Mellomsesong for Furuset

Mellomsesong for Furuset

 

For to år siden mistet Furuset nesten hele mannskapet etter nedrykket fra GET-ligaen og dermed ble fjorårssesongen en fiasko. I år har de fått på plass mange nye spillere og spår en bedre sesong enn i fjor.

Tekst:

Publisert:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 - Det er litt vanskelig å forutse hvordan sesongen  blir, men jeg mener at vi i hvert fall bør gjøre det bedre enn i fjor. Det neste delmålet blir å komme blant de 10 beste i 1. divisjon, sier trener, spiller og sportslig leder, Raymond Nielsen.

 

I fjor endte Furuset tredje sist etter en dårlig sesong under Rune Molberg, men Nielsen garanterer nærmest at det ikke kommer til å skje igjen.

 

I sommer mistet klubben nok en gang flere spillere, men denne gangen har forsterkninger kommet til. I mellomtiden har også Raymond Nielsen tatt på seg flere verv i klubben.

 

- Inntil videre fungerer jeg som trener, spiller og sportslig leder. Jeg skal ikke legge skjul på at det ikke hadde skadet å få inn noen til å hjelpe meg, sier Nielsen som har en god del baller i lufta om dagen.

 

Bygger på nytt

Planen var egentlig at Andreas Bogstad skulle spille i år, men nå begynner beina å svikte. Veteranen brakk beinet for snart seks år siden og nå gjør det vondt å gå på skøyter. Dermed blir han med kompisen Raymond Nielsen i trenerteamet.

 

- At «Bogen» skal være hjelpetrener hjelper meg veldig mye. Vi er gode venner utenfor isen og vi har rimelig lik tankegang. Sånn sett er dette helt gull. Da kan han styre fra boksen når jeg spiller selv, påpeker Nielsen.

 

Planen til Nielsen var egentlig å bygge et lag bestående av juniorspillere, men sånn ble det ikke.

 

- Vi har begynt å bygge et lag på nytt. Heldigvis har vi greid å beholde stammen fra i fjor samtidig som at vi er veldig forsterket på backsiden pluss at vi har en ny keeper. Alt i alt ser det mye bedre ut enn i fjor, mener Nielsen.

 

Han legger ikke skjul på at forsterkninger på backsiden har stått høyt på prioriteringslista. I fjor ble ofte løpere tvunget ned på backen-

 

- I år er vi bedre defensivt og det vil også gjøre oss bedre.

 

Egentrening

Ettersom det har tatt lang tid å få på plass et lag, så har det ikke blitt all verdens med sommertrening.

 

- Sesongoppkjøringen har ikke vært optimal fordi vi har jobbet med å samle et lag, så det har vært  mye opp til hver enkelt, forteller Nielsen.

 

- Jeg kan bare snakke for meg selv og de som har vært klare for klubben lenge, men vi har trent godt i sommer, bekrefter løperen Marius Kvassheim.

 

Han vedgår at det kan ta et par kamper å komme inn i ting, men at det ikke er noen grunn til å slå alarm.

 

Kollektiv

Kjennetegnet til Furuset i fjor var at alt lå og hvilte på at førsterekka, bestående av Andreas Bogstad, Raymond Nielsen og Martin Scott Hagen, leverte. De øvrige rekkene hadde i oppgave å ikke slippe inn mål. Sånn blir det ikke i år om vi skal tro Nielsen.

 

- Jeg har sagt til guttea at det ikke blir snakk om at førsterekka skal vinne kampene. Alle skal bidra, alle skal score og ingen skal slippe inn. Det er min filosofi, sier han.

 

Furuset har en stall som teller i overkant av 20 mann, og naturlig nok er det et skille innad i laget.

 

- Det er et kvalitetsskille innad, men offensivt ser det bra og på backsiden er vi godt forsterket. Vi skal mønstre tre gode backpar og det blir viktig, sier han.

 

Nielsen tror at Comet, Tønsberg, Kongsvinger og Hasle/Løren blir tøffe i år - selv om det er en litt spesiell følelse å spille mot bynaboen.

 

- Som Furuset-gutt er det veldig rart fordi det føles ut som en internkamp når man møter Hasle/Løren, sier han og henviser til alle spillerne som forlot «Ulva» til fordel for Jim Marthinsens menn i fjor.

 

Kaptein Scott 

I fjor var Raymond Nielsen kaptein da Rune Molberg var trener. Selv om han spiller i år også, har Martin Scott Hagen overtatt kapteinsrollen. Han syns at laget ser bedre ut enn på lenge.

 

- Det har kommet inn mange gode spillere og jeg synes at Raymond har taklet trenerrollen veldig bra. Vi går for å vinne hver kamp også ser vi hvor langt det bærer. Miljøet i garderoben er veldig bra, sier Scott Hagen som i fjor var blant divisjonens beste poengplukkere til tross for at Furuset var et bunnlag.

 

I kveld serieåpner Furuset hjemme mot Kongsvinger.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.