Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

KJØRTE OVER RIVALEN: Petrus Olivestam, Gabriel Gervais og André Sørvik samlet sammen ti poeng mot erkerival Furuset, og viste hvem som er storebror i Groruddalen.

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Skrevet av:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 14:14

Scenen var satt for et skikkelig groruddalsoppgjør da et revitalisert Furuset gjestet Hasle/Løren onsdag kveld. På forhånd forventet begge lag en jevn og tett match, slik disse derbyene ofte utspiller seg.

Matchen begynte også i dette sporet, med to overraskende forsiktige lag.

– Tanken var hele tiden å være tålmodig og bare male på, forklarer Hasle-trener Philippe Juell.

Gjennom førsteperioden fikk hjemmelaget etter hvert tilrevet seg et visst initiativ, men det var «Ulva» fra Furuset som hadde omgangens største sjanse, da det sang i tverrliggeren bak Hasle-keeper Johannes Rohrmüller.

Mål preger kamper

Da lagene kom ut igjen til nyvannet is, fortsatte til dels det samme matchbildet. Riktignok økte intensiteten, og utvisningsboksen begynte å fylles opp. Nullen sprakk da Furuset hadde overtallsspill og Hasles Gabriel Gervais plutselig kom alene gjennom.

Fredrik Løvdahl ble sparket fra Furuset tidligere i sesongen, og hevnen var nok søt da han økte ledelsen drøye seks minutter ut i perioden.

– Mål preger hockeymatcher, og etter at vi tok ledelsen tok vi også fullstendig over matchen, sier Philippe Juell.

– Hasle spilte på seg voldsom selvtillit etter de første målene og fyrte på alle sylindrene. Uten å spekulere for mye, så kunne det kanskje gått litt annerledes hvis vi hadde fått det første målet, sier Furuset-trener Espen Pettersen.


Før perioden var over rakk også poenggarantist Petrus Olivestam å havne i målprotokollen, og oppgaven hadde brått blitt svært vanskelig for Furuset.

Ga nærmest opp

Tredje periode startet omtrent som den forrige, men det virket som om Furuset ikke helt hadde troen på at dette kunne snus. Følelsen ble forsterket etter mål av Rasmus Forsberg og Fredrik Thinn, og de siste ti minuttene var nærmest som en transportetappe å regne for hjemmelaget.

– Jeg syns Furuset virket litt tamme. De pleier å være skikkelig på hugget mot oss, men det manglet liksom noe denne gangen, sier Hasle-kaptein Fredrik Thinn.


Selv om seieren for lengst var sikret, fortsatte Hasle/Løren å trykke på, og ytterligere tre pucker havnet bak Jani Korpela i Furuset-buret.

– Vi kjørte et høyt tempo med alle fire rekkene, og mot slutten ble Furuset litt slitne og ukonsentrerte, forklarer Thinn.

Få med deg flere reaksjoner fra oppgjøret og les hele hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!