Medaljeras i taekwondo-NM

Medaljeras i taekwondo-NM

 

Groruddalen tok den aller største biten av kaka da NM i Taekwondo ble sparket unna i Bodø i helga. Hele 20 av årets medaljer gikk til Groruddalen. I tillegg stakk Eirik Nilssen Bratli av med kongepokalen, mens Gunnar Bratli ble kåret til årets trener.

 

At Groruddalen vet å sparke fra seg er ingen hemmelighet. Derfor var det knyttet store forhåpninger til dalens utøvere da årets norgesmesterskap i Taekwondo ble unnagjort i Bodø i helga. Forhåpningene ble innfridd på alle måter. Fasit etter helga er 20 NM-medaljer til Groruddalen. Mudo Team Furuset&Tveita tok fire gull, tre sølv og to bronse, men Grorud Taekwondo tok tre gull, to sølv og seks bronse.

De to klubbenes trenere hadde på ingen måter noen blåmandag etter hjemkomsten fra Nordland fylke.

- Det ble et kjempestevne igjen. Å ta ni medaljer med ti utøvere er en god prestasjon. Vi er veldig fornøyde, sier Gunnar Bratli fra Mudo Team Furuset & Tveita.

- Vi hadde litt stang ut i visse tilfeller, men ellers en bra gjennomføring. Vi var i fem finaler og endte opp med tre gull og to sølv. Du skal ikke kimse av det, forteller Mikael Oguz fra Grorud Taekwondo.

Han er spesielt godt fornøyd med Hasnain Hussain og Janakan Sivakumars gullmedaljer.

- Hasnain gikk et bra VM for to måneder siden. Han merker vel at sesongen går på hell, men klarte å mobilisere godt foran helga. Janakan satser veldig hardt, og har en stor fremtid foran seg. Han leverer i hvert mesterskap, og det bli spennende å følge utviklingen hans, oppsummerer Oguz.

 

Moralske vinnere

Furuset & Tveita fikk også prisen som nest beste klubb i stevnet, men de burde fått førsteplassen.

Heimdal som tok førsteplassen tok bare ett gull i NM, men de slo likevel groruddølene med ett poeng sammelagt. Mye av grunnen er at de hadde med 17 utøvere og det gis ett poeng pr. deltaker i tillegg til medaljepoeng. Gunnar Bratli henger seg ikke for mye opp i det.

- Vi vet at vi egentlig er den beste klubben. Vi tok flest gull i hele stevnet.

- Det er klart det var noen av oss som var skuffa over ikke å få førsteplassen, men vi er moralske vinnnere, sier han.

Grorud Taekwondo ble den tredje beste klubben under stevnet.

 

Talentdalen

Å ta 20 medaljer i et NM vitner om stor kompetanse i Groruddalen.

- Det er utrolig bra, og det viser at Groruddalen har et enormt potensiale.

- Vi har masse fin ungdom med massevis av energi, og det jobbes godt i begge klubbene. 20 medaljer til Grorddalen, forteller alt, sier Gunnar Bratli.

- Det er selvfølgelig bra, men det er ingen hemmelighet at Groruddalen er en talentfabrikk. Dette gjelder i de fleste idretter. At dalen gjør det så bra er med på å skape et positivt inntrykk av dalen, og det er bra for utviklingen av norsk taekwondo, forteller Robert Honningdalsnes fra Grorud Taekwondo.

Gunnar Bratli tror man kunne kommet enda lenger med mer støtte.

- Vårt problem er at vi sliter med økonomien. Det er vanskelig å få sponsorer her i Oslo. Steigen som arrangerte NM i år fikk gaver for rundt 400.000 kroner for deres arbeid med barn og unge. Om vi hadde fått tilsvarende hadde vi vært i himmelen. Bare tenk på hva vi kunne utrettet da, sier han.

Også sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, gir rosende ord til dalen.

- Det jobbes utrolig godt i Goruddalen, og det er vi meget fornøyd med. Vi er stolte over både Furuset&Tveita og Grorud. Begge klubber har engasjerte og gode trenere som lever og ånder for taekwondo, samtidig som de klarer å få utviklet talenter på rekke og rad. Det liker vi, sier han.

Kongepokal til Eirik (19)

I fjor vant Eirik Nilssen Bratli (19) NM etter å ha slått rivalen Robert Honningdalsnes i finalen. I år gjentok han bragden, og ble belønnet med kongepokalen.
Turneringens store kamp ble Groruddals-oppgjøret mellom Eirik Nilssen Bratli fra Mudo Team Furuset&Tveita og Groruds Robert Honningdalsnes. I fjor vant Bratli sin første NM-tittel etter å ha slått Honningdalsnes i finalen. Vi husker godt taperens ord etter kampen i fjor.

