Medaljer i første forsøk

Medaljer i første forsøk

 

Lillomarkas orienteringsungdommer starter sesongen slik de avsluttet den forrige. Med å kapre medaljer.

Riktignok var helgens hovedløp for 14-16 åringer et uoffisielt mesterskap, men Eirik Skoglund Godal, Adam Gottfridsson og Thorstein Wang reiste hjem fra sist helgs Ski-O-treff på snørike Sjusøen med gull, sølv og bronse.At det skulle bli Eirik Skoglund Godal som sikret gullet, var ingen stor bombe. Eirik, som nå går i 15-årsklassen, er sterk både med kartet og i langrennssporet.- Jeg visste det ville være krevende o-teknisk med vannvittig mye scooterspor på kryss og tvers. Derfor var planen å holde farten nede slik at jeg hele tiden visste hvor jeg skulle i neste løypekryss.Den taktikken fungerte. Etter en litt forsiktig åpning, kom Eirik inn i kartarbeidet og hadde bestetid fra fjerde post og inn. I mål var han halvannet minutt foran nærmeste konkurrent.Et år eldre Adam Gottfridsson er først og fremst en god kartleser, men ristet på hodet da han gikk over mål. Selv mente han det ble for mye tidstap underveis og var overrasket da løpet holdt til sølv. At spranget fram til gullvinner Eskil Kinneberg var stort, mente han var helt naturlig.Thorstein Wang har fart på skia og har hatt stor framgang i o-løypa siste året. Riktignok måtte han tåle et par bommer underveis, men tredjeplassen i 14-årsklassen der medaljørene var i ei klasse for seg, var sterk.I hovedløpsklassene tok Hans Erik Heggem en femteplass i H 15, mens Andrine Benjaminsen og Ingvild Brekke sørget for dobbeltseier i D 13. Bare tre sekunder skilte venninnene.Nyervervelsen Jonas Juveli gikk inn til fjerdeplass i juniorklassen i en konkurranse som også var VM-test. Gaute Hallan Steiwer måtte se seg slått med 22 sekunder på plassen bak. Både Jonas og Gaute tar ski-orientering som fin trening foran sommeren, og har ingen ambisjoner om VM der tre løpere allerede synes klare.Ski-O-treffet på Sjusjøen hadde samlet omkring 230 løpere, med avsluttende sprint søndag.KOJ

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.