Med verden for sine føtter

Med verden for sine føtter

JORDA RUNDT: Tobias Brandal Busæt med ny verdensrekord og nye reisedestinasjoner i sikte.

Tobias «Becs» Brandal Busæt (22, Refstad) med ny verdensrekord i freestyle. Den forrige rekordinnehaveren var ingen ringere enn ham selv. Se rekordtrikset!

Skrevet av:

Oppdatert:
01.11.2014 kl 12:04

– Denne rekorden er kanskje noe av det vanskeligste jeg har gjort så langt i freestyle. Vanskelighetsgraden er enorm, signaturtrikset har blitt mitt skarpeste våpen i konkurranser, sier Tobias.

Amatw nt (Alternative mitch around the world) har blitt varemerket til 22-åringen. Så god er «Becs» at han har blitt sin egen rival i no touch-kategorien (nt). Det er en verdensdel ned til nærmeste utfordrer, men rekordmannen gir seg ikke på 30 «runder rundt jorda».

Sosiale kanaler

Rekorden er dokumentert på film og har allerede spredt seg på Youtube og i andre sosiale medier. Tobias har begge de to foregående rekordene på henholdsvis 22 og 27. Nærmeste utfordrer er en italiener, han står bokført med 19 runder. Dermed fortsetter Refstad-sjongløren å sette sitt fotavtrykk i den voksende idretten.

– Det var veldig få som trodde dette var mulig, inkludert meg selv. Men målet har alltid vært å komme over 30, og det føles fantastisk at jeg har klart det. Jeg går alltid for nye rekorder, men over 40 runder er umulig, sier Tobias før han får tenkt seg om;

– Jeg sa jo det samme om 30 den gangen jeg satte verdensrekord med 22, kanskje det er mulig med 40, legger han til.

Fornyet energi

I takt med prestasjonene og resultatene er Tobias blitt et sjeldent syn i den norske hovedstaden. Så langt i år har han vært mye på reisefot, med fotballen i bagasjen. Nå venter også et nytt opphold i fotballgale Brasil i regi av Red Bull.

– Verdenscupen i London (5. plass) ble en nedtur, det ble dessverre stang ut og dommerne var vel ikke helt på lag med meg. Nå ser jeg fremover og gleder meg til Brasil. Jeg har trent veldig godt, sier han.

Forrige gang han krysset Sør-Atlanteren figurerte han på brasiliansk tv med fotballmagikeren Kaká. Foran 50 millioner seere begeistret han sambanasjonen med spektakulære triks. Kaká, som til daglig tjener til livets opphold i AC Milan, roste nordmannen opp i skyene. 11. november blir det igjen sirkus, denne gangen i brasilianske Salvador.

Nye stjerner

Red Bull Street Style er et av årets høydepunkter, og som i fjor tyder mye på at det dukker opp et kjent fotballfjes. Men verdens beste freestyle-trikser er ikke på autografjakt i Brasil.

– Det er vel ikke uventet om Neymar (Barcelona) dukker opp, men personlig synes jeg det er litt teit. I fjor var det Marco Materazzi som var gjestedommer, og han gjorde ikke noe særlig inntrykk på meg, ikke konkurransen heller. Han er vel mest kjent for å bli skallet ned av Zinedine Zidane.

– Sånn sett så bor det mer artisteri i Neymar, men jeg foretrekker dommere som kjenner til idretten. Men freestyle er show, og show skal det bli, lover Tobias.

Tango for to

Erlend Fagerli (17) slår følge til Salvador, ettersom merittene til Tobias har banet vei for to nordmenn i det gjeveste sirkuset. Og læremesteren har klokkertro på den unge medpassasjeren.

– Jeg tror Erlend vil overraske, han er ukjent i dette selskapet og et nytt bekjentskap for de andre. Meg har de sett før, de vet hva jeg står for, og det kan være utfordrende.

– Dommerne vet at jeg har verdensrekorden i Amatw og forventer en nærmest prikkfri opptreden. Selv om juryen ikke skal legge vekt på det, er det fort gjort å kreve mer fra meg, mener Tobias.

Snarvisitt

Etter en hektisk sommer erkjenner «Becs» at det koster krefter å reise jorda rundt. Fra utsiden kan livet som freestyle-stjerne fremstå som et omreisende eventyr, men det er ikke realiteten, forteller han.

– Filmene på flyene har jeg vel sett noen ganger nå, de fungerer utmerket som sovemedisin. Det blir mange reisedøgn, men jeg rekker dessverre ikke å se så mye av byene. Reisene tar ofte mer tid enn oppholdet, og det er veldig krevende, men samtidig fantastisk morsomt.

– For hvert år som går blir det bare bedre og bedre. Nivået på utøverne gjenspeiler den utviklingen freestyle gjennomgår. Jeg lever av å fremføre drømmene mine, så derfor er jeg stolt av og glad for at jeg er kvalifisert til et nytt år blant verdenseliten, avslutter Tobias.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!