Mellomsesong for Furuset

Mellomsesong for Furuset

 

For to år siden mistet Furuset nesten hele mannskapet etter nedrykket fra GET-ligaen og dermed ble fjorårssesongen en fiasko. I år har de fått på plass mange nye spillere og spår en bedre sesong enn i fjor.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 - Det er litt vanskelig å forutse hvordan sesongen  blir, men jeg mener at vi i hvert fall bør gjøre det bedre enn i fjor. Det neste delmålet blir å komme blant de 10 beste i 1. divisjon, sier trener, spiller og sportslig leder, Raymond Nielsen.

 

I fjor endte Furuset tredje sist etter en dårlig sesong under Rune Molberg, men Nielsen garanterer nærmest at det ikke kommer til å skje igjen.

 

I sommer mistet klubben nok en gang flere spillere, men denne gangen har forsterkninger kommet til. I mellomtiden har også Raymond Nielsen tatt på seg flere verv i klubben.

 

- Inntil videre fungerer jeg som trener, spiller og sportslig leder. Jeg skal ikke legge skjul på at det ikke hadde skadet å få inn noen til å hjelpe meg, sier Nielsen som har en god del baller i lufta om dagen.

 

Bygger på nytt

Planen var egentlig at Andreas Bogstad skulle spille i år, men nå begynner beina å svikte. Veteranen brakk beinet for snart seks år siden og nå gjør det vondt å gå på skøyter. Dermed blir han med kompisen Raymond Nielsen i trenerteamet.

 

- At «Bogen» skal være hjelpetrener hjelper meg veldig mye. Vi er gode venner utenfor isen og vi har rimelig lik tankegang. Sånn sett er dette helt gull. Da kan han styre fra boksen når jeg spiller selv, påpeker Nielsen.

 

Planen til Nielsen var egentlig å bygge et lag bestående av juniorspillere, men sånn ble det ikke.

 

- Vi har begynt å bygge et lag på nytt. Heldigvis har vi greid å beholde stammen fra i fjor samtidig som at vi er veldig forsterket på backsiden pluss at vi har en ny keeper. Alt i alt ser det mye bedre ut enn i fjor, mener Nielsen.

 

Han legger ikke skjul på at forsterkninger på backsiden har stått høyt på prioriteringslista. I fjor ble ofte løpere tvunget ned på backen-

 

- I år er vi bedre defensivt og det vil også gjøre oss bedre.

 

Egentrening

Ettersom det har tatt lang tid å få på plass et lag, så har det ikke blitt all verdens med sommertrening.

 

- Sesongoppkjøringen har ikke vært optimal fordi vi har jobbet med å samle et lag, så det har vært  mye opp til hver enkelt, forteller Nielsen.

 

- Jeg kan bare snakke for meg selv og de som har vært klare for klubben lenge, men vi har trent godt i sommer, bekrefter løperen Marius Kvassheim.

 

Han vedgår at det kan ta et par kamper å komme inn i ting, men at det ikke er noen grunn til å slå alarm.

 

Kollektiv

Kjennetegnet til Furuset i fjor var at alt lå og hvilte på at førsterekka, bestående av Andreas Bogstad, Raymond Nielsen og Martin Scott Hagen, leverte. De øvrige rekkene hadde i oppgave å ikke slippe inn mål. Sånn blir det ikke i år om vi skal tro Nielsen.

 

- Jeg har sagt til guttea at det ikke blir snakk om at førsterekka skal vinne kampene. Alle skal bidra, alle skal score og ingen skal slippe inn. Det er min filosofi, sier han.

 

Furuset har en stall som teller i overkant av 20 mann, og naturlig nok er det et skille innad i laget.

 

- Det er et kvalitetsskille innad, men offensivt ser det bra og på backsiden er vi godt forsterket. Vi skal mønstre tre gode backpar og det blir viktig, sier han.

 

Nielsen tror at Comet, Tønsberg, Kongsvinger og Hasle/Løren blir tøffe i år - selv om det er en litt spesiell følelse å spille mot bynaboen.

 

- Som Furuset-gutt er det veldig rart fordi det føles ut som en internkamp når man møter Hasle/Løren, sier han og henviser til alle spillerne som forlot «Ulva» til fordel for Jim Marthinsens menn i fjor.

 

Kaptein Scott 

I fjor var Raymond Nielsen kaptein da Rune Molberg var trener. Selv om han spiller i år også, har Martin Scott Hagen overtatt kapteinsrollen. Han syns at laget ser bedre ut enn på lenge.

 

- Det har kommet inn mange gode spillere og jeg synes at Raymond har taklet trenerrollen veldig bra. Vi går for å vinne hver kamp også ser vi hvor langt det bærer. Miljøet i garderoben er veldig bra, sier Scott Hagen som i fjor var blant divisjonens beste poengplukkere til tross for at Furuset var et bunnlag.

 

I kveld serieåpner Furuset hjemme mot Kongsvinger.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!