Lyspunktet Vuorio på et tafatt Furuset-lag

Lyspunktet Vuorio på et tafatt Furuset-lag

 

Foran et godt besøkt Furuset Forum tok Ulvene fra Groruddalen imot topplaget Frisk Asker. En kamp som gjerne kunne endt med stygge sifre, men Furusets keeper, Mikael Vuorio, ville det annerledes.

Skrevet av:

Etter noen virkelig svake kamper virket Furuset bedre enn på lenge. De første ti minuttene handlet det meste om Furuset, uten å sette Frisk-keeper Jimmy Danielsson på de helt store prøvene.

Da vi rundet halvspilt første periode pådro Furuset seg flere utvisninger som førte til at Frisk tok fullstendig over.

Furuset-målvakt Mikael Vuorio viste seg fra sin ypperste side da han avverget flere vanvittige Frisk-sjanser. Med fem minutter igjen på klokka i første periode måtte den finske kjempen omsider gi tapt, da Petter Kristiansen satt inn en uunngåelig retur fra Vuorio.

I andre periode fikk Frisk nærmest gjøre som de ville, mens Furuset slet i undertall. Vuorio fortsatte monsterspillet i buret, uten at dette så ut til å tenne et lamslått Furuset.

Frisk ble båret fram av sine mange supportere, og på dette tidspunktet lå alt an til en storseier for bortelaget.

Men totalt mot spillets gang utliknet Furuset 13 minutter ut i andre periode, ved Andreas Bogstad.

Denne scoringen så ut til å tenne begge lagene. De siste minuttene av andre periode gikk i høyt tempo, med god hockey og to svær tente lag. Alt lå an til en feiende fin siste periode.

Den siste perioden hadde ikke stort annet å by på enn drøssevis av utvisninger, høy temperatur og svært lite god hockey fra noen av lagene.

Kampen gikk til spillerforlengelse, en affære som var unnagjort på 30 sekunder da Alexander Larsson scoret det avgjørende målet for Frisk.

Furuset-keeper, Mikael Vuorio, ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Rett etter kåringen møter vi keeperkjempen, som var i et usedvanlig beskjedent humør.

- Jeg syns det er hyggelig å motta denne prisen, det var godt med poeng igjen.

Videre poengterer han at det er flere som kunne fått prisen i dag. 

- Hva syns du om lagets innsats i dag?

- Det er så som så i dag, jeg er avhengig av de fem foran meg. Sammen må vi alle opp på et høyere nivå.

Vuorio forteller at han for tida trives i Furuset, men har lekt med tanken om å spille i en større liga.

- Jeg har selvtillit i Furuset, klubben gir meg trygghet og ro til å utvikle meg videre, kanskje jeg en dag blir draftet til en større liga, Finland eller Sverige hadde vært en drøm, sier han.

Furusets trener Niklas Hudd nekter ikke for at det smakte godt med ett poeng igjen. Han roser dommeren som taklet den ampre stemningen på isen.

Ishockey, GET-ligaen:

Furuset - Frisk-Asker 1-2

(0-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Furuset Forum

Tilskuere: 682

Hoveddommer: Tor Olav Johnsen.

Mål for FIF: Andreas Bogstad.

Utv.: 8x2+1x10 FIF, 8x2+1x10 Frisk Asker.

Skudd: 22-38.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!