Lyspunktet Vuorio på et tafatt Furuset-lag

Lyspunktet Vuorio på et tafatt Furuset-lag

 

Foran et godt besøkt Furuset Forum tok Ulvene fra Groruddalen imot topplaget Frisk Asker. En kamp som gjerne kunne endt med stygge sifre, men Furusets keeper, Mikael Vuorio, ville det annerledes.

Skrevet av:

Etter noen virkelig svake kamper virket Furuset bedre enn på lenge. De første ti minuttene handlet det meste om Furuset, uten å sette Frisk-keeper Jimmy Danielsson på de helt store prøvene.

Da vi rundet halvspilt første periode pådro Furuset seg flere utvisninger som førte til at Frisk tok fullstendig over.

Furuset-målvakt Mikael Vuorio viste seg fra sin ypperste side da han avverget flere vanvittige Frisk-sjanser. Med fem minutter igjen på klokka i første periode måtte den finske kjempen omsider gi tapt, da Petter Kristiansen satt inn en uunngåelig retur fra Vuorio.

I andre periode fikk Frisk nærmest gjøre som de ville, mens Furuset slet i undertall. Vuorio fortsatte monsterspillet i buret, uten at dette så ut til å tenne et lamslått Furuset.

Frisk ble båret fram av sine mange supportere, og på dette tidspunktet lå alt an til en storseier for bortelaget.

Men totalt mot spillets gang utliknet Furuset 13 minutter ut i andre periode, ved Andreas Bogstad.

Denne scoringen så ut til å tenne begge lagene. De siste minuttene av andre periode gikk i høyt tempo, med god hockey og to svær tente lag. Alt lå an til en feiende fin siste periode.

Den siste perioden hadde ikke stort annet å by på enn drøssevis av utvisninger, høy temperatur og svært lite god hockey fra noen av lagene.

Kampen gikk til spillerforlengelse, en affære som var unnagjort på 30 sekunder da Alexander Larsson scoret det avgjørende målet for Frisk.

Furuset-keeper, Mikael Vuorio, ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Rett etter kåringen møter vi keeperkjempen, som var i et usedvanlig beskjedent humør.

- Jeg syns det er hyggelig å motta denne prisen, det var godt med poeng igjen.

Videre poengterer han at det er flere som kunne fått prisen i dag. 

- Hva syns du om lagets innsats i dag?

- Det er så som så i dag, jeg er avhengig av de fem foran meg. Sammen må vi alle opp på et høyere nivå.

Vuorio forteller at han for tida trives i Furuset, men har lekt med tanken om å spille i en større liga.

- Jeg har selvtillit i Furuset, klubben gir meg trygghet og ro til å utvikle meg videre, kanskje jeg en dag blir draftet til en større liga, Finland eller Sverige hadde vært en drøm, sier han.

Furusets trener Niklas Hudd nekter ikke for at det smakte godt med ett poeng igjen. Han roser dommeren som taklet den ampre stemningen på isen.

Ishockey, GET-ligaen:

Furuset - Frisk-Asker 1-2

(0-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Furuset Forum

Tilskuere: 682

Hoveddommer: Tor Olav Johnsen.

Mål for FIF: Andreas Bogstad.

Utv.: 8x2+1x10 FIF, 8x2+1x10 Frisk Asker.

Skudd: 22-38.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!