Må tennisen legges ned?

Må tennisen legges ned?

 

Tennisanlegget på Ellingsrud har ikke blitt oppgradert siden 1983. Nå er tennisleder Willi Silde redd for å måtte legge ned hele gruppa om ikke kommunen ruster opp.

- Slik anlegget står i dag, nytter det ikke å drive tennisgruppe på Ellingsrud. Banen er i så dårlig forfatning at den ikke kan spilles på.

- Det er kommunen som eier anlegget, men her har det ikke vært oppgradert på 30 år. Hvis kommunen og Bymiljøetaten ikke vil gjøre noe for å bedre forholdene må vi få beskjed, sier Willi Silde.

Han sitter som leder av Ellingsrud tennis. En gruppe som de siste årene har ligget i dvale på grunn av de dårlige fasilitetene.

- Det er mange som har lyst til å spille tennis på Ellingsrud, men dessverre er det ingen som har mulighet slik banen står i dag. Vi har ikke noe å tilby, og de som vil spille reiser ut av nærmiljøet. Hadde vi fått banen i orden igjen ville vi straks tatt opp aktiviteten igjen, sier Silde.

Klubben ønsker tennis

Jostein Rolstad sitter som leder av Ellingsrud Idrettslag. Han ønsker også at tennisaktiviteten skal komme tilbake.

- Willi Silde har helt rett i at banen er preget av mange år med slitasje uten oppgradering, og at aktiviteten derfor ligger i dvale nå. Klubben ønsker selvfølgelig å få i gang aktiviteten igjen. Vi synes det er synd å ha et anlegg som bare står der og forfaller i stedet for at den blir satt i stand og brukt

- Banen har vært populær. Vi vet også at skolene brukte den en del i sin tid, sier Rolstad.


Riggeplass

Tennisbanene på Ellingsrud ble oppført i 1983. Siden den gang har det ikke blitt gjort noe særlig for å holde dem ved like. I dag er det store sår i banedekket og glatt mose gror over hele plassen. Banene ble også brukt som riggeplass da den nye flerbrukshallen kom på plass. Dette gjorde ikke akkurat fasilitetene bedre.

- Vedlikehold av anlegg er alfa og omega for aktiviteten. Det nytter rett og slett ikke å spille tennis på et dekke med mose og dype sår, sier Willi Silde.

Han mener det er synd at kommunen ikke har gjort noe for å holde anlegget ved like.

- For meg virker det som mangel på interesse og oversikt. Vi har forsøkt å ha en løpende dialog med Bymiljøetaten (tidligere Idrettsetaten) over lengre tid. Problemet er at det stadig vekk er nye folk å forholde seg til og at etatene konstant skifter navn.

- Det å opprettholde kommunikasjon blir vanskelig, og vi får lite orientering, sier Silde.

Budsjettvedtak

Willi Silde håper Bymiljøetaten kan gi et klart svar på om de vil ruste opp anlegget på Ellingsrud, eller la det forfalle.

Det kan de imidlertid ikke gjøre på stående fot. I en mail skriver kommunikasjonsrådgiver Anne Grete Nyrud at behovet for tennisbanene på Ellingsrud ble kartlagt i 2010, og at tennisanlegget ikke er alene om å forfalle:

- Bymiljøetaten har et totalt etterslep på 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering av idrettsanlegg.

- Etterslepet for mer akutte tiltak er cirka 70 millioner kroner.

- Fordelingen av budsjettmidlene for neste år vet vi mer om etter budsjettvedtaket i bystyret i desember.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!