ANNONSE

Lovende før junior-NM

Lovende før junior-NM

 

Speed-svømmerne Hege Strøm Haukeland og Sara Boukili svømte seg til hver sin finale under Mjøssvøm sist helg. De to jentene sikret seg også enda et junior-NM-krav hver.

Tekst:

Publisert:

 Til sammen stilte SK Speed med 20 svømmere i alderen 12 til 16 år, og det var flere enn Boukili og Strøm Haukeland som gjorde det bra. Til sammen fikk svømmerne med seg sju klasseseire og én bestemannspremie.

- Vi er veldig fornøyde med Mjøssvøm. Dette er det beste stevnet vi har hatt til nå, sier hovedtrener Tom Eilert Karlsen.

Av de 60 deltakende klubbende endte Speed på en 14 plass.

- Svømmerne våre gjør det bedre på langbane. Det er et tegn på at de er godt trent, forklarer han.

 

Gode tider

Før stevnet hadde både Boukili og Strøm Haukeland klart hvert sitt junior-NM-krav og de var selvfølgelig strålende fornøyd med å doble antall starter til Norgesmesterskapet i begynnelsen av juli.

- Hege var kvalifisert på 200 butterfly fra før og kvalifiserte seg på 400 fri i helga. Sara var kvalifisert på 400 fri og kvalifiserte seg på 200 rygg, forklarer Karlsen.

Treneren anser begge disse to prestasjonene blant klubbens beste i helga. I tillegg trekker han fram Hanna Louise Berges 200 medley på 2.49.25, Sara Torp Myhres 200 bryst på 2.59.76, Henrik Flood Kviens 100 fri på 1.01.18 og Jonas Hagmansens 400 fri på 5.02.72.

Sistenevnte stakk forøvrig av med bestemannspremien i 97-klassen for innsatsen sin på nettopp 400 fri.

 

Til Ungarn

For de fleste av Speed-svømmerne markerte Mjøssvøm slutten på sesongen. Fire av jentene drar derimot på treningsleir til Ungarn i morgen, lørdag, for å forberede seg til Norgesmesterskapet i juli.

I tillegg til Boukilis og Strøm Haukelands individuelle NM-starter stiller også klubben med et stafettlag. Til dette laget var Boukili og Strøm Haukeland forhåndsuttatt sammen med Sara Torp Myhre, mens Andrea Kvalheim sikret seg den siste plassen gjennom «amerikansk uttak» i helga.

Furuset-klubben Varg deltok med tre svømmere på Mjøssvøm - 18 år gamle Odin Spangen Normann fikk søndagens bestemanspremie for sin 200 fri.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE