Løp inn til gull

Løp inn til gull

 

Det Nordiske mesterskapet ble arrangert i finske Salo denne uka. Lillomarka var representert med tre juniorer i troppen, men de måtte vente helt til mesterskapets siste løp før de fikk noe å juble for. Da løp Britt Ingunn Moian Nydal inn til gull på sprinten.

Skrevet av:

Nordisk mesterskap i orientering ble arrangert i finske Salo denne uka. Fra Lillomarka var Britt Ingunn Moian Nydal, Gaute Hallan Steiwer og Jonas Sommerstad Juveli med som juniorer.

Etter flere løp med varierende resultater for våre utøvere, kunne Britt Ingunn Moian Nydal endelig slippe jubelen løs på mesterskapets siste distanse. Da tok hun nemlig hjem sprintgullet, og strålte via en rusten telefonlinje i Finland.

- Dette var bare utrolig moro. Jeg hadde egentlig ingen pekepinn på at det skulle gå veien. Det har ikke gått så bra de andre dagene, men derfor var det desto mer moro å avslutte så bra, sier hun.

Britt Ingunn forteller at hun følte seg i fin form da hun våknet i dag, og at hun håpet på en plassering blant de seks beste.

- Da jeg løp inn til nest siste post fikk jeg vite at jeg hadde ledertiden.

- Det ga påfyll av energi, og siden jeg visste at det ikke var så mange bak meg, regnet jeg med at det ville holde til medalje. Da det holdt til gull ble jeg enda gladere, sier hun.

Like bra gikk det ikke for Groruddalens sønner på sprinten. Gaute Hallan Steiwer endte på en 25. plass, mens Jonas Sommerstad Juveli endte på en 32. plass.

Sprint er favoritten

Britt Ingunn Moian Nydal vant til slutt sprinten med 12 sekunder. Nå erklærer hun den som sin favorittøvelse.

- Sprint er det jeg har løpt best i år, og ja det er nå min favorittøvelse, sier hun.

Men sprint var ikke det eneste gullvinneren løp i Nordisk mesterskap. Mesterskapet startet på lørdag med langdistanse. Her ble hun Norges nest beste i jenteklassen med en hederlig 14. plass. På stafetten kom det norske jentelagene på 5. og 6. plass, mens Britt Ingunn varmet opp til gullet med en 35. plass på mellomdistansen.

- Alle løpene var veldig krevende, men på sprinten klaffet det endelig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si bortsett fra at jeg er utrolig glad, sier hun.

Garantert plass?

Ut fra Nordisk mesterskap ble det også vurdert hvilke utøvere (seks juniorer i hver klasse) som skal få være med til Junior-VM i Italia. Britt Ingunn Moian Nydals plass ble så å si sikret med gullet i NOM.

- Ja, nå har jeg stor tro på at jeg får være med der. Det er herlig å tenke på, og det har faktisk vært sesongens store mål å komme dit, sier hun.

- Og hva blir det nye målet?

- Jeg må jo være offensiv og drømme om en medalje. Særlig på stafetten, der skal vi ha det. Jeg får løpe mye orientering i mellomtiden, ler hun.

Det kan godt hende at både Jonas og Gaute også får være med til Italia, men gutta ligger ikke like godt an som sin kvinnelige kollega foran uttaket som blir offentliggjort 15. juni.

Ujevnt

Nordisk mesterskap ble en ujevn affære for Gaute Hallan Steiwer og Jonas Sommerstad Juveli.

På langdistansen endte de på henholdsvis 34. og 36. plass, godt plassert blant andre norske navn.

På stafetten, som ble en stor jubeldag for svenskene, løp Groruddals-gutta sammen på andrelaget. Gaute løp første etappe og vekslet som nummer to. Kun 16 sekunder bak Norges førstelag. På den andre etappen ble det litt for mye bom, og Jonas løp ut på en tiende plass. Den plassen hadde han også i mål.

Mellomdistansen gikk litt bedre for Jonas. Da sikret han seg 12. plassen, som beste norske junior, mens Gaute måtte ta til takke med 21. plassen.

Blir igjen i Finland

De tre lillomarkingene blir nå igjen i Finland fram til helgen. Da ankommer resten av elitegjengen fra Lillomarka for å delta i verdens største orienteringsstafett, Jukola-staffetten. Her stiller det smått utrolige 1007 damelag og 1440 herrelag på startstreken lørdag.

Både jentene og gutta, som alle fortsatt er juniorer, har som målsetning en plass blant de 60 beste lagene i sine respektive stafetter.

Damene løper på lørdagen (fire etapper), mens gutta (sju etapper) starter natt til søndag og løper de første etappene med hodelykt, før stafetten avsluttes på søndag morgen/formiddag.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!