Medaljeras i taekwondo-NM

Medaljeras i taekwondo-NM

 

Groruddalen tok den aller største biten av kaka da NM i Taekwondo ble sparket unna i Bodø i helga. Hele 20 av årets medaljer gikk til Groruddalen. I tillegg stakk Eirik Nilssen Bratli av med kongepokalen, mens Gunnar Bratli ble kåret til årets trener.

Skrevet av:

 

At Groruddalen vet å sparke fra seg er ingen hemmelighet. Derfor var det knyttet store forhåpninger til dalens utøvere da årets norgesmesterskap i Taekwondo ble unnagjort i Bodø i helga. Forhåpningene ble innfridd på alle måter. Fasit etter helga er 20 NM-medaljer til Groruddalen. Mudo Team Furuset&Tveita tok fire gull, tre sølv og to bronse, men Grorud Taekwondo tok tre gull, to sølv og seks bronse.

De to klubbenes trenere hadde på ingen måter noen blåmandag etter hjemkomsten fra Nordland fylke.

- Det ble et kjempestevne igjen. Å ta ni medaljer med ti utøvere er en god prestasjon. Vi er veldig fornøyde, sier Gunnar Bratli fra Mudo Team Furuset & Tveita.

- Vi hadde litt stang ut i visse tilfeller, men ellers en bra gjennomføring. Vi var i fem finaler og endte opp med tre gull og to sølv. Du skal ikke kimse av det, forteller Mikael Oguz fra Grorud Taekwondo.

Han er spesielt godt fornøyd med Hasnain Hussain og Janakan Sivakumars gullmedaljer.

- Hasnain gikk et bra VM for to måneder siden. Han merker vel at sesongen går på hell, men klarte å mobilisere godt foran helga. Janakan satser veldig hardt, og har en stor fremtid foran seg. Han leverer i hvert mesterskap, og det bli spennende å følge utviklingen hans, oppsummerer Oguz.

 

Moralske vinnere

Furuset & Tveita fikk også prisen som nest beste klubb i stevnet, men de burde fått førsteplassen.

Heimdal som tok førsteplassen tok bare ett gull i NM, men de slo likevel groruddølene med ett poeng sammelagt. Mye av grunnen er at de hadde med 17 utøvere og det gis ett poeng pr. deltaker i tillegg til medaljepoeng. Gunnar Bratli henger seg ikke for mye opp i det.

- Vi vet at vi egentlig er den beste klubben. Vi tok flest gull i hele stevnet.

- Det er klart det var noen av oss som var skuffa over ikke å få førsteplassen, men vi er moralske vinnnere, sier han.

Grorud Taekwondo ble den tredje beste klubben under stevnet.

 

Talentdalen

Å ta 20 medaljer i et NM vitner om stor kompetanse i Groruddalen.

- Det er utrolig bra, og det viser at Groruddalen har et enormt potensiale.

- Vi har masse fin ungdom med massevis av energi, og det jobbes godt i begge klubbene. 20 medaljer til Grorddalen, forteller alt, sier Gunnar Bratli.

- Det er selvfølgelig bra, men det er ingen hemmelighet at Groruddalen er en talentfabrikk. Dette gjelder i de fleste idretter. At dalen gjør det så bra er med på å skape et positivt inntrykk av dalen, og det er bra for utviklingen av norsk taekwondo, forteller Robert Honningdalsnes fra Grorud Taekwondo.

Gunnar Bratli tror man kunne kommet enda lenger med mer støtte.

- Vårt problem er at vi sliter med økonomien. Det er vanskelig å få sponsorer her i Oslo. Steigen som arrangerte NM i år fikk gaver for rundt 400.000 kroner for deres arbeid med barn og unge. Om vi hadde fått tilsvarende hadde vi vært i himmelen. Bare tenk på hva vi kunne utrettet da, sier han.

Også sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, gir rosende ord til dalen.

- Det jobbes utrolig godt i Goruddalen, og det er vi meget fornøyd med. Vi er stolte over både Furuset&Tveita og Grorud. Begge klubber har engasjerte og gode trenere som lever og ånder for taekwondo, samtidig som de klarer å få utviklet talenter på rekke og rad. Det liker vi, sier han.

Kongepokal til Eirik (19)

I fjor vant Eirik Nilssen Bratli (19) NM etter å ha slått rivalen Robert Honningdalsnes i finalen. I år gjentok han bragden, og ble belønnet med kongepokalen.

Turneringens store kamp ble Groruddals-oppgjøret mellom Eirik Nilssen Bratli fra Mudo Team Furuset&Tveita og Groruds Robert Honningdalsnes. I fjor vant Bratli sin første NM-tittel etter å ha slått Honningdalsnes i finalen. Vi husker godt taperens ord etter kampen i fjor.

- NM-tittelen kommer han til å miste ved første anledning igjen. I neste NM skal han få så hatten passer, ble det sagt.

De ordene måtte han spise i seg etter årets finale. Bratli vant nemlig oppgjøret 8-6, og strålte over å ha fått den største utmerkelsen i norsk idrett og kongepokalen i en alder av 19 år. Det er det kun Pål Breiland som har gjort før da han sikret seg den i 1998.

- Dette er helt sykt. Det er rart å være her man har sikta etter i mange år. Det er rett og slett dødskult å få en kongepokal. Det er herlig å se at hard jobbing over tid betaler seg. Det inspirerer meg til nye og større mål, sier Bratli.

- Hvilke mål tenker du på?

- Jeg har jo som mål å delta i OL. 2012 kommer muligens litt for tidlig, men 2016 kan gå. Det kommer også snart et senior-EM som jeg har lyst til å gå. Det er bare å fortsette å jobbe hardt, sier han.

Kongepokalen kom før skjema for Nilssen Bratlis del.

- Jeg hadde på ingen måte forventet å få den allerede nå, og ble ganske overrasket. Det er slike historier du leser om i avisa, men som ikke skjer deg. Jeg er stolt, erklærer han.

Også coach, Gunnar Bratli, var fornøyd.

- Jeg er rett og slett imponert. Det er tøft å forsvare en tittel, og Robert er en av de beste utøverne i landet. Dette er en stor prestasjon, slår han fast.

 

Skuffa

Om Eirik Nilssen Bratli var i kjempehumør etter helga var Robert Honningdalsnes helt i den andre delen av skalaen.

- Det er ikke til å legge skjul på at jeg er skuffa. Jeg er irritert over å ha skuffet meg selv. Jeg hater å tape. Uansett om det er for Eirik eller for mora mi, sier han.

- Etter tapet i fjor så uttalte du at...

- Jeg husker godt hva jeg sa, og jeg har fortsatt lyst til å stå for de ordene, men jeg må nok spise dem i meg. Jeg klarte ikke holde ord, sier Honningdalsnes.

Heller ikke trener Mikael Oguz var for imponert over finalen.

- Det er typisk Robert å ikke få vist at han er best i Norge. Det er ikke bra nok rett og slett, men han må lære seg å kunne takle høye skuldre på hjemmebane. Jeg har tro på Robert, og tror dette er siste gang vi ser at han feiler. Kjenner jeg ham rett går han rett å blir nordisk mester igjen, sier han.

Honningdalsnes ser nå fremover mot nye dueller.

- Jeg skal gjøre alt som står i min makt for å ta tilbake NM-tittelen til neste år. I mellomtiden fokuserer jeg fram til Nordisk mesterskap i januar. Da får vi se om jeg kan forsvare tittelen min der, sier han.

Honningdalsnes er på ingen måter bitter på Nilssen Bratli.

- Han er en fantastisk utøver som fortjener tittelen. Kampen var spennende og jevnt, men den var bedre fra hans side. Det er bare å gratulere med tittel og kongepokal. Det er stort, slår han fast.

 

Avhengig av hverandre

Rivaliseringen på matta lager uansett ingen bulker i vennskapet mellom de to utøverne.

- Målet vårt er å bli best mulig. Jeg trenger Robert for å bli god, og han trenger meg for det samme. Det er viktig at vi samarbeider for å komme lenger enn resten av Norges-eliten. Vi er gode kompiser selv om vi er fiender på matta, forteller Nilssen Bratli.

- Vi er avhengige av hverandre, og vi kommer ingen vei uten samarbeid. Vi er fortsatt gode venner, sier Honningdalsnes.

Gunnar Bratli fra Furuset&Tveita er kåret til årets trener

Som om ikke kongepokal til sønn Eirik var nok. Bratli-familien kunne smykke seg med mer ære. Far og primus motor i Mudo Furuset&Tveita, Gunnar Bratli, ble nemlig kåret til årets coach. Akkurat som  i 2007.

-  Det var veldig artig å få prisen igjen. Det er klubbene selv som stemmer fram årets trener, og det er en honnør å få anerkjennelse fra de andre trenerne. Man blir ikke rik på penger i denne idretten, men det inspirerer like godt med slike tilbakemeldinger, sier Bratli.

Da Akers Avis Groruddalen besøkte Furuset & Tveita hadde utøverne følgende beskjed:

- Det er fullt fortjent at Gunnar ble årets coach. Han har fått fram utøvere i alle internasjonale mesterskap i år pluss at han hjalp Nikolina Kursar til VM-bronse.

- Gunnar er rett og slett Norges beste coach, sa de.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!