Må tennisen legges ned?

Må tennisen legges ned?

 

Tennisanlegget på Ellingsrud har ikke blitt oppgradert siden 1983. Nå er tennisleder Willi Silde redd for å måtte legge ned hele gruppa om ikke kommunen ruster opp.

- Slik anlegget står i dag, nytter det ikke å drive tennisgruppe på Ellingsrud. Banen er i så dårlig forfatning at den ikke kan spilles på.

- Det er kommunen som eier anlegget, men her har det ikke vært oppgradert på 30 år. Hvis kommunen og Bymiljøetaten ikke vil gjøre noe for å bedre forholdene må vi få beskjed, sier Willi Silde.

Han sitter som leder av Ellingsrud tennis. En gruppe som de siste årene har ligget i dvale på grunn av de dårlige fasilitetene.

- Det er mange som har lyst til å spille tennis på Ellingsrud, men dessverre er det ingen som har mulighet slik banen står i dag. Vi har ikke noe å tilby, og de som vil spille reiser ut av nærmiljøet. Hadde vi fått banen i orden igjen ville vi straks tatt opp aktiviteten igjen, sier Silde.

Klubben ønsker tennis

Jostein Rolstad sitter som leder av Ellingsrud Idrettslag. Han ønsker også at tennisaktiviteten skal komme tilbake.

- Willi Silde har helt rett i at banen er preget av mange år med slitasje uten oppgradering, og at aktiviteten derfor ligger i dvale nå. Klubben ønsker selvfølgelig å få i gang aktiviteten igjen. Vi synes det er synd å ha et anlegg som bare står der og forfaller i stedet for at den blir satt i stand og brukt

- Banen har vært populær. Vi vet også at skolene brukte den en del i sin tid, sier Rolstad.

Riggeplass

Tennisbanene på Ellingsrud ble oppført i 1983. Siden den gang har det ikke blitt gjort noe særlig for å holde dem ved like. I dag er det store sår i banedekket og glatt mose gror over hele plassen. Banene ble også brukt som riggeplass da den nye flerbrukshallen kom på plass. Dette gjorde ikke akkurat fasilitetene bedre.

- Vedlikehold av anlegg er alfa og omega for aktiviteten. Det nytter rett og slett ikke å spille tennis på et dekke med mose og dype sår, sier Willi Silde.

Han mener det er synd at kommunen ikke har gjort noe for å holde anlegget ved like.

- For meg virker det som mangel på interesse og oversikt. Vi har forsøkt å ha en løpende dialog med Bymiljøetaten (tidligere Idrettsetaten) over lengre tid. Problemet er at det stadig vekk er nye folk å forholde seg til og at etatene konstant skifter navn.

- Det å opprettholde kommunikasjon blir vanskelig, og vi får lite orientering, sier Silde.

Budsjettvedtak

Willi Silde håper Bymiljøetaten kan gi et klart svar på om de vil ruste opp anlegget på Ellingsrud, eller la det forfalle.

Det kan de imidlertid ikke gjøre på stående fot. I en mail skriver kommunikasjonsrådgiver Anne Grete Nyrud at behovet for tennisbanene på Ellingsrud ble kartlagt i 2010, og at tennisanlegget ikke er alene om å forfalle:

- Bymiljøetaten har et totalt etterslep på 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering av idrettsanlegg.

- Etterslepet for mer akutte tiltak er cirka 70 millioner kroner.

- Fordelingen av budsjettmidlene for neste år vet vi mer om etter budsjettvedtaket i bystyret i desember.

 

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.