- NM-tittelen kommer han til å miste ved første anledning igjen. I neste NM skal han få så hatten passer, ble det sagt.

De ordene måtte han spise i seg etter årets finale. Bratli vant nemlig oppgjøret 8-6, og strålte over å ha fått den største utmerkelsen i norsk idrett og kongepokalen i en alder av 19 år. Det er det kun Pål Breiland som har gjort før da han sikret seg den i 1998.

- Dette er helt sykt. Det er rart å være her man har sikta etter i mange år. Det er rett og slett dødskult å få en kongepokal. Det er herlig å se at hard jobbing over tid betaler seg. Det inspirerer meg til nye og større mål, sier Bratli.

- Hvilke mål tenker du på?

- Jeg har jo som mål å delta i OL. 2012 kommer muligens litt for tidlig, men 2016 kan gå. Det kommer også snart et senior-EM som jeg har lyst til å gå. Det er bare å fortsette å jobbe hardt, sier han.

Kongepokalen kom før skjema for Nilssen Bratlis del.

- Jeg hadde på ingen måte forventet å få den allerede nå, og ble ganske overrasket. Det er slike historier du leser om i avisa, men som ikke skjer deg. Jeg er stolt, erklærer han.

Også coach, Gunnar Bratli, var fornøyd.

- Jeg er rett og slett imponert. Det er tøft å forsvare en tittel, og Robert er en av de beste utøverne i landet. Dette er en stor prestasjon, slår han fast.

 

Skuffa

Om Eirik Nilssen Bratli var i kjempehumør etter helga var Robert Honningdalsnes helt i den andre delen av skalaen.

- Det er ikke til å legge skjul på at jeg er skuffa. Jeg er irritert over å ha skuffet meg selv. Jeg hater å tape. Uansett om det er for Eirik eller for mora mi, sier han.

- Etter tapet i fjor så uttalte du at...

- Jeg husker godt hva jeg sa, og jeg har fortsatt lyst til å stå for de ordene, men jeg må nok spise dem i meg. Jeg klarte ikke holde ord, sier Honningdalsnes.

Heller ikke trener Mikael Oguz var for imponert over finalen.

- Det er typisk Robert å ikke få vist at han er best i Norge. Det er ikke bra nok rett og slett, men han må lære seg å kunne takle høye skuldre på hjemmebane. Jeg har tro på Robert, og tror dette er siste gang vi ser at han feiler. Kjenner jeg ham rett går han rett å blir nordisk mester igjen, sier han.

Honningdalsnes ser nå fremover mot nye dueller.

- Jeg skal gjøre alt som står i min makt for å ta tilbake NM-tittelen til neste år. I mellomtiden fokuserer jeg fram til Nordisk mesterskap i januar. Da får vi se om jeg kan forsvare tittelen min der, sier han.

Honningdalsnes er på ingen måter bitter på Nilssen Bratli.

- Han er en fantastisk utøver som fortjener tittelen. Kampen var spennende og jevnt, men den var bedre fra hans side. Det er bare å gratulere med tittel og kongepokal. Det er stort, slår han fast.

 

Avhengig av hverandre

Rivaliseringen på matta lager uansett ingen bulker i vennskapet mellom de to utøverne.

- Målet vårt er å bli best mulig. Jeg trenger Robert for å bli god, og han trenger meg for det samme. Det er viktig at vi samarbeider for å komme lenger enn resten av Norges-eliten. Vi er gode kompiser selv om vi er fiender på matta, forteller Nilssen Bratli.

- Vi er avhengige av hverandre, og vi kommer ingen vei uten samarbeid. Vi er fortsatt gode venner, sier Honningdalsnes.

Gunnar Bratli fra Furuset&Tveita er kåret til årets trener

Som om ikke kongepokal til sønn Eirik var nok. Bratli-familien kunne smykke seg med mer ære. Far og primus motor i Mudo Furuset&Tveita, Gunnar Bratli, ble nemlig kåret til årets coach. Akkurat som  i 2007.
-  Det var veldig artig å få prisen igjen. Det er klubbene selv som stemmer fram årets trener, og det er en honnør å få anerkjennelse fra de andre trenerne. Man blir ikke rik på penger i denne idretten, men det inspirerer like godt med slike tilbakemeldinger, sier Bratli.

Da Akers Avis Groruddalen besøkte Furuset & Tveita hadde utøverne følgende beskjed:

- Det er fullt fortjent at Gunnar ble årets coach. Han har fått fram utøvere i alle internasjonale mesterskap i år pluss at han hjalp Nikolina Kursar til VM-bronse.

- Gunnar er rett og slett Norges beste coach, sa de.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!