Linderud-Grei-jentene frykter ingen

Linderud-Grei-jentene frykter ingen

 

Om fem dager sparker Linderud-Grei Toppfotball i gang serien sammen resten av landets beste damefotballag. Groruddalens fotballdronninger har satt seg realistiske mål, men har bestemt seg for å nyte livet i Toppserien.

 

- Vi respekterer alle lagene, men vi frykter ingen. Det er bare fotball vi driver med. For oss blir det viktig å senke skuldrene, og ha det gøy. Dette er ikke farlig, slår suksesstrener Glenn Kleven fast.

I fjor førte han LGT opp til det høyeste nivået, og han gleder seg til å komme i gang med seriespill igjen.

- Nå nærmer moroa seg. Vi har trent knallhardt for dette i hele vinter, og vi gleder oss til å komme i gang. Det virker som jentene ser fram til dette, og de gleder seg mer enn de er nervøse. Det er riktig holdning.

- Uansett hvordan det går garanterer jeg at vi gir full gass. Vi skal ikke legge oss bakpå og dulle oss bort, slår han fast.

 

Også lagets nye kaptein, Jeanette Stavsholt, ser fram til seriestarten.

- Vi har en ambisjon om å gjøre det best mulig i år. Vi har ikke tenkt på plassering i det hele tatt, men fokuset er på å gjøre vårt beste. Håpet er likevel at vi klarer å beholde plassen, sier hun.

 

Godt forberedt

Glenn Kleven tror ikke LGT vil bli sjokkert over nivået i Toppserien.

- Vi har trent for å være best mulig forberedt. Vi vet vi har en plan som fungerer. Det beviste vi i fjor, og troen på det vi driver med fører oss videre.

- I vinter har vi spilt masse kamper mot gode motstandere. Vi har bevist for oss selv at vi kan hamle opp med hvem som helst. I tillegg har vi fått nyttige erfaringer. Dette gir oss trygghet og tro, erklærer han.

 

- Hvilke erfaringer har dere fått?

- Vi må være gode på vårt spill. Vi skal være gode som lag. De gangene vi klarer det matcher vi alle. Vi har også fått eksempler på at hvis vi ikke klarer det, blir vi straffet, og ser ut som et juniorlag. Disse erfaringene er godt å ta med seg.

- I tillegg har vi spilt mot ulike type motstandere. Vi har gjort hjemmeleksa vår, og er så godt forberedt som vi kan. Det er jeg trygg på, sier han.

Det er kaptein Stavsholt enig i.

- Dette har vært en kjempevinter for oss. Vi har trent masse og riktig. Vi føler vi har kommet bra i gang, og vi er klare, sier hun.

Hun avslører også hvordan LGT vil fremstå i Toppserien.

- Vi skal spille morsom fotball med ungt pågangsmot, innsats og stor løpsvilje, lover hun.

 

22 cupfinaler

Selv om LGT, med trener Kleven i spissen, er offensive før starten undervurderer de ikke på noen måte motstanderne.

- Langt i fra. Vi vet at vi skal gjennom 22 cupfinaler. For vår del handler det om å ha fokus på våre prestasjoner. Klarer vi å gjennomføre vårt spill vil vi også få resultater. Vi må levere våre varer i hver eneste kamp for å få det til.

- Så lenge vi kan se oss i speilet og si at vi gjorde alt vi kunne i hver kamp er jeg fornøyd. Ingen kan forlange noe mer, sier Glenn Kleven.

 

LGT og utvikling

Til forskjell fra mange av de andre lagene i Toppserien kan ikke LGT lokke med høye lønninger og en stjernespekket stall. Det bryr ikke Glenn Kleven seg noe om. Han er trofast mot sin spillertropp med en gjennomsnittsalder på 19 år.

- Vi kan ikke velge og vrake i spillere, men vi velger å ha fullt fokus på de jentene vi har. Vi er lojale mot dem, og bruker LGT-metoden for å sørge for at alle disse jentene får best mulig utvikling. Det er dette det handler om.

- Vi skal få mest mulig ut av alle jentene vi har. Dette er også det eneste riktige å gjøre for jentenes del. De fortjener det, sier han.

 

Kleven har uansett klokketro på troppen han har til disposisjon.

- Vi har en meget god stamme fra i fjor. De viste at de takler nivået bra. I tilegg har vi fått inn noen nye fjes som virker lovende. Dette er kjempespennende jenter, sier han.

Linderud - Grei har blant annet hentet inn den canadiske landslagsspilleren Sasha Andrews. I tillegg har Siham Loulanthi, Nina Thorne, Ina Gausdal og Marte Sjønnegård kommet til klubben.

- Jeg tror mange av våre spillere kan overraske denne sesongen. Når det gjelder de nye spillerne tror jeg de vil vise seg nivået verdig. Nina Thorne er i mine øyne den mest spennende 93-spilleren i hele landet. Ina Gausdal har stått fram og imponert gjennom hele vinteren. Det forventer jeg at hun gjør i serien også.

 

- Sasha Andrews vil tilføre laget nødvendig og tiltrengt fysikk. Hun er en erfaren jente som vil bli en sentral balansespiller på midten for oss, sier Kleven.

I tillegg kommer Anette Lunde og Heidi Mogstad tilbake og er klare for spill fra mai.

Med det fokuset LGT har på utvikling blir det også spennende å se hvor mye bedre fjorårets stall har blitt i løpet av vinteren. Vi som husker tilbake til fjorårssesongen husker godt da LGT var jevngode mot selveste Stabæk i cupen. Det skal bli moro å se hvor stor forskjellen er denne sesongen.

 

Rett til «løvens hule»

Mandag 5. april slår LGT sine første pasninger i Toppserien. Det skjer borte mot Røa som er tippet helt i toppsjiktet i serien. Ingen i LGT skjelver av den grunn.

 

- Det er jo en grei start. Kampoppsettet får vi ikke gjort noe med. Vi skal uansett møte Røa to ganger i år, og det er helt ok å starte der borte.

- Jeg ser ingen grunn til at det er vanskeligere å møte dem nå enn i den fjerde runden. Null stress, slår Kleven fast.

Det sier han imidlertid ikke med en arrogant undertone.

- Røa er et veldig godt lag, og vi vet hva de står for. Uansett skal vi gjøre det vi kan for å by dem på størst mulig motstand. Vi gleder oss, og satser på at det blir en fin opplevelse for alle i LGT, spår han.

Kaptein Stavsholt tror det blir et minneverdig øyeblikk for alle i LGT når laget går ut på banen til mandag.

- Det er mulig at vi kommer til å være litt nervøse i starten, men det skal bli moro å endelig få prøvd seg. Det ser vi fram til, sier hun.

Nyspissen Nina Thorne ser også fram mot kampen.

- Jeg gleder meg til å debutere for LGT, sier hun.

 

  • Les mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!