- Målet er A-sluttspill

- Målet er A-sluttspill

 

Høybråten og Stovners jenter 14 er blant favorittene i aldersgruppen. Laget vant nettopp LKB Cup i Danmark. Nå går de for samme resultat i årets Norway Cup.

Skrevet av:

Jentene har fått hederspris for gode prestasjoner tidligere dette året, vunnet alle kampene i sesongen, pluss LKB Cup i Danmark. Sistnevnte var i mai. På et spørsmål om de gode prestasjonene har gjort lagjentene kjepphøye, kommer det ut rungende ja.

- Vi er best, sier kaptein Mia Hagen.

Ni av spillerne sitter på gressplenen på idrettsbanen på Høybråten. De er enige i at det er lett å bli kjepphøy når man vinner det meste, men mener likevel at de har beina plantet på bakken.

Konkurrentene

Akers Avis Groruddalen har valgt Høybråten-jentene som et av hovedlagene vi følger i Norway Cup. I år blir det tredje gang de er med i den tradisjonsrike cupen.


I fjor kom de til B-sluttspillet, men dette forsvarer jentene ved at de var påmeldt et alderstrinn opp. De ville nemlig spille 11-er. I år er det A-sluttspill som er målet.

- Vi skal spille som vi alltid gjør, og da vil det gå bra, sier den mest snakkesalige av jentene, kapteinen selv.

Prestasjon

Ifølge jentene er det gøy både med det sosiale rundt cupen og fotballen.


- Det er ekstra stas når det kommer mange og ser på kampene. Da må vi prestere enda mer. Vi får et press på oss som er bra.

Lagets svakheter skal være at de lett slapper av hvis de leder mye. Men mye styrker laget.

- Vi har spilt sammen siden vi var sju år gamle, så vi kjenner hverandres styrker og svakheter på banen. Pluss at vi samspiller bra. Vi jobber som et team, mener jentene, som også spiller sammen på håndballbanen.

Mia Hagen påpeker at det ikke er noe krangling.

- Vi er alle positive og flinke til å rose hverandre. Vi kjefter ikke på hverandre om vi gjør noe feil, men vi sier jo så klart fra.

Ellers mener jentene at gjenkjennelsesfaktoren deres på Norway Cup vil være at de er konstant glade.

Taktikk

Jan Harald Olsen er trener sammen med Thomas Bråthen. De startet opp laget da jentene var sju år gamle, og har nå vært trenere for jentelaget i alle årene. Olsen er positiv til Norway Cup.


- Vi stiller med et sterkt lag der alle spillerne er flinke. De har sine styrker på forskjellige steder, og samspillet blir derfor bra.

Oppstarten til cupen blir litt amputert ved at det er sommerferie og jentene ikke trener, men det blir det gjort noe med i disse dager. Nå trenes det hver dag, ifølge Olsen.

- Hva er taktikken mot kampene?

- Vi vil følge med på enkeltspillere på de forskjellige lagene. Se på styrker og svakheter. Deretter jobber vi ut fra det.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!