Linderud-Grei tok sitt første toppseriepoeng

Linderud-Grei tok sitt første toppseriepoeng

 

Før kampen mot Amazon Grimstad hadde Linderud-Grei to målsettinger. De oppfylte den ene, men feilet på det andre. Dermed ble det uavgjort, akkurat som resultatet i kampen.

Linderud-Grei tok sitt aller første poeng i toppserien da Amazon Grimstad gjestet Grei-banen i helga. Samtidig scoret de sitt aller første mål i den øverste divisjonen. Begge deler er trener Glenn Kleven godt fornøyd med.

- Vi tar stadige nye steg samtidig som vi begynner å tilvenne oss nivået i toppserien. Nå har vi gjort unna tre toppseriekamper, og spillemessig henger vi godt med. Vi har ikke gjort oss bort på noen måte, og det gjorde vi heller ikke mot Amazon, slår han fast.

Linderud-Grei tok ledelsen i første omgang da Line Berntsen jobbet aggressivt mot en Amazon-forsvarer. Hun og Ellen Wang hadde en fin kombinasjon før ballen lå i nettet.

Dermed var én av målsettingene LGT sattet seg før kampen unnagjort.

 

Tøft i toppserien

En av de største overgangene LGT har møtt fra 1. divisjon til toppserien er den fysiske delen av spillet. De lever nå i en tøffere hverdag, men Glenn Kleven vil ikke si at dette kommer overraskende på laget.

- Nei, men den fysiske delen er noe du må føle på kroppen. Du må venne deg til nivået. Det blir som å gå fra barneskolen til ungdomsskolen. Det er en ny hverdag med nye krav, og det er naturlig at det tar litt tid.

- Jeg kan imidlertid love at vi jobber for å ta nye steg og bli fullverdige toppseriespillere.

- Så lenge man tar erfaringen er dette gunstig for damene. Vi ser hvor skoen trykker, og prøver å gjøre noe på det, sier Kleven.

 

Feilet

LGTs andre målsetting var å unngå baklengsmål fra dødball. Den målsettingen klarte de dessverre ikke å oppfylle i andre omgang.

- Nei, dessverre holdt ikke den inn, men vi skal jobbe på videre. Det lønner seg som kjent å trene, og det har vi store planer om å fortsette med.

Selv om vi bommet på den ene målsettingen vår mot Amazon føler jeg at vi er på sporet av noe. Jeg har tidligere sagt at vi ikke blir noen kasteball, og det holder vi ord på.

- Når det er sagt skal vi ikke være fornøyde med vi har fått hittil. Ett poeng er en start, men vi er sugne på mer. Det skal vi jobbe knallhardt på, lover han.

Selv om Linderud-Grei var nærmest tre poeng på lørdag, syntes Glenn Kleven at uavgjort var et rettferdig resultat.

- Objektiv sett er det nok det. Vi var nok nærmest full pott, men det er ikke noe å si på at de får med seg ett poeng, slår han fast.

 

På reisefot

Linderud-Grei har noen hektiske dager foran seg. I kveld spiller de den utsatte kampen mot Fløya i Tromsø, før de til lørdag reiser til Stavanger for å kjempe om fler poeng.

- Det blir to tøffe kamper, men vi frykter ingen. Dette er kamper med nye muligheter. Det blir spennende og vi gleder oss, slår Kleven fast.

 

Fotball, Toppserien, kvinner:

Linderud-Grei - Amazon Grimstad 1-1 (1-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Ann-Helene Rosenberg Østervold

Mål for LGT: Line Berntsen.

LGTs lag (4-3-1-2): Jeanette Stavsholt, Marlene Young, Ina Gausdal, Pernille F. Bakken, Mona Johannesen (Stine Høgli fra 65.), Mari Solstad (Ane Jakobsen Bjerke fra 75.), Sasha Andrews, Marte Keiseraas, Line Berntsen, Nina Thorne (Siham Loulanthi fra 75.), Ellen Wang.

Stjernene:

  • ** Ina Gausdal
  • * Line Berntsen
  • Pernille F. Bakken.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde.

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.