Medaljer i første forsøk

Medaljer i første forsøk

 

Lillomarkas orienteringsungdommer starter sesongen slik de avsluttet den forrige. Med å kapre medaljer.

Skrevet av:

Riktignok var helgens hovedløp for 14-16 åringer et uoffisielt mesterskap, men Eirik Skoglund Godal, Adam Gottfridsson og Thorstein Wang reiste hjem fra sist helgs Ski-O-treff på snørike Sjusøen med gull, sølv og bronse.At det skulle bli Eirik Skoglund Godal som sikret gullet, var ingen stor bombe. Eirik, som nå går i 15-årsklassen, er sterk både med kartet og i langrennssporet.- Jeg visste det ville være krevende o-teknisk med vannvittig mye scooterspor på kryss og tvers. Derfor var planen å holde farten nede slik at jeg hele tiden visste hvor jeg skulle i neste løypekryss.Den taktikken fungerte. Etter en litt forsiktig åpning, kom Eirik inn i kartarbeidet og hadde bestetid fra fjerde post og inn. I mål var han halvannet minutt foran nærmeste konkurrent.Et år eldre Adam Gottfridsson er først og fremst en god kartleser, men ristet på hodet da han gikk over mål. Selv mente han det ble for mye tidstap underveis og var overrasket da løpet holdt til sølv. At spranget fram til gullvinner Eskil Kinneberg var stort, mente han var helt naturlig.Thorstein Wang har fart på skia og har hatt stor framgang i o-løypa siste året. Riktignok måtte han tåle et par bommer underveis, men tredjeplassen i 14-årsklassen der medaljørene var i ei klasse for seg, var sterk.I hovedløpsklassene tok Hans Erik Heggem en femteplass i H 15, mens Andrine Benjaminsen og Ingvild Brekke sørget for dobbeltseier i D 13. Bare tre sekunder skilte venninnene.Nyervervelsen Jonas Juveli gikk inn til fjerdeplass i juniorklassen i en konkurranse som også var VM-test. Gaute Hallan Steiwer måtte se seg slått med 22 sekunder på plassen bak. Både Jonas og Gaute tar ski-orientering som fin trening foran sommeren, og har ingen ambisjoner om VM der tre løpere allerede synes klare.Ski-O-treffet på Sjusjøen hadde samlet omkring 230 løpere, med avsluttende sprint søndag.KOJ

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!