Må tennisen legges ned?

Må tennisen legges ned?

 

Tennisanlegget på Ellingsrud har ikke blitt oppgradert siden 1983. Nå er tennisleder Willi Silde redd for å måtte legge ned hele gruppa om ikke kommunen ruster opp.

Skrevet av:

- Slik anlegget står i dag, nytter det ikke å drive tennisgruppe på Ellingsrud. Banen er i så dårlig forfatning at den ikke kan spilles på.

- Det er kommunen som eier anlegget, men her har det ikke vært oppgradert på 30 år. Hvis kommunen og Bymiljøetaten ikke vil gjøre noe for å bedre forholdene må vi få beskjed, sier Willi Silde.

Han sitter som leder av Ellingsrud tennis. En gruppe som de siste årene har ligget i dvale på grunn av de dårlige fasilitetene.

- Det er mange som har lyst til å spille tennis på Ellingsrud, men dessverre er det ingen som har mulighet slik banen står i dag. Vi har ikke noe å tilby, og de som vil spille reiser ut av nærmiljøet. Hadde vi fått banen i orden igjen ville vi straks tatt opp aktiviteten igjen, sier Silde.

Klubben ønsker tennis

Jostein Rolstad sitter som leder av Ellingsrud Idrettslag. Han ønsker også at tennisaktiviteten skal komme tilbake.

- Willi Silde har helt rett i at banen er preget av mange år med slitasje uten oppgradering, og at aktiviteten derfor ligger i dvale nå. Klubben ønsker selvfølgelig å få i gang aktiviteten igjen. Vi synes det er synd å ha et anlegg som bare står der og forfaller i stedet for at den blir satt i stand og brukt

- Banen har vært populær. Vi vet også at skolene brukte den en del i sin tid, sier Rolstad.

Riggeplass

Tennisbanene på Ellingsrud ble oppført i 1983. Siden den gang har det ikke blitt gjort noe særlig for å holde dem ved like. I dag er det store sår i banedekket og glatt mose gror over hele plassen. Banene ble også brukt som riggeplass da den nye flerbrukshallen kom på plass. Dette gjorde ikke akkurat fasilitetene bedre.

- Vedlikehold av anlegg er alfa og omega for aktiviteten. Det nytter rett og slett ikke å spille tennis på et dekke med mose og dype sår, sier Willi Silde.

Han mener det er synd at kommunen ikke har gjort noe for å holde anlegget ved like.

- For meg virker det som mangel på interesse og oversikt. Vi har forsøkt å ha en løpende dialog med Bymiljøetaten (tidligere Idrettsetaten) over lengre tid. Problemet er at det stadig vekk er nye folk å forholde seg til og at etatene konstant skifter navn.

- Det å opprettholde kommunikasjon blir vanskelig, og vi får lite orientering, sier Silde.

Budsjettvedtak

Willi Silde håper Bymiljøetaten kan gi et klart svar på om de vil ruste opp anlegget på Ellingsrud, eller la det forfalle.

Det kan de imidlertid ikke gjøre på stående fot. I en mail skriver kommunikasjonsrådgiver Anne Grete Nyrud at behovet for tennisbanene på Ellingsrud ble kartlagt i 2010, og at tennisanlegget ikke er alene om å forfalle:

- Bymiljøetaten har et totalt etterslep på 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering av idrettsanlegg.

- Etterslepet for mer akutte tiltak er cirka 70 millioner kroner.

- Fordelingen av budsjettmidlene for neste år vet vi mer om etter budsjettvedtaket i bystyret i desember.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!