Medaljefangst i judo-NM

Medaljefangst i judo-NM

 

Det er full rulle i judoklubben NJJK på Haugerud for tiden. I NM samlet de syv medaljer og en kongepokal til klubbens merittliste.

NJJK stilte med seks utøvere til Norgesmesterskapet i judo. Fasiten etter stevnet var hele fire gull, to sølv, en bronse og en femteplass.

Storfavoritten Esther Myrebøe tok to av gullmedaljene, både i egen og åpen vektklasse for seniorer. Hun stakk derfor også av med den gjeve kongepokalen.

Simen Aas og Stian Bakken tok overbevisende hvert sitt gull i ungdomsklassen. Bakken stilte også opp i juniorklassen og tok et sølv.

Man merket også at judo-Norge er inne i et generasjonsskifte. Flere av de utøverne som har for vane å vinne, ble denne gang slått av de unge og lovende.

Dette gjaldt også NJJKs egen favoritt, Stig Traavik (40), som måtte trekke det korteste strået i finalen i - 73 kilo for herrer mot en ungfole. Sølv i klassen som hadde flest utøvere i hele mesterskapet.

Gøril Johansen tok bronse i sin vektklasse, som også hadde flest jenteutøvere under mesterskapet, og hun tok en femteplass i åpen vektklasse, hvor nevnte Myrebøe tok gullet.

Leder av klubben May Linn Hystad er fornøyd med Norgesmesterskapet.

- Klart vi er fornøyde med medaljefangsten. Vi kunne muligens fått enda flere medaljer om flere hadde vært med. Til neste år satser vi på større deltakelse da vi selv skal arrangere NM, forteller hun.

 

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.