Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Se bildet større

SIKTER HØYT: Dennis Håland Granås og Johannes Daniel Turpeinen storkoste seg på basketcamp. Nå drømmer gutta om en profesjonell basketkarriere.

Bestekompisene Dennis Håland Granås (12) og Johannes Daniel Turpeinen (12) fra Høybråten bruker vinterferien sin på Apalløkka. Parkett og lay-ups er mye mer fristende enn diagonalgang og Kvikk-Lunsj for de to ivrige basketgutta.

– Vi driver bare med basket, det er det som er morsomt, sier de to bestemt.

Gutta er med på Ammeruds basketcamp, der unge fra hele byen har fått tilbud om å terpe litt ekstra på ferdighetene gjennom skoleferien. Dennis er godt kjent på Apalløkka etter å ha vært med på flere «camper», mens Johannes ble overbevist om å bli med for første gang.

– Det er her enda bedre enn vanlig trening. Vi er jo her fem timer hver dag og møter mange nye folk både på og utenfor banen, sier duoen.

Det viktigste er at det blir basket

At det er mange ukjente fjes på Ammeruds basketcamp er ikke tilfeldig, for klubben har invitert fra hele Oslo for å sikre at basketsultne unger kunne bruke vinterferien på driblinger istedenfor Netflix.

– Her om dagen var det en som kom helt fra Ålesund, ler Ammerud-spiller Marco Sanders, som gjennomfører campen.

– Jeg tror det er bra med spredning i klubbene. Da blir det ikke bare som vanlige treninger, og man får prøve seg mot nye motstandere, supplerer juniorspiller Nicolai Foss, som assisterer Sanders gjennom uka.

De to Ammerud-spillerne hadde gjerne sett at det var flere lokale deltakere, men det viktigste er uansett at det fylles opp i Apalløkka.

– Vi er fornøyde så lenge det blir basket!

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.