- Må bare innse at Hasle/Løren er best

- Må bare innse at Hasle/Løren er best

 

Hasle/Løren hadde full kontroll og slo Furuset 7-1 i onsdagens lokaloppgjør. Furuset-trener Mats Selbekk innrømmer at Furuset må finne seg i å være lillebror i Groruddalen.

Skrevet av:

- Det er kjedelig å måtte innse at Hasle/Løren er best. Spesielt siden mange av spillerne har Furuset som sin moderklubb. Jeg skulle gjerne sett at de spilte hos oss, i den riktige klubben, men sånn er det ikke, sier Selbekk, som ikke var spesielt skuffet etter seks-målstapet.

- For å oppsummere kampen så spiller vi en 50 prosent bra match og en 50 prosent mindre bra kamp. Vi gjør mange rare feil og det suger energien ut av spillerne, sier Selbekk.

Før onsdagens lokaloppgjør hadde Furuset tre strake seire, og derfor var det knyttet stor spenning til kampen mot Hasle/Løren. Hjemmelaget kom best i gang da Elia Hoelstad satt inn 1-0. Henrik Heen utliknet for Furuset, før Marius Andersen igjen ga Hasle/Løren ledelsen.

-  Furuset gir alt i starten og for oss var det viktig å ri av den første stormen, sier Hasle/Løren-løper Christian Sørensen, som virkelig begynner å finne formen om dagen.

God kontroll

I midtperioden sørget Joakim Tiller (2) og Christian Sørensen for at Hasle/Løren hadde en solid 5-1-ledelse før de gikk til siste pause. Samme Sørensen økte til 6-1 før Andreas Undall ved et uhell slo ut tanna til Jonas Nygård. Undall fikk matchstraff og i overtall fastsatte Stian Granli sluttresultatet til 7-1.

- Det var en grei kamp fra vår side. Flere av gutta var småsyke, og vi kunne ha prestert mye bedre, men totalt sett er jeg veldig fornøyd, sier Hasle/Løren-trener Tommy Lund.

Han var aldri i tvil om hvor seieren ville havne.

-  Vi merket tidlig at Furuset ikke hadde så mye å komme med, og jeg var ikke i tvil om at vi skulle vinne kampen. Men i den første perioden var tempoet lavt og sånn kunne vi ikke fortsette. Da ville Furuset fått kampen inn i sitt spor, sier Lund.

Klar forbedring

Da Furuset og Hasle/Løren møttes i Forum for en drøy måned siden vant Hasle/Løren 13-2. Siden den gang har Furuset tatt flere skritt i riktig retning. Visekaptein Stian Furseth og målvakt Kristian Skoveng er ikke i tvil om at Furuset har noe på gang.

-  Jeg synes vi er gode i første og andre periode, sier Skoveng.

Furseth forteller at laget er bedre trent enn på lang tid.

 -  Vi har jobbet mye med kondisjonen og det merkes, i tillegg er vi mer samspilte. Dessverre har vi ikke helt marginene med oss, men vi vant tre strake kamper før denne, og det er ikke her vi skal hente poengene våre, sier spillerne.

- Hvor høyt kan dere havne på tabellen i år?

-  Vi skal havne blant de 10 beste, og gjerne enda litt høyere, gliser de.

Mats Selbekk er enig i at Furuset er kapable til å greie en topp 10-plassering.

-  Nå har vi to kamper mot Rosenborg i helga, og med seier der så er vi plutselig der vi skal være, sier han.

 

Toppkamper

Hasle/Løren har åpnet sesongen godt og ligger i skrivende stund på andre plass med 22 poeng - like mange som Tønsberg, men vestfoldingene har bedre målforskjell. Comet har vunnet 10 strake kamper og har to hengekamper. Med seier i dem, vil haldenserne gå forbi Hasle/Løren og Tønsberg. Tommy Lunds gutter har stort sett møtt overkommelig motstand så langt i år. Nå kommer toppkampene som perler på en snor:

Vålerenga 2, Grüner, Comet, Tønsberg, Jutul og Kongsvinger skal møtes i løpet av den neste måneden. Lund er ikke redd for å legge press på spillerne sine.

-  Den neste måneden blir utrolig viktig. Skal vi være i toppen må vi ha minst fire av seks poeng mot topplagene.

-  Hvem er den tøffeste motstanderen akkurat nå?

-  Comet ser heite ut, men jeg tror vi kan slå dem, sier Lund.

Kaptein Elia Hoelstad, som spilte en fantastisk kamp mot Furuset, mener det blir viktig å få  få en god start.

-  Hvis vi vinner de første toppkampene, så kan vi like godt vinne alle. Vi er i god form om dagen og vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

 VIF først

Tommy Lund forteller at spillernes motivasjon ofte faller i kamper der Hasle/Løren er totalt overlegne.

-  Jeg tror ikke vi er blitt dårligere som hockeyspillere av å møte antatt svakere lag, men det blir fort kjedelig når vi dominerer veldig. Det gjelder både for publikum og spillerne. Vi vil heller møte lag som Comet, Grüner, Kongsvinger og Tønsberg i hver kamp. Vi hever oss etter motstanden, mener Lund.

På lørdag kommer Vålerengas rekrutter til Lørenhallen. Om vi skal tro Lund, blir det en tøff kamp.

-  Vålerenga 2 har alltid et ønske om å slå Hasle/Løren. De er unge, men vil bevise at de kan slå seniorene. Vi er nødt til å være «på» fra start, sier Lund.

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Hasle/Løren - Furuset 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

Lørenhallen

Tilskuere: 150

Dommer: Christer Gangsø

Mål for H/L: Elia Hoelstad, Marius Andersen, Joakim Tiller (2), Christian Sørensen (2) og Stian Granli.

Mål for FIF: Henrik Heen

Utvisninger: H/L 3x2 min., + 2x2 min., + 1x5 min., + 1x20 min.,

Skudd: 53-27

 

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!