Marcus prøvespiller for Ipswich

Marcus prøvespiller for Ipswich

 

Rommens keepertalent Marcus Engebretsen stakk i går til England og Ipswich Town. Her skal han være på prøvespill ut måneden, og håper å gjøre et godt nok inntrykk til å bli invitert tilbake.

Skrevet av:

At Groruddalen avler fram fotballtalenter er ingen nyhet. Den nyeste spilleren fra dalen til å få smake litt av profflivet er Marcus Engebretsen fra Rommen 95. I går satte han seg på flyet for å prøvespille med den engelske Championship-klubben Ipswich Town.

Klubben har en stolt tradisjon på balløya, og vant blant annet serien i 1962. Senere kom også triumfer i FA-Cupen og UEFA-cupen. Klubben er også kjent for rekrutteringsarbeidet sitt, og de har flere ganger vunnet FA Youth Cup. Sist i 2005.

- Jeg gleder meg virkelig. Dette blir en spennende og ny opplevelse for meg. Jeg er spent på forholdene og nivået der borte, men jeg tror det er mye bedre enn i Norge, sa han før avreise da Akers Avis Groruddalen møtte han utenfor Rommens klubbhus.

Marcus skal være i England fram til 27. februar. Han skal gjennom to treninger hver dag, og han skal også få prøve seg i to kamper. Både mot Reading og West Ham.

Det hersker ingen tvil om hva målet med turen er.

- Jeg håper å gjøre et så bra inntrykk at jeg blir buden tilbake, og muligens blir signert etter hvert. Jeg har lyst til å satse på en fotballkarriere og bli proff, innrømmer han.

Uansett tror Engebretsen han vil lære mye av turen.

- Jeg regner med å få utvikling på de dagene jeg er der. Jeg kommer til å lære mye av å spille med et høyere tempo, og jeg vil høste erfaringer. Det blir både morsomt og utfordrende, spår han.

 

Historisk

Marcus Engebretsens keeperkvaliteter har blitt lagt merke til av flere andre klubber. Det var egentlig planlagt at han skulle en tur til Wolverhampton for noen uker siden, men klubben slet med forholdene rundt akademiet sitt. Derfor ble det Ipswich i stedet. Uansett er han den første spilleren fra Rommen noen sinne som drar til utlandet.

- Det er jo ganske kult at jeg er den første.

- Det er stort å komme i historie­boka til klubben, og det er kult at mange følger med meg som keeper. Jeg føler meg litt som en liten stjerne, sier han med et lite smil bak ordene.

Akers Avis Groruddalen vet også at flere andre av Rommens unge talenter blir fulgt nøye, og vi blir ikke overrasket om også andre tar turen over dammen til det britiske fastland i fremtiden.

Rommens leder, Espen Myrbakken, er naturlig nok stolt over klubbens breddearbeid.

- Dette prøvespillet viser at arbeidet klubben har lagt ned i 95-generasjonen bærer frukter. Det viser også at det nytter for mindre klubber å avle talenter, og at man ikke må til storklubbene for å bli lagt merke til.

 

- Vi er veldig stolte av Marcus, og vi håper han får en fin opplevelse. Samtidig håper vi han lærer mye der nede, sier Espen Myrbakken.

- Marcus har en sjanse

Mannen som står bak prøveoppholdet hos Ipswich er den samme mannen som fikk Rocky og Leon Lekaj over til Sheffield Wednesday. Charles Bamber har tro på det nye keepertalentet.

 

- Marcus har mange kvaliteter som keeper. Han er rolig under press, og leser situasjonene tidlig. I tillegg håndterer han situasjonene og ballen veldig bra.

- Han har en del å jobbe med på styrke og fysikk, men han er fremdeles ung. Jeg tror han kan ha en sjanse til å imponere i Ipswich, sier talentspeideren.

Bamber presiserer at det ikke er lett å komme igjennom nåløyet.

- Vi får vente å se hvordan han gjør det. Hvis Marcus står som han pleier tror jeg det kommer til å gå bra, men det er lang vei fra å bli invitert på treninger til å bli signert. Først og fremst gjelder det å bli invitert tilbake, presiserer Bamber.

Han innrømmer også at han ser på flere Rommen-spillere.

- Det er flere vi titter på, men jeg vil ikke ut med noen navn. Vi er i samtaler med flere klubber angående noen av spillerne, sier han.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!