Marcus prøvespiller for Ipswich

Marcus prøvespiller for Ipswich

 

Rommens keepertalent Marcus Engebretsen stakk i går til England og Ipswich Town. Her skal han være på prøvespill ut måneden, og håper å gjøre et godt nok inntrykk til å bli invitert tilbake.

At Groruddalen avler fram fotballtalenter er ingen nyhet. Den nyeste spilleren fra dalen til å få smake litt av profflivet er Marcus Engebretsen fra Rommen 95. I går satte han seg på flyet for å prøvespille med den engelske Championship-klubben Ipswich Town.
Klubben har en stolt tradisjon på balløya, og vant blant annet serien i 1962. Senere kom også triumfer i FA-Cupen og UEFA-cupen. Klubben er også kjent for rekrutteringsarbeidet sitt, og de har flere ganger vunnet FA Youth Cup. Sist i 2005.

- Jeg gleder meg virkelig. Dette blir en spennende og ny opplevelse for meg. Jeg er spent på forholdene og nivået der borte, men jeg tror det er mye bedre enn i Norge, sa han før avreise da Akers Avis Groruddalen møtte han utenfor Rommens klubbhus.

Marcus skal være i England fram til 27. februar. Han skal gjennom to treninger hver dag, og han skal også få prøve seg i to kamper. Både mot Reading og West Ham.

Det hersker ingen tvil om hva målet med turen er.

- Jeg håper å gjøre et så bra inntrykk at jeg blir buden tilbake, og muligens blir signert etter hvert. Jeg har lyst til å satse på en fotballkarriere og bli proff, innrømmer han.

Uansett tror Engebretsen han vil lære mye av turen.

- Jeg regner med å få utvikling på de dagene jeg er der. Jeg kommer til å lære mye av å spille med et høyere tempo, og jeg vil høste erfaringer. Det blir både morsomt og utfordrende, spår han.

 

Historisk

Marcus Engebretsens keeperkvaliteter har blitt lagt merke til av flere andre klubber. Det var egentlig planlagt at han skulle en tur til Wolverhampton for noen uker siden, men klubben slet med forholdene rundt akademiet sitt. Derfor ble det Ipswich i stedet. Uansett er han den første spilleren fra Rommen noen sinne som drar til utlandet.

- Det er jo ganske kult at jeg er den første.

- Det er stort å komme i historie­boka til klubben, og det er kult at mange følger med meg som keeper. Jeg føler meg litt som en liten stjerne, sier han med et lite smil bak ordene.

Akers Avis Groruddalen vet også at flere andre av Rommens unge talenter blir fulgt nøye, og vi blir ikke overrasket om også andre tar turen over dammen til det britiske fastland i fremtiden.

Rommens leder, Espen Myrbakken, er naturlig nok stolt over klubbens breddearbeid.

- Dette prøvespillet viser at arbeidet klubben har lagt ned i 95-generasjonen bærer frukter. Det viser også at det nytter for mindre klubber å avle talenter, og at man ikke må til storklubbene for å bli lagt merke til.

 

- Vi er veldig stolte av Marcus, og vi håper han får en fin opplevelse. Samtidig håper vi han lærer mye der nede, sier Espen Myrbakken.

- Marcus har en sjanse

Mannen som står bak prøveoppholdet hos Ipswich er den samme mannen som fikk Rocky og Leon Lekaj over til Sheffield Wednesday. Charles Bamber har tro på det nye keepertalentet.

 

- Marcus har mange kvaliteter som keeper. Han er rolig under press, og leser situasjonene tidlig. I tillegg håndterer han situasjonene og ballen veldig bra.

- Han har en del å jobbe med på styrke og fysikk, men han er fremdeles ung. Jeg tror han kan ha en sjanse til å imponere i Ipswich, sier talentspeideren.

Bamber presiserer at det ikke er lett å komme igjennom nåløyet.

- Vi får vente å se hvordan han gjør det. Hvis Marcus står som han pleier tror jeg det kommer til å gå bra, men det er lang vei fra å bli invitert på treninger til å bli signert. Først og fremst gjelder det å bli invitert tilbake, presiserer Bamber.

Han innrømmer også at han ser på flere Rommen-spillere.

- Det er flere vi titter på, men jeg vil ikke ut med noen navn. Vi er i samtaler med flere klubber angående noen av spillerne, sier han.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!