Lovende før junior-NM

Lovende før junior-NM

 

Speed-svømmerne Hege Strøm Haukeland og Sara Boukili svømte seg til hver sin finale under Mjøssvøm sist helg. De to jentene sikret seg også enda et junior-NM-krav hver.

Skrevet av:

 Til sammen stilte SK Speed med 20 svømmere i alderen 12 til 16 år, og det var flere enn Boukili og Strøm Haukeland som gjorde det bra. Til sammen fikk svømmerne med seg sju klasseseire og én bestemannspremie.

- Vi er veldig fornøyde med Mjøssvøm. Dette er det beste stevnet vi har hatt til nå, sier hovedtrener Tom Eilert Karlsen.

Av de 60 deltakende klubbende endte Speed på en 14 plass.

- Svømmerne våre gjør det bedre på langbane. Det er et tegn på at de er godt trent, forklarer han.

 

Gode tider

Før stevnet hadde både Boukili og Strøm Haukeland klart hvert sitt junior-NM-krav og de var selvfølgelig strålende fornøyd med å doble antall starter til Norgesmesterskapet i begynnelsen av juli.

- Hege var kvalifisert på 200 butterfly fra før og kvalifiserte seg på 400 fri i helga. Sara var kvalifisert på 400 fri og kvalifiserte seg på 200 rygg, forklarer Karlsen.

Treneren anser begge disse to prestasjonene blant klubbens beste i helga. I tillegg trekker han fram Hanna Louise Berges 200 medley på 2.49.25, Sara Torp Myhres 200 bryst på 2.59.76, Henrik Flood Kviens 100 fri på 1.01.18 og Jonas Hagmansens 400 fri på 5.02.72.

Sistenevnte stakk forøvrig av med bestemannspremien i 97-klassen for innsatsen sin på nettopp 400 fri.

 

Til Ungarn

For de fleste av Speed-svømmerne markerte Mjøssvøm slutten på sesongen. Fire av jentene drar derimot på treningsleir til Ungarn i morgen, lørdag, for å forberede seg til Norgesmesterskapet i juli.

I tillegg til Boukilis og Strøm Haukelands individuelle NM-starter stiller også klubben med et stafettlag. Til dette laget var Boukili og Strøm Haukeland forhåndsuttatt sammen med Sara Torp Myhre, mens Andrea Kvalheim sikret seg den siste plassen gjennom «amerikansk uttak» i helga.

Furuset-klubben Varg deltok med tre svømmere på Mjøssvøm - 18 år gamle Odin Spangen Normann fikk søndagens bestemanspremie for sin 200 fri.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!