Med verden for sine føtter

Med verden for sine føtter

JORDA RUNDT: Tobias Brandal Busæt med ny verdensrekord og nye reisedestinasjoner i sikte.

Tobias «Becs» Brandal Busæt (22, Refstad) med ny verdensrekord i freestyle. Den forrige rekordinnehaveren var ingen ringere enn ham selv. Se rekordtrikset!

Skrevet av:

Oppdatert:
01.11.2014 kl 12:04

– Denne rekorden er kanskje noe av det vanskeligste jeg har gjort så langt i freestyle. Vanskelighetsgraden er enorm, signaturtrikset har blitt mitt skarpeste våpen i konkurranser, sier Tobias.

Amatw nt (Alternative mitch around the world) har blitt varemerket til 22-åringen. Så god er «Becs» at han har blitt sin egen rival i no touch-kategorien (nt). Det er en verdensdel ned til nærmeste utfordrer, men rekordmannen gir seg ikke på 30 «runder rundt jorda».

Sosiale kanaler

Rekorden er dokumentert på film og har allerede spredt seg på Youtube og i andre sosiale medier. Tobias har begge de to foregående rekordene på henholdsvis 22 og 27. Nærmeste utfordrer er en italiener, han står bokført med 19 runder. Dermed fortsetter Refstad-sjongløren å sette sitt fotavtrykk i den voksende idretten.

– Det var veldig få som trodde dette var mulig, inkludert meg selv. Men målet har alltid vært å komme over 30, og det føles fantastisk at jeg har klart det. Jeg går alltid for nye rekorder, men over 40 runder er umulig, sier Tobias før han får tenkt seg om;

– Jeg sa jo det samme om 30 den gangen jeg satte verdensrekord med 22, kanskje det er mulig med 40, legger han til.

Fornyet energi

I takt med prestasjonene og resultatene er Tobias blitt et sjeldent syn i den norske hovedstaden. Så langt i år har han vært mye på reisefot, med fotballen i bagasjen. Nå venter også et nytt opphold i fotballgale Brasil i regi av Red Bull.

– Verdenscupen i London (5. plass) ble en nedtur, det ble dessverre stang ut og dommerne var vel ikke helt på lag med meg. Nå ser jeg fremover og gleder meg til Brasil. Jeg har trent veldig godt, sier han.

Forrige gang han krysset Sør-Atlanteren figurerte han på brasiliansk tv med fotballmagikeren Kaká. Foran 50 millioner seere begeistret han sambanasjonen med spektakulære triks. Kaká, som til daglig tjener til livets opphold i AC Milan, roste nordmannen opp i skyene. 11. november blir det igjen sirkus, denne gangen i brasilianske Salvador.

Nye stjerner

Red Bull Street Style er et av årets høydepunkter, og som i fjor tyder mye på at det dukker opp et kjent fotballfjes. Men verdens beste freestyle-trikser er ikke på autografjakt i Brasil.

– Det er vel ikke uventet om Neymar (Barcelona) dukker opp, men personlig synes jeg det er litt teit. I fjor var det Marco Materazzi som var gjestedommer, og han gjorde ikke noe særlig inntrykk på meg, ikke konkurransen heller. Han er vel mest kjent for å bli skallet ned av Zinedine Zidane.

– Sånn sett så bor det mer artisteri i Neymar, men jeg foretrekker dommere som kjenner til idretten. Men freestyle er show, og show skal det bli, lover Tobias.

Tango for to

Erlend Fagerli (17) slår følge til Salvador, ettersom merittene til Tobias har banet vei for to nordmenn i det gjeveste sirkuset. Og læremesteren har klokkertro på den unge medpassasjeren.

– Jeg tror Erlend vil overraske, han er ukjent i dette selskapet og et nytt bekjentskap for de andre. Meg har de sett før, de vet hva jeg står for, og det kan være utfordrende.

– Dommerne vet at jeg har verdensrekorden i Amatw og forventer en nærmest prikkfri opptreden. Selv om juryen ikke skal legge vekt på det, er det fort gjort å kreve mer fra meg, mener Tobias.

Snarvisitt

Etter en hektisk sommer erkjenner «Becs» at det koster krefter å reise jorda rundt. Fra utsiden kan livet som freestyle-stjerne fremstå som et omreisende eventyr, men det er ikke realiteten, forteller han.

– Filmene på flyene har jeg vel sett noen ganger nå, de fungerer utmerket som sovemedisin. Det blir mange reisedøgn, men jeg rekker dessverre ikke å se så mye av byene. Reisene tar ofte mer tid enn oppholdet, og det er veldig krevende, men samtidig fantastisk morsomt.

– For hvert år som går blir det bare bedre og bedre. Nivået på utøverne gjenspeiler den utviklingen freestyle gjennomgår. Jeg lever av å fremføre drømmene mine, så derfor er jeg stolt av og glad for at jeg er kvalifisert til et nytt år blant verdenseliten, avslutter Tobias.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!