Mellomsesong for Furuset

Mellomsesong for Furuset

 

For to år siden mistet Furuset nesten hele mannskapet etter nedrykket fra GET-ligaen og dermed ble fjorårssesongen en fiasko. I år har de fått på plass mange nye spillere og spår en bedre sesong enn i fjor.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 - Det er litt vanskelig å forutse hvordan sesongen  blir, men jeg mener at vi i hvert fall bør gjøre det bedre enn i fjor. Det neste delmålet blir å komme blant de 10 beste i 1. divisjon, sier trener, spiller og sportslig leder, Raymond Nielsen.

 

I fjor endte Furuset tredje sist etter en dårlig sesong under Rune Molberg, men Nielsen garanterer nærmest at det ikke kommer til å skje igjen.

 

I sommer mistet klubben nok en gang flere spillere, men denne gangen har forsterkninger kommet til. I mellomtiden har også Raymond Nielsen tatt på seg flere verv i klubben.

 

- Inntil videre fungerer jeg som trener, spiller og sportslig leder. Jeg skal ikke legge skjul på at det ikke hadde skadet å få inn noen til å hjelpe meg, sier Nielsen som har en god del baller i lufta om dagen.

 

Bygger på nytt

Planen var egentlig at Andreas Bogstad skulle spille i år, men nå begynner beina å svikte. Veteranen brakk beinet for snart seks år siden og nå gjør det vondt å gå på skøyter. Dermed blir han med kompisen Raymond Nielsen i trenerteamet.

 

- At «Bogen» skal være hjelpetrener hjelper meg veldig mye. Vi er gode venner utenfor isen og vi har rimelig lik tankegang. Sånn sett er dette helt gull. Da kan han styre fra boksen når jeg spiller selv, påpeker Nielsen.

 

Planen til Nielsen var egentlig å bygge et lag bestående av juniorspillere, men sånn ble det ikke.

 

- Vi har begynt å bygge et lag på nytt. Heldigvis har vi greid å beholde stammen fra i fjor samtidig som at vi er veldig forsterket på backsiden pluss at vi har en ny keeper. Alt i alt ser det mye bedre ut enn i fjor, mener Nielsen.

 

Han legger ikke skjul på at forsterkninger på backsiden har stått høyt på prioriteringslista. I fjor ble ofte løpere tvunget ned på backen-

 

- I år er vi bedre defensivt og det vil også gjøre oss bedre.

 

Egentrening

Ettersom det har tatt lang tid å få på plass et lag, så har det ikke blitt all verdens med sommertrening.

 

- Sesongoppkjøringen har ikke vært optimal fordi vi har jobbet med å samle et lag, så det har vært  mye opp til hver enkelt, forteller Nielsen.

 

- Jeg kan bare snakke for meg selv og de som har vært klare for klubben lenge, men vi har trent godt i sommer, bekrefter løperen Marius Kvassheim.

 

Han vedgår at det kan ta et par kamper å komme inn i ting, men at det ikke er noen grunn til å slå alarm.

 

Kollektiv

Kjennetegnet til Furuset i fjor var at alt lå og hvilte på at førsterekka, bestående av Andreas Bogstad, Raymond Nielsen og Martin Scott Hagen, leverte. De øvrige rekkene hadde i oppgave å ikke slippe inn mål. Sånn blir det ikke i år om vi skal tro Nielsen.

 

- Jeg har sagt til guttea at det ikke blir snakk om at førsterekka skal vinne kampene. Alle skal bidra, alle skal score og ingen skal slippe inn. Det er min filosofi, sier han.

 

Furuset har en stall som teller i overkant av 20 mann, og naturlig nok er det et skille innad i laget.

 

- Det er et kvalitetsskille innad, men offensivt ser det bra og på backsiden er vi godt forsterket. Vi skal mønstre tre gode backpar og det blir viktig, sier han.

 

Nielsen tror at Comet, Tønsberg, Kongsvinger og Hasle/Løren blir tøffe i år - selv om det er en litt spesiell følelse å spille mot bynaboen.

 

- Som Furuset-gutt er det veldig rart fordi det føles ut som en internkamp når man møter Hasle/Løren, sier han og henviser til alle spillerne som forlot «Ulva» til fordel for Jim Marthinsens menn i fjor.

 

Kaptein Scott 

I fjor var Raymond Nielsen kaptein da Rune Molberg var trener. Selv om han spiller i år også, har Martin Scott Hagen overtatt kapteinsrollen. Han syns at laget ser bedre ut enn på lenge.

 

- Det har kommet inn mange gode spillere og jeg synes at Raymond har taklet trenerrollen veldig bra. Vi går for å vinne hver kamp også ser vi hvor langt det bærer. Miljøet i garderoben er veldig bra, sier Scott Hagen som i fjor var blant divisjonens beste poengplukkere til tross for at Furuset var et bunnlag.

 

I kveld serieåpner Furuset hjemme mot Kongsvinger.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!