Løp inn til gull

Løp inn til gull

 

Det Nordiske mesterskapet ble arrangert i finske Salo denne uka. Lillomarka var representert med tre juniorer i troppen, men de måtte vente helt til mesterskapets siste løp før de fikk noe å juble for. Da løp Britt Ingunn Moian Nydal inn til gull på sprinten.

Nordisk mesterskap i orientering ble arrangert i finske Salo denne uka. Fra Lillomarka var Britt Ingunn Moian Nydal, Gaute Hallan Steiwer og Jonas Sommerstad Juveli med som juniorer.

Etter flere løp med varierende resultater for våre utøvere, kunne Britt Ingunn Moian Nydal endelig slippe jubelen løs på mesterskapets siste distanse. Da tok hun nemlig hjem sprintgullet, og strålte via en rusten telefonlinje i Finland.

- Dette var bare utrolig moro. Jeg hadde egentlig ingen pekepinn på at det skulle gå veien. Det har ikke gått så bra de andre dagene, men derfor var det desto mer moro å avslutte så bra, sier hun.

Britt Ingunn forteller at hun følte seg i fin form da hun våknet i dag, og at hun håpet på en plassering blant de seks beste.

- Da jeg løp inn til nest siste post fikk jeg vite at jeg hadde ledertiden.

- Det ga påfyll av energi, og siden jeg visste at det ikke var så mange bak meg, regnet jeg med at det ville holde til medalje. Da det holdt til gull ble jeg enda gladere, sier hun.

Like bra gikk det ikke for Groruddalens sønner på sprinten. Gaute Hallan Steiwer endte på en 25. plass, mens Jonas Sommerstad Juveli endte på en 32. plass.

Sprint er favoritten

Britt Ingunn Moian Nydal vant til slutt sprinten med 12 sekunder. Nå erklærer hun den som sin favorittøvelse.

- Sprint er det jeg har løpt best i år, og ja det er nå min favorittøvelse, sier hun.

Men sprint var ikke det eneste gullvinneren løp i Nordisk mesterskap. Mesterskapet startet på lørdag med langdistanse. Her ble hun Norges nest beste i jenteklassen med en hederlig 14. plass. På stafetten kom det norske jentelagene på 5. og 6. plass, mens Britt Ingunn varmet opp til gullet med en 35. plass på mellomdistansen.

- Alle løpene var veldig krevende, men på sprinten klaffet det endelig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si bortsett fra at jeg er utrolig glad, sier hun.

Garantert plass?

Ut fra Nordisk mesterskap ble det også vurdert hvilke utøvere (seks juniorer i hver klasse) som skal få være med til Junior-VM i Italia. Britt Ingunn Moian Nydals plass ble så å si sikret med gullet i NOM.

- Ja, nå har jeg stor tro på at jeg får være med der. Det er herlig å tenke på, og det har faktisk vært sesongens store mål å komme dit, sier hun.

- Og hva blir det nye målet?

- Jeg må jo være offensiv og drømme om en medalje. Særlig på stafetten, der skal vi ha det. Jeg får løpe mye orientering i mellomtiden, ler hun.

Det kan godt hende at både Jonas og Gaute også får være med til Italia, men gutta ligger ikke like godt an som sin kvinnelige kollega foran uttaket som blir offentliggjort 15. juni.

Ujevnt

Nordisk mesterskap ble en ujevn affære for Gaute Hallan Steiwer og Jonas Sommerstad Juveli.

På langdistansen endte de på henholdsvis 34. og 36. plass, godt plassert blant andre norske navn.

På stafetten, som ble en stor jubeldag for svenskene, løp Groruddals-gutta sammen på andrelaget. Gaute løp første etappe og vekslet som nummer to. Kun 16 sekunder bak Norges førstelag. På den andre etappen ble det litt for mye bom, og Jonas løp ut på en tiende plass. Den plassen hadde han også i mål.

Mellomdistansen gikk litt bedre for Jonas. Da sikret han seg 12. plassen, som beste norske junior, mens Gaute måtte ta til takke med 21. plassen.Blir igjen i Finland


De tre lillomarkingene blir nå igjen i Finland fram til helgen. Da ankommer resten av elitegjengen fra Lillomarka for å delta i verdens største orienteringsstafett, Jukola-staffetten. Her stiller det smått utrolige 1007 damelag og 1440 herrelag på startstreken lørdag.

Både jentene og gutta, som alle fortsatt er juniorer, har som målsetning en plass blant de 60 beste lagene i sine respektive stafetter.

Damene løper på lørdagen (fire etapper), mens gutta (sju etapper) starter natt til søndag og løper de første etappene med hodelykt, før stafetten avsluttes på søndag morgen/formiddag.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!