- Målet er A-sluttspill

- Målet er A-sluttspill

 

Høybråten og Stovners jenter 14 er blant favorittene i aldersgruppen. Laget vant nettopp LKB Cup i Danmark. Nå går de for samme resultat i årets Norway Cup.

Skrevet av:

Jentene har fått hederspris for gode prestasjoner tidligere dette året, vunnet alle kampene i sesongen, pluss LKB Cup i Danmark. Sistnevnte var i mai. På et spørsmål om de gode prestasjonene har gjort lagjentene kjepphøye, kommer det ut rungende ja.

- Vi er best, sier kaptein Mia Hagen.

Ni av spillerne sitter på gressplenen på idrettsbanen på Høybråten. De er enige i at det er lett å bli kjepphøy når man vinner det meste, men mener likevel at de har beina plantet på bakken.

Konkurrentene

Akers Avis Groruddalen har valgt Høybråten-jentene som et av hovedlagene vi følger i Norway Cup. I år blir det tredje gang de er med i den tradisjonsrike cupen.

I fjor kom de til B-sluttspillet, men dette forsvarer jentene ved at de var påmeldt et alderstrinn opp. De ville nemlig spille 11-er. I år er det A-sluttspill som er målet.

- Vi skal spille som vi alltid gjør, og da vil det gå bra, sier den mest snakkesalige av jentene, kapteinen selv.

Prestasjon

Ifølge jentene er det gøy både med det sosiale rundt cupen og fotballen.

- Det er ekstra stas når det kommer mange og ser på kampene. Da må vi prestere enda mer. Vi får et press på oss som er bra.

Lagets svakheter skal være at de lett slapper av hvis de leder mye. Men mye styrker laget.

- Vi har spilt sammen siden vi var sju år gamle, så vi kjenner hverandres styrker og svakheter på banen. Pluss at vi samspiller bra. Vi jobber som et team, mener jentene, som også spiller sammen på håndballbanen.

Mia Hagen påpeker at det ikke er noe krangling.

- Vi er alle positive og flinke til å rose hverandre. Vi kjefter ikke på hverandre om vi gjør noe feil, men vi sier jo så klart fra.

Ellers mener jentene at gjenkjennelsesfaktoren deres på Norway Cup vil være at de er konstant glade.

Taktikk

Jan Harald Olsen er trener sammen med Thomas Bråthen. De startet opp laget da jentene var sju år gamle, og har nå vært trenere for jentelaget i alle årene. Olsen er positiv til Norway Cup.

- Vi stiller med et sterkt lag der alle spillerne er flinke. De har sine styrker på forskjellige steder, og samspillet blir derfor bra.

Oppstarten til cupen blir litt amputert ved at det er sommerferie og jentene ikke trener, men det blir det gjort noe med i disse dager. Nå trenes det hver dag, ifølge Olsen.

- Hva er taktikken mot kampene?

- Vi vil følge med på enkeltspillere på de forskjellige lagene. Se på styrker og svakheter. Deretter jobber vi ut fra det.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!