ANNONSE

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Se bildet større

SIKTER HØYT: Dennis Håland Granås og Johannes Daniel Turpeinen storkoste seg på basketcamp. Nå drømmer gutta om en profesjonell basketkarriere.

Bestekompisene Dennis Håland Granås (12) og Johannes Daniel Turpeinen (12) fra Høybråten bruker vinterferien sin på Apalløkka. Parkett og lay-ups er mye mer fristende enn diagonalgang og Kvikk-Lunsj for de to ivrige basketgutta.

– Vi driver bare med basket, det er det som er morsomt, sier de to bestemt.

Gutta er med på Ammeruds basketcamp, der unge fra hele byen har fått tilbud om å terpe litt ekstra på ferdighetene gjennom skoleferien. Dennis er godt kjent på Apalløkka etter å ha vært med på flere «camper», mens Johannes ble overbevist om å bli med for første gang.

– Det er her enda bedre enn vanlig trening. Vi er jo her fem timer hver dag og møter mange nye folk både på og utenfor banen, sier duoen.

Det viktigste er at det blir basket

At det er mange ukjente fjes på Ammeruds basketcamp er ikke tilfeldig, for klubben har invitert fra hele Oslo for å sikre at basketsultne unger kunne bruke vinterferien på driblinger istedenfor Netflix.

– Her om dagen var det en som kom helt fra Ålesund, ler Ammerud-spiller Marco Sanders, som gjennomfører campen.

– Jeg tror det er bra med spredning i klubbene. Da blir det ikke bare som vanlige treninger, og man får prøve seg mot nye motstandere, supplerer juniorspiller Nicolai Foss, som assisterer Sanders gjennom uka.

De to Ammerud-spillerne hadde gjerne sett at det var flere lokale deltakere, men det viktigste er uansett at det fylles opp i Apalløkka.

– Vi er fornøyde så lenge det blir basket!

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE