Medaljer i første forsøk

Medaljer i første forsøk

 

Lillomarkas orienteringsungdommer starter sesongen slik de avsluttet den forrige. Med å kapre medaljer.

Riktignok var helgens hovedløp for 14-16 åringer et uoffisielt mesterskap, men Eirik Skoglund Godal, Adam Gottfridsson og Thorstein Wang reiste hjem fra sist helgs Ski-O-treff på snørike Sjusøen med gull, sølv og bronse.At det skulle bli Eirik Skoglund Godal som sikret gullet, var ingen stor bombe. Eirik, som nå går i 15-årsklassen, er sterk både med kartet og i langrennssporet.- Jeg visste det ville være krevende o-teknisk med vannvittig mye scooterspor på kryss og tvers. Derfor var planen å holde farten nede slik at jeg hele tiden visste hvor jeg skulle i neste løypekryss.Den taktikken fungerte. Etter en litt forsiktig åpning, kom Eirik inn i kartarbeidet og hadde bestetid fra fjerde post og inn. I mål var han halvannet minutt foran nærmeste konkurrent.Et år eldre Adam Gottfridsson er først og fremst en god kartleser, men ristet på hodet da han gikk over mål. Selv mente han det ble for mye tidstap underveis og var overrasket da løpet holdt til sølv. At spranget fram til gullvinner Eskil Kinneberg var stort, mente han var helt naturlig.Thorstein Wang har fart på skia og har hatt stor framgang i o-løypa siste året. Riktignok måtte han tåle et par bommer underveis, men tredjeplassen i 14-årsklassen der medaljørene var i ei klasse for seg, var sterk.I hovedløpsklassene tok Hans Erik Heggem en femteplass i H 15, mens Andrine Benjaminsen og Ingvild Brekke sørget for dobbeltseier i D 13. Bare tre sekunder skilte venninnene.Nyervervelsen Jonas Juveli gikk inn til fjerdeplass i juniorklassen i en konkurranse som også var VM-test. Gaute Hallan Steiwer måtte se seg slått med 22 sekunder på plassen bak. Både Jonas og Gaute tar ski-orientering som fin trening foran sommeren, og har ingen ambisjoner om VM der tre løpere allerede synes klare.Ski-O-treffet på Sjusjøen hadde samlet omkring 230 løpere, med avsluttende sprint søndag.KOJ

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!