Marcus prøvespiller for Ipswich

Marcus prøvespiller for Ipswich

 

Rommens keepertalent Marcus Engebretsen stakk i går til England og Ipswich Town. Her skal han være på prøvespill ut måneden, og håper å gjøre et godt nok inntrykk til å bli invitert tilbake.

Skrevet av:

At Groruddalen avler fram fotballtalenter er ingen nyhet. Den nyeste spilleren fra dalen til å få smake litt av profflivet er Marcus Engebretsen fra Rommen 95. I går satte han seg på flyet for å prøvespille med den engelske Championship-klubben Ipswich Town.

Klubben har en stolt tradisjon på balløya, og vant blant annet serien i 1962. Senere kom også triumfer i FA-Cupen og UEFA-cupen. Klubben er også kjent for rekrutteringsarbeidet sitt, og de har flere ganger vunnet FA Youth Cup. Sist i 2005.

- Jeg gleder meg virkelig. Dette blir en spennende og ny opplevelse for meg. Jeg er spent på forholdene og nivået der borte, men jeg tror det er mye bedre enn i Norge, sa han før avreise da Akers Avis Groruddalen møtte han utenfor Rommens klubbhus.

Marcus skal være i England fram til 27. februar. Han skal gjennom to treninger hver dag, og han skal også få prøve seg i to kamper. Både mot Reading og West Ham.

Det hersker ingen tvil om hva målet med turen er.

- Jeg håper å gjøre et så bra inntrykk at jeg blir buden tilbake, og muligens blir signert etter hvert. Jeg har lyst til å satse på en fotballkarriere og bli proff, innrømmer han.

Uansett tror Engebretsen han vil lære mye av turen.

- Jeg regner med å få utvikling på de dagene jeg er der. Jeg kommer til å lære mye av å spille med et høyere tempo, og jeg vil høste erfaringer. Det blir både morsomt og utfordrende, spår han.

 

Historisk

Marcus Engebretsens keeperkvaliteter har blitt lagt merke til av flere andre klubber. Det var egentlig planlagt at han skulle en tur til Wolverhampton for noen uker siden, men klubben slet med forholdene rundt akademiet sitt. Derfor ble det Ipswich i stedet. Uansett er han den første spilleren fra Rommen noen sinne som drar til utlandet.

- Det er jo ganske kult at jeg er den første.

- Det er stort å komme i historie­boka til klubben, og det er kult at mange følger med meg som keeper. Jeg føler meg litt som en liten stjerne, sier han med et lite smil bak ordene.

Akers Avis Groruddalen vet også at flere andre av Rommens unge talenter blir fulgt nøye, og vi blir ikke overrasket om også andre tar turen over dammen til det britiske fastland i fremtiden.

Rommens leder, Espen Myrbakken, er naturlig nok stolt over klubbens breddearbeid.

- Dette prøvespillet viser at arbeidet klubben har lagt ned i 95-generasjonen bærer frukter. Det viser også at det nytter for mindre klubber å avle talenter, og at man ikke må til storklubbene for å bli lagt merke til.

 

- Vi er veldig stolte av Marcus, og vi håper han får en fin opplevelse. Samtidig håper vi han lærer mye der nede, sier Espen Myrbakken.

- Marcus har en sjanse

Mannen som står bak prøveoppholdet hos Ipswich er den samme mannen som fikk Rocky og Leon Lekaj over til Sheffield Wednesday. Charles Bamber har tro på det nye keepertalentet.

 

- Marcus har mange kvaliteter som keeper. Han er rolig under press, og leser situasjonene tidlig. I tillegg håndterer han situasjonene og ballen veldig bra.

- Han har en del å jobbe med på styrke og fysikk, men han er fremdeles ung. Jeg tror han kan ha en sjanse til å imponere i Ipswich, sier talentspeideren.

Bamber presiserer at det ikke er lett å komme igjennom nåløyet.

- Vi får vente å se hvordan han gjør det. Hvis Marcus står som han pleier tror jeg det kommer til å gå bra, men det er lang vei fra å bli invitert på treninger til å bli signert. Først og fremst gjelder det å bli invitert tilbake, presiserer Bamber.

Han innrømmer også at han ser på flere Rommen-spillere.

- Det er flere vi titter på, men jeg vil ikke ut med noen navn. Vi er i samtaler med flere klubber angående noen av spillerne, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!