Marcus prøvespiller for Ipswich

Marcus prøvespiller for Ipswich

 

Rommens keepertalent Marcus Engebretsen stakk i går til England og Ipswich Town. Her skal han være på prøvespill ut måneden, og håper å gjøre et godt nok inntrykk til å bli invitert tilbake.

At Groruddalen avler fram fotballtalenter er ingen nyhet. Den nyeste spilleren fra dalen til å få smake litt av profflivet er Marcus Engebretsen fra Rommen 95. I går satte han seg på flyet for å prøvespille med den engelske Championship-klubben Ipswich Town.

Klubben har en stolt tradisjon på balløya, og vant blant annet serien i 1962. Senere kom også triumfer i FA-Cupen og UEFA-cupen. Klubben er også kjent for rekrutteringsarbeidet sitt, og de har flere ganger vunnet FA Youth Cup. Sist i 2005.

- Jeg gleder meg virkelig. Dette blir en spennende og ny opplevelse for meg. Jeg er spent på forholdene og nivået der borte, men jeg tror det er mye bedre enn i Norge, sa han før avreise da Akers Avis Groruddalen møtte han utenfor Rommens klubbhus.

Marcus skal være i England fram til 27. februar. Han skal gjennom to treninger hver dag, og han skal også få prøve seg i to kamper. Både mot Reading og West Ham.

Det hersker ingen tvil om hva målet med turen er.

- Jeg håper å gjøre et så bra inntrykk at jeg blir buden tilbake, og muligens blir signert etter hvert. Jeg har lyst til å satse på en fotballkarriere og bli proff, innrømmer han.

Uansett tror Engebretsen han vil lære mye av turen.

- Jeg regner med å få utvikling på de dagene jeg er der. Jeg kommer til å lære mye av å spille med et høyere tempo, og jeg vil høste erfaringer. Det blir både morsomt og utfordrende, spår han.

 

Historisk

Marcus Engebretsens keeperkvaliteter har blitt lagt merke til av flere andre klubber. Det var egentlig planlagt at han skulle en tur til Wolverhampton for noen uker siden, men klubben slet med forholdene rundt akademiet sitt. Derfor ble det Ipswich i stedet. Uansett er han den første spilleren fra Rommen noen sinne som drar til utlandet.

- Det er jo ganske kult at jeg er den første.

- Det er stort å komme i historie­boka til klubben, og det er kult at mange følger med meg som keeper. Jeg føler meg litt som en liten stjerne, sier han med et lite smil bak ordene.

Akers Avis Groruddalen vet også at flere andre av Rommens unge talenter blir fulgt nøye, og vi blir ikke overrasket om også andre tar turen over dammen til det britiske fastland i fremtiden.

Rommens leder, Espen Myrbakken, er naturlig nok stolt over klubbens breddearbeid.

- Dette prøvespillet viser at arbeidet klubben har lagt ned i 95-generasjonen bærer frukter. Det viser også at det nytter for mindre klubber å avle talenter, og at man ikke må til storklubbene for å bli lagt merke til.

 

- Vi er veldig stolte av Marcus, og vi håper han får en fin opplevelse. Samtidig håper vi han lærer mye der nede, sier Espen Myrbakken.

- Marcus har en sjanse

Mannen som står bak prøveoppholdet hos Ipswich er den samme mannen som fikk Rocky og Leon Lekaj over til Sheffield Wednesday. Charles Bamber har tro på det nye keepertalentet.

 

- Marcus har mange kvaliteter som keeper. Han er rolig under press, og leser situasjonene tidlig. I tillegg håndterer han situasjonene og ballen veldig bra.

- Han har en del å jobbe med på styrke og fysikk, men han er fremdeles ung. Jeg tror han kan ha en sjanse til å imponere i Ipswich, sier talentspeideren.

Bamber presiserer at det ikke er lett å komme igjennom nåløyet.

- Vi får vente å se hvordan han gjør det. Hvis Marcus står som han pleier tror jeg det kommer til å gå bra, men det er lang vei fra å bli invitert på treninger til å bli signert. Først og fremst gjelder det å bli invitert tilbake, presiserer Bamber.

Han innrømmer også at han ser på flere Rommen-spillere.

- Det er flere vi titter på, men jeg vil ikke ut med noen navn. Vi er i samtaler med flere klubber angående noen av spillerne, sier han.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.