- Målet er A-sluttspill

- Målet er A-sluttspill

 

Høybråten og Stovners jenter 14 er blant favorittene i aldersgruppen. Laget vant nettopp LKB Cup i Danmark. Nå går de for samme resultat i årets Norway Cup.

Tekst:

Publisert:

Jentene har fått hederspris for gode prestasjoner tidligere dette året, vunnet alle kampene i sesongen, pluss LKB Cup i Danmark. Sistnevnte var i mai. På et spørsmål om de gode prestasjonene har gjort lagjentene kjepphøye, kommer det ut rungende ja.

- Vi er best, sier kaptein Mia Hagen.

Ni av spillerne sitter på gressplenen på idrettsbanen på Høybråten. De er enige i at det er lett å bli kjepphøy når man vinner det meste, men mener likevel at de har beina plantet på bakken.

Konkurrentene

Akers Avis Groruddalen har valgt Høybråten-jentene som et av hovedlagene vi følger i Norway Cup. I år blir det tredje gang de er med i den tradisjonsrike cupen.

I fjor kom de til B-sluttspillet, men dette forsvarer jentene ved at de var påmeldt et alderstrinn opp. De ville nemlig spille 11-er. I år er det A-sluttspill som er målet.

- Vi skal spille som vi alltid gjør, og da vil det gå bra, sier den mest snakkesalige av jentene, kapteinen selv.

Prestasjon

Ifølge jentene er det gøy både med det sosiale rundt cupen og fotballen.

- Det er ekstra stas når det kommer mange og ser på kampene. Da må vi prestere enda mer. Vi får et press på oss som er bra.

Lagets svakheter skal være at de lett slapper av hvis de leder mye. Men mye styrker laget.

- Vi har spilt sammen siden vi var sju år gamle, så vi kjenner hverandres styrker og svakheter på banen. Pluss at vi samspiller bra. Vi jobber som et team, mener jentene, som også spiller sammen på håndballbanen.

Mia Hagen påpeker at det ikke er noe krangling.

- Vi er alle positive og flinke til å rose hverandre. Vi kjefter ikke på hverandre om vi gjør noe feil, men vi sier jo så klart fra.

Ellers mener jentene at gjenkjennelsesfaktoren deres på Norway Cup vil være at de er konstant glade.

Taktikk

Jan Harald Olsen er trener sammen med Thomas Bråthen. De startet opp laget da jentene var sju år gamle, og har nå vært trenere for jentelaget i alle årene. Olsen er positiv til Norway Cup.

- Vi stiller med et sterkt lag der alle spillerne er flinke. De har sine styrker på forskjellige steder, og samspillet blir derfor bra.

Oppstarten til cupen blir litt amputert ved at det er sommerferie og jentene ikke trener, men det blir det gjort noe med i disse dager. Nå trenes det hver dag, ifølge Olsen.

- Hva er taktikken mot kampene?

- Vi vil følge med på enkeltspillere på de forskjellige lagene. Se på styrker og svakheter. Deretter jobber vi ut fra det.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.