Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

KJØRTE OVER RIVALEN: Petrus Olivestam, Gabriel Gervais og André Sørvik samlet sammen ti poeng mot erkerival Furuset, og viste hvem som er storebror i Groruddalen.

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Skrevet av:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 14:14

Scenen var satt for et skikkelig groruddalsoppgjør da et revitalisert Furuset gjestet Hasle/Løren onsdag kveld. På forhånd forventet begge lag en jevn og tett match, slik disse derbyene ofte utspiller seg.

Matchen begynte også i dette sporet, med to overraskende forsiktige lag.

– Tanken var hele tiden å være tålmodig og bare male på, forklarer Hasle-trener Philippe Juell.

Gjennom førsteperioden fikk hjemmelaget etter hvert tilrevet seg et visst initiativ, men det var «Ulva» fra Furuset som hadde omgangens største sjanse, da det sang i tverrliggeren bak Hasle-keeper Johannes Rohrmüller.

Mål preger kamper

Da lagene kom ut igjen til nyvannet is, fortsatte til dels det samme matchbildet. Riktignok økte intensiteten, og utvisningsboksen begynte å fylles opp. Nullen sprakk da Furuset hadde overtallsspill og Hasles Gabriel Gervais plutselig kom alene gjennom.

Fredrik Løvdahl ble sparket fra Furuset tidligere i sesongen, og hevnen var nok søt da han økte ledelsen drøye seks minutter ut i perioden.

– Mål preger hockeymatcher, og etter at vi tok ledelsen tok vi også fullstendig over matchen, sier Philippe Juell.

– Hasle spilte på seg voldsom selvtillit etter de første målene og fyrte på alle sylindrene. Uten å spekulere for mye, så kunne det kanskje gått litt annerledes hvis vi hadde fått det første målet, sier Furuset-trener Espen Pettersen.

Før perioden var over rakk også poenggarantist Petrus Olivestam å havne i målprotokollen, og oppgaven hadde brått blitt svært vanskelig for Furuset.

Ga nærmest opp

Tredje periode startet omtrent som den forrige, men det virket som om Furuset ikke helt hadde troen på at dette kunne snus. Følelsen ble forsterket etter mål av Rasmus Forsberg og Fredrik Thinn, og de siste ti minuttene var nærmest som en transportetappe å regne for hjemmelaget.

– Jeg syns Furuset virket litt tamme. De pleier å være skikkelig på hugget mot oss, men det manglet liksom noe denne gangen, sier Hasle-kaptein Fredrik Thinn.

Selv om seieren for lengst var sikret, fortsatte Hasle/Løren å trykke på, og ytterligere tre pucker havnet bak Jani Korpela i Furuset-buret.

– Vi kjørte et høyt tempo med alle fire rekkene, og mot slutten ble Furuset litt slitne og ukonsentrerte, forklarer Thinn.

Få med deg flere reaksjoner fra oppgjøret og les hele hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!