ANNONSE

- Må bare innse at Hasle/Løren er best

- Må bare innse at Hasle/Løren er best

 

Hasle/Løren hadde full kontroll og slo Furuset 7-1 i onsdagens lokaloppgjør. Furuset-trener Mats Selbekk innrømmer at Furuset må finne seg i å være lillebror i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

- Det er kjedelig å måtte innse at Hasle/Løren er best. Spesielt siden mange av spillerne har Furuset som sin moderklubb. Jeg skulle gjerne sett at de spilte hos oss, i den riktige klubben, men sånn er det ikke, sier Selbekk, som ikke var spesielt skuffet etter seks-målstapet.

- For å oppsummere kampen så spiller vi en 50 prosent bra match og en 50 prosent mindre bra kamp. Vi gjør mange rare feil og det suger energien ut av spillerne, sier Selbekk.

Før onsdagens lokaloppgjør hadde Furuset tre strake seire, og derfor var det knyttet stor spenning til kampen mot Hasle/Løren. Hjemmelaget kom best i gang da Elia Hoelstad satt inn 1-0. Henrik Heen utliknet for Furuset, før Marius Andersen igjen ga Hasle/Løren ledelsen.

-  Furuset gir alt i starten og for oss var det viktig å ri av den første stormen, sier Hasle/Løren-løper Christian Sørensen, som virkelig begynner å finne formen om dagen.

God kontroll

I midtperioden sørget Joakim Tiller (2) og Christian Sørensen for at Hasle/Løren hadde en solid 5-1-ledelse før de gikk til siste pause. Samme Sørensen økte til 6-1 før Andreas Undall ved et uhell slo ut tanna til Jonas Nygård. Undall fikk matchstraff og i overtall fastsatte Stian Granli sluttresultatet til 7-1.

- Det var en grei kamp fra vår side. Flere av gutta var småsyke, og vi kunne ha prestert mye bedre, men totalt sett er jeg veldig fornøyd, sier Hasle/Løren-trener Tommy Lund.

Han var aldri i tvil om hvor seieren ville havne.

-  Vi merket tidlig at Furuset ikke hadde så mye å komme med, og jeg var ikke i tvil om at vi skulle vinne kampen. Men i den første perioden var tempoet lavt og sånn kunne vi ikke fortsette. Da ville Furuset fått kampen inn i sitt spor, sier Lund.

Klar forbedring

Da Furuset og Hasle/Løren møttes i Forum for en drøy måned siden vant Hasle/Løren 13-2. Siden den gang har Furuset tatt flere skritt i riktig retning. Visekaptein Stian Furseth og målvakt Kristian Skoveng er ikke i tvil om at Furuset har noe på gang.

-  Jeg synes vi er gode i første og andre periode, sier Skoveng.

Furseth forteller at laget er bedre trent enn på lang tid.

 -  Vi har jobbet mye med kondisjonen og det merkes, i tillegg er vi mer samspilte. Dessverre har vi ikke helt marginene med oss, men vi vant tre strake kamper før denne, og det er ikke her vi skal hente poengene våre, sier spillerne.

- Hvor høyt kan dere havne på tabellen i år?

-  Vi skal havne blant de 10 beste, og gjerne enda litt høyere, gliser de.

Mats Selbekk er enig i at Furuset er kapable til å greie en topp 10-plassering.

-  Nå har vi to kamper mot Rosenborg i helga, og med seier der så er vi plutselig der vi skal være, sier han.

 

Toppkamper

Hasle/Løren har åpnet sesongen godt og ligger i skrivende stund på andre plass med 22 poeng - like mange som Tønsberg, men vestfoldingene har bedre målforskjell. Comet har vunnet 10 strake kamper og har to hengekamper. Med seier i dem, vil haldenserne gå forbi Hasle/Løren og Tønsberg. Tommy Lunds gutter har stort sett møtt overkommelig motstand så langt i år. Nå kommer toppkampene som perler på en snor:

Vålerenga 2, Grüner, Comet, Tønsberg, Jutul og Kongsvinger skal møtes i løpet av den neste måneden. Lund er ikke redd for å legge press på spillerne sine.

-  Den neste måneden blir utrolig viktig. Skal vi være i toppen må vi ha minst fire av seks poeng mot topplagene.

-  Hvem er den tøffeste motstanderen akkurat nå?

-  Comet ser heite ut, men jeg tror vi kan slå dem, sier Lund.

Kaptein Elia Hoelstad, som spilte en fantastisk kamp mot Furuset, mener det blir viktig å få  få en god start.

-  Hvis vi vinner de første toppkampene, så kan vi like godt vinne alle. Vi er i god form om dagen og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

 VIF først

Tommy Lund forteller at spillernes motivasjon ofte faller i kamper der Hasle/Løren er totalt overlegne.

-  Jeg tror ikke vi er blitt dårligere som hockeyspillere av å møte antatt svakere lag, men det blir fort kjedelig når vi dominerer veldig. Det gjelder både for publikum og spillerne. Vi vil heller møte lag som Comet, Grüner, Kongsvinger og Tønsberg i hver kamp. Vi hever oss etter motstanden, mener Lund.

På lørdag kommer Vålerengas rekrutter til Lørenhallen. Om vi skal tro Lund, blir det en tøff kamp.

-  Vålerenga 2 har alltid et ønske om å slå Hasle/Løren. De er unge, men vil bevise at de kan slå seniorene. Vi er nødt til å være «på» fra start, sier Lund.

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Hasle/Løren - Furuset 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

Lørenhallen

Tilskuere: 150

Dommer: Christer Gangsø

Mål for H/L: Elia Hoelstad, Marius Andersen, Joakim Tiller (2), Christian Sørensen (2) og Stian Granli.

Mål for FIF: Henrik Heen

Utvisninger: H/L 3x2 min., + 2x2 min., + 1x5 min., + 1x20 min.,

Skudd: 53-27

 

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE