger suksessformelen

 

Linderud-Grei Toppfotball ligger i hardtrening før lagets historiske debut i Toppserien til våren. Trener Glenn Kleven er realist før sesongen, men langt fra skremt over å matche seg mot landets beste klubber.

Vi skriver februar, og de fleste fotballinteresserte mennesker er allerede på god vei inn til vårens seriestart i fotball. Ikke minst gjelder dette for Linderud-Grei Toppfotball som rykket opp til Toppserien i høst.
Trener Glenn Kleven ble genierklært etter bragden, og bruker den samme formelen for å glede Groruddalen med gode fotballresultater også kommende sesong.

- Det er masse tøff, men kontrollert trening som vanlig. Vi trener knallhardt, men fornuftig, for å få resultater over tid. Det er LGT-måten å gjøre ting på. Vi fikk bekreftelse i fjor på at dette fungerer, og nå jobber vi for å få bekreftelse på det samme i 2010, slår Kleven fast.

LGT-jentene har også rukket å spille to treningskamper i vinter. Første tapte de 0-1 mot Røa, før det ble et 1-4 tap mot Kolbotn og tidligere LGT-spiller Anja Sønstevold.

Tapene bekymrer imidlertid ingen i LGT.

-  Å tape treningskampene er helt greit. Jeg ser bak resultatene og er opptatt av prestasjonene. De var jeg fornøyd med.

- Vi må se ting i perspektiv. For et drøyt år siden hadde laget akkurat overlevd 1. divisjon. Nå henger vi med mot to av Norges beste lag gjennom 60 minutter.

- Vi finner sakte, men sikkert nivået, slår han fast.

 

Klevens garanti

Kleven har fått et godt inntrykk gjennom vinterens treninger.

- Vi er som sagt gode på det vi er gode på, og det er å jobbe hardt over tid. Vi satser på lagidrett og sportslig utvikling fremfor å lønne noen spillere. Derfor har vi muligens ikke spillere fra den øverste hylla i Norge, men det er også lov å være smart. Fotball er lagidrett,  vi forsøker å skape et godt lag hvor spillerne utfyller hverandre, sier han.

Kleven er ikke nervøs for å lede LGT ut i Toppserien.

- Det er absolutt ingen umulighet å overleve i Toppserien med det mannskapet vi har. Klart vi må overgå oss selv i noen kamper, men det er langt fra skremmende.

Kleven har også en garanti til alle spillere som er i, eller kommer til Linderud-Grei.

- Vi kan ikke friste med penger. Det er ikke LGT-måten. Derimot kan vi friste med et knallgodt sportslig produkt hvor de som blir med har en garanti om at de blir bedre fotballspillere.

 

Nye fjes

Selv om det ikke strøes rundt med tusenlapper på Greibanen har det likevel kommet nye fjes til Linderud-Grei i vinter.

Blant annet har Anders Mortensholm og Kjetil Ruud kommet inn som trenere. Ruud er keepertrener, mens Mortensholm er ansatt som spillerutvikler.

- Dette er veldig flinke folk som vil bidra til å gjøre teamet rundt jentene sterkere. Samtidig vil det også hjelpe oss som lag, sier Glenn Kleven.

 

Også på banen vil det være nye fjes når sesongen braker løs.

Mari Solstad gjorde overgangen fra Kolbotn permanent. Samtidig har det kommet inn to nye jenter fra Skjeberg. Midtstopper Ina Gaustad er hentet inn sammen med Nina Thorne som er landslagsspiller for J17.

- Dette er kjempespennende spillere som har utrolig potensiale. Jeg tror Nina kan bli en overraskelse i Toppserien når hun får matchet seg. Hun har en utrolig toppfart og vet hvor målet står. Jeg tror hun har scoret nærmere 400 mål de siste fire sesongene. Dette er unge jenter på øvre hylle i mine øyne, sier Kleven.

I tillegg er keeperen Marte Skjønnegård fra Larvik på vei inn i klubben, mens et par jenter til er på vent.

- Marte blir en reel utfordrer til keeperplassen, mens vi må se ann litt på de andre på grunn av avstand og skadesituasjoner, avslører Kleven.

 

- Har dere mistet noen spillere?

- Vi har vært uheldige med skader, og mistet et par viktige brikker. I tillegg har vi en spiller på jordomseiling. Bortsett fra det er vi alle fra i fjor, men Nicoline Viker og Marte Lorentzen har valgt å trappe litt ned. Det har jeg full forståelse for, og det står respekt av den avgjørelsen, sier Kleven.

Heidi Mogstad er for tiden i USA, men forventes hjem igjen til mai eller juni.

 

Balansestyring

Glenn Kleven kan fortelle at LGT nå skal ut i flere treningskamper før de på samling til Raufoss. Etter det blir det litt fri.

- Det hjelper ikke bare å trene, men man må balansere intensiteten og treningshverdagen. Etter samlingen skal vi ta oss litt fri. Det må man for å absorbere det du har trent på og lært, slår han fast.

Så får vi se hvor langt LGT har kommet når det hele braker løs med bortekamp mot Røa den 5. april.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!