Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

KJØRTE OVER RIVALEN: Petrus Olivestam, Gabriel Gervais og André Sørvik samlet sammen ti poeng mot erkerival Furuset, og viste hvem som er storebror i Groruddalen.

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Skrevet av:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 14:14

Scenen var satt for et skikkelig groruddalsoppgjør da et revitalisert Furuset gjestet Hasle/Løren onsdag kveld. På forhånd forventet begge lag en jevn og tett match, slik disse derbyene ofte utspiller seg.

Matchen begynte også i dette sporet, med to overraskende forsiktige lag.

– Tanken var hele tiden å være tålmodig og bare male på, forklarer Hasle-trener Philippe Juell.

Gjennom førsteperioden fikk hjemmelaget etter hvert tilrevet seg et visst initiativ, men det var «Ulva» fra Furuset som hadde omgangens største sjanse, da det sang i tverrliggeren bak Hasle-keeper Johannes Rohrmüller.

Mål preger kamper

Da lagene kom ut igjen til nyvannet is, fortsatte til dels det samme matchbildet. Riktignok økte intensiteten, og utvisningsboksen begynte å fylles opp. Nullen sprakk da Furuset hadde overtallsspill og Hasles Gabriel Gervais plutselig kom alene gjennom.

Fredrik Løvdahl ble sparket fra Furuset tidligere i sesongen, og hevnen var nok søt da han økte ledelsen drøye seks minutter ut i perioden.

– Mål preger hockeymatcher, og etter at vi tok ledelsen tok vi også fullstendig over matchen, sier Philippe Juell.

– Hasle spilte på seg voldsom selvtillit etter de første målene og fyrte på alle sylindrene. Uten å spekulere for mye, så kunne det kanskje gått litt annerledes hvis vi hadde fått det første målet, sier Furuset-trener Espen Pettersen.

Før perioden var over rakk også poenggarantist Petrus Olivestam å havne i målprotokollen, og oppgaven hadde brått blitt svært vanskelig for Furuset.

Ga nærmest opp

Tredje periode startet omtrent som den forrige, men det virket som om Furuset ikke helt hadde troen på at dette kunne snus. Følelsen ble forsterket etter mål av Rasmus Forsberg og Fredrik Thinn, og de siste ti minuttene var nærmest som en transportetappe å regne for hjemmelaget.

– Jeg syns Furuset virket litt tamme. De pleier å være skikkelig på hugget mot oss, men det manglet liksom noe denne gangen, sier Hasle-kaptein Fredrik Thinn.

Selv om seieren for lengst var sikret, fortsatte Hasle/Løren å trykke på, og ytterligere tre pucker havnet bak Jani Korpela i Furuset-buret.

– Vi kjørte et høyt tempo med alle fire rekkene, og mot slutten ble Furuset litt slitne og ukonsentrerte, forklarer Thinn.

Få med deg flere reaksjoner fra oppgjøret og les hele hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

 
Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!