Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

KJØRTE OVER RIVALEN: Petrus Olivestam, Gabriel Gervais og André Sørvik samlet sammen ti poeng mot erkerival Furuset, og viste hvem som er storebror i Groruddalen.

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 14:14

Scenen var satt for et skikkelig groruddalsoppgjør da et revitalisert Furuset gjestet Hasle/Løren onsdag kveld. På forhånd forventet begge lag en jevn og tett match, slik disse derbyene ofte utspiller seg.

Matchen begynte også i dette sporet, med to overraskende forsiktige lag.

– Tanken var hele tiden å være tålmodig og bare male på, forklarer Hasle-trener Philippe Juell.

Gjennom førsteperioden fikk hjemmelaget etter hvert tilrevet seg et visst initiativ, men det var «Ulva» fra Furuset som hadde omgangens største sjanse, da det sang i tverrliggeren bak Hasle-keeper Johannes Rohrmüller.

Mål preger kamper

Da lagene kom ut igjen til nyvannet is, fortsatte til dels det samme matchbildet. Riktignok økte intensiteten, og utvisningsboksen begynte å fylles opp. Nullen sprakk da Furuset hadde overtallsspill og Hasles Gabriel Gervais plutselig kom alene gjennom.

Fredrik Løvdahl ble sparket fra Furuset tidligere i sesongen, og hevnen var nok søt da han økte ledelsen drøye seks minutter ut i perioden.

– Mål preger hockeymatcher, og etter at vi tok ledelsen tok vi også fullstendig over matchen, sier Philippe Juell.

– Hasle spilte på seg voldsom selvtillit etter de første målene og fyrte på alle sylindrene. Uten å spekulere for mye, så kunne det kanskje gått litt annerledes hvis vi hadde fått det første målet, sier Furuset-trener Espen Pettersen.

Før perioden var over rakk også poenggarantist Petrus Olivestam å havne i målprotokollen, og oppgaven hadde brått blitt svært vanskelig for Furuset.

Ga nærmest opp

Tredje periode startet omtrent som den forrige, men det virket som om Furuset ikke helt hadde troen på at dette kunne snus. Følelsen ble forsterket etter mål av Rasmus Forsberg og Fredrik Thinn, og de siste ti minuttene var nærmest som en transportetappe å regne for hjemmelaget.

– Jeg syns Furuset virket litt tamme. De pleier å være skikkelig på hugget mot oss, men det manglet liksom noe denne gangen, sier Hasle-kaptein Fredrik Thinn.

Selv om seieren for lengst var sikret, fortsatte Hasle/Løren å trykke på, og ytterligere tre pucker havnet bak Jani Korpela i Furuset-buret.

– Vi kjørte et høyt tempo med alle fire rekkene, og mot slutten ble Furuset litt slitne og ukonsentrerte, forklarer Thinn.

Få med deg flere reaksjoner fra oppgjøret og les hele hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.