Medaljer i første forsøk

Medaljer i første forsøk

 

Lillomarkas orienteringsungdommer starter sesongen slik de avsluttet den forrige. Med å kapre medaljer.

Skrevet av:

Riktignok var helgens hovedløp for 14-16 åringer et uoffisielt mesterskap, men Eirik Skoglund Godal, Adam Gottfridsson og Thorstein Wang reiste hjem fra sist helgs Ski-O-treff på snørike Sjusøen med gull, sølv og bronse.At det skulle bli Eirik Skoglund Godal som sikret gullet, var ingen stor bombe. Eirik, som nå går i 15-årsklassen, er sterk både med kartet og i langrennssporet.- Jeg visste det ville være krevende o-teknisk med vannvittig mye scooterspor på kryss og tvers. Derfor var planen å holde farten nede slik at jeg hele tiden visste hvor jeg skulle i neste løypekryss.Den taktikken fungerte. Etter en litt forsiktig åpning, kom Eirik inn i kartarbeidet og hadde bestetid fra fjerde post og inn. I mål var han halvannet minutt foran nærmeste konkurrent.Et år eldre Adam Gottfridsson er først og fremst en god kartleser, men ristet på hodet da han gikk over mål. Selv mente han det ble for mye tidstap underveis og var overrasket da løpet holdt til sølv. At spranget fram til gullvinner Eskil Kinneberg var stort, mente han var helt naturlig.Thorstein Wang har fart på skia og har hatt stor framgang i o-løypa siste året. Riktignok måtte han tåle et par bommer underveis, men tredjeplassen i 14-årsklassen der medaljørene var i ei klasse for seg, var sterk.I hovedløpsklassene tok Hans Erik Heggem en femteplass i H 15, mens Andrine Benjaminsen og Ingvild Brekke sørget for dobbeltseier i D 13. Bare tre sekunder skilte venninnene.Nyervervelsen Jonas Juveli gikk inn til fjerdeplass i juniorklassen i en konkurranse som også var VM-test. Gaute Hallan Steiwer måtte se seg slått med 22 sekunder på plassen bak. Både Jonas og Gaute tar ski-orientering som fin trening foran sommeren, og har ingen ambisjoner om VM der tre løpere allerede synes klare.Ski-O-treffet på Sjusjøen hadde samlet omkring 230 løpere, med avsluttende sprint søndag.KOJ

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!