- Må bare innse at Hasle/Løren er best

- Må bare innse at Hasle/Løren er best

 

Hasle/Løren hadde full kontroll og slo Furuset 7-1 i onsdagens lokaloppgjør. Furuset-trener Mats Selbekk innrømmer at Furuset må finne seg i å være lillebror i Groruddalen.

Skrevet av:

- Det er kjedelig å måtte innse at Hasle/Løren er best. Spesielt siden mange av spillerne har Furuset som sin moderklubb. Jeg skulle gjerne sett at de spilte hos oss, i den riktige klubben, men sånn er det ikke, sier Selbekk, som ikke var spesielt skuffet etter seks-målstapet.

- For å oppsummere kampen så spiller vi en 50 prosent bra match og en 50 prosent mindre bra kamp. Vi gjør mange rare feil og det suger energien ut av spillerne, sier Selbekk.

Før onsdagens lokaloppgjør hadde Furuset tre strake seire, og derfor var det knyttet stor spenning til kampen mot Hasle/Løren. Hjemmelaget kom best i gang da Elia Hoelstad satt inn 1-0. Henrik Heen utliknet for Furuset, før Marius Andersen igjen ga Hasle/Løren ledelsen.

-  Furuset gir alt i starten og for oss var det viktig å ri av den første stormen, sier Hasle/Løren-løper Christian Sørensen, som virkelig begynner å finne formen om dagen.

God kontroll

I midtperioden sørget Joakim Tiller (2) og Christian Sørensen for at Hasle/Løren hadde en solid 5-1-ledelse før de gikk til siste pause. Samme Sørensen økte til 6-1 før Andreas Undall ved et uhell slo ut tanna til Jonas Nygård. Undall fikk matchstraff og i overtall fastsatte Stian Granli sluttresultatet til 7-1.

- Det var en grei kamp fra vår side. Flere av gutta var småsyke, og vi kunne ha prestert mye bedre, men totalt sett er jeg veldig fornøyd, sier Hasle/Løren-trener Tommy Lund.

Han var aldri i tvil om hvor seieren ville havne.

-  Vi merket tidlig at Furuset ikke hadde så mye å komme med, og jeg var ikke i tvil om at vi skulle vinne kampen. Men i den første perioden var tempoet lavt og sånn kunne vi ikke fortsette. Da ville Furuset fått kampen inn i sitt spor, sier Lund.

Klar forbedring

Da Furuset og Hasle/Løren møttes i Forum for en drøy måned siden vant Hasle/Løren 13-2. Siden den gang har Furuset tatt flere skritt i riktig retning. Visekaptein Stian Furseth og målvakt Kristian Skoveng er ikke i tvil om at Furuset har noe på gang.

-  Jeg synes vi er gode i første og andre periode, sier Skoveng.

Furseth forteller at laget er bedre trent enn på lang tid.

 -  Vi har jobbet mye med kondisjonen og det merkes, i tillegg er vi mer samspilte. Dessverre har vi ikke helt marginene med oss, men vi vant tre strake kamper før denne, og det er ikke her vi skal hente poengene våre, sier spillerne.

- Hvor høyt kan dere havne på tabellen i år?

-  Vi skal havne blant de 10 beste, og gjerne enda litt høyere, gliser de.

Mats Selbekk er enig i at Furuset er kapable til å greie en topp 10-plassering.

-  Nå har vi to kamper mot Rosenborg i helga, og med seier der så er vi plutselig der vi skal være, sier han.

 

Toppkamper

Hasle/Løren har åpnet sesongen godt og ligger i skrivende stund på andre plass med 22 poeng - like mange som Tønsberg, men vestfoldingene har bedre målforskjell. Comet har vunnet 10 strake kamper og har to hengekamper. Med seier i dem, vil haldenserne gå forbi Hasle/Løren og Tønsberg. Tommy Lunds gutter har stort sett møtt overkommelig motstand så langt i år. Nå kommer toppkampene som perler på en snor:

Vålerenga 2, Grüner, Comet, Tønsberg, Jutul og Kongsvinger skal møtes i løpet av den neste måneden. Lund er ikke redd for å legge press på spillerne sine.

-  Den neste måneden blir utrolig viktig. Skal vi være i toppen må vi ha minst fire av seks poeng mot topplagene.

-  Hvem er den tøffeste motstanderen akkurat nå?

-  Comet ser heite ut, men jeg tror vi kan slå dem, sier Lund.

Kaptein Elia Hoelstad, som spilte en fantastisk kamp mot Furuset, mener det blir viktig å få  få en god start.

-  Hvis vi vinner de første toppkampene, så kan vi like godt vinne alle. Vi er i god form om dagen og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

 VIF først

Tommy Lund forteller at spillernes motivasjon ofte faller i kamper der Hasle/Løren er totalt overlegne.

-  Jeg tror ikke vi er blitt dårligere som hockeyspillere av å møte antatt svakere lag, men det blir fort kjedelig når vi dominerer veldig. Det gjelder både for publikum og spillerne. Vi vil heller møte lag som Comet, Grüner, Kongsvinger og Tønsberg i hver kamp. Vi hever oss etter motstanden, mener Lund.

På lørdag kommer Vålerengas rekrutter til Lørenhallen. Om vi skal tro Lund, blir det en tøff kamp.

-  Vålerenga 2 har alltid et ønske om å slå Hasle/Løren. De er unge, men vil bevise at de kan slå seniorene. Vi er nødt til å være «på» fra start, sier Lund.

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Hasle/Løren - Furuset 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

Lørenhallen

Tilskuere: 150

Dommer: Christer Gangsø

Mål for H/L: Elia Hoelstad, Marius Andersen, Joakim Tiller (2), Christian Sørensen (2) og Stian Granli.

Mål for FIF: Henrik Heen

Utvisninger: H/L 3x2 min., + 2x2 min., + 1x5 min., + 1x20 min.,

Skudd: 53-27

 

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!