Lovende før junior-NM

Lovende før junior-NM

 

Speed-svømmerne Hege Strøm Haukeland og Sara Boukili svømte seg til hver sin finale under Mjøssvøm sist helg. De to jentene sikret seg også enda et junior-NM-krav hver.

Tekst:

Publisert:

 Til sammen stilte SK Speed med 20 svømmere i alderen 12 til 16 år, og det var flere enn Boukili og Strøm Haukeland som gjorde det bra. Til sammen fikk svømmerne med seg sju klasseseire og én bestemannspremie.

- Vi er veldig fornøyde med Mjøssvøm. Dette er det beste stevnet vi har hatt til nå, sier hovedtrener Tom Eilert Karlsen.

Av de 60 deltakende klubbende endte Speed på en 14 plass.

- Svømmerne våre gjør det bedre på langbane. Det er et tegn på at de er godt trent, forklarer han.

 

Gode tider

Før stevnet hadde både Boukili og Strøm Haukeland klart hvert sitt junior-NM-krav og de var selvfølgelig strålende fornøyd med å doble antall starter til Norgesmesterskapet i begynnelsen av juli.

- Hege var kvalifisert på 200 butterfly fra før og kvalifiserte seg på 400 fri i helga. Sara var kvalifisert på 400 fri og kvalifiserte seg på 200 rygg, forklarer Karlsen.

Treneren anser begge disse to prestasjonene blant klubbens beste i helga. I tillegg trekker han fram Hanna Louise Berges 200 medley på 2.49.25, Sara Torp Myhres 200 bryst på 2.59.76, Henrik Flood Kviens 100 fri på 1.01.18 og Jonas Hagmansens 400 fri på 5.02.72.

Sistenevnte stakk forøvrig av med bestemannspremien i 97-klassen for innsatsen sin på nettopp 400 fri.

 

Til Ungarn

For de fleste av Speed-svømmerne markerte Mjøssvøm slutten på sesongen. Fire av jentene drar derimot på treningsleir til Ungarn i morgen, lørdag, for å forberede seg til Norgesmesterskapet i juli.

I tillegg til Boukilis og Strøm Haukelands individuelle NM-starter stiller også klubben med et stafettlag. Til dette laget var Boukili og Strøm Haukeland forhåndsuttatt sammen med Sara Torp Myhre, mens Andrea Kvalheim sikret seg den siste plassen gjennom «amerikansk uttak» i helga.

Furuset-klubben Varg deltok med tre svømmere på Mjøssvøm - 18 år gamle Odin Spangen Normann fikk søndagens bestemanspremie for sin 200 fri.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.